E3 2019: Önvezető autóval támad a Cyberpunk 2077

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 17.
  • Hír
Az E3 utáni napokban sem maradtunk újabb infók nélkül a CD Projekt RED alkotását illetően; kiderült, hogy lesznek csónakok, tudunk majd úszni, és ahogy Roach esetében volt, ezúttal is magunkhoz hívhatjuk majd a járgányainkat.

Akárcsak a The Witcher 3-ban, a Cyberpunk 2077-ben is egy hatalmas világot kell majd bejárnunk, így elengedhetetlen lesz egy megbízható társ, aki segít leküzdeni a nagy távolságokat. 2077-ben azonban Roach már nem igazán rúghatna labdába, így a helyét az AI-val felszerelt motorok és autók veszik át. Ezek kapcsán a játék egyik vezető fejlesztője, Mateusz Tomaszkiewicz megerősítette, hogy nagyjából ugyanaz lesz a helyzet, mint Ríviai Geralt lovának esetében; ha valahol magára hagytuk, ám hirtelen szükségünk lenne rá, csak egy szavunkba/füttyentésünkbe kerül, és már ott is terem. A Cyberpunk 2077 világában ugyanis a kocsik képesek lesznek önállóan közlekedni, így nem okoz majd nekik komolyabb akadályt, hogy a térkép bármelyik pontján felvegyenek minket.

Azt is megtudtuk, hogy a játékban rengeteg autóra számíthatunk, melyek vezetési élménye drasztikus mértékben eltér majd egymástól, éppen ezért megfelelő körültekintéssel lesz célszerű kiválasztani az elsődleges járgányunkat, amelyet bármikor magunkhoz szólíthatunk.

Az E3 során több kérdést feltettek Pawel Sasko, a játék vezető dizájnerének, aki ugyan nem igazán akart a történet miatt konkrétumokat elárulni, viszont néhány érdekességet még így is elhintett. Ezek szerint sajnos a repülő járműveket egészen biztos, hogy nem irányíthatjuk majd, legfeljebb utasként vehetjük igénybe a szolgálataikat bizonyos küldetések során. A játékban lesznek csónakok is, melyek szintén csak adott pályákon lesznek kipróbálhatóak, ám vezetni majd ezeket sem tudjuk. De legalább megússzuk a GTA: Vice City fulladásos részeit, mivel főszereplőnk tökéletesen boldogul majd a víz alatt is.

Az is kiderült az elmúlt órákban, hogy pontosan milyen gépen futtatták azt az E3-ra kivitt Cyberpunk 2077-demót, amit majd az augusztus 30-tól szeptember 2-ig megrendezett PAX West során mutatnak be a nagyközönség számára. A Spieltimes értesülései szerint az E3-on az alábbi konfigurációval hajtották meg a játékot:

  • CPU: Intel i7-8700K @ 3,7 GHz
  • Alaplap: ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
  • RAM: G.Skill Ripjaws V, 2x16 GB, 3000 MHz, CL15
  • GPU: Titan RTX
  • SSD: Samsung 960 Pro 512 GB M.2 PCIe
  • PSU: Corsair SF600 600W


Noha a beszámolók szerint a demó teljes mértékben folyékonyan futott, azt sajnos nem tudjuk, hogy pontosan milyen felbontáson, illetve azt sem, hogy be voltak-e kapcsolva a gépigényt általában drasztikusan megugrasztó RTX-es nyalánkságok. Természetesen mindebből nem érdemes komoly következtetéseket levonni a gépigényt illetően, mivel a játék a 2020-as megjelenéséig még rengeteget változhat e téren.

A Cyberpunk 2077 a Keanu Reeves által leleplezett időpont szerint 2020. április 16-án rajtol majd el PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en.

129.
hajbel
#128: Az égvilàgon semmilyen jel nem utal arra, hogy a butulàs megàllna:
https://amp.ibtimes.co.uk/20th-century-our-iq-was-increasing-rapidly-now-its-declining-1652322
#126: Nekem is jó làtni, hogy van még aki gondolkodik
128.
Mortis
#99: Az emberisèg törtènelmènek nagyrèszèben a bèka segge alatt volt az 'IQ'( amiben a biológiának van a legnagyobb szerepe, befolyásolni csak behatároltan tudod) ès a műveltsèg, mivel a tömegek nem fèrtek hozzá az oktatáshoz. A tömeges iskolásztatás nyugaton is csak egy jó 150 èves törtènet, ami a növekvő èletszínvonal miatt 4, esetleg 5 emberöltőt jelent S mèg napjainkban is tart. Tèny, hogy az internet ès a szórakoztatóipar tèrnyerèse elvonja a figyelmet a tanulástól, de erre folyamatosan születnek megoldások s a felvilágosultabb szülők eleve okoseszközök nèlkül nevelik a kölkeiket. Tehát szerintem a butulási tendencia csak időleges; remèlem legalábbis.
127.
Obi Wan Kenobi
#126: :D

Mindig lesz egy csoport aki így gondolkodik sajnos
126.
Fata Morgana
#90: Hatalmas komment!!
Jó látni hogy valaki "ébren" van.?;)
125.
markoci555
hülyébbnél hülyébb kommentek, buzulástól eljutunk akárhová, mert mindenki genetikus és pszichológus, közben páran rámutatnak, hogy köze nincs az egésznek a hírhez, de még utána valaki rábök, hogy ez a cikk is direkt vitakeltő... egyszerűen ha megüt egy bizonyos számot a kommentszekció, már nem értelmes letekerni ide... még szórakozásból se
123.
medson
#122: Nyilván mindenkinek van valamilyen szinten, ezt nem is vitattam. Csak vicces ahogy a weeb kolléga elsüt olyan bíráló szövegeket amikkel saját magát írja le.
122.
Juha
#121: Mindenki perverz állat, csak valaki bevállalja, valaki együtt él vele, és valaki elfojtja. Utóbbiakból tör ki teljes mértékben általában. A perverzitás nem csak pedofilokból és nekrofilokból áll, hanem pl. vki szereti a kötözős szexet, a szerepjátékos szexet (iskoláslányruhás, rendőrnős, ápolónős stb.), a "mindjárt lebukunk" nyilvános szexet stb., és itt csak a normál együttlétekről beszéltünk.
NEKED is van perverzitásod, nekem is, csak a határt kell meghúzni, hogy lehetőleg ne találkozzunk irl ;-)
114.
Chrysh
#111: Nem propagál semmit, csak csináltak egy sz*ros RPG-t ahol történetesen kicsit szélsőségekben is elmehetsz a karakterkreálásig és csinálhatsz akár egy meleg zsidót is. Ha ez neked nem fekszik, akkor ne csináld, ne foglalkozz vele, nem a te opciód.
113.
Oldman
Szerintetek lehet majd ràjuk lőni?
Vagy megint naìv vagyok...!? :)))
112.
Oldman
Bojkott gyerekek, bojkott! :)
Vagy ne legyek naìv?
111.
Hab
#107: Kivételesen én indítottam a flame-t, talán most fordult elő először életemben. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Talán jobb lett volna ha csöndben maradok, mert a tudatlanságomban azt hittem, hogy szélsőséges liberális eszméket propagál a CD Projekt is (Ráadásul a cikkben, ahol olvastam, így is adták elő). Felőlem mindenki annak vallja magát aminek akarja, de a nem egy biológiai, tudományos kifejezés amiből 2 db-ot ismerünk az embereknél. Minden más nem nem, hanem inkább identitás.
Ezzel se lenne baj, ha az SJW-k nem tolnák az arcunkba, vagy nem náciznának le valakit mert, fehér férfi, esetleg női névelőt mer használni rá angolban.
110.
hajbel
#107: Szerintem ha a Gamekapocsról van szó, örülnek, hogy komment miatt is ennyiszer, ennyien ráklikkelnek az oldalra. Más cikkek alatt jó ha 1-2 komment van.
109.
medson
Huhu micsoda komment szekció, jól szórakoztam, egyedül pacsirtát hiányoltam és a mélyen szántó gondolatait :)
108.
Juha
#107: Nehogy azt hidd, hogy ez a "vitakeltő" téma a véletlen műve :-)
Tudatosan meglovagolják az aktuális hírverést, látod itt is mennyi kommentet generált egy cikk, amiknek köze sincs a cikkhez, mégis hirtelen mindenkinek van véleménye (nekem is volt btw.), ez ilyen "transzmarketing" fogás. (Lehet most találtam ki az új szót erre? :-))
107.
Chrysh
És azt tudtátok, hogy önvezető autó is lesz, nem csak buzeráns-creator?

Komolyan, márcsak logic5 cimborát kéne idehívni, a Batman-alapon kreált reflektorral, hogy megmondja mennyire irtó szánalmas, amit leműveltek, meg amit bírtok vinnyogni, de szerencsére már az ötletgazdáknak is ki van a f*szuk veletek/velünk (hisz én is gamer vagyok és ilyenkor szégyellem magam).

De sebaj célt fog ez érni, majd a CDPR csapata a játékosok keltette lehetetlen mesterséges nyomás alatt idegileg össze fog roppanni, aztán lehet lesni, hogy mikor fog megint minőségi játékot letenni az asztalra! (taps-taps)
104.
grindcore
#68: Ejj valaki nagyon kivancsi volt, kis sunyi :-)
102.
momant
#97: a második részét a hszednek nem értem . mit akarsz ezzel mondani...
101.
momant
#97: de nem ez a cikk témája
100.
manderel
A cikkben szó sem esik erről. A játékban való közlekedés, az autó magadhoz hívása, hogy milyen gépen futott a demó, és a megjelenési dátum a téma.

Szó sincs szexuális orientációról, nemekről, vagy épp a gendersemleges karakterkészítőről. Szóval nem, nem ez a cikk témája.
99.
hajbel
#98: Teljes mértékben leszarja őket is. A zombi emberállat létrehozása a lényeg, azok sohasem fognak öntudatra ébredni elvek és intelligencia hiányában. Azt gondolom nem vitatja senki, hogy az iq és a műveltésg folyamatosan csökken (mivel erre kézenfekvő számadatok vannak), a szexuális aberráció reklámozásával egyetemben. "Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra." George Orwell
98.
SLi
#90: Magadnak mondasz ellent hiszen ha nem törődik a “hatalom” ( vagyis a nemzetközi nagyvállalatok) az emberekkel akkor miért törődnek pont a melegekkel akik pont a társadalmi piramis alján vannak? Ok mid ig azt teszik ami pénzügyileg megéri, most épp ez, máskor a nepírtás stb
De majd megertitek hogy nem az ellenségeitek csak remelem nem lesz késő
97.
hajbel
#94: Ha egyszer ez a cikk témája, akkor miről beszéljenek? Te meg náczi vagy, mert arra vered a melled, hogy a náczik hozták az első környezetvédelmi és állatkínzó törvényt. Valld be!
96.
ABorealis27
Kíváncsi vagyok az autó felhozatalra, milyen retro-futurisztikus járgányok lesznek. Egy felpimpelt bogárhátú vagy egy Hummer típusú járgány is ott lenne a szeren :).

Ellie szerintem nem lesz leszboszi, hiszen - ha jól emlékszem - a trailerben is egy srác után sóvárogva jön a csók a csúnyácska lánytól, aki garantáltan kinyiffan a játék végére, vagy legalábbis remélem :D. Mondjuk pont ilyen jelenettel csinálni trailert, az tényleg fura, ezzel a kattintásgenerálás mellett csak célközönséget veszthetnek. A DMC5 kicenzúrázott fedetlen hátsója után meg egyenesen szánalmas a trailer ezen része (mert minden más zseniális).
Btw a karvaly az akkor is elipszilonos szó, ha 100x írod le pontos j-vel, Ultimate. Bekerülhetne már a Ősmagyar Szavak Helyesírási Kéziszótárába, a ragadozómadarak kategóriájába, egyenesen a turul mellé.
94.
momant
és igen ez a lényeg , h ez a betegség másféleség, akármi amúgy nem probléma a Földre nézve. Vagy nem lenne ha nem nyomnátok ti is állandóan minden fórumon. Az autót , kondit , szervereket mindenki pöfékelteti, elnézi ahogy társadalmilag szétszakad a világ, de a legnagyobb problémátok , h élnek szivárványosok a Földön, ezt bezzeg nem tudjátok elfogadni. Ti helyezitek pont ezt a lényegtelen problémát minden más elé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...