Nintendo Switch - túl a 32 millión

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 31.
  • Biznisz
Link másolása
A hivatalos közleménynek köszönhetően kiderült, hogy 2018. december 31-ig a Nintendo jelen generációs Switch konzolja igazán nagyot futott, és átlépte a 32 millió eladott példányszámot is. A gép mellett a játékok is jól teljesítenek.

A karácsonyi időszakban (október, november és december hónapokban) meglehetősen jól ment az üzlet a Nintendo számára, hiszen ez idő leforgása alatt összesen 9,41 millió Switch konzolt és 52,51 millió játékot értékesítettek. Igaz, a korábban kitűzött célokat némileg csökkenteniük kellett, ugyanis 2018 áprilisától kezdve egészen 2019 májusáig a korábbi 20 millió helyett „csak” 17 millió példány értékesítésére számít a vállalat.

Ennek ellenére 32,27 millió eladott Nintendo Switch meglehetősen szép adat, és a játékok eladásai is igazán magasak lettek, egészen pontosan 163,61 millió játékot adtak el a konzolra világszerte. A közleményben a Nintendo elérhetővé tette a first-party játékok teljesítményeit is, melyet az alábbi listában foglaltunk össze:

  1. Mario Kart 8 Deluxe – 15,02 millió eladott példány
  2. Super Mario Odyssey – 13,76 millió eladott példány
  3. Super Smash Bros. Ultimate – 12,08 millió eladott példány
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 11,68 millió eladott példány
  5. Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Pokemon: Let’s Go, Eevee! – 10 millió eladott példány
  6. Splatoon 2 – 8,27 millió eladott példány
  7. Super Mario Party – 5,3 millió eladott példány
  8. 1-2 Switch – 2,86 millió eladott példány
  9. Mario Tennis Aces – 2,53 millió eladott példány
  10. Kirby: Star Allies – 2,42 millió eladott példány
23.
23.
delphijos
#17: Ezt mondjuk én sem értem, ha mondjuk egy Candy Crush-ra mondod még oké, de miért felnőttesebb mondjuk egy COD vagy Battlefield mint egy Zelda ?
20.
20.
FekaFOB
#17: Miért is? Az utóbbi évek legjobb játéka. Kár külcsíny alapján itélkezned, mert belbecs tekintetében durván túlmutat a kortársain.
19.
19.
frankdelgado
#18: És hamarosan lehagyja a ps4 et is. Csak az a mangatörpe...
18.
18.
Akkor már több fogyott belőle, mint az Xbox One-ból.
17.
17.
frankdelgado
#14: Mindíg elkap a röhögés, ahogy elképzelem h felnőtt férfiként átszelleműlten játszod a Zeldát. :)
15.
15.
Ooorky
#12: Az jobb lenne ha a gyerek a konyhában hadonászna és ugrálna össze-vissza?
14.
14.
kamgecam
Eeegeen, a siker nem marad el ha egy cég jelesül a Nintendo tudja hogy a játékok miatt veszik a konzolt. A ZBotW, Bayonetta 2, Mario Odessy, Super Smash Bros a generáció legjobb játékai között vannak, amiket vétek kihagyni. Illetve nem illik kihagyni ha releváns véleményt akar valaki közölni a videójátékok fejlődésével kapcsolatban. Olyan fizika mint a BotW-ban egy játékban sincs, és nem tudom kapunk-e valaha még ilyen open world játékot. Megjelenés óta újra és újra előveszem és rácsodálkozok hogy még mindig találok valami új játékmechanikát benne amit eddig még nem fedeztem fel vagy elkerülte a figyelmemet! Elképesztő!
12.
12.
bagszi
#8: Le a kalappal előtte. Igazi jó szülő, ha képes a kivinni a TV-only konzolt a konyhába a kisTV-hez, hogy a gyerek a hibrid konzollal használhassa tovább kényelmesen a nagy TV-t.:D
6.
6.
Ooorky
#2: Octopath-t megvettem mert tetszett a demo, de a teljes játékot már kicsit unalmasnak érzem, egy idő után ellaposodik. Valszeg el fogom cserélni ezt is, ha lesz olyan játék ami érdekelni fog.
5.
5.
Ganzer
#3: Nagyon tetszett a Zelda, csak azt bántam utólag hogy egy játékért vettem 100 ezres konzolt (mert nem terveztem több játékot venni. Aztán most mégis :D ) Így már nem bánom.
4.
4.
Ooorky
#1: Splatoon-t és a Mario Party-t is erősen tudom ajánlani, előbbit online, utóbbit haveri körben.

Nekem a Tennis Aces nagyon nem jött be, akivel elcseréltem 2 héttel később már hirdette, úgyhogy valszeg neki se.
3.
3.
zimonyini
#2: Nem jott be a Zelda?
Miket jatszottal meg?
2.
2.
Ganzer
#1: Én az elején kicsit bántam hogy vettem switchet csak a Zelda miatt, mostmeg már fontolgatom, hogy csak kéne még rá egy Diablo, Octopath Traveler, meg Kirby.. :)
1.
1.
zimonyini
Ezek a szamok eszmeletlenek. En is par hete csatlakoztam, a lista elso negy jatekaval egyutt. Hihetetlen elmenyeket kaptam azota.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...