Túlságosan is hasonló a PS5 és az Xbox Scarlett?

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 21.
  • Hardver
Legalábbis erre a következtetésre jutott a PlatinumGames alapítója, Atsushi Inaba, aki szerint a két új konzol architektúrája még a PlayStation 4 és az Xbox One párosához képest is jobban fog hasonlítani egymásra.

Mind a következő PlayStation, mind pedig a magányosan érkező Xbox Scarlettről már meglehetősen sok információ látott napvilágot a sajtóban, a fejlesztők pedig még ennél is nagyobb betekintést kaptak az új masinák szívébe.

Az E3 során kiderült, hogy közülük sokan vannak, akiket ámulatba ejtett a következő generációban rejlő számtalan lehetőség, ám Atsushi Inaba pont a lelkesedési spektrum másik oldalát képviseli. Meglátása szerint a két next-gen konzol „őszintén szólva még az előző generációhoz képest is jobban hasonlít egymásra. Ha engem kérdeztek, semmi sincs bennük, ami felkavarná az állóvizet, vagy szuper innovatív lenne. A játékos hardvereknek az egyénileg gyártott chipekről kellene szólniuk, amelyeket nem találhatsz meg a PC-dben. Most viszont azt látjuk, hogy csak összedobnak pár olyan cuccot, ami már korábban is elérhető volt.”

„Nehéz lelkesedni olyan dolgok iránt, melyek már eddig is léteztek, csak korábban bizonyos mértékben elzárkóztak a használatuktól. Éppen ezért számomra az olyan dolgok jelzik az innovációt, mint a felhőalapú platformok - ezek olyan platformok, melyek nem csak érdekelnek, de úgy is érzem, hogy e téren sokkalta több technológiai áttöréssel találkozhatunk.”

Az Inaba által megfogalmazott jelenség mögött egyébként tényleg megfigyelhető, hogy mind a két gyártó nagyjából azonos AMD-összetevőket vet majd be, és az új PlayStation, valamint a Scarlett esetében is az egyik legnagyobb marketinges reklámfogás az SSD-k által garantált gyorsulás.

Ezek is érdekelhetnek

95.
frankdelgado
#91: Pron toltam a god of war, de bem fostam le a bokàm örömömben a grafikàt làtvàn...
94.
Kawada
#90: Ennyi erővel mondhatom én is, hogy persze, hogy hangosabb a PS4, azt legalább van miért bekapcsolni... :P
93.
Kawada
#88: Amíg a játékok nem spórolnak, legfeljebb 10 decibellel hangosabb a hűtő (amit leszarok mert minding fülessel játszom), addig nálam ők a nyerők.
92.
Ultimate
#91: A hűtésről volt szó.
91.
Nyarlako
#90: De mégis miket kihozták abból a teljesítménybol. Ahogy a God of war kinéz az valami zseniális, most meg a HZDt tolom és arra se lehet panasz látványban meg framerate drop sincs bennük.
90.
Ultimate
#89: Azzal a teljesítménnyel nem nehéz manapság. :)
89.
Nyarlako
#88: Majd megtudjuk mikor megjelennek el eltelt pár hónap. A PS4 slim hutesevel elégedett vagyok és kussol.
88.
Ultimate
#87: Új X-et és hűtését állítólag az a csapat csinálja aki a One X-et. Az teljesen jó.
Sony féle spórolunk ahol tudunk szinttől viszont nem várok sokat.
De lényegtelen majd kihozom a szokásos 1 év gar helyett alzából 2 év garral instantcsere programban és helló.
87.
Nyarlako
#86: Ezért felek mit basznak el esetleg az új gépekkel majd mindkét oldalon meg nem ugrok egyből ra a ps5re
86.
Ultimate
#83: Volt ott a Jasper elött ami bő 3 évvel megjelenés után jött, Xenon, Zephyr, Falcon és Opus is, keményen az 5-ik szériára sikerült megbízhatónak mondható 360-at csinálni...
85.
Nyarlako
360at meg anno így vettem hogy melle Fable 2, Ninja gaiden 2, aztán Halo 3 és Gears 1-2. Ezek nekem eladtak a gépet, ez hiányzik most a Oneból.
84.
Nyarlako
#83: Igen, de a Jasper is kávédaráló volt.
83.
grindcore
#70: RRoD kb a Falconossal volt az elejen utana semmi baja nem volt mar a Jasper alaplaposoknak sok-sok evig.
82.
Duken
#58: Irdatlan butaságokat beszélsz. Mintha egy 13 éves gyerek próbálna úgy beszélni mint egy felnőtt. Mulatságos.
81.
Kawada
#58: Pedig nagyon jó lenne a később emlegetett linkeket elkezdenéd betolni, mert aránylag érdekel a téma, követem a híeket, és így mondom, hogy ennyi hülyeséget nagyon rég nem olvastam... De mindenképp megkérdőjelezhető úgy, hogy a microsoft részéről egyedüli konkrét dolog amit tudunk, az mondjuk a játékos divízió bevétele. De ÉN SPECIEL profitról nem tudok... Megy a maszatolás a 64 millió felhasználóval, de fing sincs arról, hogy mennyire éri meg a game pass, milyen pénzek mozognak, stb. Ne essék félreértés, tuti megéri. De még mondjuk azt tudni lehet, hogy a Playstation 2018-ban majdnem 3 milliárd USD PROFITOT termelt, addig Micro részről annyit lehet tudni (én legalábbis ilyesmiket találtam csak), hogy 11,5 milliárd körüli volt a BEVÉTEL...

Na most nyilván én leszek a fanboj, amiért szemet szúr, hogy konkrét adatokkal rendelkező cégről (vagy egy részéről, pl. "veszteséges exek") állítasz feltételezhetően rosszabbat, míg egy konkrét számokkal nem rendelkező személy esetében bocsátkozol optimista becslésekbe... :)

De alapvetően gazdasági szemszögből is vannak... hogy is mondjam... érdekes logikai következtetéseid. Pl. a 20 millió legyártása és eladása-e a jobb, vagy 60-é... :) Számoljuk ha gondolod ki. Ezeknek a konzoloknak van kutatátási, fejlesztési költsége, le kell gyártani sok esetben egyedi gyártósorokat, stb. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy az első 20 milliót simán veszteséggel árulod... míg ha a másik esetében a csak 4 db-ot eladott a másik 40 millióból, amin volt 1 dollár haszna, akkor az pont 1 dollár haszonnal több, mint amit a másik nem tudott elkönyvelni. Plusz van 40 millióval több ember, aki arra a konzolra vesz egyéb játékot is (hogy kerüljük az ex témát...), amik után royalty jár a konzol holdernek. Tehát ha épp hátradől és nem csinál semmit, a passzív jövedelme is nagyobb, ami csak abból jön, hogy a Csincsilla Vision eladott 2 játékot, arra a konzolra... Illetve. Nem tudom te vala dolgoztál-e beszállókkal, de biztos lehetsz benne, hogy nagyon más ajánlatokat kapsz, ha egy akármilyen alkatrészből te mondjuk nem 40-et rendelsz, hanem 120-at. De ez a 60 millióhoz 10 millió előfizetés, és a 20 millióhoz 40 is érdekes...

Abban, hogy sok szempontból fölösleges az összehasonlítás,és hogy más utakon jár, abban nincs vita. Viszont azt merem állítani, hogy ez az irány nem tudatos terzvezés a MS részérőla a generáció kezdetétől, hanem inkább krízismenedzsment eredménye. Elbaszták... És ez a lehetőség maradt nekik. A Game pass, a backward, a szolgáltatások nem komoly fegyvertény, hanem mindene amilye van (game divízió szempontjából). És magamból és a környezetemből kiindulva, a célcsoport is más. Bár engem itt sokan valószínű ps fanbojnak tartanak, én inkább azt mondom, hogy játékfanboj vagyok. A lehető legtöbb és legjobb játékot akarom elérni. Ebben számomra a box nem opció. És a gamepass is legfeljebb akciós hónapokban, 1-1 előfizetésre, amikor pár kimaradt címet pótolok... És amíg mondjuk a PS-re évente elköltöm a konzol árát mégegyszer, a MS-nál otthagyok 5 dollárt.
80.
Fata Morgana
#69: Te komolyan azt hiszed hogy takaróznom kellene valami miatt is??
Talán egyforma minden ember, az igényeiket tekintve?
Gondolom az a baj hogy nem illek a mások által elfogadott és kórusban bégetett "kényelmi zónába" engem nem zavar de téged láthatólag annál jobban, próbáld elfogadni hogy ilyen ember emberek is vannak.
Nem tettem megjegyzést arra sem hogy pár élettelen ember aki egész nap itt lóg és bizonygatja hogy van élete meg barátai (amit erősen kétlek) ennyit annyit játszik mégis hogy mikor a nap csak 24 órából áll abból 12+ órát itt tölt az oldalon, na mindegy nincs rád több időm örülök hogy ilyen intelligens ember vagy szia!
79.
Aang
#77: Tv szinten minden teszt szerint, ők gyártják, a legjobb modelleket.
Olvass el, pár teszt oldalt. Vagy a "King of TV" nevezetű verseny végeredményére keress rá. Most is ők nyerték, mint szinte minden évben.
Eladásokban a felső kategóriás modelleknél, ővék a második hely, az LG után.
Magyarán beszélsz zöldségeket
78.
FARKAS
#77: Egyet kell értenem! Most vettem sony fényképezőgépet! Hát így két hónapnyi használat után száradt volna le a kezem, mikor levettem a polcról!
77.
Ultimate
#75: Nagy megoldás lett... Kevesebb országban jelennek meg, és új szintre emelték a marketing bullshit-et.
Jön az Xperia 1. Vártam,komolyan. Remélve hogy majd most végre odab*sz a fényképező rész a konkurenciának,mert eddig amit a prémium telefonjaik fotó terén tudtak az egy jóindulatú közepes volt... Hát egyelőre úgy fest nem basz oda. És 2019-ben képesek kiadni a Sony-ék egy 4k kijelzős erőgépet 3320mah-s akksival... Rossz vicc..És csodálkoznak hogy döglődnek a mobilpiacon. Nemhogy a Samsung és Iphone páros közelébe sincsenek, lassan az utolsó utáni kínai telefongyártó is beelőzi őket kis túlzással...
Tv szinten nagyjából most sikerült behozni egy több éves lemaradást és a 2016-os csúcsmodelleket beérni...
Kamera fényképező még talán nyereséges lévén professzionális körökben jól bevált eszközöket adnak. És itt ki is fújt. Ha a Playstation nem lenne már a rolólehúzás közelében mozgolódnának - vagy végre jönne egy teljes cégátalakítás hogy a Sony a régi fényében tündököljön,egykor jó cuccokat gyártottak szinte minden téren..Ma már a legtöbb cuccuk mehh.
76.
Neotechtr
#72: Erről elképesztő dolgokat olvastam. Meg valaki itt GK-n kommentelte, hogy az EA a DICE-tól béreli kvázi a saját Frostbyte engine-jét és hatalmas pénzeket írogatnak le belőle. Abszolút durva. A 25 centtel még sokat is mondtál szerintem.
75.
Obi Wan Kenobi
https://napidroid.hu/sony-megoldotta-nem-lesz-tobbe-veszteseges-mobilreszleg/

Ott van egy valósnak tűnő diagram.
74.
Ps fanboy
#72: Az is lehet, de ha így is van, remélem nem buknak le addig amíg a Last of Us-t kiadják. :D
73.
Obi Wan Kenobi
#72: Volt egy vagy kettő részleg ami veszteséges volt, a telefon leginkább, de a félvezető, tv, kamera nyereséges. Úgy nyírják ki a minuszt a könyvelésben hogy összevonják a mobilrészleget valamelyik jól menő részleggel (nem a Playstationnel).
72.
Nyarlako
#71: Inkább azt hallani hogy több üzletáguk is veszteséges.
De ki tudja ebböl is mi igaz, ezek a mamutcégek az anyjukat is megbasznák a ravatalon 25 centért szóval az is lehet így bújnak ki az adó alól könyvelési trükkökkel.
71.
Ps fanboy
#58: Egyáltalán hány gamepass előfizető van? Mert te biztos tudod, ahogy látom felvilágosult vagy. Megosztanád velem, mert én nem tudom? Aztán akkor majd lehet számolgatni, hogy mi merre. Azt meg pláne nem tudom, hogy honnan veszed, hogy az exek nem termelnek profitot. Például ha láttad a GoW ról szoló dokufilmet, akkor láthattad, hogy egy komplett hangárt vásároltak a Santa Monica stúdiónak, amit be is rendeztek nekik, csakhogy kényelmesebb és összehangoltabb körülmények között tudjanak dolgozni. Ez, meg az, hogy folyamatosan dolgoznak a fejlesztőcsapataik különböző exkluzív címeken, nekem baromira nem azt sugallja, hogy az exek veszteségessek lennének. Azt meg nem tudom végiggondolva e valaha, de ha a gamepass olyan nagy biznisz lenne, akkor pont a Sonynak lenne a legnagyobb potenciálja egy gamepass jellegű dologban a maga cirka százmilliós bázisával, mégsem teszik. Vajon miért? Ez a nagy kérdés. Részemről azért mert szerintem szarnak rá, minek adják alább, rendszerint azok szoktak olcsóbban adni valamit, akitől nem veszik meg teljes áron. Egyébként az én számításaim szerint hozzávetőleg simán keresnek kétszáz-kétszázötven milliót egy-egy exkluzív címen tízmilliós eladásnál, ami rendszerint össze is jön nekik. És akkor még ott van az is, hogy ezek megdobják a gépeladásokat, amit sokan lekicsinyelnek, de azért nem rossz pénz az, főleg annak fényében, hogy egy idő után már nem tudják olyan olcsón adni a gépeket, hogy ne keressenek rajtuk. És ezek ugye mégtöbb potenciális vásárlót jelentenek, akikre rásózhatják a Ps pluszt, ami szintén nem rossz pénz nekik százmillió játékos mellet. Szóval nem hiszem, hogy nagyon félteni kéne a Sonyt, meg az utat, amin járnak. Persze a rossz nyelvek szeretnék elhitettni, hogy így veszteségessek meg úgy veszteségessek, csakhogy a tények kurvár@ nem ezt mutatják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...