Elképesztően gyors lesz a következő PlayStation

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 21.
  • Hardver
A PlayStation vezető rendszertervezője, Mark Cerny a következő generációs PlayStation leleplezésekor elárulta, hogy nagyon gyors töltési idők várhatóak majd a konzoltól. Ezt most egy videón is megnézhetjük.

Mark Cerny, a PlayStation vezető rendszertervezője egy, a Wirednek adott áprilisi interjúban erősítette meg, hogy a Sony már gőzerővel dolgozik a nextgen PlayStation-konzolon. A leleplezéskor specifikációkat is elárult Cerny, így az is kiderült, hogy a gépben már SSD fog dolgozni. Cerny akkor elmondta, hogy a Spider-Man gyorsutazása PlayStation 4 Prón közel 15 másodpercig tart, míg az új konzolon 0,8 másodperc lesz a töltési idő.

A Sony ezt egy Japánban tartott konferencián is bemutatta. A felvételt a The Wall Street Journal mindig jól értesült szerkesztője, Takashi Mochizuki osztotta meg a Twitteren. Ezek után nem meglepő, hogy a japán cég a "bármikor, bárhol és a kapcsolat megszakadása nélkül" filozófia mentén fejleszti az új PlayStationt.

Ezek is érdekelhetnek

96.
amadeusz gyermeke
Pld a days gonenál is jó lenne
95.
Oldman
Van pàr ùj èrdekes info a konzolvilàgos sràc àltal a youtube-on a ps5-el kapcsolatban.
94.
Max3000
#91: Minden generáció előtt megvan ez a jelenség,hogy azt hiszik sokan,hogy majd a házat is teleszarják csodálatukban.
Emlékszem a ps3-nál is ment a sóder,hogy gond nélkül képes lesz a full hd-t megjeleníteni......Ps4-nél a watch dogs jóval szebb változatára mondták a kiadók,hogy az olyan kaliberű játékokat a kisujjából rázza ki a konzol.De ez már csak így megy....Nem tudom ennek a ps5 bemutatójának is mi értelme van azonkívül,hogy semmi.Mivel nem csak last gen játékokat szeretnének futtatni gondolom......Az erőforrást meg kurva gyorsan kilehet használni.
93.
Ultimate
#92: Remélem igazad lesz és olyan áron fog legalább jönni vagy még többért.
92.
DeKor
Olyan gyors lesz a PlayStation 5, hogy a 30 órás kampányokat végig lehet majd nyomni 10 óra alatt!
És a zsebemből olyan gyorsan fog kirántani cirka 180-200 ezer forintot, hogy szinte észre sem veszem.
91.
Ultimate
#90: Pláne egy olyan tech-t ami nyilván nem a jelenlegi m2 és egyéb ssd megoldások ára alatt lesz.
Nextgenek megjelenése mindig termeli a hívőket és a durvábbnál durvább képzelgéseket amiket elhisznek az emberek. Aztán majd amikor kijön a nextgen és jönnek az első összevetések a szónokok mint amilyen Abu terelnek mellébeszélnek a hívők meg minden hivatalos forrást ami összehasonlításban bemutatja hogy messze nem olyan tejfehér a tejfehér mint azt a gyártók állították lehurrognak mondván kamu.
Ilyen volt ez a generáció is. Megváltásként volt kezelve a jelen generáció sosem látott effektekkel pc-n kivitelezhetetlen grafikával. A valóság pedig az lett hogy rajtkor egy középkategóriás pc is verte ezt a konzolgenerációt,nem volt semmiféle kivitelezhetetlen effekt de még csak konzolos fölény sem. Mikor pedig a Digital Foundry rá is világított összehasonlításokban hogy bizony a konzol verziók jócskán grafikai butításon esnek át hogy a 30-as framerate meglegyen akkor a Dfoundry is legalja hazug média lett...
Így megy ez,most is ez lesz. Tényleg van aki elhiszi hogy egy 500 dollár körüli gép majd olyat mutat hogy húdeösszefosás lesz miközben a hardver árak az egekben és egy olyan gpu (és ez még csak egymagában a gpu) ami tudja a mesét amit a ps5 (vagy az új box) tudni fog önmagában többe kerül még durván kéz alól szerezve is mint 500 dollár,nemhogy ilyen hardverelemek is legyenek mellette....
Nem tudom mire jó a parasztvakítás - mert ez az.
Legyünk elégedettek ha bekerül egy sima ssd normális támogatással már az ég és föld különbséget - jóval többet mint a ps4 esetében - tud okozni, kerüljön mellé egy ezúttal erősebb processzor és egy olyan gpu ami a lehető legkevesebb kompromisszummal képes lesz a natív 4k mellett a 30-60 fps-re... De azt várni hogy itt ssd mekka lesz meg 4k ultra 60 fps kánaán 8k támogatással nem is beszélve a kontrollerről szóló uservakításokról..... Nos erre egy jelenleg félmilliós asztali gép is kevés tud lenni. Nemhogy egy költség és fogyasztásban is hatékony konzol...
90.
delphijos
#89: Ez mind nagyon jól hangzik, de ne vicceljünk már. A ps5 hw nem most “alakulgat”, a tervezésen már rég túl vannak. Szerinted mennyire reális ezt a ps5-be képzelni ? Most komolyan, próbáljunk már a realitásoknál maradni....:
89.
ABorealis27
#86: Optimalizálásról nem, de az új Ryzenekkel érkező PCIE 4.0-ról viszont lehet beszélni. Várjuk ki, hogy mit tud majd felmutatni SSD téren. A mostani grafikai munkaállomások/akármilyen high-end PC SSD sebessége nem lehet mérvadó egy még ki sem jött technológiához társított sebességek kapcsán.
Az idei CES-en volt egy PCIE 4.0-ás demó (a 6000MB ez alapján kicsit soknak tűnik, de nem is kell annyi):
"Phison's demo SSD pulled down a blistering 4 GB/s of sequential read throughput and a beastly 4.2 GB/s of write performance during a CrystalBenchMark test. The company is currently using Micron's 96-layer TLC flash, but new E16-powered SSDs will also hit the market with Toshiba's BiCS 4 flash. Phison expects the faster flash to push speeds up to 4.8/4.4 GB/s of read/write throughput. "
88.
carbon based
Úgy általában... A mostani alkatrész árakból, már amit tudni lehet az új gépről, felesleges következtetni. Mire elkezdik tömeggyártani a gépet olcsóbbak is lesznek alapból, meg a milliós számú rendelések is lejebb viszik-vihetik az árakat
87.
carbon based
#65: az árakat nyugodtan feljebb tolhatod kicsit ( egy jó könyv inkább 5-6 ezer, meg vidipark se 1-2 óra tizesért, főleg gyerkőccel a bandában) , de teljesen egyetértek
86.
delphijos
#83: Nagyon nem csak. Annak a realitása szerinted mekkora hogy a mai leggyorsabb ssd-k kvázi dupláját tudná, még ha az ártól el is tekintünk. És itt nem lehet optimalizálásról meg hasonlókról beszélni.
85.
Ultimate
#84: Mindjárt kapsz egy Abu cikket vagy kommentet... Atlz termeli az ilyen hívőket...
84.
ADMlN
#77: Linkelhetnéd azt a hivatalos specifikációt ahol leírják, hogy 6000MB/s-et fog tudni ez az SSD, mert a Google nekem nem segített. A legtöbb helyen csak annyit írnak, hogy ez az SSD 19x gyorsabb lesz mint a PS4 HDD-je. Ami igazából teljesen alátámasztja az én számaimat.
83.
Kawada
#82: Még annyival egészíteném ki, hogy ez elég nagy részt közgazdasági kérdés már, nem is informatikai... :)
82.
delphijos
#77: Szerintem leszállhatnál a magas lóról, és jó lenne ha nem kajálnád meg a bullshit marketing dumát. Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy grafikai munkaállomásokba lettek véve PCIe-s Optane SSD-k, amik 3000 körüli seq. olvasást bírnak. Több mint 1000$-ba kerültek. Úgye Te sem hiszed hogy valami "csodálatosan titkos" fejlesztésnek köszönhetően majd a ps5-be ennek a dupláját tudó ssd kerül..... A ps3 idején is voltak olyan "hírek" hogy két HDMI kimenete lesz, és két monitoron is tud majd FHD-t.... Azért nem kell mindennek bedőlni. Azért mert Te olvastad a neten.... Elég vicces hogy ezek után még te mondod másnak hogy nem ért az informatikához....
81.
Kawada
#79: Így van. Részben ezért is érik nekik veszteséggel adni egy ideig, bár ez is változott amióta kis túlzással kompakt pc-kről van szó technikai szempontból. A Ps4-et 1- 1,5 évig árulták veszteséggel, és azt se úgy kell elképzelni, hogy 100 dollárokat buktak példányonként. Utána viszont elment még mondjuk 60 millió, amin már tényleges profit is volt, már a konzolon is. Szolgáltatások, eladott játékok utáni royalty, kiegészítők, stb. Illetve én, mint fejlesztő, inkább fejlesztek olyan hardverre, amiből 100 millió van eladva, mint olyanra, amiből 10.
80.
Nyarlako
#76: Olvass utána, a Sony sok üzletága eléggé szarban van és a PS tartja kb életben a céget szóval eléggé fontos.
79.
delphijos
#76: "A Sony nem a konzolokon akaszt sok pènzt, nem fogja èrdekelni őket, ha nem tìzmilliòkat adnak el a ps5-ből."

Már hogy a fenébe ne lenne fontos ? Persze, a haszon nem magán a konzol eladásán realizálódik, de minden egyes eladott gép tulaja potenciális játékvásárló, és szolgáltatás "használó". A pénz meg ebből van. Se a Sony, se az MS nem hülye, ez üzlet, nem valami "cicaharc". Azért egyik se fog drága nehezebben eladható gépet csinálni hogy "megmutassa" a másiknak. Mindenki tisztában van vele hogy a konzolok "ereje" nem azért olyan amilyen mert nem lennének jobbra képesek. Hanem mert meg kell maradniuk az ésszerűség határain belül. Nézd meg mi lett a MadBox hagymázas tervéből....
78.
Tokodboy
#77: #58 remélem az azért megvan, hogy létezik szekvenciális és random olvasás is és az egyéb dolgokról ne is beszéljünk....
77.
Tokodboy
#58: Most komolyan?
Olvass utána a hivatalos adatoknak ahol leírták, hogy mire képes azu a prototipus SSD. Utána beszélgetünk.
A matekod helyes, de nem ilyen egyszerű a dolog, ha értenél az informatikához. ;)
76.
Oldman
Crow77!
Csak elmèlkedtünk, hogy jò volna kèt tudàsù konzol, valòban nincsen szò konkrèt ilyen irànyù verziòròl hivatalosan. Sajnos.

Delphijos!
Van alapja amit ìrtàl alàbb, akkor csak èn èrzem ùgy az elmùlt èvekben, hogy a konzolok tekintetèben komolyabb tudàsùt szeretnènek làtni az otthonaikban a jàtèkosok. Egyèbkènt ha visszafelè kompatibilis lesz az ùj konzol, akkor nem kell a nèlkülöző jàtèkosoknak megvenni, maradjanak pl a pro-nàl, aki jobb minősègben szeretne jàtszani, az meg vàltson...ès fizessen.
Szòval nem igazàn èrtem ezt a szàmìt hogy mennyibe kerül hozzààllàst. Ha annyira jòk a fizuk külföldön, akkor egy napi bèrrel kellene többet fizessenek a minősègi gèpèrt, ha ez nekik gond, akkor nem is tudom màr mit gondoljak a vilàgròl. :) A Sony nem a konzolokon akaszt sok pènzt, nem fogja èrdekelni őket, ha nem tìzmilliòkat adnak el a ps5-ből. Ezt ti is szoktàtok ìrni nem egy esetben, egyszerűen nem akarnak lemaradni tudàsban a konkurenciàtòl, egyfajta presztìzs a nagyobb tudàsù konzol piacra dobàsa, lènyegèben reklàm. Reklàm, ami mindenkinek jò, a cègnek, ès a jobb mòdù igènyes jàtèkosoknak. Ès jò a jàtèkokat kèszìtő cègeknek is, megmutathatjàk mire is kèpesek igazàn.
75.
delphijos
#70: Szerintem nagyon el vagy tévedve. Komolyan. Hatalmasat változott a játékos "állomány". A nagyobb szelet ma mér a "casual" játékos. Ne játékos fórumokból olvasottakból extrapolálj, a legtöbb konzolvásárlónak fingja sincs mi van a gépben, és igenis baromira fogja nézni hogy ha 400$ , 500$ , vagy magasabb lesz az ár. A gyártók is azért 4K-val , meg 8K-val erőlködnek, mert egy kisebbségnek ugyan mondana valamit a grafikai részletesség, magasabb frissítés, de ezzel nem lehet promózni a "pórnépnek". Ha jön az új Fifa 8K HDR-ben, és gyorsan betölt, azzal igen... ( Persze nehogy azt gondolja valaki hogy 8K-t várok, csak példa volt ) Nyugodt lehetsz hogy a ONEX se tarolta le a piacot, pedig tényleg egyben van. Inkább a bundle-ökkel, meg "olcsósított" slim-ekkel lehet vásárlásra bírni az embereket. Persze, van az a réteg aki 200-ért is megvenné, de belőlük nem lesz 50-60-70... millió vásárló. A box-nál volt ugyan más gond is a launch-nál, de a magasabb ár a kötelező kinect miatt se tett jót neki. Nem véletlen hogy jött az anélküli verzió. Még egyszer mondom, nem szabad a "fanatikus" gamerekből kiindulni, hiszen a vásárlók nagy része már nem ez a réteg. Ha nem lesz ( és természetesen nem lesz ) pc verő jó drágán, azon egy pár hétig megy majd a sírás ilyen fórumokon, aztán annyi. Mint a jelenlegi gen-ben....
74.
Kawada
#73: Nyilvánvalóval nem fárasztok senkit. :)

Egyébként nyilván nem "vagánykodás" volt, főleg, hogy nincs is mire. De azt a réteget képviselem, aki a fizetőképes keresletet jelenti a játékipar számára, és innen-onnan rémlenek valami statisztikák, hogy a gémerek többsége inkább a 30-40-es korosztály, mint a mai fiatalság, ha pedig azt vesszük, hogy kik veszik meg, akkor főleg annak a rétegnek vagyok egy tagja, akire elvileg lőnek. És még nekem se mindegy, hogy 500 vagy 600 Eur-t kell költsek a szórakozásomra/szórakozásunkra.
73.
Ps fanboy
#44: A jóképűt kihagytad!
72.
.von_Wolf
A GDDR6-ot jelenleg gyémánt porban mérik, gigabájtonként egy kilót... És nem lesz olcsóbb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...