E3 2019: Év végéig lesz heti ingyen játék az Epicnél

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 11.
  • Hír
Link másolása
A platform indulásakor még kétheti rendszerességgel érkeztek az ingyen bezsákolható címek, ám a májusi Epic Games Store Mega Sale óta már hetente kapunk új játékot, és úgy néz ki, hogy ez 2019 végéig így is marad.

Ez pedig azt jelenti, hogy év végéig pontosan 40 játékból álló gyűjteménye lehet a szemfüles felhasználóknak egyetlen cent költése nélkül. 

Korábban már ingyenes volt a The Witness, a Thimbleweed Park, a What Remains of Edith Finch, az Axiom Verge, a City of Brass, az Oxenfree, a Rime, a Slime Rancher, a Stories Untold, a Subnautica, a Super Meat Boy, a The Jackbox Party Pack, a Transistor és a World of Goo, most pedig a Kingdom: New Lands tölthető. Az aktuális hét június 13-án jár le, amit június 20-ig majd az Enter the Gungeon követ.

66.
66.
Ooorky
65.
65.
kryszisz
#63: Igen, teljesen igazad van, én vagyok a naiv hülye, aki próbál értelmes hangnemben beszélni olyanokkal, akikkel nyilvánvalóan nem lehet. Lásd ezt az esetet, crytek egymillió-hetvenhetedszerre sem fogta fel a mondandóm lényegét, Pacsirta 3-4 hozzászólásom alapján olyan jellemrajzot készített (teljesen tévesen btw), mintha ő lenne a pszichoanalitikusok ősattya, és lehetne még folytatni a sort pár emberrel. Mostantól max annak a 3-4 embernek a hozzászólásaira reagálok, akikkel lehet is konstruktív beszéletést folytatni, mert ezekkel a jómadarakkal ellentétben nekem van szociális életem, vannak barátaim, teljesen felesleges az időmet ilyen nolife egyénekre pazarolni.
63.
63.
DeKor
#60: Ez itt a Gamekapocs, ha ide kommentelsz, két lehetőséged van:
1. Tőmondatokban, egyszerű szavakat használva írod le a véleményedet.
2. Azt és úgy írsz, ahogy akarsz, és utána magasról teszel rá, hogy mit fröcsögnek még a többiek.

Én az utóbbit választottam, van 4-5 tag, akinek a hozzászólását már el sem olvasom, ha látom a nevét, ugrok a következő kommentre.
Ha ezen az oldalon vannak érveid, meg tudod őket fogalmazni normálisan, és utána számonkéred, hogy miért hagyják azokat rendszerint figyelmen kívül - mintha semmit nem értettek volna meg belőle -, akkor teljesen biztosan megkapod, hogy magas lóról beszélsz.
54.
54.
crytek
#52: Ilyet soha sehol nem írtam. Torrentezek: filmeket ,sorozatokat. Csak játékot már nem,mert nincs rá szűkség.
53.
53.
crytek
#51: Mert abbahagytam a game warez lassan 4 éve.Kezdtem azzal hogy win 10-et vettem anno 40k-ért.

Régen amikor tanultam (vagyis helyesen amikor iskolába jártam) rengeteg időm volt suli után game hétvégén game minden játékot torrenteztem egyből végigvittem és stopperrel mértem a gametimot és amint vége volt telpofával beirtam a fórumába mennyi idő volt és már toltam is a következő lewarezolt játékot..
Hetente 20-30 játékot vittem végig.
Most meg 12 órázás mellett? Évente ha 40 lepereg amiből 30 1-2 órás walking sim már sokat mondtam.

Meg most már minek warezoljak ha látod ingyen hozzájuthatok legális forrásokból? Totálisan nincs értelme a wareznak manapság az a türelmetleneknek való senki másnak.
52.
52.
Ooorky
#51: Feltűnően tagadja, hogy torrentezne... Túlságosan feltűnően.
51.
51.
Ps fanboy
#49: Egyébként én csak azt nem értem és már megakartam kérdezni független ettől a vitától, amihez semmi közöm. Hogy miért nem torrentezed le a játékokat ami érdekel, minek vársz hónapokat, éveket rájuk? Csak azt ne mond, hogy azért mert a fejlesztőket akarod támogatni.)
50.
50.
SLi
#47: nem vásárolta fel csak részesedése van
49.
49.
crytek
#48: "Azzal van a baj, hogy leszólod azokat, akik akár 2000 ft-ot is mernek adni egy játékért" Látod! Erről van szó. Nagyon rosszul vagytok bekötve... Engem ócsároltok mindennek tituláltok állandóan támadtok, de amikor visszakaptok belőle direkt ,már nem tetszik ugyanaz...

Ez olyan dolog hogy valaki odaírja minden újhoz ment is a pre order.

Engem hol láttál odakommentelni ilyenekhez hogy meg is érdemled te gyökér ,minek hangoztatod hogy megveszed ,takarodj a gamekapocsról, erre vered magad stb? Én miért nem vagyok paraszt és tudom megállni a beszólást? Nem kell válaszólni
48.
48.
kryszisz
#43: Huhh, b@szki crytek, megőrjítesz komolyan, mond, te hol voltál irodalom, nyelvtan órákon, hogy ilyen borzalmasan gyér a szövegértésed? Mégegyszer hangsúlyozom, NEM azzal van a baj, hogy bundle masterrace vagy, létezik, tegyed. Azzal van a baj, hogy leszólod azokat, akik akár 2000 ft-ot is mernek adni egy játékért, azt pedig nem vagy hajlandó beismerni, hogy vásárlók nélkül nem lenne ipar, mint ahogy sok-sok szakma is kihalt az elmúlt évtizedekben, mert nem volt rájuk igény. És nem, én sem vettem még teljes áron játékot soha, de mikor azt látom PS store-ban, hogy 15£(~5000 ft) az Elex, amit az egyik kedvenc csapatom készített, és tudom, hogy hosszú időre le fog kötni (így is lett, 50 órát raktam bele), hát hadd ne érezzem már magam szarul amiért meg mertem venni könyörgöm. És igen, látom mi zajlik körülöttem, egyet is értek veled, a játékipar jelenlegi (vagyis hosszú évek óta tartó) helyzete egy teljes katasztrófa, a nagy kiadók székházait a benne székelő öltönyösökkel együtt égetném porig, majd sóval hinteném be a helyüket. Nem vagyok hülye, látom, hogy ma már szinte nem kerül úgy aranylemezre egy játék, hogy az valóban kész is van, a mikrotranzakciók elől pedig legszívesebben a Holdig futnék. A probléma (és képmutatásod forrása) ott van, hogy ha most 2003-04-et írnánk, amikor még nem korcsosult így el minden, és neked ugyanannyi lenne a kereseted, mint most, te akkor sem lennél hajlandó egy petákot sem áldozni a hobbidra, hanem - bundle híján - letorrenteznéd, majd minden kapcsolódó hír alá odaböfögnél egy "remélem SKIDROW hamar feltöri" kommentet. Látod, ez itt a probléma, nem az, hogy te bundle-re vársz, mint mondtam, én is mindig megvárok egy 50, de inkább 75-80%-os dealt, tehát olyan nagyon sokkal én sem járulok hozzá az ipar fennmaradásához. De nem is gyökerezek le mindenkit, aki teljes áron vesz bármit. Remélem valami, akármi átmegy abból, amit most ide leírtam, mert fogalmazni és érvelni is tudsz, tehát nem lehetsz olyan hülyegyerek, de ha semmi akkor csatlakoznom kell azokhoz, akik ostobának titulálnak, pedig én sokszor, és normális hangnemben próbáltam rávilágítani az érveid problémás voltára.
47.
47.
user101
Szerintem meg dögöljenek éhen, vagy takarodjanak vissza kínába ahova valók, már úgyis felvásárolta a tencent, tőlük meg csak a mobilos szartenger árad, szóval nincs rájuk szükség... :(((
43.
43.
crytek
#40: "Teljesen mindegy, hogy milyenek a játékok" Pont nem mindegy ,te nézed is mi zajlik körülötted?

Fallout 76, Anthem , Batman AK , Battlefront ...stb azért az emberek nem esznek meg mindent szart. Pont hogy a játék minőségi határozza meg legjobban a játék bevételét. A játékok bevétele sikere ugyanis az első 2-3 hétben dől el azt onnantól kb vagy halott vagy atomsikeres továbbra is.

"egyszer csak úgy döntene minden játékos" Nem döntenek úgy ez látszik mivel sok ótvart is sikerre visznek amitől sugárba tudok hányni. Az meg engem nem érdekel ki mit gondol. Én tudom ,hogy mi van és mi lesz így várok. Nem veszítek semmit , pénzbe nem kerül a várakozás + amúgy se sokat tudok játszani + se nem vagyok türelmetéllen és nem vallási alapnak érzem ,hogy játékot vegyek.

Amikor egy game 1 hónap után -50%-os offba van meg ms game passba teszik (vagy most már pc-sbe is) az elég sokatmondó egy játékról és annak sikeréről....
40.
40.
kryszisz
#34: Teljesen mindegy, hogy milyenek a játékok, ha minden játék kiváló lenne a világon, és egyszer csak úgy döntene minden játékos, hogy még 80%-os offal sem veszi meg, majd 1£-ért, vagy ingyen, akkor a játékipar mint olyan megszűnne létezni...emlékezzünk az E.T. példájára, egyetlen játék majdnem tönkretette az egész iparágat, mert nem vették, és ez csak egy program. És ezt nem érted meg, nem azzal van a baj, hogy te tolod ezt a bundle dolgot, hanem azzal, hogy te ezt veszed a természetesnek, és mindenki, aki ténylegesen vásárol is az hülye, mert minek ad ki pénzt valamire. Nos, tekintve, hogy miattuk/miattunk lehet a gaming a hobbid, inkább vadul meg kellene köszönnöd mindenkinek, aki hajlandó pénzt invesztálni az iparba. Ez az, amit képtelen vagy felfogni, pötyögd be a "kereslet-kínálat" szavakat a google-be, nem egy nagy ördöngösség.
37.
37.
Ooorky
#34: No ebben maximálisan egyetértek Önnel.
36.
36.
pjoco
#35: Titeket meg rossz olvasni is, hogy milyen marhaságokon vitatkoztok. :D
35.
35.
pjoco
Én örülök ingyen játékoknak. Igaz felét el se fogom indítani, de elfér. Majd gyerköcnek ha egyszer lesz jók lesznek . :D
34.
34.
crytek
#33: Biztos van ebben az egészben valami fél igazság... De elég megnézni a nagy ágyukat EA, Bethesda stb akik nem 4-5 emberesek és nem 5ft-al gazdálkodnak és mégis milyen okádmányokat hánynak a piacra... Értelmes játékokat kellene fejleszteni és a játékosoknak (mivel ők veszik meg) NEM PEDIG SAJÁT MAGUKNAK.
Érdekes a CDP (ez csak egy példa mert elég kirívó főleg mivel only singlevel dolgozik (ami halott pl az EA szerint meg nincs benne pénz) és azt is kb 4-5 évente 1db-al és mégis fent tud maradni a cég... de érdekes.
És továbbra is ismételni tudom csak magam egy kiadót se kért senki hogy fél év agy pár hónap után már 50% off legyen a játékukra vagy 2-3 év múlva ingyen adja a Humble oldalán ezt ők maguknak csinálják, hogy az utolsó centeket is kisajtólják az emberekből + hátha lesznek akik a season passba új pénzeket ölnek az ingyen game miatt stb.. Mindig elgondolkodtam azon nem lenne-e jobb minden ilyen nagy cégnek hogy a 60$-os nyitóár helyett csak 35 lenne de kb a végtelenségig?? Nem kéne ingyen szórni leárazni..,mert látná mindenki most ez lesz az új trend se áreső se bundle = MEG KELL venni ha játszani akarja.
Csak hát ezt nem meri egyik gyökér cég se bevállalni...pedig nem kéne az AAAAA játékukkal elég volna egy kicsivel kezdeni kedvező áron.
Ezért is jó a kickstarter és a steam early cucc mert ott valamilyen visszajelzést is kap a cég mennyi embert érdekel és már úgy is lesz zseton hogy a játékból kész van kb pár % és folyamatosan jön mivel megvehető ez a pár %-os állopot steam-en..
Nem mellesleg minden cégnek kell 1-2 nagy pofon aztán talán észhez tér ,hogy azért nem lehet minden szarral világrekordokat elérni,mert ami szar az hamar eltűnik a süllyesztőbe szerencsére.
33.
33.
DeKor
Beszéljünk egy kicsit a játékiparról, mert lehet, hogy megéri, és talán néhányan kicsit máshogy fogják látni a dolgokat. (Függetlenül attól, hogy most ki mikor mit mondott, a sárdobálásba én nem akarok beállni.)
Kezdjük a játékipar igazi fellendülésétől, a kilencvenes évek elejétől. A játékfejlesztő "stúdiók" nagyobbik része garázsprojekt volt, 3-4 fejlesztővel. Ezek a játékok az akkori hardvereken elegendőnek bizonyultak, és az akkori igényeket tökéletesen kielégítették. Aztán egyszer csak jöttek olyan címek, mint például a Tomb Raider, a Driver, a Half-Life, stb, ahol már nem volt elég a 3-4 ember, ezek a fejlesztők ugyanis valami nagyobbat, összetettebbet álmodtak meg, mint a korábbi játékok. Nekünk, játékosoknak pedig leesett az állunk. Ezek a cégek jó nagyot kockáztattak, mert akkoriban nem lehetett tudni, mennyire lesz majd a közönség befogadó ezekkel a játékokkal kapcsolatban, ugyanakkor minden korábbinál több időt, több pénzt, több szakértelmet, több energiát kellett befektetniük a játékaikba, és csak remélhették, hogy az majd megtérül.
Megszületett a játékosok részéről az igény az egyre szebb, egyre hosszabb, egyre tartalmasabb és egyre összetettebb játékok iránt, amivel a játékipar azóta is csak bukdácsolva tudja tartani a lépést. Már nem volt elég a szórakoztatás, kell történet, mondanivaló, vagy erkölcsi tanulság is. (Vagy RTX, kinek mi ugyebár.)
Szóval olyan helyzet alakult ki, hogy ha ma be akar törni egy kisebb stúdió a AAA játékok világába, akkor castingolnia kell, szinkronszínészek és írók garmadáját kell alkalmaznia, mo-cap technológiára van szüksége, és több száz, vagy akár ezer szakemberre. Ma valami hihetetlenül irtózatos mennyiségű pénzt kell egy AAA játékba befektetni, mielőtt az akár egyetlen fillért is visszahozna. A gyorsan változó trendeknek és igényeknek köszönhetően pedig a stúdió jobbára csak remélheti, hogy be fog jönni a közönségnek a játék, és megtérül a befektetése, netán még nyereséges is lesz. (Ezután az dobja az első követ a Ubisoftra, aki nem nyúzná addig az AC szériát, amíg csak lehet, aki nem próbálna biztonsági játékot játszani.)
Na szóval, a lényeg az, hogy tőlünk, játékosoktól függ, hogy egy több éves fejlesztési idő és költség meg fog-e térülni a stúdió számára. És most jön a fontos rész!
Ha a játék jó, és megtérül a stúdiónak, akkor a befolyt összegből újabb játékot tud csinálni. Ha élveztünk egy játékot, akkor azzal tudjuk biztosítani, hogy majd ismét részünk lehessen hasonlóan jó élményben, hogy fizetünk érte. Amikor arra gondolunk, hogy majd mindent megveszünk, amikor 1 dollár lesz, vagy letöltjük, ha ingyen adják, olyankor valójában a saját magunk ellenségei vagyunk. magunk számára nem adjuk meg a lehetőséget, hogy mondjuk 5-10 év múlva is úgy gondlja a kiadó, hogy megéri ilyen mennyiségű energiát és pénzt belefektetni a fejlesztésbe. Ugyanis mi történik, ha nem realizál elég hasznot a stúdió, vagy a kiadó? Akkor is fog játékokat gyártani, de lejjebb ad egy csomó dologból. Nem kellenek jó történetírók, ne legyenek A kategóriás szinkronszínészek, stb-stb-stb. És panaszkodhatunk, hogy a játékok egyre hülyébbek és rosszabbak, miközben az egészet az idézte elő, hogy a kiadó nem látja értelmét, hogy annyit beletegyen, mert nem térül meg neki. Magunk alatt vágjuk a fát azzal a hozzáállással, hogy a minőségi játékokat is gombokért akarjuk megvenni.

Mindazonáltal megjegyzem, hogy ez még mindig jobb, mint ha letorrenteznénk a játékokat.
18.
18.
latis666
Az hogy valaki a saját pénztelenségéből és frusztrációiból származó nyomorával fárasztja egy ici pici ország eldugott gamer oldalának kommentelőit sokkal nagyobb baj annál, hogy egy világméretű kiadó marketing eszközként ingyen játékokat osztogat. Ha nem tudsz játékot venni, de az ingyen sem jó, akkor mással kell foglalkozni.
12.
12.
GemForge
#1: Ezt jól megaszontad!
8.
8.
Bnecne
Az Enter the Gungoen jónak tűnik,azt legalább le is fogom tölteni.
5.
5.
Csoki80
#4: Nem olyan rossz azért, mármint gyógyszerre inni :-D
4.
4.
kryszisz
#1: Ezzel az egy mondatoddal definiáltad is a képmutatás fogalmát, jár a keksz. Gyógyszerre inni rossz, értem?
1.
1.
crytek
A következő az lesz pénzt utalnak csak legyen vásárlás.... Legalja cég
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...