Máris bezár a Razer digitális játékboltja

  • Írta: zoenn
  • 2019. február 17.
  • Gyászhír
Van akinek bejön a digitális bolt üzemeltetése (lásd az Epic Games Store esetét), és van akinek nem, hiába áll mögötte az egyik legnívósabb gamer perifériákat gyártó cég. Kevesebb, mint egy évvel a nyitás után lehúzza a rolót a Razer Game Store.

A Razer bejelentette, hogy február 28-án bezárja saját digitális játékboltját - kevesebb, mint egy évvel a tavaly áprilisi nyitás után. Ez azt jelenti, hogy a katalógusban szereplő címeket már nem vásárolhatjuk meg az említett dátum után.

A hardvergyártó szerint "kiváltság" volt számára, hogy digitális játékokat forgalmazhatott, és egyben megköszönte minden felhasználó támogatását. A Razer Game Store nem követelt meg saját klienset, a megvásárolt játékok egy-egy Steam- vagy Uplay-kulcs formájában kerültek hozzánk. Minden tranzakció után bizonyos mennyiségű valuta ütötte a markunkat, amiket további árengedményekre költhettünk - akár Razer-termékekre is.

A jelek szerint nem volt nagy érdeklődés a szolgáltatás iránt, ezért sem érte meg fenntartani az egészet. Az ígéret szerint a hónap végéig még teljesíteni fognak minden egyes rendelést.

Ezek is érdekelhetnek

35.
Nyarlako
#33: Amire meg haragszom konzolon az a rohadék motion blur, chromatic aberration, lens flare és depth of field, film grain. PC-n mindenben első dolgom ezeket a szarokat kikapcsolni.
34.
Nyarlako
#32: Moddal jo volt, de az a sorozat konzolon is el van átkozva. Drakengard 3 brutálisan szar fps terén és a Square egy patchet se adott ki dlc-t persze igen.
33.
godach
#32: Mondjuk, ez így igaz. Persze, van olyan amit csak only PC-re veszek, de aminél úgy van, hogy mind azt meg inkább konzolra. Aztán ha kijátszottam, megy piacra de inkább felajánlásra.
32.
Kawada
#31: Grafika szempontjából igen, de épp egy másik cikk alatt ajánlottad a Nier Automatát, ami egy remek játék, de pc-n 30 perc alatt refundoltam és megvettem PS4-en mert egy bughalom, optimalizálatlan fos az egész.

Elég sok olyan játék van, aminek a PC-s változata figoman fogalmazva hagy némi kívánni valót maga után.
31.
Nyarlako
#30: Konzolra mondjuk csak exkluzivot érdemes mert ami multiplat az korbehugyozza pc-n a konzolos kiadásokat.
30.
godach
#28: Vagy, a szerencsésebbek megveszik konzolra és pár ezer mínusszal továbbadják.
29.
godach
#27: A hőbörgésgullámról annyi a véleményem, hogy szerintem itt is a "ráérősek" hőbörögnek a legjobban, magyarul azok, akik amúgy sem nagyon vásárolnak. A folyamatos internetkapcsolat szükségességénél is azok az ismerőseim vergődtek a legjobban, akik ám is inkább torrenteznek és elég érvágás nekik, hogy minimum a multi címeket meg kell venniük.
De ott a CoD vagy a Fifa, ahol ismét folyamatosan megy a fika, mégis évről évre eladási rekordokat döngetnek, vezetnek.
Miért. Mert a nagy átlag felhasználók, le se tojják az ilyen fórumos vitákat. Élménynek és megveszik mint ahogy itt is elfáradtak az epichez. Vagy nem. Mint ahogy én sem.
Nem tartom magam lázadónak. Ha nem kell a pénzem, egye fene.
28.
Nyarlako
#27: Én nem hőbörgök, de ami össze-vissza jelenik meg és steamen nem azt leszedem törten. Annyi hogy Garden warfare 3mat Originen mert az kell multira. De ha a Bethesda a saját fosán adja csak ki a Doom eternalt azért se látnak tőlem egy fillért se.
27.
Kawada
#26: Nem tudom, de egy olyan cégről van szó, ami konkrétan régebb óta van a piacon mint mondjuk a Valve, és már csak technológiai szerepéből fakadóan is szerintem kicsi az esély rá, hogy kifingana. Egy dolgot látok eléggé esélyesnek, hogy inkább a kis- és közepes címeknek és kiadóknak fog inkább érdemi alternatívát nyújtani, valamit az Unreal Engine-es játékoknak. Ez szerintem elég piac nekik. De jobb ha hozzászokik mindenki ehhez a több launcheres dologhoz, mert ahogy több és több pénz lesz az iparágban, úgy fog mindenki áttérni a saját launcherére SZERINTEM, ahogy teszi ezt épp az Ubisoft is. És szerintem az Epicen kívül is egyre jelentősebb szerepe lesz az exkluzivitás dolgoknak. Ezt megértem ha valaki nem szereti, azt, hogy ebből forradalmi hőbörgéshullámot kell elindítani, már kevésbé. Meglátjuk mi lesz a vége...

Egyébként én nem is hallottam korábban a Razer boltjáról... :)
26.
godach
#17: El lett már mondva ezerszer, hogy amit másoktól idéztél, hülyeség.
Most nem volt gond, mert kulcsokat árult ez a bolt amiről azt sem tudtam, hogy létezik.
Nekem az epic és társaival továbbra is az a gondom, hogy exkluzív á teszik a vásárlást. Legyen. De ha egy év múlva becsődöl?
Jó persze, nem fog. Honnan tudod?
Én sem tudom a steamről, hogy nem fog de kevesebb esélyt látok rá.
25.
logic5
Ennyi GŐZ fejűt sem látni mindenhol :D Kemények vagytok :D
22.
Kawada
#19: Nem azt mondtam, hogy ezek voltak az egyetlen érvek, hanem ez volt az a pont, amikor elengedtem azt, hogy ezen az oldalon erről érdemi vitát lehessen folytatni róla.
21.
delphijos
Anélkül hog vegigolvastam volna, lett volna fogadásom hogy a komment szekció majd arról szól hogy Ultimate az epic store-t ekézi. Szerintem már gyíkemberek is tudják hogy mennyire szar is. Ugorjunk végre.
20.
Kawada
#16: A Division 2 (tudom, nem kizárólagosan Epic store, mert ott a Uplay is) esetében is voltak ilyen hangok, hogy "mennyit fizettek ezért?" és szép lassan kiderült, hogy az Ubi tudatosan döntött így, hogy a vevőket átterelje Uplayre. Biztos én vagyok az ultralibsi jogvédő, de én továbbra is szeretném megvárni amíg lesz valami konkrétabb bizonyíték arra, hogy az Epic fizetett a Metróért mondjuk, mert nekem a "há' ez nyilvánvaló" továbbra is kevés.

Egyébként egyetértek abban, hogy az exkluzivitás nem a helyes/korrekt út. Szerintem az Epicnek nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie a "fejlesztőbarát" kommunikációt és esetleg egy ideig a saját nyereségének egy részét is beáldozva inkább árban kéne alámennie. 1-2 hónap, és meglesznek azok a "fícsörök", amik számomra még kényelmi funkciót hordoznak (offline már van, tudtommal cloud save is, ha nincs, akkor hamarosan). A legtöbb community felületet nem használom a steamen mert általában "pistikés".
19.
Ultimate
#17: Ennél jóval több érv elhangzott de ezt húgyaggyal nehéz feldolgozni...
18.
Ultimate
#15: Nagy észre vall. A kiadók oda mehetnek mert kevesebb a sarc nagyobb a bevétel. Mellette leszarják hogy téged ezzel kvázi egy rakás szarra kényszerítenek, amivel nemhogy nem nyersz csak vesztesz. Nem érthető a probléma valóban. :)
17.
Kawada
#15: Azé' me' az acsik meg a kínaiak...

Ezen az oldalon olyan érvek hangoztak már el, hogy:
- az anyjuk p*csáj*t mert a sok launchertől már "vagy 10 perccel kevesebb a játékideje",
- "mindenkinek jobb ha a Steam monopol helyzetben van" (szó szerint idéztem...)
- "ember nem tudja nyomon követni már, hogy melyik launcher melyik játékhoz tartozik" (vagy fordítva... de szó szerint...)
- "ki képes ennyi jelszót megjegyezni?" (szó szerint)
- "ki nem szarja le, hogy a játékkészítőkkel mi van, megkapták a fizetésüket, nem?"

Ezek voltak azok, amikor rádöbbentem, hogy a Steam nem csak egy launcher, hanem sok szellemi fogyatékosnak (nem minden steamesre értem, ne essen félreértés) konkrétan a törvényes gondviselője is...
16.
Ultimate
#12: Tán akkor nem úgy kéne indulni hogy a népre erőszakolják exkluzivitással.
15.
biohazard rex
Nem tudom miért hőbörög mindenki hogy "EpIc EkSzKlUzÍv, KaPjÁk Be!!4!!". Ha én eldönthetem hogy epic store-t vagy steam-et használok, akkor a kiadók/fejlesztők is hadd döntsék már el hogy melyik online boltra töltök fel a játékukat...
14.
Batman
#8: A Steamnél nincsenek exukluzív címek?
13.
Batman
#7: Féltik a szaros achievementeket meg a logolt játékokat, mer ha valaki bejelöli valamelyiket akkor nem tud dicsekedni, hogy nolifer volt.
12.
Batman
#11: Na ja, csak a steam 15 éves az Epic store meg pár hónapos..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...