Japánban a Switch már beelőzte a PS4-et

  • Írta: zoenn
  • 2019. május 16.
  • Biznisz
A Nintendo ebben a generációban nagyot gurított a japánoknál, a Switch eladásai ezekben a hetekben már meghaladták a PlayStation 4-ét. És ehhez mindössze két évre volt szükségük.

A Famitsu statisztikája szerint Japánban már a Nintendo Switch a legkelendőbb asztali konzol, hiszen az eladásai már meghaladták a PlayStation 4 számait - az eddigi élettartamukat tekintve. A Switchből eddig 8,125 millió egység talált gazdára, míg a PS4-ből és a PS4 Próból együttesen 8,077 millió. 

A leginkább elismerésre méltó az, hogy a hibridkonzol ezt a számot sokkal gyorsabban hozta össze, mint a Sony masinája. A PS4 2014 februárja óta kapható a szigetországban, míg a Switch 2017 márciusa óta. Azaz hiába volt három év előnye a PS4-nek, a Nintendo konzolja két év alatt mutatta fel ezt a számot. 

Az is igaz, hogy a hordozható konzolok mindig is jól fogytak Japánban, gondoljunk csak a PSP és a 3DS sikerére. Világszinten azonban behozhatatlannak tűnik a PS4 előnye - ezt is vegyük figyelembe. 

20.
Animejetix
#16: Ne légy már bunkó! Nem tehet róla hogy beteg! Hagyni kell, hadd mondja... Mi egészségesek meg tudjuk helyén kezelni.
19.
batnor
Kár, hogy a cikkből kimaradt a lényeg, a kép melyen vezetve van a ps4 indulása óta japánban eladott gépek száma:
https://i.imgur.com/JAfpDM2.jpg
18.
Ooorky
#17: Vajon ki lehet?
Melyik szánalom szokott ilyesmiket csinálni?
Hmmm.
17.
TheFlash
#13: ha nem venned eszre ez a TheFlash nem en vagyok, nezd meg a ket regisztracio idopontjat :D de tok jo hogy van egy rajongom
16.
Ooorky
#15: Sz*r dolog az autizmus.
15.
TheFlаsh
#13: te rá is haraptál, ezért már megérte :D
14.
frankdelgado
#7: Ez azt jelenti, h a legelszigeteltebb kannibál törzsekben is mindenki rendelkezik szviccsel? :)
13.
Nyarlako
#12: Szar már neked, senki sem harap a gyenge troll kísérletedre.
12.
TheFlаsh
meg persze az indie moslékok miatt sem éri megvenni, maximum az életunt apukák játszanak ezekkel a "játékokkal" :D
11.
TheFlash
en vettem switchet, de kozel sem az idiota mario meg donkey kong hulyesegek miatt, hanem pont az miatt ami miatt a nintendo ds nem kellett anno, a third party cimek miatt. Egyre tobb mindenki portolja at ra a sajat jatekar, mind indie mind aaa fejlesztok, igy tokre megeri a handheld mod miatt. Csak a hordozhatosag miatt, es nem a nintendo exkluzivok 5 eveseknek miatt :D Csak azert hangsulyoztam mert sokan azt hiszik hogy azert viszik mint a cukrot, pedig inkabb csak hianypotlo cikk, amit szerintem masok is megulnek lassan
10.
grindcore
Zoenn tanulj már meg írni bakker, hány éve firkálsz már ide.
9.
DeKor
#8: Ja, "Ezen a héten a Switchből eddig 8,125 millió egység talált gazdára", pedig még csak csütörtök van. :D :D :D
8.
delphijos
#7: Az még magyarázható hogy ott az tizedes vessző. De az hogy “eddig a hétig” vagy “ezen a héten” nagyon nem mindegy....
7.
Ultimate
#2: Az hagyján de 8 milliárd eladott switch és ps4..? :)
6.
godach
#4: Én is így vagyok vele. Mai napig előveszem a gamecubet vagy a wii-t de egy-két játék után visszaülök a nagyokhoz. Egyetlen Nintendo konzol megvásárlását sem bántam még meg, de ez marha drága ahhoz amire nekem kell.
5.
Kawada
#3: Hát nem tudom. Az 5 legjobban fogyó konzolból evör 3 Nintendo. :) a wiiu volt egyedül ami balul sikerült. Mindig megvolt a saját közönsége, aki szereti a címeit és/vagy casual, könnyed, családbarát konzolt szeretett.
A switch azért nem egy nagy talány. Korábban is létezett nvidia shield néven, kis túlzással. Persze az más kérdés, hogy egyelőre meglepő lehet a sikere.
4.
Hunszi
Simán vennék én is egyet, de a mai napig egy írtóra túlárazott masina...kinőttem már azt, hogy Mariozásra (tudom, hogy nem csak az van rajta) ennyi pénzt költsek, de ettől eltekintve örülök a Nintendo sikerének :)
3.
DeKor
Évekkel ezelőtt a Nintendo jóformán közröhej tárgya volt a játékosok körében, a PlayStation és az Xbox elszívtak előle minden lehetőséget. Akkoriban olvastam, hogy valójában a Nintendo olyan mértékű vagyonon üldögél, hogy akár 20 évig is üzemelhetnének veszteségesen.
Akkor írtam meg több fórumon, hogy ennyi pénzzel ez az egyáltalán nem hülye cég valószínűleg kísérletezni fog - mert egyébként mindig is jellemző volt rájuk az ilyesmi - és be fog nekik jönni, egyszer csak előállnak valami olyan őrült ötlettel, amiért mindenki oda meg vissza lesz. Amikor meghallottam a Switch koncepcióját, véletlenül sem gondoltam volna, hogy ez lesz az. Pedig most nagyon úgy tűnik, hogy ez az.
2.
delphijos
"Ezen a héten a Switchből eddig 8,125 millió egység talált gazdára, míg a PS4-ből és a PS4 Próból együttesen 8,077 millió."

Elég szerencsétlen megfogalmazás ez, úgy hangzik mintha ezek az eladási számok 1 hétre vonatkoznának....
1.
zimonyini
Nagyon örülök ennek! A Nintendo végre jó úton jár
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...