Az Apple sem marad ki a játékstreamingből?

  • Írta: zoenn
  • 2019. január 29.
  • Pletyka
Egy jelentés szerint az Apple már előrehaladott tárgyalásokat folytat a fejlesztőkkel a saját játékstreaming platformja kapcsán. A munkálatok még korai fázisban vannak, de ettől még nagy durranás lehet belőle.

Cheddar magazinnak nyilatkozó öt forrás is azt állítja, hogy hamarosan az Apple is csatlakozik a játékstreaming szolgáltatók népes táborához. Már tudjuk, hogy a Google, az Amazon, a Microsoft, a Sony, az Electronic Arts és a Verizon is saját platformmal szállna harcba.

A jelentés szerint az Apple már 2018 végén kapcsolatba lépett a fontosabb fejlesztőkkel a cupertinói cég saját előfizetéses szolgáltatása kapcsán. A projekt még korai fázisban van, így arra is van esély, hogy a cég egyszerűen dobja az ötletet, de mi bizakodóak vagyunk.

Az is beszédes volt, hogy az Apple egy évvel ezelőtt kidobta az App Store kínálatából a Valve Steam Linkjét. A források szerint a vállalat tervbe vette, hogy a fejlesztők játékait kizárólagosan ő adja ki, ami nem meglepő, hiszen az Apple már saját videótartalmakat is kilátásba helyezett, beleértve filmeket és TV-sorozatokat.

A különféle iOS-eszközökön és Apple TV-n elérhető játékok rengeteg bevételt generálnak a cégnek, de szeretne szintet lépni, így komolyabb exkluzív és third-party címekkel bővülhet a sor egy dedikált platform segítségével.

2.
2.
Madafaka Yeah
Örülnék, ha nem “csak” a Sony és MS lenne konzol téren egyeduralkodó.
Jó lenne már valami erős konkurens a PS és Xbox mellé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...