Tízmillió kópiánál jár a God of War

  • Írta: zoenn
  • 2019. május 21.
  • Biznisz
Link másolása
Lehetett sejteni, hogy Kratos megújult kalandja jól teljesített a kasszáknál, de most hivatalos eladási adattal is szolgálhatunk. A Sony bejelentette, hogy a God of Warból tavaly április óta 10 millió példány talált gazdára.

A Sony legutóbbi prezentációján nem csupán a PlayStation 5 hardveres képességei kerültek terítékre, a kiadó hencegett is egy sort az exkluzív címei eladásaival. A tavaly áprilisban megjelent God of War például átlépte a tízmilliós eladott darabszámot. 

A beszámoló szerint generációról generációra egyre jobban fogytak a széria darabjai, az új rész például a PS3-as God of War III teljesítményét is felülmúlta - a fenti grafikon kiválóan bemutatja a növekedést. De ugyanez a helyzet az Uncharteddel és a The Last of Usszal is - ezek a címek is PS4-en értek csúcspontjukra, mindegyik több mint tízmillió eladott példánnyal büszkélkedhet a platformon, és egyre jobb kritikákat is kaptak. Nathan Drake utolsó kalandja például a legkelendőbb first party-címnek bizonyult. 

30.
30.
godach
#5: Ismerős az érzés. Nálam a FarCry Primal érte ezt el Ps-en és legutóbb a Days Gone. Ellenben pl egy HZD-t letettem 3 óra után és azóta sem érzem, hogy nekem folytatni kellene, de hát nem vagyunk egyformák.
(mondjuk a haverok szerint kevés időt adtam neki)
29.
29.
#2: Nem tudom miért jó az neked, hogy nyilvánosan hülyét csinálsz magadból az interneten!?
28.
28.
Hunszi
Abban teljesen egyetértek, hogy az utolsó boss fight kicsit csalódás volt, akkor lett volna buli, ha az óriás nem csak pályaelem, hanem a tényleges boss lett volna pl.

Amikor tudatosult bennem, hogy az volt az utolsó harc, akkor kicsit elkenődtem, jó volt az akció, de én is egy kicsit grandiózusabb lezárást vártam, de meg tudom emészteni ezt, mert minden egyéb megfogott, leszámítva a térképet, azt finoman szólva is utáltam, szépen néz ki, jól mutat, de írtó sokat szívtam azért, mert nem átlatható, pláne, amikor mentem már a platinára s kellett keresgélni a dolgokat, sokszor vak vágánya futottam, vagy zsákutcába mentem stb stb. mert a térképből nem tudtam tisztán kivenni, hogy most akkor, hogy is jutok el XY pontra.

De ezt a két negatív dolgot tudom csak felhozni a játéknak. Az ugrás hiánya zavart eleinte, de ahhoz hozzá lehetett szokni, de persze volt pár idegesítő helyzet, mert néha csak bambultam, hogy na most hova kéne menni/ugrani, mert nem jó fele néztem s nem jelent meg az ugrás ikon...plusz amikor láttam, hogy ott egy láda alattam 2 méterre és képtelen vagyok leugrani, hanem teljesen meg kell kerüljem a helyet, akkor is kicsit fusztrált, de ez már tényleg részletkérdés volt, ettől eltekintve nekem egy erős 9 ez a játék.

Vannak benne hiányosságok és olyan dolgok, amiket képtelenség lett volna megtudni, ha nem keresek rá neten, de na...ez még a belefér kategória.
27.
27.
Macifasz
#26: Ez nem egy klasszikus értelemben vett folytatás. Sem stílusában, sem történetében, se hangulatában, se játékmenetben nem tartozik a régi szériához. Ez egy attól teljesen független, önálló kaland első fejezete. Nem illett volna hozzá a 4-es szám, mivel nem az ottani eseményeket viszi tovább, még csak utalás szintjén se kapunk semmi infót abból, mi is történt ott, mit okozott Kratos ottani döntése.
10.
10.
DeKor
Megérdemelne még ennél sokkal jobb eladásokat is. Tudom, hogy ez soknak számít, de amilyen jó a játék, lehetne a duplája is.
8.
8.
Őrnagy
#5: Szerintem ne dőlj be a provokációnak :D
7.
7.
zoli12i
#5: Fos, mert nem lehet lewarezolni....
Meg Crack Down 3 jobban letudott kötni. Sztoriban és narratívában legalábbis biztos....de látványban is....
6.
6.
Hunszi
#5: ...és nem a GoW, mint sorozatra gondolok, hanem kifejezetten erre az új részre. A régiektől azért nem dobtam el az agyam, egyiket se voltam képes végigvinni, de ez az új vonal írtó jó lett.
5.
5.
Hunszi
Azért kíváncsi lennék ti, akik fikázzátok bár játszottatoke vele 4-5 órát...vagy csak nyomjátok a süket dumát? Nem vagyok PS fanboy, PC-n is játszom stb. de a GoW számomra minden idők egyik legjobb élményét nyújtotta. Őszinte leszek...az első 2-3 órában kicsit untam a játékot, de aztán, ahogy a világ kinyílt olyan szinten elmerültem benne, hogy ez az egyetlen játék életem során, amit képes voltam kiplatinázni. Ez pedig írtó nagy szó nálam, mert soha nem voltam ilyen achievement vadász...de ez a játék képest volt azt elérni nálam, hogy abszolut mindent, de mindent véghezvigyek/megszerezzek benne, amit csak lehet.

Persze, mindenkinek más az ízlése, de az elmúlt években talán ennél a játéknál érzem azt, hogy tényleg megérdemli a pontszámokat, amit kapot.
2.
2.
zoli12i
Fel van szopva. Zs kategóriás játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...