E3 2019: Elden Ring - George R.R. Martin szerepéről

  • Írta: szlav
  • 2019. június 14.
  • Hír
Link másolása
Egyelőre csak kevés konkrét információt tudni a FromSoftware következő játékáról, de az Elden Ring egyik legnagyobb érdekessége, hogy George R.R. Martin is közreműködik a megalkotásában. Na de mi is volt a szerepe pontosan?

A FromSoftware játékait általában sok-sok titok övezi a megjelenésük előtt. Nincs ez másképp az Elden Ring esetében sem, de az IGN szerencsére az idei E3-on elkapta Hidetaka Miyazaki grabancát, hogy kihúzzanak belőle egy-két részletet. Ennek nyomán megtudtunk néhány részletet arról is, hogy miként jöhetett létre a kollaboráció a Trónok harca írójával, s hogy pontosan milyen szerepet töltött be George R.R. Martin a fejlesztés során.

"Az egész azzal a ténnyel kezdődött, hogy hatalmas rajongója vagyok Mr. Martin munkásságának. Imádom A tűz és jég dalát és annak adaptációját, a Trónok harcát. Emellett nagyon kedvelem a Lázálom és a Tuf Voyaging című regényeket is" - árulta el Miyazaki. "Leültünk egy meetingre és gond nélkül ment minden. Felajánlottam, hogy készítsünk közösen egy játékot, ő pedig egyből igent mondott. Meglepett, hogy milyen simán ment a dolog."

Első találkozásukkor Martin már ismerte a Dark Souls-szériát. Miyazaki nem kérdezett rá explicit módon, hogy mit gondol a trilógiáról, de az amerikai író hajlandósága arra enged következtetni, hogy valószínűleg pozitív véleménnyel van a sorozatról. Miyazaki elárulta azt is, hogy Martin csapatának egyik tagja határozottan Dark Souls-rajongó volt.

Megkezdődött tehát a közös munka. Miyazaki felvázolta az Elden Ring főbb tematikáját, egy nevezőre jutottak a lényegesebb pontok, az átívelő koncepciók felett. Ezek után a japán játéktervező megírta a játék főbb sztoriját, Martin pedig megalkotta a világ mitológiáját. A gyakorlatban tehát ez azt jelenti, hogy a játékmenet cselekményét és a főbb sztoripontokat Miyazaki, az azt körülölelő történelmet és mítoszt pedig Martin tollából kapjuk - ez teszi majd valószínűleg színesebbé a különféle tárgyak leírásait is.

George R.R. Martin tehát nem a közvetlen történetszálat írja majd, ez pedig Miyazaki szerint így van rendjén. Véleménye szerint a videojáték formátuma nagyban limitálná az író kreatív potenciálját. Ez tehát egy arany középút - Miyazaki fő története és Martin mítosza együttesen, egymásra hatva alkotnak egy egészet. "Martin közreműködésével az Elden Ring világa és karakterei sokkal nagyobb mélységet és személyiséget kapnak" - mondta a japán fejlesztő.

Az interjú során szó esett egy könyvadaptáció ötletéről is, már ami a Martin által alkotott világot illeti, de Miyazaki elvetette a dolgot. "Egy novelizáció kiadása azt jelentené, hogy elvesznének a játék titkai és a világ misztikuma. Rendezői szemszögből nézve tehát nem vagyok benne biztos, hogy ez helyes lépés lenne."

20.
20.
Csoki80
#19: Újból nekikezdeni. Majd kitalálja a köcsög hogy akkor is megöl ha akárhogy feltápoltam magam. Főleg a DS III bossok. Na végre levertem van 1mm élete nekem szinte full vajon mennyi az esélyem hogy megint nem sikerül, persze 100% XD. A DSII meg a bossokat daráltam le aztán továbbjut az ember egy másik helyre és miután legyőztünk egy félisten óriást az első kis csoport félméteres biszbasz bedarál minden lelkemmel együtt LOL :-P :-(
16.
16.
Fata Morgana
#13: Amúgy kevés filmet nézek TV-t 12 éve nem vannak klasszikus sorozatok melyeket évente megnézek az is hetente kb.4-5 rész/ sorozat (Star Trek Next G, DS-9, Voyager, Stargate SG-1, Atlantis, Earth:Final Confilct, Outher Limits, X-Akták ) pl.az Aquaman-t sem láttam, sőt mondhatnám hogy el vagyok maradva filmekkel vagy 10évre visszamenőleg.
A legutóbbi film ami nagyon tetszett "Man from Earth".
15.
15.
Fata Morgana
#13: Hobby fotós vagyok, film és kép két külön fogalom, ugye kép a pillanat megörökítését hívatott szolgálni, a film egy történetet vagy cselekményt megeleveníteni.
14.
14.
Fata Morgana
#12: Szerintem komolyan gondolják a Sekiro-t mint új franchise-t nem véletlen készül ez a spin-off sem.

https://www.gamestar.hu/jatekvilag/sekiro-gaiden-shinazu-hanbei-manga-262568.html
13.
13.
SLi
#12: a filmet is a képek miatt nézed gondolom
12.
12.
Fata Morgana
#10: A Sekiro marhára nem "souls" game mivel pont ezek az emberek szívtak a legtöbbet akik a DS-hez hasonlították és úgy is álltak neki.
Az meg hogy mi sekélyes nézőpont kérdése + egy rész van belőle a DS-ből 3-om igy annak volt ideje kiforrnia magát.
Aki sztorizni vágyik olvasson ne legyen lusta, a játékkal meg hadd játszanak akiknek erre van igényük.
11.
11.
SLi
#5: nem vagyok nagy fan, de ezeknek szerintem pont ez a lényegük, ez miatt érdekesek, nekem valahogy nem vette el a kedvem ha elakadtam sőt inkább bosszantott hogy nehogy ne tudjam már megcsinálni, ja meg szerintem nem szabad guide-ot vagy buildet nézni hozzá a neten, legalábbis az első végigjátszásoknál sokat el vesz az élményből
10.
10.
Duken
#7: A sekiro a legsekélyesebb az összes souls game közül. Legalábbis világ alkotás és lore szempontjából. A harcrendszer viszont zseniális ahogyan az összes többi souls játéknál.
9.
9.
Fata Morgana
#7: Pedig egyáltalán nem nehéz játék, pláne azoknak akiknek nincs "DS-os beidegződésük" én pont ez miatt szívtam az elején, aztán úgy belerázódtam, hogy NG+5 meg sem álltam.
7.
7.
manderel
#5: A Sekiroval pont így vagyok.
6.
6.
zimonyini
#4: Ki is fogom a From játékok hatalmas rajongójaként, de mától igyekszem majd több ésszel élni köszönöm!
5.
5.
Barcsak lenne egy konnyebb mod, tetszenek a Dark Soulsok, Bloodborne, stb de mivel ebben a mufajban noob vagyok es mindig elrontom az utemet es megdoglok nyomorultul, mindig elment a kedvem a vegszenvedestol. Kar erte, pedig szivesen bejarnam a vilagukat, csak nem elvezheto nekem.
4.
4.
Robilluma
#1 Mint az Elden Ringet fejlesztő csapat tagja mondod? Vagy van valami konkrét forrásod?
Elmondta Miyazaki hogy mi a szerepe. Mítológiai környezet a játékhoz és a karakterek jellemének, személyiségének mélyebb megalkotása.
Ha kijátszottad érdekel majd a véleményed, de addig picit több ésszel ha lehet.
3.
3.
Mortis
ÍRJA MÁR A ****** WINDS OF WINTER-T ÈS NE ****!
1.
1.
zimonyini
Magyarul az egész csak egy nagyon jó PR-fogas, valószínűleg magának Martinnak nem is sok köze lesz hozzá, a néven kívül. A csapatának valamely tagja megoldja helyette.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...