Az Anno 1800 is átköltözik az Epic Games Store-ba

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 31.
  • Hír
Link másolása
A Ubisoft és az Epic Games már korábban bejelentették, hogy folytatják az együttműködésüket, most pedig szép lassan kiderül, hogy mi történik a jelenleg Steamen is árusított játékokkal.

A The Division 2 PC-s változata már Epic Games Store-exkluzívként rajtolt (ha nem számítjuk persze a uplayes megjelenést), a Ubisoft és az Epic Games pedig a GDC-n azt is megerősítette, hogy további exkluzív címek várhatóak az üzletbe a kiadó jóvoltából. A következő ilyen megjelenés az Anno 1800 lesz.

A stratégia jelenleg párhuzamosan kapható az Epic Games Store-ban és a Steamen (hiszen eredetileg ott kezdték el árulni a játékot), a Valve üzlete azonban már arra figyelmeztet, hogy az április 16-án esedékes megjelenést követően leveszik a bolt kínálatából a címet. Ez azt jelenti, hogy egészen addig bárki megveheti a Steamen az Anno 1800-at, az ígéretek szerint "minden steames vásárlás a Steamen lesz teljesítve", továbbá a játék frissítései is elérhetőek lesznek ehhez a változathoz, április 16. után azonban már csak az Epic Games Store és a Uplay lesz elérhető a rajongók számára, ha szeretnének lecsapni az anyagra.

Az Anno 1800-at mi már kipróbáltuk, a játékról írt bétatesztünket itt olvashatjátok el.

36.
36.
crytek
#34: Steam-en van kártyapénz amiből ingyen is lehet vásárolni ...nagy húzóerő tud ám az lenni...
33.
33.
Ooorky
#28: A sorozat egy folyamatos egyszerűsödő-butuló spirálon van, kb. mint a Tropico :-(
31.
31.
Sir Galád
UPlay-en így is ott marad.
28.
28.
Ryukian
És amúgy az Anno 1800 milyen játék - így akár elődeihez képest, vagy önmagában?
Rosszabb lett attól, hogy egyszerre két helyen kapható?
Kárt okoztak valakinek, hogy máshol is meg lehet vásárolni?
Csak hogy a cikkhez is hozzászóljunk :D
26.
26.
crytek
#23: "Minőség romlás" Aha biztos főleg ha csak a pc maradna..hajaj ott lenne minőségromlás ahol egy GOTY Batman AK is a porbe lett tiporva és vissza lett vonva az értékesítésből majd fél évre erre a piacra jönne a minőségromlás...Oda ahol az EA részvények olyat estek hogy én égtem... IGEN biztos ki mernének adni ocsmány szar játékokat CSAKIS más nem is lenne...
Szerintem te voltál a pultos az És megint dühbe jövünk-be mert ilyen aggyal nagy koponya lehetsz
24.
24.
crytek
#23: Csak azt mindenki elfelejti hogy a steam senkit nem fizetett le hogy csak és ott legyen elérhető akár csak 1 évig..
Máig ott a saját opció hogy bármely kiadó akár webes felületről letölts a játékát így 100% az övék lesz az eladásból... de hát akkor ki venné őket? még kevesebben mint eddig bárhol...

Deep Silvertől várjuk az eladási adatokat steam vs epic fos ,mert egyidőben jelent meg az Outward játék (ok nem egy tripla AAA évezred játéka de azzal is játszanak emberek)... de van rá egy millám hogy érdekes mod ,mivel a steam minimum a dupláját ha nem a tripláját verte már most az 5 nap alatti eladások alapján erre a fosra nem kapunk semmiféle adatot...
23.
23.
Hunszi
Őszintén nem tudom miért panaszkodik az emberek többsége...az mindenképp jó, ha van egy konkures felület s a Steam nem Istenként magasodik ki egyedül. Persze, a kezdeti lépések rázósak, de a Steam se 1-2 év alatt lett akkor, amekkora most. A konkurencia megléte mindig jó és mindig a vásárló jár vele, csak le kéne venni ezt a fene nagy szemellenzőt...

Csak gondoljatok bele, hogy egy nap ha kivonulna a Sony vagy az MS a konzol háborúból mi történne? Minőség romlás...mert nem kéne annyira törje magát a megmaradt másik cég, szóval kicsit lássatok hossztútávban a panszkodás helyett, a vásárló egy konkures cég megjelenésével mindig csak jobban jár, csak győzzétek végre kivárni.
22.
22.
batnor
#21: https://www.gamekapocs.hu/hir/62319/adatlopasi_ugybe_keveredett_az_epic
21.
21.
batnor
#8: Epic Game Store adat lopás még március közepén volt hír:
https://www.gamestar.hu/hir/epic-games-store-steam-adatgyujtes-vad-nyilatkozat-260787.html
12.
12.
godach
#3: Kicsit, naívnak tartom ezt a +1 lehetőséget.
Lehetőség, az amikor tudok választani, de az Exodus kapcsán, közel sem volt választási lehetőségem, pedig megvettem volna.
Ha az epic becsődöl (ne legyen úgy) de ha becsődöl és nem tudja finanszírozni a szervereit, akkor honnan szeded le a játékaid?
10.
10.
mestermagyar
#6: Van rá megoldás... linuxon. A Lutris pont azt csinálja amire szükség lenne. Egy nyílt forráskódú szoftver ami mindenhonnan összeszedi a játszható címeket. Nem hiszem hogy terveznek Windows verzát de arrafelé nézelődjön aki egyszer szeretne ilyet.
8.
8.
hedzsooo
#7: "Pláne ha az még "lopja" is az adatokat. " ...Na, akkor mesélj még, hogy ki + ugyan milyen adatokat lopott tőled??? ;D :-)))

"Azt meg az indie címeket leszámítva ne higgyétek, hogy több pénz lesz a fejlesztőknél." Nekem annyi elég is, a nagyobb kiadók játékai az utóbbi pár évben már úgy is kezdtek unalmasak lenni, nagyon egykaptafára valóak mind, ill. csak romlani tudtak minőségben.

Utóbbi pár évben inkább már amúgy is a java játék amit szívesen játszok indie fejlesztőké, vagy kissebb fejlesztők+kis kiadók közös alkotásai. :)
7.
7.
sajttaller
Nagyon nem mindegy egy hatodik, hetedik, 18. alkalmazás amit fel kell raknom, ha a játékkal akarok játszani. Pláne ha az még "lopja" is az adatokat.
Azt meg az indie címeket leszámítva ne higgyétek, hogy több pénz lesz a fejlesztőknél. Ez nem így van, a kiadónál lesz nagyobb profit, és ennyi, ettől még nem feltétlenül kapnak több pénzt fejlesztésre az adott csapatok. Szóval marhára nem kell örülni ennek az egésznek. Pláne amikor egy játék első két része a steamen van meg a 3. meg az epicen.
Én egy helyen szeretném látni, nekem a saját kényelmem a fontos és nem a kiadó profitja. Eddig egy játék volt, ahol pár euróval levitték a játék árát, ott megérheti nekem is, de ez eddig inkább kivétel, mint trend.
6.
6.
latis666
Akinek 5 marketplacere van login ja nem mindegy már egy hatodik? Bár az tény hogy kellene valami közös felület ahol egyben megvan minden mert mikor ingyen játék van mindig behuzom de egyébként gőzöm sincs hogy mi van meg :)
5.
5.
crytek
Ubi ügyes.... Tudják világgyűlőlet tárgya ez a fent említett rakás fos cég ezért itt adja ki amiért az epic rengeteget csenget és mindenki szalad -e szar helyett és inkább uplay-en veszik meg.... Nagy koponyák vannak ott, le a kalappal. Első értelmes cég aki a pénzes gennyládás a saját javára húzza le. nagyok UBI dö beszt csak így tovább.
4.
4.
Max3000
#3: Pacsirta egy hamisítatlan észkombájn.Olyan ügyes,hogy nekifutásból szokott lefeküdni.
1.
1.
hedzsooo
Vhogy így kellett volna megoldaniuk az új Metro játéknál is, hogy legyen a játékosoknak egy kis idejük dönteni legalább, csak hát ott ugye a megjelenés jóval közelebb volt, már nem fért bele az időbe. ...Az üzletnek meg ugye dübörögnie kell, jobban mint nálunk! ;D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...