Death Stranding - del Toro nem színészkedik

  • Írta: fojesz
  • 2019. május 31.
  • Hír
A Death Stranding szereplőgárdája ugyan tömve lesz ismert arcokkal, nem mindenki vállalta be a tényleges színészi munkát. Guillermo del Toro így például csak a kinézetét adja a játékhoz.

A hét egyik meglepetése volt, hogy a Sony és a Kojima Productions végre bejelentette a Death Stranding napra pontos megjelenési dátumát, emellett egy közel kilencperces trailert is kiadtak a játékhoz, így egyre inkább kezd körvonalazódni, hogy mire is számíthatunk a különös projekttől az év végén.

A Death Stranding egyik érdekessége az, hogy Hideo Kojimáék kifejezetten neves színészgárdát csődítettek össze a projekt kedvéért, így Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Tommie Earl Jenkins, Troy Baker és Lindsay Wagner is szerepet kapott a játékban. Rajtuk kívül Guillermo del Toro és Nicolas Winding Refn tűnik majd fel a címben, ők azonban kakukktojások a névsorban.

A két úriember ugyanis elsősorban íróként és rendezőként keresi a kenyerét, nem pedig színészként, és mint azt Kojima a minap elárulta, nem is fognak színészkedni a játékban. A készítők beszkennelték ugyan az arcukat és a testüket, megszólaltatni és eljátszani azonban már nem ők fogják a karaktereiket, hanem valódi színészek.

Igen, kicsit hasonló a helyzet, mint a 2016-os Star Wars-filmnél, a Rogue One-nál, ahol Peter Cushing Tarkinját egy CGI-maszk mögé bújtatott színész segítségével hozták vissza, miután Cushing 1994-ben elhunyt.

Jó-jó, de mit fogunk itt csinálni?

Ha te az eddigi látnivalók alapján betonbiztosan meg tudod mondani, hogy mégis mit kell majd csinálni a Death Strandingben, azon kevesek közé tartozol, akik hibátlanul tudják tartani a lépést Kojimával, a többieknek viszont hasznos lehet az a játékmenettel kapcsolatos néhány infómorzsa, amit szintén a napokban töltöttek fel a játék weboldalára.

Ahogy azt már megírtuk, a játék története szerint egy Death Strandingnek nevezett esemény következtében az emberiség a kihalás szélére került, mi pedig a Norman Reedus által alakított Sam Bridges bőrébe bújunk majd, hogy az izolált túlélőközösségek között kapcsolatot teremtsünk valamilyen módon.

Habár a weboldal leírása elég általános, a jelek szerint a játékmenetben kulcsfontosságú szerephez jut, hogy hősünkkel ellátmányokat vigyünk A pontból B-be, az utazás azonban nem lesz éppen egyszerű, mivel a terepet folyamatosan természetfeletti események változtatják majd, így nem lesz triviális megtalálni a megfelelő útvonalakat.

Ha úgy adódik, a csomagunkat meg is kell védenünk a banditáktól, illetve a Beached Thingsnek nevezett lényekkel való összecsapásokat is célszerű ép bőrrel megúszni - valószínűleg nem kell megmagyarázni, hogy miért.

A Death Strandingben multiplayer is lesz, ez azonban csak egy aszinkron fícsört jelent: a leírás szerint küldhetünk ellátmányokat más játékosoknak, megoszthatjuk a rejtekhelyeinket és követhetjük mások útvonalait. 

Habár ezen a téren is homályosan fogalmaznak a készítők, úgy fest, a Death Strandingben nem tudunk meghalni, mint a legtöbb játékban; ha legyőznek minket, átkerülünk az új előzetesben is mutogatott túlvilágra, ahonnan vissza is térhetünk. A figyelmeztetés szerint érdemes lesz okosan harcolnunk, a gyilkolás ugyanis általában nem jó megoldás a Death Strandingben, és bizony "minden halálnak meglesz a maga következménye".

A Death Stranding november 8-án jelenik meg, kizárólag PS4-re.

46.
Crow77
#44: Hát tele vagyok jó indulattal mint az agyon s.opott
Sony:)
Ha tehetném fizetősé tenném a kommentjeimre való válaszlehetőséget is vagy árat emelnék miközben kevesebb karakter mennyiséget adnék! :) További szép napot!
45.
Nyarlako
#42: A SIE központ is Kaliforniában van, meg is látszik mert degeneralt, álszent buzik.
44.
Ps fanboy
#42: "Csak nehogy Ps5 megjelenése után két évre kitalálják,hogy a japók kémkednek azt pá :)"

Látom burjánzik benned a jóindulat. De én a helyedben ennek nem örülnék, ahogy a Huaweiel történtek sem épp vidám dolgok, mivel ez azt jelzi, hogy Amerika egyre nagyobb szarban van, ami miatt ki tudja egyre radikálisabb lépéseket kell majd tennie. És gondolom abban egyettértünk, hogy annak nem lennének jó következményei.
43.
atedolgod
#27: Igazából nem is számít, hogy csak ideiglenes -e. Egyrészt nincs bejelentve pc -re, másrészt aki igazán játszani akar vele, az nem elégszik meg azzal, hogy "majd talán egyszer egy év múlva akár megjelenhet pc -re is". Vesz inkább miatta egy - akár használt - ps4 -et, és játszik.
42.
Crow77
Gondolom két harakiri közt fogcsikorgatva mentek kuncsorogni szerverekért,ha már egy nyamvadt crossplay is kifog rajtuk!Csak nehogy Ps5 megjelenése után két évre kitalálják,hogy a japók kémkednek azt pá :)
31.
Kawada
#27: https://www.sie.com/en/corporate/release/2015/151216.html
29.
Kawada
#26: Tudom. De mindegy is, mert most néztem és látom, hogy már kurva rég van xboxra is, nem emlékeztem erre, nekem kimaradt a sorozat. Még ősrégről élt bennem, hogy ps ex cím. Azt tudom, hogy activision és hogy nem ők csinálták.
28.
Ultimate
#27: Nem tudtam,ha nem belsős akkor lehetséges.
Belsőstől viszont tényleg eddig semmi komolyabb.
27.
tsulok
#21: A Quantic sosem volt Sony sutdió. Kötöttek egy 3 játékra szóló szerződést, ami a Detriodd-al véget ért. Most már multiplatform játékokat akarnak csinálni és valszeg megegyeztek (a Sony-nal van a Beyond és Detroid IP), hogy kiadhatják a korábbi játékokat PC-re is, így Quantic építi a rajongóbázisát a Sony meg valszeg keres még egy kis pénzt.

A Kojima Productions egy független stúdió (nem úgy mint pl a ND) és még amikor bemutatták a Death Strandig-et volt róla hír, hogy jönni fog PC-re is. A borító sincs ott az Only on PlayStation felirat. Gondlom ideiglenes exkluzív (6-12 hónap), de utána már csak a KP-on múlik, hogy kijön-e PC-re.
26.
Ultimate
#24: Az nsane trilogy már rég nem az, egykor ND volt aki csinálta aaz alapot, de teljesen más csapat újította fel nyomta ki. Activision égisze alatt.
24.
Kawada
#23: De klasszik ps cím, és Naughty Dog.
22.
Kawada
#21: Crash Bandicoot trilógiára se fogadtunk volna egy 2 éve szerintem.
21.
Ultimate
A Quantic kilépett a Sony belsős stúdiói közül. A Netease támogatásával.. Ezért jönnek a QD játékok pc-n, immár a jövőben is,nem csak "visszafelé".
A Journey meg kvázi indie belsős stúdió.
Sony alól nagy játék belsős stúdiótól még nemigen jött ki pc-n.

Persze jó lenne ha jönne,az igazán örvendetes az lenne ha a sony is elengedné az exkluzivitást pc irányba, de ez sosem fog megtörténni mert kvázi az egyetlen adu.... Pedig megnézném mit művelne egy ND ha nem vicchardverre kellene készíteni a cuccokat és " fel lehetne tenni a grafikát" egy UC4-ben.:)
15.
Kawada
#14: Az, hogy vagy 7 éves a játék, mellékes. :)
14.
Nyarlako
#11: A Journey is kijön PCre pedig Sony cím.
13.
Duken
#12: Az viszont érdekes hogy nincs ott az only on playstation. Szerintem is ez azt jelenti hogy később jöhet pécére, különben odaírnák. Mindenesetre gyanús!
12.
takirulZ
#8: De az olasz srác tegnap tweetelte, hogy félre fordították.

The translation was lazy, I said that based on the informations we have (2015 statements, lacks of “Only on PlayStation” etc) the game should come to PC at later date.

It’s not 100% confirmed like the release date I knew about and some other informations I didn’t share yet :)
11.
Ultimate
#8: Sony cím. Nem fog ahogy a többi Sony cím se.
9.
FARKAS
#7: Nem bántásból írtam, de mi az a baba ott!
8.
crytek
Egy olasz forrás szerint PC-re is megjelenhet a Death Stranding...
Egy olasz újságíró, Antonio Fucito azonban egy stream során elkotyogta, hogy legjobb tudomása szerint nem véletlen, hogy az előzetesben nem bukkan fel az „Only on PlayStation” felirat, a játék ugyanis csak ideiglenes – 6, vagy 12 hónapos, erről nem rendelkezett biztos információkkal – exkluzivitást kapott, nem pedig véglegeset, ahogyan azt a legtöbb, a Sony által kiadott cím teszi. A dolog oka elméletileg, hogy Kojima egyik feltétele volt, hogy a produktum ne csak egy gépre bukkanhasson fel – ugyanakkor azt még Fucito is úgy gondolja, hogy ebbe semennyire nem fér bele egy esetleges Xbox One-os kiadás.

Epicék már biztos torkozzák kodzsimát meg a zsebeit tömik pénzzel hogy aztán náluk újabb 1 év exlú legyen

Egyébként ha igaz akkor rohadjon meg kodzsima hogy ezt csak most mondja. Többi mgs is jöhetne pcre
7.
Nyarlako
#6: Nem kötelező megvenned, meghagyod a degenerált weeb buziknak.
6.
FARKAS
Ez most mi ez a játéknak nevezett förmedvény! Betegek ezek a japcsik!
5.
SLi
#4: b+ most már nem tudom nem látni XD
köszi hogy tönkre tetted ezt a játékot a számomra
4.
TrishtanAG
Nicolas Winding Refn szerepében Szijjártó Péter :D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...