The Division 2 - nagyot ment a Uplayen keresztül

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 16.
  • Biznisz
Tegnap tartotta legutóbbi pénzügyi évének beszámolóját a Ubisoft, ahol kiderült, hogy a The Division folytatásának PC-s változata nagyon kelendő volt a kiadó saját platformján, a Uplayen keresztül.

A Ubisoft egyszerre lehet csalódott és elégedett a Tom Clancy's The Division 2 teljesítményével, az alvó ügynökök Washingtonba áthelyezett kalandja ugyanis konzolokon alulmúlta a várakozásokat. Ezt Frederick Duguet, a cég pénzügyi igazgatója jelentette be a befektetőknek tartott éves pénzügyi konferencián.

Duguet elmondása szerint a megjelenések terén mindig csendes márciusi hónap miatt jobb eredményekre számítottak, de mind PlayStation 4-en, mind Xbox One-on rosszabbul fogyott a játék. Ennek ellenére az eredmények nem alakultak rosszul, az eladási számok ugyanis a 2016-ban megjelent első rész szintjét simán hozzák.

Ez nagyban köszönhető a PC-s kiadásnak, és ott is inkább a digitális változat hozott kiemelkedő eredményeket. Ráadásul azzal, hogy a Steam helyett az Epic Games Store-ra költöztették az online kiadást, a Ubisoft azt is elérte, hogy a rajongók inkább saját platformjukon, a Uplayen keresztül vegyék meg a játékot, így az első részhez képest a folytatást tízszer többen szerezték be itt.

A kiadó digitális platformja egyébként is remek évet zárt, hiszen mint ahogy az kiderült, a cég éves bevételének a 27 százalékát adta a Uplay (ez a szám tavaly csak 18 százalék volt), ráadásul az előző időszakhoz képest 150 százalékkal ugrottak meg a Uplayen értékesített játékokból származó bevételek. Eközben viszont visszaestek a konzolos értékesítések, PlayStation 4-en 42 százalékról 36 százalékra, Xbox One-on 23 százalékról 20 százalékra, míg Switchen 7 százalékról 6 százalékra.

Visszakanyarodva a The Division folytatásához, Duguet egyébként még azt is elmondta, hogy elvárásaik szerint a jövőben megjelenő tartalmak miatt még tovább emelkedik majd a vásárlások száma.

Ezek is érdekelhetnek

6.
CitromH
#4: Pont ez vele a baj. Single player lett a teamplay ellenére is. Én nem ezért vettem meg, hanem a dark zone miatt, ami az elsőbrészben is tuti volt. Most meg csináltak 3 öcsi zonet... Nem sokáig futott nálam a game, pedig nagyon vártam
5.
user101
Epic store sucks... és ez így is marad...
Ha jön Steam-re lesz pénz, ha nem, nem! :P
Akinek meg ez nem tetszik, az nyalja ki. Bocsánat, csak átvettem az epic hivatalos álláspontját...
4.
Kawada
#3: Tudom, értem. Csak gondoltam szurkálódok egyet... :) És speciel a Uplay-es játékok esetében pont invalid az érv, erre próbáltam utalni.

Ez a shooterlooter okádék egy teljesen élvezetes single player akció játék is. Én így játszom. Nem raidelek, nem matchmakingelek. Nem mellesleg ebben a kategóriában szerintem az eddig egyedüli értelmes, tartalmas és minőségi játék (az első rész, az Anthem, Destiny és egyéb szutykok vizet nem vihetnek a Division 2-nek). Attól még, hogy te nem szereted, messze nem szar.
3.
.von_Wolf
#2: Nem az a baj, hogy kettő fut egyszerre. Hanem az, hogy egyre több kliens kell és egyre szarabbak. Mondjuk ezért a súterlúter okádékért nem kár....
2.
Kawada
#1: Ebból is látszik a "steamerek" kikezdhetetlen logikája, akik annyira egy helyen szeretnének tudni mindent, hogy inkább futtattak 2 launchert 1 helyett... :)
1.
.von_Wolf
"Ráadásul azzal, hogy a Steam helyett az Epic Games Store-ra költöztették az online kiadást, a Ubisoft azt is elérte, hogy a rajongók inkább saját platformjukon, a Uplayen keresztül vegyék meg a játékot, így az első részhez képest a folytatást tízszer többen szerezték be itt."

Meh...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...