Hi-Rez: Hé Sony, mi lesz a crossplay-jel?

  • Írta: szlav
  • 2019. február 10.
  • Hír
A játékosok mindig örülnek annak, ha platformtól függetlenül együtt játszhatnak a barátaikkal, a Sony azonban híresen makacs ez ügyben. A Smite és a Paladins stúdiója nyilvánosan vonta kérdőre a japán vállalatot.

Úgy tűnik, hamarosan elérkezünk a teljes crossplay korába, hiszen ha csak a Fortnite, vagy a Rocket League példáját követjük, akkor láthatjuk: a játékosoknak és a fejlesztőknek is jó, ha a különböző platformok nem korlátozzák a közös játékot. Az olyan free-to-play címekkel operáló stúdiók, mint a Hi-Rez különösen sokat profitálhatnának ezzel, de a Sony mégis makacs, ha arról van szó, hogy a PlayStation 4-et bedobják-e a mixbe.

A Hi-Rez Studios új elnöke, Stewart Chisam nyíltan is bökdöste ezzel kapcsolatban a japán medvét. Twitteren a következő kérdést szegezte hozzájuk: "Hé, Sony és PlayStation! Nem kell többé részrehajlónak lenni, itt az ideje, hogy ledöntsük a crossplay és az egységes fejlődési rendszerek útjában álló falat! A Smite, Paladins és Realm Royale máris készen állnak erre!"

Chisam egy következő bejegyzésben így folytatta: "A crossplay nagyban növeli a meccsek minőségét a multiplayer játékainkban. Miután engedélyeztük a crossplayt a Paladinsban Xboxon és Switchen, 30 százalékkal csökkent a várakozási idő, 40 százalékkal csökkent a játékosok szintkülönbsége a meccseken belül, 40 százalékkal csökkent ugyanitt az ELO-eltérés is, valamint 80 százalékkal kevesebb 'rossz meccs' jön össze."

20.
biohazard rex
#14: Ja az pont a tájban volt mikor a PSN-t napi szinten feltörték. (Meg ugye hetekig állt az egész rendszer). + Akkor még nem Phil Spencer volt az xbox-os részleg fejese. Azóta kicsit más a hozzáállás.
18.
Back2U
#17: A szerkesztés gomb legyen egy szép punci, de ne csupasz, mert forgalmas utcán nem nő a fű!
17.
Batman
#16: Ha dobtok ssht siman irok szerkesztes gombot meg installert databasere
15.
Crow77
Azóta a Microsoft elég szép dedikált szerverparkot hozott létre míg a sony helybetopizik.
14.
Nyarlako
#13: A sony elöbb akart crossplayt anno, akkor az MS nem ment bele. De mindegy mert mindkét cég szarrágó.
13.
Batman
Egyébként ezt az egész crospslay hülyeséget most a microsoft kezdte el tolni, mert nem akarják, hogy te azért vegyél ps-t mert a haverodnak az van, mert akkor legalább 50-50 %-uk van új emberek szerzésére.
12.
Batman
#8: Tudod hogy működik a crossplay? Elmondom. Fortnite-on van crossplay és az úgy épül fel, hogy ameddig te játszol ps-en addig csak ps-est dobál neked, esetleg xboxost. Miután van a csapatodban egy PC-s, na, akkor már válogat inne-onnan is a matchmaking. De nézi azt, hogy ki milyen irányítóval játszik stb. Például nem lehet elindítani egy játékot controllerről majd billentyűzeten folyatni, mert blokkolva van a mozgásod.
11.
godach
#5: Én nem tudom. Nemrég nyitottam a multi felé, és már kialakult egy biztos baráti társaság, akikkel ettől még tudunk egymással játszani.
10.
SLi
az a maradék 3 realm royale játékos már gondolom tűkön ülve várja
9.
shatterhand
#6: Lagswitch van meg jatékhibák kihasznalása. A többi sima hiszti ha egy kinai vagy amerikai ellen nem tud jatszani. Amikir en verek el egy amcsit vszinu ő is engem hiv csalonak.
Lagswitches meg minimalis jatekban neha fordul elo.
Ha nem igy lenne nem tudnek nyerni codokban sem. Utoljara Divisionben lattam lagswitches csalót 3éve. Mev ugyanott pályáról kiszökőt (orrom előtt csinálta)
8.
shatterhand
#4: Dehogynem. Ku.ara nem akarok pc-s ellen jatszani. Xboxal nem lenne bajom, csak prevgen idoszakban a Microsoft nyeregben volt és határozottan elutasították a crossplay lehetőséget. Nintendo meg kulonckodott mindig is.
6.
Nyarlako
#5: Mert konzolon senki se csak, hackel meg lagswitchezik.
5.
zozo76hun
#4: wallhack, eger-makro, stb a PC-s userek felol.
jo lehet konzolon is talalkozni wallhack-et hasznalo PC userekkel...
4.
godach
#1: Szerintem, neked gőzöd sincs, milyen erő "rejlene" a cross platformban.
3.
Nyarlako
#1: És ha a barátaid más platformon játszanak és együtt tolnád velük? Vegyenek olyan konzolt mint ami neked is van?
2.
TheFlash
jó a cross platform, kitolja a multis játékok szavatosságát. Pl anno xbox360-on elég hamar megdögött a CSgo míg PC-n mai napig az egyik legtöbbet játszott játék.
1.
shatterhand
Cross playt mindig az erolteti aki a táborát akarja novelni. Végülis ha keves az xbox, keves a játékos ott es ha nem ledz nagyobb tabkr, a jatekot is otthagyjak.
Ilyen egyszerű. Csakbezt megis hogy mondanak. Egyszerűbb mason szamonkerni hogy novelje a tábort
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...