Hivatalos: mobilokra költözik az Xbox Live

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a februárban felreppent pletykák igazak, így Androidra és iOS-re is kiterjeszti az eddig csak Xbox-konzolokon és PC-n elérhető Xbox Live-ot.

Február elején már tudni lehetett, hogy a Microsoft egy olyan előadásra készül az idei Game Developers Conference-en, San Franciscóban, ahol hivatalosan is bejelentik, hogy kiterjesztik az Xbox Live online rendszerét, így az a jövőben mobilkészülékeken és Nintendo Switchen is elérhető lesz. Utóbbiról egyelőre nincs hivatalos információnk, a redmondiak viszont azt tényleg megerősítették, hogy Androidon és iOS-en is bemutatkozik az Xbox Live. 

Ezzel olyan funkciókat használhatnak ki a mobilos platformokon fejlesztők, mint a barátlista, az achievement- és gamescore-rendszer vagy a különböző klubok. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a Microsoft bemutatott egy, a fejlesztőknek szánt cross-platform SDK-t, a Game Stacket, ami lényegében egyetlen nagy ökoszisztémaként minden szükséges fejlesztői eszközt tartalmazni fog, kezdve a DirectX-szel a Havocon át, bezárólag az Xbox Live-ig.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...