Hi-Rez: Hé Sony, mi lesz a crossplay-jel?

  • Írta: szlav
  • 2019. február 10.
  • Hír
Link másolása
A játékosok mindig örülnek annak, ha platformtól függetlenül együtt játszhatnak a barátaikkal, a Sony azonban híresen makacs ez ügyben. A Smite és a Paladins stúdiója nyilvánosan vonta kérdőre a japán vállalatot.

Úgy tűnik, hamarosan elérkezünk a teljes crossplay korába, hiszen ha csak a Fortnite, vagy a Rocket League példáját követjük, akkor láthatjuk: a játékosoknak és a fejlesztőknek is jó, ha a különböző platformok nem korlátozzák a közös játékot. Az olyan free-to-play címekkel operáló stúdiók, mint a Hi-Rez különösen sokat profitálhatnának ezzel, de a Sony mégis makacs, ha arról van szó, hogy a PlayStation 4-et bedobják-e a mixbe.

A Hi-Rez Studios új elnöke, Stewart Chisam nyíltan is bökdöste ezzel kapcsolatban a japán medvét. Twitteren a következő kérdést szegezte hozzájuk: "Hé, Sony és PlayStation! Nem kell többé részrehajlónak lenni, itt az ideje, hogy ledöntsük a crossplay és az egységes fejlődési rendszerek útjában álló falat! A Smite, Paladins és Realm Royale máris készen állnak erre!"

Chisam egy következő bejegyzésben így folytatta: "A crossplay nagyban növeli a meccsek minőségét a multiplayer játékainkban. Miután engedélyeztük a crossplayt a Paladinsban Xboxon és Switchen, 30 százalékkal csökkent a várakozási idő, 40 százalékkal csökkent a játékosok szintkülönbsége a meccseken belül, 40 százalékkal csökkent ugyanitt az ELO-eltérés is, valamint 80 százalékkal kevesebb 'rossz meccs' jön össze."

18.
18.
Back2U
#17: A szerkesztés gomb legyen egy szép punci, de ne csupasz, mert forgalmas utcán nem nő a fű!
17.
17.
Batman
#16: Ha dobtok ssht siman irok szerkesztes gombot meg installert databasere
15.
15.
Azóta a Microsoft elég szép dedikált szerverparkot hozott létre míg a sony helybetopizik.
13.
13.
Batman
Egyébként ezt az egész crospslay hülyeséget most a microsoft kezdte el tolni, mert nem akarják, hogy te azért vegyél ps-t mert a haverodnak az van, mert akkor legalább 50-50 %-uk van új emberek szerzésére.
12.
12.
Batman
#8: Tudod hogy működik a crossplay? Elmondom. Fortnite-on van crossplay és az úgy épül fel, hogy ameddig te játszol ps-en addig csak ps-est dobál neked, esetleg xboxost. Miután van a csapatodban egy PC-s, na, akkor már válogat inne-onnan is a matchmaking. De nézi azt, hogy ki milyen irányítóval játszik stb. Például nem lehet elindítani egy játékot controllerről majd billentyűzeten folyatni, mert blokkolva van a mozgásod.
11.
11.
godach
#5: Én nem tudom. Nemrég nyitottam a multi felé, és már kialakult egy biztos baráti társaság, akikkel ettől még tudunk egymással játszani.
10.
10.
SLi
az a maradék 3 realm royale játékos már gondolom tűkön ülve várja
8.
8.
shatterhand
#4: Dehogynem. Ku.ara nem akarok pc-s ellen jatszani. Xboxal nem lenne bajom, csak prevgen idoszakban a Microsoft nyeregben volt és határozottan elutasították a crossplay lehetőséget. Nintendo meg kulonckodott mindig is.
5.
5.
zozo76hun
#4: wallhack, eger-makro, stb a PC-s userek felol.
jo lehet konzolon is talalkozni wallhack-et hasznalo PC userekkel...
4.
4.
godach
#1: Szerintem, neked gőzöd sincs, milyen erő "rejlene" a cross platformban.
1.
1.
shatterhand
Cross playt mindig az erolteti aki a táborát akarja novelni. Végülis ha keves az xbox, keves a játékos ott es ha nem ledz nagyobb tabkr, a jatekot is otthagyjak.
Ilyen egyszerű. Csakbezt megis hogy mondanak. Egyszerűbb mason szamonkerni hogy novelje a tábort
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...