Remekül rajtolt a mozikban a Mi

  • Írta: sirdani
  • 2019. március 25.
  • Cooltúra
Link másolása
Jordan Peele, úgy látszik, nem tud hibázni. A 2017-ben bemutatott, szintén komoly sikereket elért Tűnj el! című thrillerje után a legújabb alkotásával még magasabbra tette a lécet, és ismét remek mozis eredményeket ért el.

A Lupita Nyong’o és Winston Duke főszereplésével készült, egy félresikerült családi nyaralást bemutató Mi című thriller elképesztőn jól rajtolt az amerikai mozikban. Jordan Peele társadalomkritikát is megfogalmazó filmjei sok embert mozgatnak meg, és mi is belevettük az alkotást abba a huszonöt filmet tartalmazó listába, amit látni kell 2019-ben, de ezek az eredmények még így is meghökkentőek.

Az amerikai eredményeket tekintve a nyitóhétvége becsült bevételei 70 millió dollárra rúgnak, amivel nem csak a Tűnj el! 33 milliós nyitányát utasította könnyűszerrel maga mögé a film, de az R (16+) kategóriába sorolt horrorfilmek között is minden idők harmadik legsikeresebb alkotása lett közvetlenül a tavalyi Halloween-reboot 77 millió dollárja és a 2016-os Az című Stephen King-adaptáció 123 millió dolláros eredménye után.

További érdekesség, hogy Peele filmje úgy érte el ezeket az impozáns számokat, hogy egy eredeti alkotás volt, míg az Az és a Halloween egyaránt egy már korábban is létező mű adaptációja, illetve folytatása volt. Ha kizárólag az eredeti, élőszereplős filmeket nézzük, akkor a Mi minden idők második legsikeresebb nyitóhétvégéjét tudhatja a magáénak James Cameron 2009-ben bemutatott Avatarja után.

3.
3.
Macifasz
Én piszkosul élveztem minden pillanatát. Nem mondom, hogy minden szegletét értettem, de piszok elégedetten hagytam el a mozitermet. Nem lesz mindenki filmje és megértem, ha valakinek egy elpazarolt másfél óra volt az életéből, de nekem nagy kedvenc lett. És nem, ez nem fizetett hirdetés vagy ömlengés. ;-)
2.
2.
Beaast
Szombaton néztük meg moziban. Ha a falat néztük volna otthon akkor is minőségibb szórakozásban lett volna részünk. Senki sem adja vissza ezt a pár órát az életünkből. Ilyen egy értékelhetetlen filmet ritkán lát az ember. (van egy olyan sejtésem, hogy minden pozitív kritika fizetett hirdetés) Humornak igen gyenge volt, thrillernek pláne, történet :) :) valószínű az utolsó simításokat végezték a filmen amikor szólt valaki hogy haló!!! eltoltunk valamit, nincs benne story... ha azzal a céllal készült, hogy görbe tükröt állítson a zsánernek még annak is értékelhetetlen. minden ellenségemnek ajánlottam! :)
1.
1.
RangerFox
A Get Out után ha fizetnének se nézném meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...