Meglepő partnerséget kötött a Sony és a Microsoft

  • Írta: zoenn
  • 2019. május 17.
  • Bejelentés
Bizonyára sokan felkapják a fejüket annak hallatán, hogy a Sony és a Microsoft együttműködnek majd és közös fejlesztéseik lesznek a játékstreaming és a felhőszolgáltatások területén.

A Microsoft hivatalos honlapján megejtett bejelentés értelmében, a Sony és a redmondi vállalat a jövőben a felhőmegoldások fejlesztésében működik közre, hogy még jobb játékstreaming szolgáltatásokat kapjanak a felhasználók. Mindkét konzolgyártó ezentúl a Microsoft Azure technológiáját használja majd a játékstreaming területén. 

Habár rivális vállalatokról van szó, egymással kollaborálva még jobb élményt nyújthatnak majd a felhasználóik számára világszerte. Ezenkívül a mesterséges intelligencia terültére is kiterjed a partnerség - ritka az ilyen összefogás a játékiparban. 

Az Xbox fejese, Phil Spencer a Twitteren adott hangot örömének, és reméli, hogy az együttműködéssel csak jól járhatnak a játékosok a világ minden táján. 

Azt nem tudni, hogy milyen hatással lesz a Microsoft-féle Project xCloud, illetve a Sony-féle PlayStation Now jövőjére a bejelentés.

Ezek is érdekelhetnek

84.
delphijos
#81: Azért arról se feledkezz meg, hogy nem kell nekik semmilyen előzetes befektetés. Ha van bármilyen kütyü otthon, becsengeti a havidíjat, és ennyi. És a játékot se kell egyben kifizetni. Ne mond már hogy nem tudod elképzelni hogy van egy csomó ember, aki mondjuk szívesen nyomná a Fifa X-el, és bejönne neki hogy nem kell 20-ért megvenni, plusz konzolt venni ( vagy pc-t ) hanem akár - semmi technikai akadálya nincs ennek se - a TV-n elindítja a klienst, ( esetleg egy kontrollert vesz ) , és már játszhat is.... Kipróbálhat olyan címeket amikkel lehet csak 1 órát játszik, amúgy sose venné meg. Persze, más dolog, csak a "szokás" miatt írom példának:
Amióta Spotify előfizető vagyok rengeteg olyan zenét meghallgattam, amit amúgy nem is ismertem, meg meg főleg nem vettem volna..... Mobilon már most sokan csinálják, hogy leszednek egy játékot, esetleg egy-két napig nyüstölik, aztán jön a másik.... Ne hasonlítsd ahhoz hogy T mondjuk megveszed a DS3-at 20-ért, és beleraksz 1000 órát....

Lehet hogy ha mondjuk egy 5 éves időszakot nézel akár drágább - vagy ugyanannyi - lehet, de mégse kell "induláskor" mondjuk 100ezret "beleölni".
83.
delphijos
#76: 1 db. van, a másik 2-őt aksival használom. És jóárasítva jutottam hozzá....
82.
Kawada
#81: Fuckyourlogic legfeljebb... Egy átlagos "gémer" leszarja a sztorit, leszarja az AI-t, leszarja, hogy végigviszi-e vagy sem. Nem te, nem Nyarlako és nem én vagyunk az átlag. Te, én, Nyalrako és még sokan, lehet, hogy ezzel szarabbul fogunk járni. De nem mi adjuk a piacot, illetve azt a réteget, akiket ezzel be akarnak vonni a "játékipar körforgásába", ezt értsd meg. Pont ahogy sokan vannak, akik előfizetnek egy Netflixre, és lehet csak hetente néznek meg 1 szaros filmet. De azt úgy teszik, hogy végigbogarásszák azt az 500 elérhető filmet és kiválaszt egyet az asszonnyal, aki ha épp menstruál, akkor Johnny Depp filmet fog veled megnézetni, ha nem, akkor talán kiegyeztek valamiben ami számodra is érdekes. Az ilyenfajta "kurvacasual gémernek" sokkal jobb, ha x összegért van egy széles választéka és erre inkább fog költeni, minthogy megvenne 5-10-20e Ft-ért egy játékot, ami valamiért neki ugyan hirtelen megtetszik, de aztán úgysem fejezné be.
81.
Ultimate
#80: Wat? Tehát azért választják inkább mert nincs idejük játszani,hanem hetente mondjuk 3 óra game és szia...? És ezért fizetik a gamepass-t is..? Ergo többért fogod kitolni a játékot mintha megvennéd... De örülni fog hogy elér 500 másik játékot amire ideje nyilván nem lesz... Fucklogic...

De hülye aki várja, semmi mást nem fog hozni az egész csak elpofátlanodást,a vásárló ezzel csak szarul fog járni de sebaj szokásos előrelátni képtelen emberek majd fizetik. :)
80.
Kawada
#79: És ti továbbra is értetlenkedtek és nem értitek meg, hogy nem ti vagytok/mi vagyunk a fizetőképes kereslete és a célközönsége ennek. A játékosok 5-10%-os marzsába tartozik az, aki annyit költ játékokra mint "mi". Az átlag gémer alkalmi játékos. Nem pakol 3000 órát Dark Soulsba, hanem hetente leül 3 órát Codozni, vagy napi 3 Fifát lenyom és pá... És nekik, ez jobb. Ahogy itt is sokan a game pass miatt részesítik előnyben a Boxot mondjuk a PS-el szemben. Nem hülye, aki ezt "várja", hanem erre tendál a piac, ha tetszik nektek, ha nem... Igen, lehet hosszú távon többet költ annál, mintha megvenné 20k-ért a Fifa 2020-at, de mellette azért a plusz kiadásért el fog érni 500 másik játékot, aminek kurvára fog örülni és ezért neki jó deal...
79.
Nyarlako
#77: De sokaknak mégse esik le és epekedve várják a szép új világot.
78.
tsulok
#74: A Sony-nak kell egy cloud szolgáltattató. Azurt-t nem használhat mert Xbox, gondolom Google-t sem mert Stadia. Maradt az AWS (most is azt használja valamilyen szinten), de valójában az sem mert az Amazon is készít egy saját játékplatformot.
Tehát a Sony-nak önerőből kellene megoldania az infrastruktúrát, ami sok pénz és idő. (Ott a beszállítók tudnák, hogy szorult helyzetben van és ezt kis is használnák). Tehát végeredményben gyengébb/drágább lenne a PlayStation, de legalább teljesen szabad a piac. (A Sony azért használhatna Windows, Office-t stb.?)
77.
Neotechtr
#75: Na igen, az elég nyilvánvaló, hogy ez így nem a játékosok érdeke. Ez egy olyan dolog, hogy ha összejön nekik, kvázi csak a játékot kell elkészíteni, de azt sem sokszorosítani, sem hozzá hardvert fejleszteni nem kellene. Utána meg persze havidíj az egész szolgáltatás. Ezzel ők tetemesen kevesebbet költöttek, a játékos meg sokkal többet fog. Ennek a végére tényleg mindegy, hogy MS vagy Sony, vagy milyen gamepad van a kezedben és az is mindegy, hogy fizettél-e, amikor a kedvenc játék megjelent, mert ha most nem fizetsz, az sem lesz hozzáférhető.

És jöhetnek az Anthem féle streamelt játékok is alap verzióban a havidíjban, utána meg külön fizetős DLC-k és mikrotranzakciók az egészre.
76.
Ultimate
#68: Kár volt. Az a pakk drága a csatlakozó pedig valóban szar. 4db eneloopot kapsz at árából töltővel amik akár 1-2 hetet is lazán kihúznak.
75.
HMoody
#73: Jogilag lehet, nem troszt, de pont leirtad, hogy miert fognak ossze. Es egyertelmu, hogy ez minden csak nem jo a jatekosoknak hosszu tavon.
74.
HMoody
#72: Mar miert csokkentene a versenyt?
73.
Neotechtr
#70: Nem tröszt. Mind a kettőnek az a célja, hogy beszüntessék a használt játék adás-vételt, valamint a hardver árának megspórolására létrehoznak egy streaming rendszert. Ezt azért kell közösen, hogy mind a kettő ugyan úgy működjön, ezzel is egyszerűsítve, gyorsítva és olcsósítva a játékok megjelenését.
72.
tsulok
#70: Itt nem PlayStation Xbox összeolvadásról van szó, hanem Sony Microsoft együttműködésről. Az jobb lenne, ha a Sony nem használhatná az Azur-t? Ez pont csökkentené a versenyt.
71.
delphijos
#70: Az ilyen megállapodásokra nem terjednek ki azok a törvények. Ez nem felvásárlás vagy fúzió. Csak egy közös “projekt”. Ez nem tröszt.
70.
HMoody
Az ilyen osszefogasokon es trosztalkotasokon nem kell orvendezni. A jatekosoknak a verseny jo, ezert is baromsag a fanboykodas. Minnel erosebb a konkurrencia, annal jobb lesz nekunk, akarmelyik platformot is hasznalunk. Remeljuk, az USA torvenyei majd beleszolnak ebbe a megallpodasba is.
69.
Oldman
Nekem ps4 illetve ( volt ) ps4 pro konzolom van jelenleg, a kontrollelekkel nem volt gondom soha! Igaz a pro-hoz valò irànyìtòt mèrgemben a RDR 2-jàtèk közben földhöz baszarintottam, ìgy a vàz illesztèse az egyik markolati rèsznèl elvàlt. Ezt kèt komponensű ragasztòval orvosoltam/festettem, de a működèse tovàbbra is tökèletes. Tehàt leteszteltem pàr hònapja rendesen. :) Èrdekes, hogy azòta hìmes tojàskènt bànok vele...
Remèlem, hogy majd a kèsőbbi ps5-nèl a kontroller nagyobb lesz mint a mostani Japàn kèzre tervezett verziò, a gombok nem fognak kattogni, illetve az akkuk nem 6-òràt bìrnak.
68.
delphijos
Nekem egy gondom van a box kontrollerrel. Vettem hozzá aksi pakkot (gyári) és a kontrolleren levő micro USB aljzat olyan vacak, hogy már attól kimozdul a kábel ha csak ránézek. 3 kontroller van ( az egyik elite ) és mindhárom ilyen....
67.
Ultimate
#66: Így tudom csak EU-ba illetve hozzánk nemigen jött még...
66.
Neotechtr
#63: Astro C40

amazon.com 199.99 $
astogaming.com 199.99 $

Gondolom a világon van még a cucc, csak az ára miatt nem annyira nagy a forgalma.
65.
Ultimate
Elképzelésem sincs mut csináltok a kontrollereitekkel. A 3-ik ps4-emet fogyasztom. Az első a pro megjelenésekor lett váltva. A második (pro) tavaly. A gyenge akksin (és kialakításon) kívül sosem volt gondom a dualshockokkal. Igaz ehhez a 2-ik Pro-hoz One Elite kontrollert használok. A 360/one padokat mindig jobban szerettema kialakítás és a durván ritkább töltés miatt. De a DS sokat fejlődött a fullgagyi ps3-as elődjéhez képest.
64.
Fata Morgana
#55: A DS4 bír több mint 9 órát???
Már bocs de ez nem igaz még vadi új korában sem bír 4-5óránál többet max rezgés nélkül talán 6-ot de nem esküdnék meg rá.
63.
Ultimate
Inkább azt mondja meg itt valaki akit érdekelt egykor a ps4 kontroller téma, mivan az Astro C40-el, égen földön nem találok. Avagy a Nacon új unlimited veznélküli kontroklere milyen lett van-e személyes tapasztalat.
62.
Mr.Dead
#61: Nekem két gyári volt, mindkettő kinyiffant két nen túl intenzív év után. A két analóg elszállt, nem lehet velük sprintelni a játékokban/a kamera forog úgy mint az őrült. Most vezetékes nacont használok, ha egy évig bírja nekem oké, legalább nem olyan rohadt drága mint a gyári ds4
61.
Al365
Ha már szóba került a kontroller téma, megragadom az alkalmat. Interneten keresgélve, nem találtam olyan helyet,, ahol a PS4 kontroller problémákról lett volna szó.Előző genererációból volt 360-am és PS3-am is. Mindkét konzol kontrollerei jól vizsgáztak, nem volt velük problémám. Az XBOX-osnak a rengeteg használattól egy idő után tönkrement az analóg része, de tényleg sokat volt nyústölve. Szóval belefért.
Ellenben a PS4-em 3 éve van, ez alatt már a 4. kontrollert használom. Szerintem ez nem normális.
1. Sony gyári. L2-t nyomom (általában célzás) akkor automatikusan lassan megy előre a karakter. Ez már 2-3 hetes korában jelentkezett.
2. Sony gyári. Nincs L3 fél év után. Nem lehet vele futni.
3. Nacon vezetékes. Durván 3 hét után elromlott az R1.
4. Nacon vezetékes. Jól működik kb. 1 éve.
Másnak van ilyen tapasztalata, vagy csak engem szívatnak a kontrollerek?
Bocs a hosszúságért.
60.
Ps fanboy
#54: Nekem csak egy kontrollerem van, de az kapott már hideget meleget, ha olyan volt a játék nem győzött esni kelni szegény. Egyszer szét is szedtem kitakarítani mert az analóg mintha akadt volna és hol erre, hol arra húzott, ezért az analóg részét is teljessen szét kellet szednem és alkoholos fülpiszkálóval kipucolni. Gondolhatod milyen kellemes volt azon a kis helyen szöszmötölnöm úgy, hogy ne tegyek tönkre benne semmit, mondhatom jól sikerült kb mint az elefánt a porcelán boltban. A baloldali rezgőmotor egyik kábele el is vált a forrasztástól ezért foraszhattam vissza, ráadásul egy nagy bunkó forrasztóval amit finoman szólva sem ilyen rohadt vékony kábelre találtak ki. Remegett is a kezem, hogy nehogy szétégessek körülötte valamit, mintha valakit műtenék, vicces volt, de sikerült, összeraktam, azóta is faszán működik. Úgyhogy szerintem összességében nem rossz tervezés, nálad valami más baj lehet. Lehet, hogy hülyeség, de lehet hogy csak maga ház van kilazulva és az kelt zörgő hangot, ha van hozzá az a spéci csavarhúzód próbálj húzni egy kicsit a csavarokon, hátha.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...