E3 2019: Megvan a Microsoft-konferencia dátuma

  • Írta: zoenn
  • 2019. április 16.
  • Rendezvény
A Sony távolmaradásának dacára a Microsoft idén is megtartja a szokásos sajtótájékoztatóját az idei E3-at megelőzően. Exkluzív bejelentésekre, demókra és interjúkra számíthatunk az eseményen, amit élőben követhetünk.

A redmondi konzolgyártó bejelentette, hogy az E3-as konferenciáját június 9-én, magyar idő szerint este 22 órakor tartja. A bejelentéseket mindenki élőben követheti a YouTube-on, a Twitchen, a Mixeren, a Twitteren és a Facebookon, de nem kell ilyen messzire menned, nálunk sem maradsz le semmiről. 

Másnap, azaz június 10-én kerül adásba az Inside Xbox: Live at E3 műsor, ahol további exkluzív bejelentésekre, demókra, interjúkra és nyereményjátékokra számíthatnak a nézők. 

Reméljük, a június 11-13. között megrendezésre kerülő E3-on már a Microsoft következő generációs konzoljai is terítékre kerülnek! A helyszín a Los Angeles-i Convention Center lesz idén is. 

Ezek is érdekelhetnek

52.
frankdelgado
#50: Azt mindjárt gondoltam h bukás lesz...:)
51.
Kawada
#50: Nekem inkább azzal van bajom, hogy az MS store egy kalap rendezetlen, ömlesztett fos, ami 5 percenként összeakad saját magával és az én fiókommal is. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom vele. Most pl. a gamepass is baszakodott a pc-s játékoknál.
50.
Nyarlako
#49: És akkora bukás lesz hogy füstöl ha megpróbálják mert se a cégek, se a magán felhasználók nem kérnek ilyet.
49.
delphijos
#47: Az MS eddigi próbálkozásai a hegemóniára abban csúcsosodtak ki hogy olyan Win verzió jött amire csak a store-ból lehetett telepíteni SW-t. Előbb utóbb megcsinálja erőből ha másképp nem megy. Persze, nagy hiszti lesz.
48.
Kawada
#47: Azért vanogatnak infók erről.

https://www.wepc.com/news/video-game-statistics/
47.
crytek
#46: És miért megy vajon a valvehoz?

Mert saját rendszeren terjesztéshez ki is kéne alakítani valami "ökoszisztémát" és ezt 1-2 játékért senki nem fogja megcsinálni magának..

Tehát maradt a gog, origin. uplay, epic fos de itt is ugyanúgy csengetsz..de nyilvánvaló hogy a steam a legnagyobb legismertebb és azt választják sokan.

De ezeken felül is még lenne hogy egy saját weboldalon árulják csak...de ekkor még mindig kéne vaskos szerverpark ahonnan húzza a nép....az se 3 ft... Hát ezért jött létre a steam mert előrelátóak hozták létre és milyen jól csinálták..

Meg is látszik mennyibe kerülhet egy komoly háttér felhúzása.... sírnak rínak a valve ellen mint a fürdős...de mégse csinál magának egyik se semmit csak máshoz fordul... nos akkor a saját szar drágább lenne mint a valve? Akkor hogy is van ez? :)

A pc-s dolgokat a legjobb lenne számokkal alátámasztani.
Én pl teljes szívemből megnézném hogy a MS store-ba elérhető játékok amik vannak steam-re is milyen számba fogytak ott... vagy ott a steam vs epic store szám.. de sajnos ezeket soha enm fogják megmondani így persze hogy az marad a köztudatba hogy pcn csak a warez van ,mert nem tudod mivel védeni a pc-t mivel tosznak adatokat közölni...
46.
delphijos
#45: Nem arról van szó egyáltalán hogy ne érné meg PC-re játékot kiadni. De az igazán nagy lóvé a PC-ben ( vagyis a Win platformban) az lenne ha úgy tudná működtetni a disztribúciót mint box-on. Ami oda megjelenik ( függetlenül ki fejleszti ) jön a sáp. Game fronton ez most nagyrészt a Valve-hoz megy, pedig a Win fejlesztését meg az MS csinálja. Ez az ami nem tetszik nekik, és szeretnének változtatni. Már jópár próbálkozás volt rá.
45.
crytek
#42: Akinek van pc-je NEM FOG fog csak azért boxot venni hogy tolja pl a forzát vagy a Gears of Wart nincs az a game amivel mindenkit rá tudnak venni + konzol vételére.
És milyen érdekes egyre több minden jön pc-re biztos nem azért mert pc-n csak bukni lehet. Ha nem volna bevétel a pc piac nem jönne egy ms játék se pc-re és nem jönne se a Vane (ps4 ex vol) Detroit, Heavy Rain, BtS ezek is ps exek voltak... Ha nem érné meg egy deka se jönne ezekből nem hogy egyre több.

Ma már nem nagy munka egy pc port optimalizálni kell azt jöhet is. Az a baj ,hogy a pc-s részleget sose tudjuk meg hogy mennyi fogy...valahogy ezt sose szeretik nagy dobra verni.. de bezzeg konzolos eladás csak fröcsög azt nyomják orrba szájba.
44.
Ultimate
#41: Mert konkrétan ps3-ról érkezik a stream... Ez~rt is gyengébb minőség. Az amúgy sem rózsás ps3 verzió egy streamen át..
43.
godach
#42: Fene se tudja mi jár ezeknek az eszükbe.
Az biztos (vagyis szerintem) hogy ha nem akarnának valamilyen oknál fogva rászokatni arra, hogy PCn is toljam akkor pl a Gamepass előfizetéssel csak boxon tolhatnám. Erre most az van, hogy előfizettem a GP-re és ezt ingyen használható PC-n is bár eléggé megnyirbálva, de azért a nagy címek ott vannak.
Tehát mivel nem olyan mint az EA Access és Origin, hogy két különböző de szinte ugyan azért fizetsz, én úgy látom hogy nekik jó az ha pcn is tolod.
42.
delphijos
#25: Amit a 19-ben írsz, azt osztom. Pont ugyanezekért a dolgokért vettem a gyereknek is box-ot. Viszont ezt a 25-ös magyarázatot nem értem. Azért mert jók a szolgáltatások, akkor nem lehet ex játék ? Az egyik miért zárja ki a másikat ? Az a baj, hogy jó dolog ez a "Microsoft exkuzív" dolog, és én aztán nem sajnálok egy játékot sem a pc-sektől. De mint már ezerszer mondtam, az MS-nek a nem saját terjesztésű / gyártású játékokból NINCS KÖZVETLEN HASZNA pc-n. Amit crytek ír:

"aztán hogy ki veszi pc -re ki vesz miatta xboxot az már a ms-ot nem érdekli csak vegyed a játékot nekik mindegy hova"

ezért nem egészen igaz. Mert az ex játékok sose azért készülnek hogy ennek az eladásából gazdagodjon meg a cég ( persze jó ha jól fogy ) hanem hogy reklámozza, urambocsá "eladja" a platformot. És persze mgánál a játéknál mindegy hova kel el, de baromira nem mindegy ( az MS-nek ) ha valaki ezért vesz box-ot, és azon utána MINDEN MÁS nem tőle származó játékért is szedi a százalékot. Ez a "pc-seket sem hagyjuk ki" szöveg ( ahogy a Microsoft exkuzív is ) meg akkor indult amikor az MS azt gondolta hogy hamarosan pc-n is az lesz mint konzolon, minden vásárlás majd rajta keresztül mgy át. És volt is rá több próbálkozás, de eddig nem jött össze. Szóval nagyon nem mindegy nekik jelenleg hogy valaki box-on nyomja vagy pc-n.
41.
Kawada
#39: Közben ami beugrott, és sokkal zavaróbb volt amikor kipróbáltam a now-t, az az irtózatos töltési idő. Amíg a játék és az első mentés betölt. Na az idegesítőbb volt mint az input lag.
40.
Kawada
#38: Nem érted, hogy a now-ban van 200 letölthető játék? Ezért hasonlítom össze, nekem sem rég esett le, hogy nem csak streaming a now... Akciókról fingom sincs, nem követem. Egyébként én azt tudom, ami a hivatalos MS... és aszerint 300 ft most 3 hónapra (elő is fizettem, pedig csak pc-m van, bár nagyon úgy fest, hogy mondhatom is le, mert kb. 3 nap elég volt, hogy kiéljem magam vele), utána pedig 7500 Ft 3 hónapra. Vegyük ezt tehát normál árnak. Ezt ugyebár 4-el kell szorozzam, hogy megkapjak 12 hónapot, ami pedig 30.000 Ft, ami karcolgatja a 100 EUR-t. Ez is matek. Egyébként ami kapásból rémlik , az valami 20% diszkont volt az évesre, ilyen 4 Ft 1 hónapra jellegű dolog biztos nem volt. Bár, ahogy cégként, az MS nincs annyira rászorulva az xbox-ra, mint a Sony a PS-re, úgy konzol szinten a PS nincs annyira rászorulva a szolgáltatásaira (legalábbis a now-ra), mint amennyire az Xboxnak az egyik a kevés ütőkártyája közül a game pass.
39.
Ultimate
#37: Félrenyomtam, egyébként igen, alulmaradhatnak de egyelőre ez nem áll fenn. Plus vs gold egy adok kapok hol itt hol ott jobbak a játékok. Akciók kb egál. Psnow stream azért nem ér fabatkát sem mert szarabb minőséget kapsz még egy ps3-nál is. Akkor már inkább egy ps3 fillérekért a jó játékokkal - vagy törve...
Jön fel a sony szolgáltatások terén de borzalmas lassan.
38.
crytek
#37: "ps now többszörös áron van mint a gamepass", mert ez bullshit"

Ide erre vélaszként várom a linket mikor volt akció hogy mondjuk 1 év 50 euro volt csak a psnowból. Vagy mikor volt az 1 havi 200ft

Game pass most 300ft/3 hónap az éves akciók meg 9-12 ezrek... nos a 100 euros szolgáltatás a 9 ezer többszöröse ez nem űrtechnika ez matek.
De ezt ugatom nem egy szolgáltatás a kettő szóval kár hasonlítgatni mivel csak az árakat tudjuk a mögöttes tech full más a felhő gaming drágább lesz mindig is
37.
Kawada
#36: Nem vele vitakozol, Ő is azt mondja... Egyébként én is. Én csupán annyit mertem állítani, hogy ha az MS nem kapkodja magát, szolgáltatások terén IS alulmarad. Ennyi. Emögé nem kell többet gondolni, mint ami...
A Ps now-ra tekinthetsz lassan úgy, mint game pass, plusz stream amúgy. 200 körül ját az a néhány letölthető játék, amik nyilván nem system seller címek, míg a MS-nél ott vannak a nagyobb nevek is, más kérdés, hogy azokért mennyiért éri meg önmagában. És a Now mellé nem kell plus, hogy menjen a netes hirig (nyilván kompetitív játék szóba se jöhet, gondolom... de egy-egy coop móka működik már)

A drágábbról meg annyit, hogy Németeknél, franciáknál, stb. ahol van hivatalosan is, 100 EUR 1 évre. Az sem sok.

Nincs nagy tapasztalatom. Nem védem a now-t (vagyis nem szívügyem... védem kicsit, mert azért kurva sokat fejlődött, és ne felejtsük el, hogy 2014 óta van, még ha olyan is amilyen , a game pass pedig 2017.es), mert számomra érdektelen jelenleg. Én a Red Dead Redemtion 1-el próbáltam, input lag elhanyagolható, folyamatosan ment szépen, lovaglás is frankó, lövölde is... Nyilván egy kifinomult és gyors irányítást igénylő játéknál (souls like játékok pl.) nem működik a stream. Még. Na de a lényeg, hogy messze nem olyan rossz a Now, mint ahogy itt sokan beszéltek róla.

És nyilván ez ízlés kérdése is, de ahogy már említettem, a plus szerintem jobb játékokkal és eszméletlen durva akciókkal jár, ami szerintem összességében jobb ajánlat így mint a Live (amiből én csak a játékokat látom, ami elég felszínes persze, tudom).

Összességében örülök, ha a szolgáltatások terén is éleződik a harc, ezzel mi csak jól járhatunk. Csak tartok attól, hogy az MS bele fog szürkülni a mezőnybe. Ezzel én tényleg elmondtam kb. minden mondandómat, aggályomat. Ezek nem tények, nem lehülyézése a másik félnek, én így látom. Aztán vagy így lesz, vagy nem. Csak mindenkinek adjuk meg ami az övé és reális dolgokat dobigáljunk be a vitába, ne ilyeneket, hogy a "ps now többszörös áron van mint a gamepass", mert ez bullshit.
36.
Ultimate
#35: Wut?? A psnow egyelőre kategóriákkal gyengébb szolgáltatás mint a game pass, jóval drágábban... Kár összevetni gamepassal.
750 játék... Aminek a java stream ami fillért nem ér a hulladék minőséggel, jórésze ps2 játék, és egy kevés letölthető ps4 játék.
Szolgáltatások tekintetében a MS köröket vera Sony-ra ebben a genben. Állítólag tervez a sony valami prémium szolgáltatást de még semmi konkrét infó nincs erről.
35.
crytek
#33: ps now többszörös áron van mint a game pass.. amivel majd össze kell hasonlítani azt még csak most fejleszti a ms a saját felhőjét...és eleve jobb lesz mint a sonyé ami korlátozott ótvar jelenleg...hiába van benne 600 + játék ha nem tudom elérni mindenhol... nos a ms felhőjét majd el lehet.

Igen tényszerűen van közölve. Mert a ps2 és a ps3 teljese más tech így azokat külön portolni kéne az új ps rendszerére amit a sonycska nem akar mert munka van vele
34.
Ra1D3n
#15: Én tartom magam hozzá, hogy sokkal kevesebb olyan jól tájékozott ember van játékok terén, mint te, vagy én, vagy bárki itt az oldalon. Van egy réteg aki meglát egy címet és azt mondja, hogy "Hú ez igen fasza, Ezzel nyomnám. Csak PS4-re elérhető? Akkor veszek egyet". A másik rétegnek mondhatnám azokat az embereket akik mi lennénk. Képben vannak mindennel, tudják, hogy melyik gépre van szükségük, és miért. A 3. vásárlói réteg meg a teljesen laikusok tábora, a legnagyobb réteg, akik bemennek a boltba és megkérdezik melyik gép a fasza, és azt veszik amit mondanak nekik. Ennek a rétegnek a nagyrészét sikerült a Sonynak ebben a genben vinnie. Ezen felül ott vannak még ebben a besorolásban azok, akiknek mindegy mit vesznek, de megveszik azt a gépet amire a haverok azt mondják, hogy fasza. Mai napig tart az X1 fikázása, ami konkrétan a PS4 bejelentős E3 show óta tart, szóval itt is vannak jópáran.

Szerencsétlen MS hiába jött elő kurva jó ötletekkel, ez már utólag nem nagyon segített. Mondjuk a Sony mai napi bekaphatja a faszt, mert az MS amúgy egy kurva jó digitális megosztással készült, csak aztán a hangos hülyék nyomására ez elvetődött(10 baráttal megosztható játékok, cserébe nem lett volna használtjáték piac. Konkrétan a legkirályabb ötlet ami sajnos nem került megvalósításra, mert fontosabb az, hogy megvegyük dobozosan a címet, hamar végignyúzzuk, hogy minél hamarabb eladhassuk minimális bukással. Aki ezzel a faszsággal ráér foglalkozni, meg is van róluk a véleményem, főleg, hogy 10 játékosnál egy nem multi orientált cím kb fejenként lenne 2000Ft-ba, még ha cserébe nem is játszhatna egyidejűleg a játékkal csak egy ember, akkor is megérte volna...)

Még a vásárlórétegről annyit, hogy akik PS4 fanok, azok túlnyomórésze biztosan megveszik a gépet az első 1-2 max 3 évben(én nem vagyok PSfan, de célzottan vártam addig, hogy megvegyem a gépet. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a God of War bejelentése körül voltak hírek már a PS4 proról, és azt a gépet már bevártam amit megjelenését követően meg is vettem, és én amúgy alapból a God of War miatt akartam gépet venni), mint ahogy én is az Xbox One-t anno. Most már elenyésző számú az a játékos aki azt mondja, hogy "Hú én most veszek egy PS4-et, mert csak arra van Spider-man, Horizon, God of War, Bloodborne, Killzone, Infamous stb és ezek kellenek nekem." Ezeknek a játékosoknak már megvan a gépe 95%-ban kb.

Röviden a konklúzióm az, hogy számít, hogy mennyi és milyen exkluzív van egy gépre, de nem ennek köszönheti a Sony, hogy ebben a genben ennyivel jobban teljesít.
33.
Kawada
#32: Nem,nem... nem játszunk ilyet, hogy egy feltételes módban írt mondatból kiragadunk 6 középső szót, és azzal nekiállunk pampogni...

"Csipkednie kell magát az MS-nek, mert lemez nélküli One S-el és gamepass+live kombókkal nem hiszem, hogy elkerülhetik azt, hogy szolgáltatások szempontjából is a ps mögött maradjon."

Értelmezzük először. És egyébként igen. a PS Now-ra gondolok, ami már most 4-szer annyi játékot tartalmaz, és ugyanannyi le is tölthető mint a game pass-ben. Igen, most még nem olyan elterjedt. Igen, kell régióval baszakodni, de egyébként teljesen jól működik már most is, és nyilván fejlesztik is. Sajnos abban van olcsó üzleti szándék, hogy ha ott egy PS now, ami tartalmaz 750 címet, akkor nekik jobban megéri a szolgáltatást fenntartani, mint full kompatibilissé tenni. Nekem személy szerint mindegy, PS4 volt az első konzolom, arra van sok játékom, nekem megfelel... :)

Egyébként ez tényszerűen van közölve, hogy csak PS4 címekkel lesz kompatibilis? Tényleg csak kérdem, mert bennem inkább az csapódott le, hogy azokkal biztos.
32.
crytek
#31: "szolgáltatások szempontjából is a ps mögött maradjon" Milyen szolgáltatása van a psnek? Az hogy ezer év után végre viszi az 5. majd a 4. játékait ami nem is ficsör hanem alap dolog mivel ezek már pc-k? Mért nem oldják meg hogy a ps2-3 játékok is menjenek rajta? Ja mert azzal dolgozni is kéne? Psnow? Limitált mint az állat kevés helyen elérhető nálunk pl csak kamu accountokkal lakcímmel stbvel..

Felhőhöz nem kell exkluzív tartalom oda jó ár és mögé remek tech kell. Mert ha nem érződik az a késés akkor elég egy tablet telefon laptop 0 tudású gép csak legyen net és innentől kezdve oda fizetsz elő ami olcsóbb.
Persze nyilván ha valamelyiken nem jelenik meg más game mész a másikhoz is előfizetni ,de ez eddig is volt ninendo,ps,pc viszonylatban mióta világ a világ
31.
Kawada
#29: Én nem hájpolom a Ninja theory-t, nem én adtam elő 3 indie cég bezsebelését minta a Santa Monica Studio-t vették volna meg, hanem az MS. :)

Az MS védelmében pedig jobb ha nem támadjuk más cég store-ját, mert az MS Store kb. olyan, mintha egy kistarcsai gsm bolt készíttette volna. :)

Egyébként szerintem azok számára, akiket meg lehet csípni egy jó game pass-el, vagy felhős játékcsomaggal, pont mindegy, hogy letölti-e vagy sem. Mire ezek olyan elterjedtek lesznek, eilveg az input lag is kevésbé fog problémát okozni, ráadásul olcsóbb eszközből is ki lehet hozni, nem kell hozzá 10-15 tflops. így szerintem igenis van félnivalója a MS-nak, és nagyon kellenének olyan tartlmak, amik kizárólag náluk érhető el, és ennek legpraktikusabb és legbiztosabb módja az exkluzív tartalom. Csipkednie kell magát az MS-nek, mert lemez nélküli One S-el és gamepass+live kombókkal nem hiszem, hogy elkerülhetik azt, hogy szolgáltatások szempontjából is a ps mögött maradjon.

Egyébként még az USA-ban is 2 év alatt elhagyta a Switch is az xbox eladásokat... Az pedig gyakorlatilag kizárólag exkluzív élmény. Úgyhogy számít sajnos/nem sajnos.
30.
crytek
#28: Sok emberrel nem fogadj ez ügyben...
Xbox one X 6terraflopsal visz 4k 30fps-t 13.4-el a 2080ti "szinte" minden játékot visz 4k 60 fps-el ....akkor majd egy erősebb + adott egységű fejlesztési környezetben elérhető gép nem fogja tudni... ez nem álom. Az álom az hogy pc-n ezért a 2.5x-ösét kell kiadni és akkor a minimumot mondtam.
29.
crytek
#26: Google a felhővel lép be..Az nem igen fog veszélyeztetni semmit.HA ESETLEG lesz pár saját fejlesztésű játéka és only google felhős lesz akkor se lesz semmi gond mivel most is itt a ps4 aminek a játékai nem elérhetőek máshol és jéj MS ugyanúgy él és virul.
Ez a google / bárki cég felhője se lesz más mint egy "game pass" csengeted a zsetont és tolhatod azokat amik ott vannak benne. Ezek garantáltan azok a játékok lesznek 75 ha nem több százalékban amik multiplatform címek és mindenre jönnek. Szóval nem fenyeget a veszély hogy hirtelen mindenki google felhozni fog... A google a saját storeját rendszerét se tudja értelmesen megcsinálni szóval nem tartok tőle hogy valaha letesz az asztalra akár egy god of war szintű felhő exkluzív címet.

Ninja Theoryval kapcsolatban meg nagy a hájp de mire? Mert jött egy fél gyenge Enslaved meg egy szép "walking sim" (Hellblade) amitől mindenki lement alfába...
28.
Nyarlako
#27: Azok a konzolok álmaidban fognak natív 4k meg föleg 60 fpst hozni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...