Death Stranding - del Toro nem színészkedik

  • Írta: fojesz
  • 2019. május 31.
  • Hír
Link másolása
A Death Stranding szereplőgárdája ugyan tömve lesz ismert arcokkal, nem mindenki vállalta be a tényleges színészi munkát. Guillermo del Toro így például csak a kinézetét adja a játékhoz.

A hét egyik meglepetése volt, hogy a Sony és a Kojima Productions végre bejelentette a Death Stranding napra pontos megjelenési dátumát, emellett egy közel kilencperces trailert is kiadtak a játékhoz, így egyre inkább kezd körvonalazódni, hogy mire is számíthatunk a különös projekttől az év végén.

A Death Stranding egyik érdekessége az, hogy Hideo Kojimáék kifejezetten neves színészgárdát csődítettek össze a projekt kedvéért, így Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Tommie Earl Jenkins, Troy Baker és Lindsay Wagner is szerepet kapott a játékban. Rajtuk kívül Guillermo del Toro és Nicolas Winding Refn tűnik majd fel a címben, ők azonban kakukktojások a névsorban.

A két úriember ugyanis elsősorban íróként és rendezőként keresi a kenyerét, nem pedig színészként, és mint azt Kojima a minap elárulta, nem is fognak színészkedni a játékban. A készítők beszkennelték ugyan az arcukat és a testüket, megszólaltatni és eljátszani azonban már nem ők fogják a karaktereiket, hanem valódi színészek.

Igen, kicsit hasonló a helyzet, mint a 2016-os Star Wars-filmnél, a Rogue One-nál, ahol Peter Cushing Tarkinját egy CGI-maszk mögé bújtatott színész segítségével hozták vissza, miután Cushing 1994-ben elhunyt.

Jó-jó, de mit fogunk itt csinálni?

Ha te az eddigi látnivalók alapján betonbiztosan meg tudod mondani, hogy mégis mit kell majd csinálni a Death Strandingben, azon kevesek közé tartozol, akik hibátlanul tudják tartani a lépést Kojimával, a többieknek viszont hasznos lehet az a játékmenettel kapcsolatos néhány infómorzsa, amit szintén a napokban töltöttek fel a játék weboldalára.

Ahogy azt már megírtuk, a játék története szerint egy Death Strandingnek nevezett esemény következtében az emberiség a kihalás szélére került, mi pedig a Norman Reedus által alakított Sam Bridges bőrébe bújunk majd, hogy az izolált túlélőközösségek között kapcsolatot teremtsünk valamilyen módon.

Habár a weboldal leírása elég általános, a jelek szerint a játékmenetben kulcsfontosságú szerephez jut, hogy hősünkkel ellátmányokat vigyünk A pontból B-be, az utazás azonban nem lesz éppen egyszerű, mivel a terepet folyamatosan természetfeletti események változtatják majd, így nem lesz triviális megtalálni a megfelelő útvonalakat.

Ha úgy adódik, a csomagunkat meg is kell védenünk a banditáktól, illetve a Beached Thingsnek nevezett lényekkel való összecsapásokat is célszerű ép bőrrel megúszni - valószínűleg nem kell megmagyarázni, hogy miért.

A Death Strandingben multiplayer is lesz, ez azonban csak egy aszinkron fícsört jelent: a leírás szerint küldhetünk ellátmányokat más játékosoknak, megoszthatjuk a rejtekhelyeinket és követhetjük mások útvonalait. 

Habár ezen a téren is homályosan fogalmaznak a készítők, úgy fest, a Death Strandingben nem tudunk meghalni, mint a legtöbb játékban; ha legyőznek minket, átkerülünk az új előzetesben is mutogatott túlvilágra, ahonnan vissza is térhetünk. A figyelmeztetés szerint érdemes lesz okosan harcolnunk, a gyilkolás ugyanis általában nem jó megoldás a Death Strandingben, és bizony "minden halálnak meglesz a maga következménye".

A Death Stranding november 8-án jelenik meg, kizárólag PS4-re.

46.
46.
#44: Hát tele vagyok jó indulattal mint az agyon s.opott
Sony:)
Ha tehetném fizetősé tenném a kommentjeimre való válaszlehetőséget is vagy árat emelnék miközben kevesebb karakter mennyiséget adnék! :) További szép napot!
44.
44.
Ps fanboy
#42: "Csak nehogy Ps5 megjelenése után két évre kitalálják,hogy a japók kémkednek azt pá :)"

Látom burjánzik benned a jóindulat. De én a helyedben ennek nem örülnék, ahogy a Huaweiel történtek sem épp vidám dolgok, mivel ez azt jelzi, hogy Amerika egyre nagyobb szarban van, ami miatt ki tudja egyre radikálisabb lépéseket kell majd tennie. És gondolom abban egyettértünk, hogy annak nem lennének jó következményei.
42.
42.
Gondolom két harakiri közt fogcsikorgatva mentek kuncsorogni szerverekért,ha már egy nyamvadt crossplay is kifog rajtuk!Csak nehogy Ps5 megjelenése után két évre kitalálják,hogy a japók kémkednek azt pá :)
13.
13.
Duken
#12: Az viszont érdekes hogy nincs ott az only on playstation. Szerintem is ez azt jelenti hogy később jöhet pécére, különben odaírnák. Mindenesetre gyanús!
12.
12.
takirulZ
#8: De az olasz srác tegnap tweetelte, hogy félre fordították.

The translation was lazy, I said that based on the informations we have (2015 statements, lacks of “Only on PlayStation” etc) the game should come to PC at later date.

It’s not 100% confirmed like the release date I knew about and some other informations I didn’t share yet :)
8.
8.
crytek
Egy olasz forrás szerint PC-re is megjelenhet a Death Stranding...
Egy olasz újságíró, Antonio Fucito azonban egy stream során elkotyogta, hogy legjobb tudomása szerint nem véletlen, hogy az előzetesben nem bukkan fel az „Only on PlayStation” felirat, a játék ugyanis csak ideiglenes – 6, vagy 12 hónapos, erről nem rendelkezett biztos információkkal – exkluzivitást kapott, nem pedig véglegeset, ahogyan azt a legtöbb, a Sony által kiadott cím teszi. A dolog oka elméletileg, hogy Kojima egyik feltétele volt, hogy a produktum ne csak egy gépre bukkanhasson fel – ugyanakkor azt még Fucito is úgy gondolja, hogy ebbe semennyire nem fér bele egy esetleges Xbox One-os kiadás.

Epicék már biztos torkozzák kodzsimát meg a zsebeit tömik pénzzel hogy aztán náluk újabb 1 év exlú legyen

Egyébként ha igaz akkor rohadjon meg kodzsima hogy ezt csak most mondja. Többi mgs is jöhetne pcre
5.
5.
SLi
#4: b+ most már nem tudom nem látni XD
köszi hogy tönkre tetted ezt a játékot a számomra
4.
4.
TrishtanAG
Nicolas Winding Refn szerepében Szijjártó Péter :D.
3.
3.
fojesz
#2: Ah, köszi, javítom.
2.
2.
renato999
Kis elírás, Peter Cushing 94-ben hunyt el.
1.
1.
Ps fanboy
Jesszusom, ez már inkább olyan, mint egy Hollywoodi nagyprodukció. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...