Days Gone - középpontban Deacon mocija

  • Írta: sirdani
  • 2019. április 24.
  • Videó
Link másolása
Vadonatúj előzetest kaptunk a hét vége felé érkező Days Gone-ról, melyben ezúttal a főszereplő, Deacon St. John hűséges társáról, vagyis a kétkerekű járgányáról tudhatunk meg izgalmas részleteket.

Oregon sűrű fenyvesei nyilván lehengerlő atmoszférával rendelkeznek, ám ha mindenfelé gyalogszerrel kellene elbattyognunk, akkor még egy olyan alkotás, mint a Days Gone is hamar unalomba fulladhatna. Itt jön azonban képbe Deacon hűséges vasparipája, mely a legújabb trailerben főszerepet kapott.

A motor ugyanis központi eleme lesz a játéknak, segítségével nem csak a zombik hordáin csaphatunk át, de a jókora távolságokat is pillanatok alatt leküzdhetjük. Cserébe viszont nekünk is gondoskodnunk kell a járgányról; folyamatosan pótolnunk kell a benzint, és néha a szerelői képességeinket is be kell vetnünk.

A Days Gone április 26-án, vagyis most pénteken rajtol el kizárólag PlayStation 4-en, a legutóbbi előzetest pedig az alábbi linken találhatjátok, ahol még némi betekintő is vár ránk a 130 fős fejlesztőstúdió hétköznapjaiból.

19.
19.
Duken
#18: Ok ez igaz! Reméljük nem lesz csalódás!
18.
18.
Fata Morgana
#16: Lehet hogy nem kötelező a motor, viszont az eddig megjelent trailer-ek 50%-ka erről szól és quick save-et csak a motornál tudsz csinálni.
Amúgy szerintem semmi szőrszálhasogatás nem volt a kommentbe amit írtam, max annyi amit mások vagy te is hiányolsz vagy kritizálsz egy-egy játékkal kapcsolatban.
Mint írtam kb.3 éve vártam ezt a game-t sőt már azt hittem hogy csak a next-gen PS-re jön majd.
17.
17.
DeKor
#7: Na igen, én is hasonlóan vagyok ezzel. Oregonban játszódik, elszórt kisebb farmok és falvak között? Hát az már jó, tuti állandóan nézelődni fogok, mert ez már önmagában érdekel. Micsoda, hogy zombik fejét lehet lecsapni egy baseball ütőre erősített körfűrésszel? (Akkor még nem tudtam, hogy freakernek kell mondani.) Hát az az egyik kedvenc időtöltésem, jöhet! Van benne történet is, ráadásul eléggé emocionális? Hol az előrendelés gomb??? :D :D :D
Ahogy egy filmnek a borítójáról nagy valószínűséggel meg lehet állapítani, hogy mennyire igényes alkotás, úgy a játékoknál is lehet azért tudni, hogy érdekli-e az embert.
Például a Nier Automatát és az új Devil May Cry-t is rengeten dicsérik, nekem valahogy mégsem tetszettek a trailerek alapján. A sok pozitív vélemény miatt mégis kipróbáltam a demójukat, és pontosan azt kaptam, amire számítottam. Nem nekem valók. Az rendben van, hogy az ember nem tudja, hogy egy játék jó lesz-e, de azt azért szerintem mindenki látja, hogy érdekli-e, neki való-e.
16.
16.
Duken
#13: Ingyenes lesz a dlc! Survival mód van benne a hardest difficulti, ez csak egy mégnehezebb mód lesz hud nélkül stb. Kb annyira kötelező benne motorozni mint a Rdr2ben lovagolni. :D Bocsi de nekem kissé szőrszálhasogató a kommid de nem mindenkinek kell hogy bejöjjön a játék. Nincs ezzel semmi gond.
15.
15.
delphijos
#13: Hát ez egy sztori játék, ha végigtoltad, és a többi "felesleges" dolog nem érdekel azzal nem lehet mit csinálni. Egy csomó játék van ahol a sztorit hamar le lehet nyomni, de ha minden "szart" megcsinálsz az dupla játékidő. Ez van. Van akirt érdekel ez, van akit nem. De legalább nem kötelező. Olvastam egy cikket ahol elég sok embert megkérdeztek, és érdekes módon az jött ki, hogy legalább ugyanannyian vannak akik meg egy túl hosszú játékba nem kezdenek bele. ( Sok idő, elunják, stb.... ) Szóval egy sztori központú játéknál kell valami egészséges középút. Az meg hogy kötelező a motor, csak mert van olyan játék ahol nem kötelező lovagolni. Na bumm. Ez egy ilyen játék.
14.
14.
Ps fanboy
#5: Lehet, hogy azért sem tudják eldönteni egyesek perpillanat, hogy ez most jó e vagy sem, mert ez egy új IP. Ami azért nem mindegy, mert habár csupa olyan elemekből áll, amiket már csomószor láttunk, mint pl a motorozás, nyíltvilág, zombik, fejlesztgetés... stb, de így egy játékban még nem. Én például nyitott vagyok az összes Ps exre, és eddig még nem is csalódtam szinte egyben sem, de ennél a játéknál még én sem tudom eldönteni, hogy ez most kell nekem. Ezért várom a teszteket, aztán majd meglátom. Bár én amondó vagyok, hogy ha valaki eddig nem tudta eldönteni, hogy ez kell e neki vagy sem, az alapján amit eddig mutattak a játékból, (ami azért nem kevés) és a tesztekre vár, ergo külső befolyásra avagy lökésre, az valamit jelent. Viszont ott van a tény is, hogy ez egy openworld, és azok ugye felvanak higítva, ezért modjuk egy óra tanulsága alapján ami mondjuk csak egy-két küldetést fed le, nem feltétlen lehet messzemenő következtetést levonni, főleg a teljes játék tekintetében. És megint visszakanyarodtunk oda, hogy várjuk a teszteket. :D
13.
13.
Fata Morgana
#9: Látod én meg pont hogy nem örülök, annak hogy DLC-ben jön a túlélő mód egy eleve túlélő horror játékhoz és gondolom pénzért még más játékokban ha később is jött de ingyen.
A heti event-ek meg kimerülnek majd abban hogy ölj le 100 fertőzöttet, pisztollyal, 50puskával, stb. szerintem ezt így ahogy a fejlesztők előre bejelentik, tükrözi amitől eleve féltem, sztori alapú játék a végére ér az ember és annyi nem lesz kedve ott barangolni senkinek mivel értelme sem lesz.
Vagy miért egy új festés a motorra vagy mi?Eleve frusztrál (bár reménykedtem benne hogy nem lesz kötelező) ha akarom ha nem motorral kell menni (mentés miatt is mert a motor mellett történik) holott nem inkább csendben kellene közlekedni ilyen esetben?Vagy hangos motor a jó megoldás?
Nem szeretem ha egy játék ennyire rákényszerít valamire, pl. a Witcher vagy Skyrim sosem kényszerített arra hogy lóval közlekedjek mindkettő játékot gyalog és futva toltam végig.
Na mindegy is majd meglátom mikor kicsit bővebben rá lehet nézni, mindenesetre amennyire vártam, az eddig látottak és új infók alapján jócskán alábbhagyott az érdeklődésem a játék iránt.
10.
10.
Duken
#9: Júniusban...szerk.
9.
9.
Duken
Júniudban jön egy ingyenes dlc, survival mód de ami számomra a legizgalmasabb hogy élő heti eventek lesznek a days gone világában amik kijátszása után jutalmakat kapunk, exotic cuccokat a motorhoz és fegyverekhez meg ki tudja még mit. Örülnék pl ha Deacon kapna más skineket, pl bőrkabát stb. mint a rdr2ben. Ennek nagyon örülök hogy folyamatos bővítést, élő támogatást kap a game.
8.
8.
Sei89
#5: Közvetve kapod az információt egy trailerből, de még egy 1 órás gameplayből is, más élmény az is ha te magad tapasztalod meg. Szóval itt minél inkább döntésképtelenebb valaki, az annál inkább azt mutatja hogy az illetőnek vannak igényei, és nem feltétlen elégszik meg azzal amit mutatnak neki. Tehát itt nem arról van szó hogy nincs kialakult ,,stílus" és ,,nincsenek tisztában önmagukkal", hanem arról hogy ha nem első kézből tapasztalsz meg valamit, akkor a kisördög mindig ott lesz benned a kérdéssel hogy ,,és mi van akkor ha mégse olyan mint elképzeltem?" Szóval ha valaki sokat vajúdik azon hogy megvegyen-e valamit, az pozitív dolog, mert fejleszti az agyat, és arra ösztönöz hogy utánanézz a dolgoknak sok forrásból. Saját magam is feltudom hozni példának, nagy jrpg fan vagyok, és a persona 5 tűnt nekem a média meg a videók alapján a legjobb játéknak, a vétel után meg 20 óra játék után egyszerűen nem voltam képes többet játszani annyira untam (annak ellenére hogy az összes előző résszel játszottam, meg sok száz jrpgvel). Ezért lenne tök jó ha több demó kerülne kiadásra pl.
7.
7.
godach
#5: Hát, ez olyan mint filmeknél régebben a trailert meg most.
Régebben megnéztél egy kedvcsinálót, most meg megnézel egy trailert amiben minden fontosabb jelenet benne van.
Azt hiszem én az Elisyummal jártam így. Megnéztem egy előzetest, tetszett. Aztán Megnéztem a másodikat és harmadikat is majd a filmet és rájöttem hogy láttam minden fontosabb jelenetet.
Ellenben a Legenda Vagyokkal amire véletlen akadtam rá. (pont ment a tv én meg nem nézek kB 15 éve.)
De az első mondanál, amikor azt mondta hogy az utolsó ember a földön, oda kaptam a fejem. Nem akciójelenetek voltak hanem a szarvasok futkorásztak a városban, ami ki volt halva és már burjánzott a növényzet.
30 másodperc tvspot alatt olyan löket ért, hogy nem tudtam megjegyezni a címet. Két napig volt bekapcsolva a tv csak hogy újra belefussak a reklámban.

Itt már az e3 trailernél mocskosul érdekelt és azóta nem láttam csak az ONE Bullet trailert. De ahogy azt végig néztem, bólogattak hogy nem volt rossz ötlet már az első lehetőségnél előrendelni
6.
6.
Darksiders84
#4: Én is néztem de nem tudom így még nem voltam játék előtt lehet azért mert nagyon szeretném hogy jó legyen bár nincsenek már nagy elvárásaim mégis tartok tőle.
A másik az nekem is egyből kedvencem lett és valószínűleg Ps5-re vagy jóval gyengébben a mostanira.
5.
5.
DeKor
Egyre több játékkal kapcsolatban - és egyre több embertől - hallom, hogy nem tudják eldönteni, hogy milyen lesz, miután ezernyi trailert és gameplay videót megnéztek. Elképzelni sem tudom, hogyan lehet, hogy emberek nem képesek néhány gameplay után eldönteni, hogy nekik való-e egy játék, vagy sem. Lehetséges, hogy ennyire nincsenek tisztában sokan saját magukkal? Nem tudják, hogy mit szeretnek, és mit nem? Vagy csak nem játszotak még eleget ahhoz, hogy kialakuljon egy stílusuk?
Én általában első-második trailerből megmondom, hogy kell-e nekem egy játék, és eddig még egyszer sem tévedtem.
A Days Gone kapcsán viszont egy csomóan előrendelték még a Special Editiont is, és közben arról beszélnek, hogy nem is tudják, jó lesz-e. Értetlenül állok a jelenség előtt.
4.
4.
Fata Morgana
Megnéztem a Live Stream-et a GS-on nem az amit vártam, de még meglesek belőle 1-2 órát miután kijön.
Amit nagyon várok és eddig, talán a legszebb PS4 EX.

https://www.youtube.com/watch?v=Hj5ulfYPAsI

Viszont szerintem erre a minőségre a PS4 nem képes valószínű hogy inkább a next gen PS-re készül.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...