Death Stranding - del Toro nem színészkedik

  • Írta: fojesz
  • 2019. május 31.
  • Hír
A Death Stranding szereplőgárdája ugyan tömve lesz ismert arcokkal, nem mindenki vállalta be a tényleges színészi munkát. Guillermo del Toro így például csak a kinézetét adja a játékhoz.

A hét egyik meglepetése volt, hogy a Sony és a Kojima Productions végre bejelentette a Death Stranding napra pontos megjelenési dátumát, emellett egy közel kilencperces trailert is kiadtak a játékhoz, így egyre inkább kezd körvonalazódni, hogy mire is számíthatunk a különös projekttől az év végén.

A Death Stranding egyik érdekessége az, hogy Hideo Kojimáék kifejezetten neves színészgárdát csődítettek össze a projekt kedvéért, így Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Tommie Earl Jenkins, Troy Baker és Lindsay Wagner is szerepet kapott a játékban. Rajtuk kívül Guillermo del Toro és Nicolas Winding Refn tűnik majd fel a címben, ők azonban kakukktojások a névsorban.

A két úriember ugyanis elsősorban íróként és rendezőként keresi a kenyerét, nem pedig színészként, és mint azt Kojima a minap elárulta, nem is fognak színészkedni a játékban. A készítők beszkennelték ugyan az arcukat és a testüket, megszólaltatni és eljátszani azonban már nem ők fogják a karaktereiket, hanem valódi színészek.

Igen, kicsit hasonló a helyzet, mint a 2016-os Star Wars-filmnél, a Rogue One-nál, ahol Peter Cushing Tarkinját egy CGI-maszk mögé bújtatott színész segítségével hozták vissza, miután Cushing 1994-ben elhunyt.

Jó-jó, de mit fogunk itt csinálni?

Ha te az eddigi látnivalók alapján betonbiztosan meg tudod mondani, hogy mégis mit kell majd csinálni a Death Strandingben, azon kevesek közé tartozol, akik hibátlanul tudják tartani a lépést Kojimával, a többieknek viszont hasznos lehet az a játékmenettel kapcsolatos néhány infómorzsa, amit szintén a napokban töltöttek fel a játék weboldalára.

Ahogy azt már megírtuk, a játék története szerint egy Death Strandingnek nevezett esemény következtében az emberiség a kihalás szélére került, mi pedig a Norman Reedus által alakított Sam Bridges bőrébe bújunk majd, hogy az izolált túlélőközösségek között kapcsolatot teremtsünk valamilyen módon.

Habár a weboldal leírása elég általános, a jelek szerint a játékmenetben kulcsfontosságú szerephez jut, hogy hősünkkel ellátmányokat vigyünk A pontból B-be, az utazás azonban nem lesz éppen egyszerű, mivel a terepet folyamatosan természetfeletti események változtatják majd, így nem lesz triviális megtalálni a megfelelő útvonalakat.

Ha úgy adódik, a csomagunkat meg is kell védenünk a banditáktól, illetve a Beached Thingsnek nevezett lényekkel való összecsapásokat is célszerű ép bőrrel megúszni - valószínűleg nem kell megmagyarázni, hogy miért.

A Death Strandingben multiplayer is lesz, ez azonban csak egy aszinkron fícsört jelent: a leírás szerint küldhetünk ellátmányokat más játékosoknak, megoszthatjuk a rejtekhelyeinket és követhetjük mások útvonalait. 

Habár ezen a téren is homályosan fogalmaznak a készítők, úgy fest, a Death Strandingben nem tudunk meghalni, mint a legtöbb játékban; ha legyőznek minket, átkerülünk az új előzetesben is mutogatott túlvilágra, ahonnan vissza is térhetünk. A figyelmeztetés szerint érdemes lesz okosan harcolnunk, a gyilkolás ugyanis általában nem jó megoldás a Death Strandingben, és bizony "minden halálnak meglesz a maga következménye".

A Death Stranding november 8-án jelenik meg, kizárólag PS4-re.

46.
Crow77
#44: Hát tele vagyok jó indulattal mint az agyon s.opott
Sony:)
Ha tehetném fizetősé tenném a kommentjeimre való válaszlehetőséget is vagy árat emelnék miközben kevesebb karakter mennyiséget adnék! :) További szép napot!
45.
Nyarlako
#42: A SIE központ is Kaliforniában van, meg is látszik mert degeneralt, álszent buzik.
44.
Ps fanboy
#42: "Csak nehogy Ps5 megjelenése után két évre kitalálják,hogy a japók kémkednek azt pá :)"

Látom burjánzik benned a jóindulat. De én a helyedben ennek nem örülnék, ahogy a Huaweiel történtek sem épp vidám dolgok, mivel ez azt jelzi, hogy Amerika egyre nagyobb szarban van, ami miatt ki tudja egyre radikálisabb lépéseket kell majd tennie. És gondolom abban egyettértünk, hogy annak nem lennének jó következményei.
43.
atedolgod
#27: Igazából nem is számít, hogy csak ideiglenes -e. Egyrészt nincs bejelentve pc -re, másrészt aki igazán játszani akar vele, az nem elégszik meg azzal, hogy "majd talán egyszer egy év múlva akár megjelenhet pc -re is". Vesz inkább miatta egy - akár használt - ps4 -et, és játszik.
42.
Crow77
Gondolom két harakiri közt fogcsikorgatva mentek kuncsorogni szerverekért,ha már egy nyamvadt crossplay is kifog rajtuk!Csak nehogy Ps5 megjelenése után két évre kitalálják,hogy a japók kémkednek azt pá :)
41.
VerIstvan
#40: Vagy elofizetsz es azzal jatszol amivel akarsz sem igazan kifizetodo (itt a sony remenykedhet abban, hogy az o cuccait hasznaljak tobben) mert ha joe tex csak ms uxkluzivokat tol az nem palya a sonynak hiszen o penget nem keveset a ms-nek, de joe tex meg a tobbiek nem az o jatekait jatszak. Azaz, ha statiszzikazzak es az alapjan kapbzs-t lofaszt se fog keresni csak uszik a penze.
Akkor minek fizessen. Vagy elosztjak x:y aranyban fixen?
Na akkor ez a kapcsolat se lesz tul hosszu eletu.
40.
VerIstvan
#38: Attol, hogy nem kozos meg mind a ketto keres rajta.
Gondolj bele a sony vagy berli a szerverparkot vagy elofizetesenkent perkal a microsoftnak.
Igy vagy ugy, de az ms hasznot huz a sony exluziv jatekaibol is.
Erre gondoltam.
Az hogy ezt majd meg szetszegmentaljak ket fele siman ongyilkosaagnak tartom.
Elofizetsz az ms -nel a halo 25-re es a horizon 3-ra meg a sonynal.
Ez igy nem kerek.
39.
VerIstvan
#36: Az ms cuccan ott lesznek a sony meg ms cuccok.
A google nem fogja megkapni oket ezzel kicsinalnak magukat.
A googlenak a kiadokkal kell majd egyezkedni akiknek meg az az erdeke, hogy minel tobb helyen ott legyen a cuccuk.
Akkor viszont a stivianak lottek.
Vagy kizarolagos lesz felejuk es akkor ott van, hogy pl. a ket kolok kozul egyik gow-ozni akar a masik meg valami ubis szart akar tolni akkor fizethetsz ket fele?
(A film streaming is kezd agyfasz kategoria lenni.)
Lekartelleznek az arban es felosztjak egymas kozt a felhozatalt?
Mi lesz itt?
38.
Nyarlako
#37: Senki nem mondta hogy közös gaming üzletet akarnak. Mindkét cég kölcsönösen megoszt a másikkal bizonyos dolgokat egy bizniszben, nem ritka dolog az iparban.
Olyan összefonódás meg mindenki fizet mindenkinek ilyen-olyan szabványokért hogy spagetti az is, de sokan már túlgondolják.
Ahogy a Stadiát is, a Google az a cég aminek minden ilyen próbálkozása megbukik, és ha nem lesz nagyon hamar sikeres gyorsan le is építik és hagyják a francba.
37.
VerIstvan
#36: Az ms arra jatszik, hogy nekik is hasznot hozzanak a ps exkluziv jatekok mig a sonynak meg kell a streamhez a vas.
O el tudja adni ott az ms meg leszedheti a sapot.
Amit soha nem fogunk megtudni hogy a sony fizet es az ms szinte "semmit" nem ker azon kivul es ugy hasznalhatja a rendszerr. Vagy nem fizet de ha bela 3000-ert elofizet az uncahrtedre akkor lehuz maganak 1500-at belole.
Most csak igy durvan a lenyeg.
Azaz az erdekhazassagbol kinek van kisharelve a penztarca es ki az aki "szolgaltatassal" fizet.
Mindenesetre az ilyen erdekhazassagok altalaban nyogvenyelosen mukodnek, vagy inkabb sehogy.
36.
Nyarlako
#35: Az MSnek a gaming részleg meg az egész Xbox csak egy pet project, a Sonynak meg az egész cég életben maradása múlik a PS branden.
35.
VerIstvan
#33: De ettol meg all a dolog mivel konkurensei egymasnak (konzol) es ahol az ms a kishal.
34.
VerIstvan
#33: Nekem a live-ost siman nem engedte.
33.
Nyarlako
#32: "Probaltal mar ps fiokot csinalni ms emaillel? Nem fog menni. Utaljak egymast mint a szart."

Outlookos a PSN regem.
32.
VerIstvan
#30: Szerintem meg a videojatek jovoje akart lenni. Igy is volt talalva.
Teljesen ertelmetlen kulon platformkent kezelni.

(Persze ez nem reprezentativ, de erdekes volt a megjelens utan megnezni a hasznalt cuccos oldalakat)
Igy szerintem annyira nincs is jol mint gondolod. (Nana, hogy nem reklamozzak hogy mar senkinek nem kell. Ott all hegyekben legyartva el kene pattintani).
Elhiheted nyugatabbra megtehetnek, hogy megvegyek.
Az egy dolog, hogy mennyi ment el mondjuk a ps vr-bol es ahhoz kepest mennyi rohad a polcon azoknal akik megvettek.
Erre nincs statisztika de erdemes lenne megnezni, hogy atlagban egy vr tulaj mennyit hasznalja a cuccot.
Kb. annyira igaz hogy jol van mint a 3d a tv-knel amikor meg csucsra volt jaratva.
Akik bevasaroltak belole ugyan ezt allitotak nagyjabol.
Atlag embernek nem tudsz jatekot csinalni ra.
Annak a kb. 0.01%-nak aki jo lenne berepulopilotanak meg urhajosnak meg nem eri meg.
Van egy ilyen is kb. de sosem lesz olyan tomegcikk mint egy konzol
ezt siman boritekolni lehet.
A stream-el is ez lesz a helyzet.
Felkapjak mert erdekes, aztan majd kikopik rola az "gamerebb" -je.
Marad rajta egy relative szuk kocajatekos reteg mert neha jo az arra, hogy idetlenkedjen vele.
Gyanus es szerintem
nem veletlen, hogy a sony es az ms osszeborult. Probaltal mar ps fiokot csinalni ms emaillel? Nem fog menni. Utaljak egymast mint a szart.

De osszecuccoltak.
Fosnak mert ok sem tudjak mi lesz es minel kisebbet akarnak zakozni ha nem jol sul el.
A nagy vigyorgas csak marketing.
Kozben ott a zabszem a seggukben.
31.
Kawada
#27: https://www.sie.com/en/corporate/release/2015/151216.html
30.
Kawada
#25: Megy a vr után? A vr nem a videójáték jövője, hanem egy külön platform... Ha tetszik, veszel, ha nem, akkor nem. A vr köszöni szépen, jól van.
29.
Kawada
#26: Tudom. De mindegy is, mert most néztem és látom, hogy már kurva rég van xboxra is, nem emlékeztem erre, nekem kimaradt a sorozat. Még ősrégről élt bennem, hogy ps ex cím. Azt tudom, hogy activision és hogy nem ők csinálták.
28.
Ultimate
#27: Nem tudtam,ha nem belsős akkor lehetséges.
Belsőstől viszont tényleg eddig semmi komolyabb.
27.
tsulok
#21: A Quantic sosem volt Sony sutdió. Kötöttek egy 3 játékra szóló szerződést, ami a Detriodd-al véget ért. Most már multiplatform játékokat akarnak csinálni és valszeg megegyeztek (a Sony-nal van a Beyond és Detroid IP), hogy kiadhatják a korábbi játékokat PC-re is, így Quantic építi a rajongóbázisát a Sony meg valszeg keres még egy kis pénzt.

A Kojima Productions egy független stúdió (nem úgy mint pl a ND) és még amikor bemutatták a Death Strandig-et volt róla hír, hogy jönni fog PC-re is. A borító sincs ott az Only on PlayStation felirat. Gondlom ideiglenes exkluzív (6-12 hónap), de utána már csak a KP-on múlik, hogy kijön-e PC-re.
26.
Ultimate
#24: Az nsane trilogy már rég nem az, egykor ND volt aki csinálta aaz alapot, de teljesen más csapat újította fel nyomta ki. Activision égisze alatt.
25.
VerIstvan
#20: Azert a streamingre meg ne igyon aki oda van a gondolatert.
Az ms kenytelen volt meglepni a google ellen, de okos huzassal osztozott a sony-val.
Ez azert jo nekik mert ha siker (jaj ne) akkor ok is kikanyaritanak maguknak egy szeletet ha meg bukta mindket ceg kevesebbet bukik mintha kulon sajatja lenne.
Buko eseten meg a google furdik be a legjobban.
Az lathato az osszeborulasbol, hogy lovesuk sincs mi lesz a vege.
Szemelyszerint remelem megy a vr .
utan.
Azt viszont szivesen latnam, hogy europaban torvenyellenes legyen ez a berled a szoftvert, de nem a tied koncepcio es nem adhatsz tul rajta.
(Amugy nagyjabol az csak le se szarja senki)
24.
Kawada
#23: De klasszik ps cím, és Naughty Dog.
22.
Kawada
#21: Crash Bandicoot trilógiára se fogadtunk volna egy 2 éve szerintem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...