E3 2019: Önvezető autóval támad a Cyberpunk 2077

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 17.
  • Hír
Link másolása
Az E3 utáni napokban sem maradtunk újabb infók nélkül a CD Projekt RED alkotását illetően; kiderült, hogy lesznek csónakok, tudunk majd úszni, és ahogy Roach esetében volt, ezúttal is magunkhoz hívhatjuk majd a járgányainkat.

Akárcsak a The Witcher 3-ban, a Cyberpunk 2077-ben is egy hatalmas világot kell majd bejárnunk, így elengedhetetlen lesz egy megbízható társ, aki segít leküzdeni a nagy távolságokat. 2077-ben azonban Roach már nem igazán rúghatna labdába, így a helyét az AI-val felszerelt motorok és autók veszik át. Ezek kapcsán a játék egyik vezető fejlesztője, Mateusz Tomaszkiewicz megerősítette, hogy nagyjából ugyanaz lesz a helyzet, mint Ríviai Geralt lovának esetében; ha valahol magára hagytuk, ám hirtelen szükségünk lenne rá, csak egy szavunkba/füttyentésünkbe kerül, és már ott is terem. A Cyberpunk 2077 világában ugyanis a kocsik képesek lesznek önállóan közlekedni, így nem okoz majd nekik komolyabb akadályt, hogy a térkép bármelyik pontján felvegyenek minket.

Azt is megtudtuk, hogy a játékban rengeteg autóra számíthatunk, melyek vezetési élménye drasztikus mértékben eltér majd egymástól, éppen ezért megfelelő körültekintéssel lesz célszerű kiválasztani az elsődleges járgányunkat, amelyet bármikor magunkhoz szólíthatunk.

Az E3 során több kérdést feltettek Pawel Sasko, a játék vezető dizájnerének, aki ugyan nem igazán akart a történet miatt konkrétumokat elárulni, viszont néhány érdekességet még így is elhintett. Ezek szerint sajnos a repülő járműveket egészen biztos, hogy nem irányíthatjuk majd, legfeljebb utasként vehetjük igénybe a szolgálataikat bizonyos küldetések során. A játékban lesznek csónakok is, melyek szintén csak adott pályákon lesznek kipróbálhatóak, ám vezetni majd ezeket sem tudjuk. De legalább megússzuk a GTA: Vice City fulladásos részeit, mivel főszereplőnk tökéletesen boldogul majd a víz alatt is.

Az is kiderült az elmúlt órákban, hogy pontosan milyen gépen futtatták azt az E3-ra kivitt Cyberpunk 2077-demót, amit majd az augusztus 30-tól szeptember 2-ig megrendezett PAX West során mutatnak be a nagyközönség számára. A Spieltimes értesülései szerint az E3-on az alábbi konfigurációval hajtották meg a játékot:

  • CPU: Intel i7-8700K @ 3,7 GHz
  • Alaplap: ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
  • RAM: G.Skill Ripjaws V, 2x16 GB, 3000 MHz, CL15
  • GPU: Titan RTX
  • SSD: Samsung 960 Pro 512 GB M.2 PCIe
  • PSU: Corsair SF600 600W


Noha a beszámolók szerint a demó teljes mértékben folyékonyan futott, azt sajnos nem tudjuk, hogy pontosan milyen felbontáson, illetve azt sem, hogy be voltak-e kapcsolva a gépigényt általában drasztikusan megugrasztó RTX-es nyalánkságok. Természetesen mindebből nem érdemes komoly következtetéseket levonni a gépigényt illetően, mivel a játék a 2020-as megjelenéséig még rengeteget változhat e téren.

A Cyberpunk 2077 a Keanu Reeves által leleplezett időpont szerint 2020. április 16-án rajtol majd el PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en.

127.
127.
Obi Wan Kenobi
#126: :D

Mindig lesz egy csoport aki így gondolkodik sajnos
125.
125.
markoci555
hülyébbnél hülyébb kommentek, buzulástól eljutunk akárhová, mert mindenki genetikus és pszichológus, közben páran rámutatnak, hogy köze nincs az egésznek a hírhez, de még utána valaki rábök, hogy ez a cikk is direkt vitakeltő... egyszerűen ha megüt egy bizonyos számot a kommentszekció, már nem értelmes letekerni ide... még szórakozásból se
123.
123.
medson
#122: Nyilván mindenkinek van valamilyen szinten, ezt nem is vitattam. Csak vicces ahogy a weeb kolléga elsüt olyan bíráló szövegeket amikkel saját magát írja le.
122.
122.
Juha
#121: Mindenki perverz állat, csak valaki bevállalja, valaki együtt él vele, és valaki elfojtja. Utóbbiakból tör ki teljes mértékben általában. A perverzitás nem csak pedofilokból és nekrofilokból áll, hanem pl. vki szereti a kötözős szexet, a szerepjátékos szexet (iskoláslányruhás, rendőrnős, ápolónős stb.), a "mindjárt lebukunk" nyilvános szexet stb., és itt csak a normál együttlétekről beszéltünk.
NEKED is van perverzitásod, nekem is, csak a határt kell meghúzni, hogy lehetőleg ne találkozzunk irl ;-)
114.
114.
Chrysh
#111: Nem propagál semmit, csak csináltak egy sz*ros RPG-t ahol történetesen kicsit szélsőségekben is elmehetsz a karakterkreálásig és csinálhatsz akár egy meleg zsidót is. Ha ez neked nem fekszik, akkor ne csináld, ne foglalkozz vele, nem a te opciód.
111.
111.
Hab
#107: Kivételesen én indítottam a flame-t, talán most fordult elő először életemben. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Talán jobb lett volna ha csöndben maradok, mert a tudatlanságomban azt hittem, hogy szélsőséges liberális eszméket propagál a CD Projekt is (Ráadásul a cikkben, ahol olvastam, így is adták elő). Felőlem mindenki annak vallja magát aminek akarja, de a nem egy biológiai, tudományos kifejezés amiből 2 db-ot ismerünk az embereknél. Minden más nem nem, hanem inkább identitás.
Ezzel se lenne baj, ha az SJW-k nem tolnák az arcunkba, vagy nem náciznának le valakit mert, fehér férfi, esetleg női névelőt mer használni rá angolban.
109.
109.
medson
Huhu micsoda komment szekció, jól szórakoztam, egyedül pacsirtát hiányoltam és a mélyen szántó gondolatait :)
108.
108.
Juha
#107: Nehogy azt hidd, hogy ez a "vitakeltő" téma a véletlen műve :-)
Tudatosan meglovagolják az aktuális hírverést, látod itt is mennyi kommentet generált egy cikk, amiknek köze sincs a cikkhez, mégis hirtelen mindenkinek van véleménye (nekem is volt btw.), ez ilyen "transzmarketing" fogás. (Lehet most találtam ki az új szót erre? :-))
107.
107.
Chrysh
És azt tudtátok, hogy önvezető autó is lesz, nem csak buzeráns-creator?

Komolyan, márcsak logic5 cimborát kéne idehívni, a Batman-alapon kreált reflektorral, hogy megmondja mennyire irtó szánalmas, amit leműveltek, meg amit bírtok vinnyogni, de szerencsére már az ötletgazdáknak is ki van a f*szuk veletek/velünk (hisz én is gamer vagyok és ilyenkor szégyellem magam).

De sebaj célt fog ez érni, majd a CDPR csapata a játékosok keltette lehetetlen mesterséges nyomás alatt idegileg össze fog roppanni, aztán lehet lesni, hogy mikor fog megint minőségi játékot letenni az asztalra! (taps-taps)
104.
104.
#68: Ejj valaki nagyon kivancsi volt, kis sunyi :-)
100.
100.
manderel
A cikkben szó sem esik erről. A játékban való közlekedés, az autó magadhoz hívása, hogy milyen gépen futott a demó, és a megjelenési dátum a téma.

Szó sincs szexuális orientációról, nemekről, vagy épp a gendersemleges karakterkészítőről. Szóval nem, nem ez a cikk témája.
96.
96.
ABorealis27
Kíváncsi vagyok az autó felhozatalra, milyen retro-futurisztikus járgányok lesznek. Egy felpimpelt bogárhátú vagy egy Hummer típusú járgány is ott lenne a szeren :).

Ellie szerintem nem lesz leszboszi, hiszen - ha jól emlékszem - a trailerben is egy srác után sóvárogva jön a csók a csúnyácska lánytól, aki garantáltan kinyiffan a játék végére, vagy legalábbis remélem :D. Mondjuk pont ilyen jelenettel csinálni trailert, az tényleg fura, ezzel a kattintásgenerálás mellett csak célközönséget veszthetnek. A DMC5 kicenzúrázott fedetlen hátsója után meg egyenesen szánalmas a trailer ezen része (mert minden más zseniális).
Btw a karvaly az akkor is elipszilonos szó, ha 100x írod le pontos j-vel, Ultimate. Bekerülhetne már a Ősmagyar Szavak Helyesírási Kéziszótárába, a ragadozómadarak kategóriájába, egyenesen a turul mellé.
94.
94.
momant
és igen ez a lényeg , h ez a betegség másféleség, akármi amúgy nem probléma a Földre nézve. Vagy nem lenne ha nem nyomnátok ti is állandóan minden fórumon. Az autót , kondit , szervereket mindenki pöfékelteti, elnézi ahogy társadalmilag szétszakad a világ, de a legnagyobb problémátok , h élnek szivárványosok a Földön, ezt bezzeg nem tudjátok elfogadni. Ti helyezitek pont ezt a lényegtelen problémát minden más elé.
93.
93.
momant
így Ti is ugyanezt erősítitek, de ha nem lennétek lenne más.
87.
87.
Obi Wan Kenobi
De jó hogy Vitya megvéd minket srácok! Ezt ti se gondolhatjátok komolyan...
82.
82.
momant
Sajnos a legjobban fröcsögők pont ezt nem veszik észre, h ők az alappiréi a melegpiacnak, annak h emebrek milliói bsszák el erre az időt, pénzt. Ha mindenki úgy kezelné őket, mint normális embereket, egy veleszületett mások számára jelentéktelen génhibával higgyétek el a kutyát nem érdekelné. az ultimatek, fata morganak miatt hírértékű ez a fajta különbözőség. igen belőletek él meg azt ezt hirdető és tagadó piac is. Egy ember ha bármennyire is támadva érzi magát, főként olyan dolog miatt amiről nagyrészben ( ma már valamennyire bizonyítottan is ) nem tehet, bizony védekezni, provokálni fog saját eszközeivel, ennyire egyszerű. De persze lehet bzizni, csak ne csodálkozzatok , h pont ez kelti életre a mozgalmakat, médiatartalmakat. A piacnak egyedül az ingerkeltés a lényege, ti meg szépen toljátok a fszekeret. Részemről köszönöm , h nem kell ezzel a különbözőséggel harcolnom, szorítok minden ilyen emberért h leküzdje lelki testi megpróbáltatásait, és bizony azok pártján állok akiket ha méltatlanul betámadnak igen csapjanak vissza. egyetlen teljesen boldog öncélű homoszexuálist sem ismerek, ezt tarzsátok szem előtt. Nem nem ők akarnak azok lenni. Ők csak kiállnak magukért ha valaki pusztán ezért igazságtalanul gyűlöli őket.
78.
78.
DeKor
Beszélt valaki a cikk tartalmáról, vagy csak a buzizás ment 77 hozzászóláson keresztül? :D
76.
76.
Chrysh
Nekem egy kérdésem lenne: most akkor lehet buzeráns karaktert csinálni?
75.
75.
Fata Morgana
#67: "Nem vagy a szívem csücske", de teljesen egyetértek veled és a többiekkel akik hasonlóan gondolkodnak a témában.
A gyógyításukat úgy tudnám elképzelni mondjuk, egy szigetre telepíteném mindet persze ahol sok a cápa és nézném hogy "fejlődik a populáció".
73.
73.
Mondi21
Érdemes kommentet olvasni, nagyon el tudtok szórakozni egymással :)
71.
71.
manderel
#69: Egészen pontosan hogy képzeled ezt a gyógyítást?
69.
69.
Duken
#24: Hol írtam hogy egy rákos betegnek szégyellnie kéne magát? Azt írtam hogy betegség és gyógyítani kell. Ki kell vágni a daganatot.
68.
68.
Duken
#18: Ja véletlenül került a szájába a méteres fsz mert így született gondolom? Hagyjuk már. Ne legyél naív. Volt szerencsém egy nyaralásnál a szomszédos hotelban két "férj" nyívákolását hallani hiába szorítottam párnát a fejemre. Ők elég nagy mókának élték meg de egyett mondhatok felnőtt férfi nem ad ki ilyen hangokat ha egészséges.
66.
66.
Nekem nem olyan kocsi kellene, hogy nyomom az entert és odajön, hanem inkább olyan, ami lelapátolja magáról a havat és a parkolót is megcsinálja magától. Utána én már simán próbálkoznék magam vezetni ...
65.
65.
kopic
GK, én így szeretlek...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...