Hat fázisban érkezik a World of Warcraft: Classic

 • Írta: szlav
 • 2019. március 12.
 • Megjelenés
Csakúgy, mint a játék eredeti megjelenésekor, a World of Warcraft: Classic esetében is fontos lesz, hogy folyamatos fejlődésen eshessen át karakterünk. Ezért a Blizzard hat felvonásban tálalja majd a vanilla WoW-élményt.

Hamarosan felzenghet az old-school MMO-játékosok csatakiáltása, nyáron ugyanis elstartol a World of Warcraft: Classic, amely a nagy múltú online szerepjáték eredeti, kiegészítők nélküli élményét eleveníti meg. Az ilyen játékoknál azonban elengedhetetlen, hogy az élő és lélegző világ az idő múlásával egyre nehezebb kihívásokat állítson a hősök elé - ehhez pedig természetesen társulnak az egyre komolyabb fegyverek és páncélok.

Ha tehát a vanilla WoW teljes tartalmát egyszerre megkapnánk, akkor a korai raidek és dungeonök hamar elveszítenék vonzerejüket. Ezért döntött úgy a Blizzard, hogy adagolva, hat fázisra osztva frissíti majd a játék tartalmát. Végérvényben persze eljuthatunk Naxxramas lebegő citadellájába, de mint minden valamire való kalandor, először nekünk is a Molten Core bugyraiban kell bemutatnunk, hogy Ragnaros nem is olyan fickós jószág, ha van rajtunk elég fire resist gear. A fázisok tehát a következők szerint alakulnak:

Első fázis:

 • Molten Core
 • Onyxia's Lair
 • Maraudon
   

Második fázis:

 • Dire Maul
 • Azuregos (World Boss)
 • Kazzak (World Boss)

Harmadik fázis:

 • Blackwing Lair
 • Darkmoon Faire
 • Ekkor kerülnek be a játékba a Darkmoon Deckek is

Negyedik fázis:

 • Zul'Gurub
 • Greed Dragons (World Boss)

Ötödik fázis:

 • Megkezdődik az Ahn'Qiraj War Effort esemény
 • A War Effort teljesítésével megnyílik Ahn'Qiraj mindkét raidje
 • Élesednek a Dungeon loot változtatások, a T0.5-ös szett és a Relicek

Hatodik fázis:

 • Naxxramas
 • Scourge Invasion esemény
19.
Yami
#16: Mert az relevánsabb, hogy te belenéztél az üveggömbödbe és kihirdetted, hogy ez szar lesz... ugyan már.

#17: Teljesen egyetértek.
17.
delphijos
#7: "De cserébe ha elértél valamit, annak értéke volt, azt becsülted és a többiek is megbecsültek érte."

Személyes véleményem hogy a pénzért vásárlás lehetősége - még ha csak kozmetikai dolog - ennek az "örömét" és az "értékét" is elveszi az emberektől. Kit érdekel ha szembejön veled egy legendary outfit ( amiért mondjuk amúgy keményen meg kell dolgozni ) ha valaki az első 10 percben vesz magának.... Jó persze egy kozmetikai dolog azért más kicsit , de talán érthető mire gondolok.
15.
0Hagyma0
#7: Nem hülye.. Sose mondanék ilyet... Csak teljesen más, amikor tört szereveren bénáskodsz, és szorzókat kihasználva farmolgatsz, és hetente egy órát elvagy, minthogy havi 4000-ért csúszik be a bré a szádba...Biztos lesz olyan aki kitart, de a többségben inkább csak a "régen minden jobb volt" életérzés követeli.
Ne legyen igazam, sőt ez csak vélemény, mégis úgy gondolom, hogy nem véletlen, hogy a játékipar nagyrésze elment egy casual irányba. A fizetőképes játékokkal komolyan játszó korosztály felnőtt, gyerekei lettek, családja... Melózik, és igen ritkán, vagy csak tényleg nagyon jó dologért képest órákon keresztűl farmolni.
Szerintem egy 2005-ös játék nem ilyen. Lehet hogy tévedek, de biztosan a többség ma már nem fogja bírni a classicot.
14.
Stranger
Én adom a klasszikus MMO fílinget. Most egyedül mész zónából zónába csinálva ugyan azokat a szintű küldetéseket. Endgame-ig egy senki vagy, stb. Aztán csodálkoztak, hogy kihalt a műfaj. Itt még volt értelme mindennek.
Azt mondjuk nem szeretem ha tologatják előttem a max szintet. Az első 2 MMO amivel kezdtem fix level 100-as volt, évekig tartott felfedezni a kontentet (a végére sem voltam mindenhol) és ez így volt jó. Így minek küzdeni egy jó cuccért ha eléred a szintet és kipeccselik és más lesz a csúcs?
8.
Kawada
#7: Ha free akkor nagyon oké.
7.
Yami
#3: Nem kell semmit megvenni, "ingyen" jár az alap wow előfizetés mellé.

#4: Vagy lehet csak hiányzik nekik a szociális élmény amit a cross-realm sharding, az LFG meg az LFR és társai sikeresen kiirtottak. Vagy csak szeretnék ha a választott kasztjuknak megint lenne egyedi identitása és nem csak a más színű spellek különböztetnék meg őket. De lehet az is, hogy csak unalmasnak találják a jelenlegi 4 gomb püfölős DPS rotációkat. Nekem speciel azzal is tele a tököm, hogy mindig én vagyok Neo a kiválasztott, a "champion" akinek elrendeltetett sorsa, hogy megmentse a világot... megint. Én szerettem csak egy random druida/mágus/lovag/stb. lenni aki épp csak úgy döntött, hogy ideje pofán vágni Onyxia-t.

De amúgy igen, rengeteg minden szopás volt a classicban. A fejlődés kétharmadában gyalogolni kellett, 30-as szint után még a spellek megtanulására se költhettél ha 40-en mountot akartál, a gyorsabb mount pedig még a max szintűek között is ritkaságszámba ment. Volt, hogy egy egész este elment arra, hogy 5 embert összeszedj és megcsinálj egyetlen instát és még lehetne sorolni. De cserébe ha elértél valamit, annak értéke volt, azt becsülted és a többiek is megbecsültek érte.
Kövezettek meg, de vannak olyanok akik nem szeretik ha csak úgy a szájukba repül a sült galamb. Elhiszem, hogy ez nem mindenkinek tetszik, de attól még nem a másik a hülye.
6.
Kawada
#4: Oké... Ezek szerint van a HD remastered verzióknál is alávalóbb koncepció.
5.
azureknight0715
Őszintén szólva most inkább legionoznék. Az volt eddig a legjobb kieg. Ez a uj kieget nagyon hamar meguntam, egyszerűen nincs az a lendület ami életben tartott legionnál egy-egy lego kiesésénél.
4.
0Hagyma0
#3: Az még hagyján, de rengeteg ember csak azért akar vele játszani, mert 2005-ben ez bizony ütött... Nagyot. És hihetetlen sok szép emléke van . Egyébként nekem is.
De aki 2018-ban nekiáll, és heti hét nap napi hat órában farmol majd, meg 3órán keresztűl kiabál egy raid-ért, majd mikor összejön, kb 15 perc és feloszlik...
Közben össze kell állítani 40 főt, hogy a nagy raideket lehessen csinálni, amihez kellvagy 60, de inkább 80 ember a klánban.
A kötelező class role-okról nem beszélek, meg arról, hogy egy sima mount is inkább csak a max szint környékén lett meg, amihez kellett NAGYON aktívan játszani vagy 4 hónapot.
A lényeg... Az emlékek megszépítik a classic wow-ot, de mai szemmel egy értékelhetetlen farmgép volt. KB két hónapig sikeres lesz, aztán úgy lezuhan a népszerűség mint a fene.
3.
Kawada
Most tényleg nem genyóságból, de javítsatok ki, ha tévedek... Tehát lényegében a "parasztnak" lehetősége van megvenni megint, hogy elkezdje elölről, és ütemezve megkapjon újra mindent amit egyébként már valószínüleg megvett korábban? Valahogy ez a WOW:Classic eddig elkerülte a radaromat...
2.
szlav
#1: Séta bizony. Még utána is, ha nem fekszel rá erősen a farmolásra :)
1.
Grabowsky30+
40es szintig séta lesz? Az rohadtul nem volt szórakoztató.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...