A Microsoft véget vet a dupla konzolos korszaknak

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 21.
  • Pletyka
Link másolása
A legújabb értesülések szerint a Microsoft a next-gen konzolok esetében csupán egyetlen Xboxban gondolkodik, szóval úgy néz ki, hogy vége a jelenlegi Xbox One S-Xbox One X-es megosztottságnak.

A februári pletykák még két új Xbox-konzol érkezéséről szóltak, melyek közül az Xbox Lockhart néven futó gép főként a full HD felbontású játékra és a streamingre hajtott volna rá, míg az Xbox Anaconda egy brutális erőgép lett volna.

Az új infók szerint azonban teljesen más a helyzet, a Thurrott információi alapján ugyanis elvetették a Lockheart jelzésű projektet, mivel a fejlesztők számára az előzetes tervekhez képest jóval több időt vett igénybe a két, szinte teljes mértékben különböző hardveres környezethez igazítani a programokat. Állítólag az Xbox One S és az Xbox One X között az architektúrát tekintve nincs akkora különbség, mint az Anaconda (mely lényegében az E3-on bemutatott Project Scarlett) és a Lockhart között, így a korábbinál jóval több energiát vettek igénybe az optimalizációs munkálatok.

Ehhez kapcsolódik egyébként a Lockheart eltörlésének másik indoka is; a streamingszolgáltatások, a Google Stadia és a Microsoft xCloud technológiája egyszerűen feleslegessé tették egy alsókategóriás konzol bevezetését, hiszen a közeljövőben már a legújabb xboxos címeket is lehetőségünk lesz akár mobilokról játszani.

162.
162.
Ps fanboy
#155: Ámátuá, a háborúnak már rég vége, a Ps esek győztek.
161.
161.
supair
#159: Kekszemuek baszki.......vmit dugdosnak de nem anál.........vagy nem szonda.
160.
160.
supair
#159: Kekszemuek baszki.......vmit dugdosnak de nem anál.........vagy nem szonda.
159.
159.
frankdelgado
#157: Nem tudom, folyamatosan figyelnek....ilyen kis zöld emberek....te is kaptál análszondát?
157.
157.
supair
#155: Holnap gyere ki a folyosóra beszedem van veled.....(sóstói elmegyógyintézet):-D
150.
150.
#145: Jó. Van PC-m, van ps4 em (csak már én sem tudom minek), hát emellé egy xbox meg nem is kell... Most maga a PC építés az egy dolog, ami időnként történik, ha indokolt, nálam két hete szerdán volt. Vagy nem tudom, hogy mi az elképzelésed a PC építésről. Nekem az, hogy megveszem a kinézett cuccot, utána meg összerakom. Kicsit főzi az ember mindennel, utána annyi egy pár évre. Jó persze én nem lógok itt 7/24, de az a kommented nem azt bizonyítja, hogy egyáltalán tudod, hogy miről írsz. Most van egy xboxod, van hozzá gamepad és itt japánkodsz vele. Én nem értem miféle egy hozzászólás volt az.
146.
146.
frankdelgado
#139: Na màr hiànyzott a " megmondom a frankót"
145.
145.
frankdelgado
#143: Az bizony, pc t èpìtgetni, egèsz nap itt lógni ès xbox hìrnèl folyanatosan a sony t simogatni nem az. Ha valakinek van pc je, konzolha ès meg mèg egèsz nap itt okoskodik, az tènyleg èletkèptelen kocka....
143.
143.
139.
139.
delphijos
#124: “Az életképtelen kockák építgetnek pc-t”

Mondjuk azért az ilyen kommentek után nem is értem miért háborodsz fel ha valaki elvakult PS-es es hasonló megnyilvánulása van mondjuk Xbox irányba.... ( nem mintha az jobb lenne )
134.
134.
supair
Kb ugyanaz...... de mégsem.Viszont nem erőltetem neked hogy az a jó.Csak az elvakultsag bosszant semmi más........én kérek elnézést......
133.
133.
Obi Wan Kenobi
#129: Excuse me? Azzal hogy ekkora hülyeséget mondasz, te is pont olyan leszel mint ők.. miért is bohóckodsz a PS-sel, mikor kb ugyanaz az eredmény.
127.
127.
Ps fanboy
#124: Helyette inkább játékkínálat szintjén kötsz komprumisszumot, mert kötsz komprumisszumot így is úgy is. Persze erre mondhatod, hogy téged baromira nem érdekelnek az execskék, de amíg nem tudjuk, hogy milyen lesz például a TLoU2 vagy egy Dead Stranding vagy a Ghost of Tsushima, addig ez süket duma. Kivéve akkor, ha mondjuk neked abszolúte nem jönnek be a TPS akció/kaland játékok. De akkor mond azt és akkor nincs miről beszélni, de addig ez szimpla szabadkozásnak tünik részedről.
118.
118.
frankdelgado
111.
111.
Animejetix
Ez nagy újdonság lenne az MS-től mert most is 3 model kapható. Xbone one x, s, továbbá a meghajtó nélküli one....
103.
103.
Fata Morgana
#98: Megint felsírtam hangosan ezen a kommenteden, bakker nagy vagy!!
Pedig mára hanyagolni akartam, az oldalt pláne hogy nálam "pallérozottabb" egyén kifejtette hogy hülye vagyok amiért játékon kívül másra is használom a konzolt és az általa elérhető lehetőségeket, de ezért a kommentért megérte visszanézni, komolyan bearanyoztad a napomat.:)))
98.
98.
frankdelgado
#94: Szerepjàtèkok inkàbb, az asszony szól, h van egy pók a hàlóban, magamhoz veszem a kèt kardom, iszok egy erősìtő főzetet (szilvapàlinka), legyőzöm a szörnyet, az asszony meg termèszetben fizet.
94.
94.
Sandic1994
#92: Te amúgy milyen játékokkal szoktál játszani?
93.
93.
frankdelgado
#91: A ps a beèpìtett kv daràló miatt dràgàbbb...
44.
44.
Aanash
A digitális vs lemezes témához:

Én a digitális vásárlással óvatosan bánnék.
A jelen generáció nagyon megtanított arra, hogy a megjelent játéknak köze sincs a beígért játékhoz.
Évekig foltozgatni mire eléri azt a szintet lásd no mans sky.
És digitálisan konzolon nem tudom vissza cserélni vagy eladni.

De egyszerűen nincs olyan játék amit szívesen megtartanék és örömmel tenném ki a polcomra.
Se egy Skate vagy Ssx, Space marine, Castlevania vagy valami hasonló.

Én vennék lemezes játékot de ritka a minőségi alkotás ami tényleg szinte kifogástalan állapotban jelenik meg.
Ha már a pénzem adom a készítőknek, ennyit elvárok tőlük és jogosan.
Tisztességesen dolgozzanak meg a kenyerükért és ne féreg módon akarjanak hozzá jutni.

Day 1 patch, félkész, kizsigerelt és dlc-ben többszörös áron eladott játékok.
Évről évre alig változó játékok, meg a sok igéret és magyarázkodás.
Ilyenekre nem költök mostmár, a bizalmam szépen elkaszálták ami jó a pénztárcámnak.

Szóval én azt mondom hogy csak lemezeset veszek mert azt akár el tudom cserélni, esetleg eladni és csak óvatosan a vásárlással, inkább várok akár egy évet vagy kettőt.

Persze vannak kiemelkedő alkotások, csak sajnos kevés.
29.
29.
Fata Morgana
#27: Ez nem generáció függő én 73-as születésű vagyok de minek gyűjtsek nem maradandó dolgokat.
13.
13.
Heldengeist
A művelet egyszerű. Hozzanak ki egy előremutató gépet, ami nem elavult már a megjelenésekor. Amikor az X360-at kihozták a 3 mogos Xenonnal és unified shader processzoros, tesszellátoros Xenos GPU-val PC-n még sem volt általános a kétmagos processzor sem, a unified shader processzor is csak egy évvel később jött, használható teszellátor pedig csak a generáció közepén 2009-ben a generáció közepén.

Mondjuk nem is árulták fel év után profittal a gépet.
10.
10.
Fata Morgana
#9: Szerintem sincs sok értelme a 30egynéhány XO játékomból 6 dobozos a többi digitális a PS4-nél is a közel 10-zen egynéhány játékból 3db dobozos.
Engem sem zavarna ha megszűnne ez a lemez mizéria talán a játékok is olcsóbbak lennének.
9.
9.
crytek
Nekem mindegy. A dobozos játékokat viszont megölhetnék végre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...