Az Anno 1800 is átköltözik az Epic Games Store-ba

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 31.
  • Hír
A Ubisoft és az Epic Games már korábban bejelentették, hogy folytatják az együttműködésüket, most pedig szép lassan kiderül, hogy mi történik a jelenleg Steamen is árusított játékokkal.

A The Division 2 PC-s változata már Epic Games Store-exkluzívként rajtolt (ha nem számítjuk persze a uplayes megjelenést), a Ubisoft és az Epic Games pedig a GDC-n azt is megerősítette, hogy további exkluzív címek várhatóak az üzletbe a kiadó jóvoltából. A következő ilyen megjelenés az Anno 1800 lesz.

A stratégia jelenleg párhuzamosan kapható az Epic Games Store-ban és a Steamen (hiszen eredetileg ott kezdték el árulni a játékot), a Valve üzlete azonban már arra figyelmeztet, hogy az április 16-án esedékes megjelenést követően leveszik a bolt kínálatából a címet. Ez azt jelenti, hogy egészen addig bárki megveheti a Steamen az Anno 1800-at, az ígéretek szerint "minden steames vásárlás a Steamen lesz teljesítve", továbbá a játék frissítései is elérhetőek lesznek ehhez a változathoz, április 16. után azonban már csak az Epic Games Store és a Uplay lesz elérhető a rajongók számára, ha szeretnének lecsapni az anyagra.

Az Anno 1800-at mi már kipróbáltuk, a játékról írt bétatesztünket itt olvashatjátok el.

42.
Kawada
#39: Ilyen statisztikákba nem állok bele ha nem haragszol... Legyen így ahogy mondod.
41.
Ryukian
#40: Az akciókat szoktam magam is figyelgetni, valóban jogos, amit mondasz - bár azért mostanában jobban odafigyelnek rá, hogy konzekvensek legyen az árak minden platformon. Én legalábbis újabban inkább ezt tapasztalom.

Az extra funkciókat meg egyszerűen csak nem értem, mert egyiket sem használom. Nekem személy szerint sehonnan sem hiányzik semmi, mert azon ritka alkalmakkor, mikor épp játszom 1-2 órácskát, én az összes klienst csak addig kattintgatom, míg a játék elindul. Biztos vannak hasznos dolgok, valószínűleg én lehetek a kivétel, hogy nem foglalkoztatnak.
(ha őszinte akarok lenni, akkor a kitűzők gyűjtögetésével el szoktam bohóckodni, de anélkül is meg tudnék halni, amit azt illeti....)
40.
.von_Wolf
#34: "Ubisoft játékot érdemesebb eleve Uplay-ről beszerezni"

Azért ezt az álláspontodat, mondjuk valamelyik Steam sale idején elég hamar felülbírálnád. Karácsonykor Steamen vettem FC5-öt 19.99-ért, még Uplayen eredeti áron 49.99-ért volt.
Továbbá a Steamen van egy valag olyan funkció, ami a többi kliensből egyszerűen hiányzik.
39.
godach
#38: Már nem azért, de az esetek 90%-ban a te kommentjeid sem a cikkhez vagy a témákhoz kapcsolódnak, hanem vagy beleállsz valakibe elég keményen, vagy kioktatod vagy még akarod téríteni. Mondjuk, nekem nincs gondom vele, csak fura...
38.
Kawada
#37: A cikkbem említett játék bétatesztjéhez 1 db komment érkezett 1 hónapja, az is az volt, hogy "mikó lessz má Metró teszt?"... ;)
37.
Kawada
#32: Szerintem ti ketten lefeditek az anno sorozat vevőinek 80%át kishazánkban... :) mégis milye népszerű topic lett ugyebár... :) inkább ennek szólt a cinizmus. A ps és az epic store hívószavak egy jóhangulatú kommentfalhoz, ami 95%-ban nem az említett játékról/szolgáltatásról szól. :)
36.
crytek
#34: Steam-en van kártyapénz amiből ingyen is lehet vásárolni ...nagy húzóerő tud ám az lenni...
34.
Ryukian
#29: Már kezdtem azt hinni, hogy csak én vagyok elvetemült, hogy merek ilyeneket gondolni.... :D

Arról meg már szót se ejtsünk, hogy Ubisoft játékok esetében én ponthogy leszoktattam magam az "almighty" Steam-ről, mert úgyis beröffenti automatikusan az Uplay-t, így tök fölösleges két helyen is meglennie ugyan annak a címnek (még el is rejtettem a Steam-es könyvtárból az ilyen duplikátumokat)

Szerintem itt most ugyan az a helyzet: bármely Ubisoft játékot érdemesebb eleve Uplay-ről beszerezni - pedig hát messze az a legelmaradottabb kliens.
Innen meg már olymindegy, hogy melyik másik helyen értékesítik még, meg melyiken nem...
33.
Ooorky
#28: A sorozat egy folyamatos egyszerűsödő-butuló spirálon van, kb. mint a Tropico :-(
32.
Ooorky
#29: Nekem momentán gog-on vannak meg az előzőek :-)
31.
Sir Galád
UPlay-en így is ott marad.
29.
Kawada
#28: Nem szabad a cikkel foglalkozni. Meg van említve az Epic store, így remek alkalom, hogy mindenki jöjjön rinyálni, akik eddig se vettem meg életükben sem egy Anno játékot. Mert aki ezt szereti, az pont leszarja hol lesz meg neki.
28.
Ryukian
És amúgy az Anno 1800 milyen játék - így akár elődeihez képest, vagy önmagában?
Rosszabb lett attól, hogy egyszerre két helyen kapható?
Kárt okoztak valakinek, hogy máshol is meg lehet vásárolni?
Csak hogy a cikkhez is hozzászóljunk :D
27.
Kawada
#24: Ja. Nem fizettek le senkit, csak felhagytak a játékok készítésével és ingame tárgyakkal, skinekkel ládákkal, kulcsokkal kezdtek kereskedni, ami remek táptalaj lett olyan gambling oldalaknak, ahol 10-14 éves hülyegyerekek tudták eljátszani a "pénzüket", és jött a sok scam oldal és felhasználó, akikkel azóta se csinál lófaszt se a steam. Nem is beszélve arról, micsoda hígfos tengerrel öntötték fel a saját storejukat, ahol 50000 játékból úgy 1000 értékelhető, a többi be van engedve mert kapják a 100-200 dollárt érte.
26.
crytek
#23: "Minőség romlás" Aha biztos főleg ha csak a pc maradna..hajaj ott lenne minőségromlás ahol egy GOTY Batman AK is a porbe lett tiporva és vissza lett vonva az értékesítésből majd fél évre erre a piacra jönne a minőségromlás...Oda ahol az EA részvények olyat estek hogy én égtem... IGEN biztos ki mernének adni ocsmány szar játékokat CSAKIS más nem is lenne...
Szerintem te voltál a pultos az És megint dühbe jövünk-be mert ilyen aggyal nagy koponya lehetsz
24.
crytek
#23: Csak azt mindenki elfelejti hogy a steam senkit nem fizetett le hogy csak és ott legyen elérhető akár csak 1 évig..
Máig ott a saját opció hogy bármely kiadó akár webes felületről letölts a játékát így 100% az övék lesz az eladásból... de hát akkor ki venné őket? még kevesebben mint eddig bárhol...

Deep Silvertől várjuk az eladási adatokat steam vs epic fos ,mert egyidőben jelent meg az Outward játék (ok nem egy tripla AAA évezred játéka de azzal is játszanak emberek)... de van rá egy millám hogy érdekes mod ,mivel a steam minimum a dupláját ha nem a tripláját verte már most az 5 nap alatti eladások alapján erre a fosra nem kapunk semmiféle adatot...
23.
Hunszi
Őszintén nem tudom miért panaszkodik az emberek többsége...az mindenképp jó, ha van egy konkures felület s a Steam nem Istenként magasodik ki egyedül. Persze, a kezdeti lépések rázósak, de a Steam se 1-2 év alatt lett akkor, amekkora most. A konkurencia megléte mindig jó és mindig a vásárló jár vele, csak le kéne venni ezt a fene nagy szemellenzőt...

Csak gondoljatok bele, hogy egy nap ha kivonulna a Sony vagy az MS a konzol háborúból mi történne? Minőség romlás...mert nem kéne annyira törje magát a megmaradt másik cég, szóval kicsit lássatok hossztútávban a panszkodás helyett, a vásárló egy konkures cég megjelenésével mindig csak jobban jár, csak győzzétek végre kivárni.
22.
batnor
#21: https://www.gamekapocs.hu/hir/62319/adatlopasi_ugybe_keveredett_az_epic
21.
batnor
#8: Epic Game Store adat lopás még március közepén volt hír:
https://www.gamestar.hu/hir/epic-games-store-steam-adatgyujtes-vad-nyilatkozat-260787.html
17.
godach
#14: Neked vannak kedvenceid. Meg tudod indokolni miért. Nekem is vannak. (sok Ubis cím van alatta ám)
Aki, így vélekedik, inkább annak nem kellene hőzöngeni itt arról, hogy milyen lett az emberiség.
14.
VerIstvan
#5: Na itt latszik hogy az emberiseg megeredt a pusztulasra.
Amikor egy eletforma ilyen kreten annak nincs joga fenmaradni.
A gyulolet targya a ubisoft kene legyen a sok ostoba, klises, fantaziatlan ,osszecsapott, kokany, bugos hulladekjaval egyutt.
Ja hogy a "jubidobest".
Akkor te vagy a kretenek kiralya :D.
Azt ugye vagod, hogy miert alltak be a "stevia" moge allo f@$zal?
Mert reszketnek a penzert. A leg senkuhazibb penzehesebb otvar bagazs a ubisoft.
Azt hiszik azert nem adnak el tobb 10 milliot mondjuk a fos 37. Ac-bol, fart cry 19-bol, vagy a watch dog ps 23. Reszebol mert hat a warez ugye.
Az eszukbe se jut, hogy azert mert amit csinalnak az egytol egyig SZAAAR.
Es mar csak a kretenebbje nem lat at a szitan.
12.
godach
#3: Kicsit, naívnak tartom ezt a +1 lehetőséget.
Lehetőség, az amikor tudok választani, de az Exodus kapcsán, közel sem volt választási lehetőségem, pedig megvettem volna.
Ha az epic becsődöl (ne legyen úgy) de ha becsődöl és nem tudja finanszírozni a szervereit, akkor honnan szeded le a játékaid?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...