PlayStation 4 - túl a 94,2 millión

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
A 2018. december 31-et megelőző három hónapban a Sony 8,1 millió PlayStation 4-en adott túl, ami igazán remek eredménynek számít. Az egész évet összesítve még mindig a Sony konzoljából adták el a legtöbbet - igaz, csak hajszál híján.

Elérhetővé tette a Sony a 2018-as üzleti évének harmadik negyedéves pénzügyi beszámolóját, mely alapján még mindig szárnyal a PlayStation 4. A vizsgált időszakban 8,1 millió egységet értékesített a Sony, így a megjelenése óta összesen 94,2 millió PlayStation 4 talált gazdára világszerte.

A remek eredmények miatt a Sony nem változtatott a teljes 2018-as üzleti év előjelzésein, még mindig 17,5 millió konzol eladása a cél, melyből már csak 2,3 millió maradt vissza az aktuális negyedévre, ami egészen könnyen teljesíthető kitűzésnek számít. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy a teljes naptári évet nézve a PlayStation 4 volt a legsikeresebb konzol, a maga 17,7 milliós eladásaival képes volt megelőzni a második helyre érkező Nintendo Switch 17,4 milliós eredményét is.

A játékok tekintetében sincs oka panaszkodni a vállalatnak; a platformra megjelent címekből összesen 87,2 millió példányt adtak el, melynek 37 százaléka digitálisan került értékesítésre. Ez egyébként az előző év adataihoz mérten 28 százalékos pluszt jelent. Javuló tendenciát mutat a PlayStation Plus-előfizetők száma is, a jelenlegi 36,3 millió felhasználó 15 százalékkal több, mint a 2017-es üzleti év harmadik negyedében mért 34,3 millió előfizető.

A jövőt illetően egyébként kevés információ derült ki a jelentésből. A jelenlegi generációban egyértelmű a PlayStation 4 dominanciája, ám egyes hírek már az utódról, vagyis a PlayStation 5-ről beszélnek, így annyi biztos, hogy a következő években is komoly izgalmak elé nézünk.

60.
60.
kamgecam
#58: Nem neked címezte hanem godach-nak az xbox fanatikus ps haternek.
48.
48.
n_ben007
#37: Most komolyan, és meg ne haragudj, de a Box felhasználók nem elvakultak? Pont azok a hívek, akikkel tele volt a net a 2 gép megjelenése után, megvették a PS4 gépeket (amerikában volt divat) csak azért, hogy összetörhessék? Tudom, ilyet csinált a másik oldal is, de ezeket a provokációkat ebben a generációban még csak nem is a PS fanboyok kezdték... Szerintem ez hatalmas általánosítás, egyszerűen boxfan vagy, valld be, nem szégyen. De nem kell azonnal kifogásokat keresni, és lehúzni a másikat. Én pl rengeteget játszottam boxon haverommal, mindig is elismertem, de mégis PS-ek hegye hever itthon 1-4 ig mindenféle kiadásban, mert nekem effelé húz gyerek korom óta a szívem... Ennyi, nem a másik kárára kell ráállni, szerintem.
47.
47.
Fata Morgana
#39: A cikkhez még annyit, hogy valakinek gondja lehet, a számokkal mert a 2017-ben 34.3 milló előfizető jelenleg 36.3 millió előfizető akkor a 15% javulás egy nagy kamu mert még a 10%-kot sem éri el a növekedés inkább 7-8%.

A játékok tekintetében sincs oka panaszkodni a vállalatnak; a platformra megjelent címekből összesen 87,2 millió példányt adtak el mi van?? ha ez igaz akkor konzolonként 1 játékot adtak el??

Valami nem stimmel ezzel a cikkel.
46.
46.
Neo1989
#3: Én meg csak a Forza Horizon 2 miatt vettem anno ONE-t szal, ebbe az elméletbe azért ne legyél annyira biztos h mi add el egy gépet.
44.
44.
zoli12i
Utóbbi időben kettő ismerősöm is vett PS4-t csak a Pókember miatt! Szóval, aki konzolt vesz az elsősorban az ex címek miatt választ.
Erről felesleges vitázni.
43.
43.
cannondale
#3: De. Én. GTA 5.
Pc tele csalókkal, nem szeretem.
42.
42.
DarkLord
Én kizárólag az ex-ek miatt vettem csak. És nem bántam meg, mivel plus-szot is előfizetem így az exek mellett a multi orientált játékokat is inkább ps-re veszem meg, mint pc-re.Egyébként nagy warez figura voltam, mindig, de a ps4 óta valahogy teljesen a háttérbe szorult eme tevékenységem, inkább kivárok egy akciót. (persze nem mindig :D, na jó sokszor nem hehe) Xbox-ot azért nem választotam , mert egy ex címe se érdekel engem illetve manapság gyakorlatilag pc-n is lehet tolni az exeket, mert kiadják rá...
41.
41.
Mr.Dead
Én szimplán azért vettem PS-t, mert az egyetlen ismerősöm aki anno vett új generációs konzolt is emellett döntött, nekem meg emiatt nem sok választásom volt ha játszani akarok valakivel. De valszeg akkor is ez lett volna mert anno olcsóbb volt, mint a ONE és mivel még mindig csak egyetemista vagyok ez sem utolsó szempont. Azóta exek közül a BB-t meg az Uncharted 4et próbáltam, egyik sem lett túlságosan a szívem csücske, meg megvettem a Horizont, de kb 5 órát játszottam vele, azóta is a polcon van. (Egyszer tuti nekifutok újra, mert azért ez nem volt rossz) Ami meg érdemelne, az interaktiv mozik (Detroit és hasonlók) de egynél többször úgysem játszanék velük arra meg drágák, meg az új GoW és a spider-man, de ezekre jelenleg nincs időm az iskola miatt(hétközben az otthonomtol vagy 100 kilométerre vagyok, hétvégén meg dolgozok általában).
40.
40.
Guba32
#38: Ne is mond,többen nem értik meg,hogy a Fifáért vettem Switchet,hogy bárhol játszhassam handheld,és nem a számomra fiszem-f@szom klisés sztorikat nyomom.Hiába no az empátia kiveszőben ha a drágaszágról van szó...
39.
39.
Fata Morgana
#35: Van akinek fontos a szolgáltatás is, főleg hogy pl. az XO egy "multimédia center" nem egy szimpla konzol.
Mivel nekem rá van kötve egy DTS hangfal szett (nem nagy de 60W a mélynyomó) azért pihenésképpen meghallgatok pár jó zenét, vagy megnézek 1-2 filmet valamelyik online filmnézős oldalon, vagy szerkesztem a rögzített videókat stb...
A menürendszer szerintem is átláthatóbb az XO-n mint a PS4-en bár már az utóbbin sem zavaró így, hogy már tudom mit hol keressek.
Attól meg semmilyen játékélmény nem veszik el, vagy csorbul, hogy valaki kihasználja a konzolban rejlő lehetőségeket.
38.
38.
Max3000
#35: Ha érthetetlen számodra,hogy mondjuk a ps4 exclusive játékok sokaknak nem a világa,akkor ott gondok vannak nálad szociális téren.Sok mindent nem értesz akkor az emberben,ha ilyen egyszerű eltéréseket nem tudsz felfogni.
37.
37.
godach
#34: Félre értesz. Én nem kívánom szapulni a sony-t. Tényleg a box felé húz a szívem, de ez nem jelenti azt, hogy ez mindig így volt, így lesz vagy hogy fölöslegesen szidni fogom. Elismerem az előnyeit (a hardveres különbségek sosem érdekeltek, nem amiatt döntöttem hanem a választék miatt, mi legyen az első és mi a következő).
Az viszont igaz, hogy mérhetetlenül haragszom a cégre, nagyon sok dolog miatt. Ebben pedig szerepet játszanak, az elvakult felhasználók is, nem csak maga az üzleti döntések.
És a legfontosabb, soha nem mondtam hogy nekem van igazam, úgy van ahogy én mondom, csak van egy véleményem, ami mellett tartom magam és amit érvekkel bármikor meg tudok védeni.
36.
36.
Batman
Jó sztorit lehet, hogy tudnak rittyenteni a Sony emberi, amiben a nagy bébi családos emberek eltekernek pár könnycseppet (Last of us) de a JÁTÉKOT már nem és ebben nem is fogják a Nintendót lehagyni.
35.
35.
Duken
#13: Én az N gépeit is az exkluzívok miatt veszem. Egyszerűen érthetetlen az az ember számomra akinek a hobbija a játék mégis a praktikum, a harmadrangú szolgáltatás vagy az olcsóság fontosabb számáraaz élmények helyett. A nagybetűs JÁTÉKÉLMÉNY helyett amit egy Zelda, GoW vagy Forza tud adni. Én ott játszok ahol a legtöbb és legemlékezetesebb élményeket kapom. A szolgáltatásra nem fogok emlékezni 10 év múlva de a különleges játékokra igen.
34.
34.
Duken
#19: A ps4 egyetlen előnye blablabla...Bírom az ilyen kinyilatkoztatásokat ami csak egy ember véleményét tükrözi de úgy adja elő mint az abszolút igazságot. Godach mindenki tudja jól hova húz a szíved és ez nem is gond de az ellenszenved a másik brand fele nagyon átlátszó. Azért ilyen szélsőséges különbség közel sincs a hardverek között. Ez inkább ízlések és pofonok kérdése, majdnem 100 millió ember meg a ps4- részesíti előnyben, köztük én is, régi xbox motoros. Az azért vicc hogy az xbox dasbordját átláthatóbnak gondolod. De a szolgáltatásokkal egyetértek, ha nagyon spórolósra fognám én is xboxon nyomnám de miótta egyre több haver psen játszik nekem is az a fő konzol a többi mellett. De a fő érv a játékok. Meg a ds4 is jobban a kezemre áll. :) Ettől függetlenül a kedvenc konzolom, ami szolgáltatásban, felhasználóbarátságban a legratyibb mind közül az a Switch! Ezt add össze!
31.
31.
Huf93
Ilyenkor hol van Ultimate a ex "rasszizmussával" ha fogalmazhatok igy :D?
Sokan irták hogy csak exek miatt vettek pat :)
30.
30.
Nagyerecsakide
#25: Ez mennyire igaz, a fat-os nyáron tényleg olyan mintha el akarna repülni :)
29.
29.
godach
#27: Nem igazán szoktam nézegetni.
Nekem a konzol, pont arra kell, hogy ne küszködjek még este fáradtan a gép előtt, hanem kinyúlva az agyán (tudom tudom, pc-t is lehet de na nem magáról a kényelemről hanem inkább használatról beszélek) csak nyomjak két gombot és már játsszak is.
Nekem a PS3 egy túlbonyolított, átláthatatlan valami volt, bár nem is volt kedvem időt szentelni neki.
360 után viszont nekem az XO dashjával, semmi bajom nem volt.
27.
27.
Batman
#26: Szerintem az faék volt, mint ahogy most is, már bántóan buta a mostani is. De ha jól megnézed felesleges tartalom az xbox dash 90%-a amúgy.
26.
26.
godach
#25: Nos, ha az neked átláthatatlan (XO) akkor a PS3 mi volt? :D
Mert én még el is igazodtam, pedig azt kell mondjam, még a TweakXP-t is már csukott szemmel állítgattam, de pl tesómat, megfogta párszor, már maga a menü.
Sőt, ha nem akarok álszent lenni, akkor nekem is gurigázni kellett a menüben, hogy megtaláljak valamit :)
25.
25.
Batman
#19: Az igaz, hogy a PS hangos, emlékszem a fat ps3 is fel akart szállni párszor, de azt állítani, hogy az xbox dashboardja átláthatóbb, na az nem valid. Mikor megvettem a konzolt nyáron, akkor azt sem tudtam mi hol van, olyan kacifántos logikára épül mint állat, már ha épül ilyenre. No meg azt is aláírom, hogy interior designba remekül passzol a fehér one s, ami szerintem a legszebb konzol mit valaha kiadtak.
23.
23.
godach
#21: Nem. Rengeteg PS3 játékban, köztük olyan mint a CoD3, MotorStorm és még jó pár, nem is rendelkezik Trófea rendszerrel. Nem is ismerte a Sony, majd csak bő másfél, két év múlva vezette be.
Apropó, pontosan mellékküldetésként tekintek a Trófea rendszerre. És le is írtam, hogy ne kelljen már 100x ugranom csak azért, hogy legyen egy plecsnim. Ha egy kidolgozott rendszer lenne, azt mondanám oké. Minden más "platinázás", szerintem egy semmirevaló dolog, ami elvonja a figyelmet arról, hogy repülj szépen tovább a következő szép darabra. A Spider Mannak pl egy élvezhető, teljesíthető nem frusztrált platinázásra kidolgozott rendszere volt (bár én azt se csináltam meg).
21.
21.
Yanez
#19: Igen, valóban az ex címek teszik fel a pontot az i-re. Én csak annyit mondtam, hogy nem vennék ps-t, ha kizárólag 10 ex cím lenne rá, vagy ha pl xboxos lennék, mert a multiplatform címeket azon is tolhatnám. De ha csak egyetlen konzolt vesz az ember, akkor logikus, hogy az ex címek miatt a többség a ps-t veszi meg.

A trófeákat pedig senki sem kényszeríti rád. Miért nem tudsz úgy tekinteni rá, mint plusz mellékküldetésekre, amelyeket egyáltalán nem szükséges megcsinálni, vagy csak azokat, amelyekkel szimpatizálsz.

Apropó, nem a trophyk voltak előszőr, s majd az achik? Bár ez tényleg lényegtelen.
20.
20.
Max3000
#19: Nem tudom hol olvastad azt,hogy senki nincs a világon aki az ex címek miatt döntene a ps mellett.....Szerintem ne kezdjük el ezt a lerágott csont végletekben zagyválást,mert megint lesz 100 komment akiknek nem számít az ex meg akik a világot is odaadnák érte.......
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...