Nem lesznek olcsóbbak a játékok a Stadián

  • Írta: fojesz
  • 2019. június 27.
  • Hír
Ahogy azt már bizonyára tudjátok, a Google cloud gaming szolgáltatásához előfizetésre lesz szükségünk, a játékok többségét viszont külön és olyan áron kell majd megvásárolnunk a platformon, mint bárhol máshol.

Bizonyos országokban már novemberben elrajtol a Google Stadia, így nem csoda, hogy egyre több részlet derül ki a szolgáltatásról.

Ahogy arról beszámoltunk, az idei évtől csak a havi 10 dollárt kóstáló Stadia Pro-előfizetéssel használhatjuk a rendszert, ez azonban csak néhány játékot tesz elérhetővé (köztük a Destiny 2-t), a maradék címért külön fizetnünk kell. (Jövőre ugyan egy ingyenes része is lesz a szolgáltatásnak, ezzel viszont csak 1080p-ben játszhatunk, és le kell mondanunk a játékcsomagról is.)

Kezdetben olyan címek lesznek elérhetőek a Stadia kínálatában az említett Destiny 2 mellett, mint a DOOM Eternal, a Wolfenstein: Youngblood, a Baldur's Gate III, a Final Fantasy XV, a Rage 2, a Football Manager 2020, a Borderlands 3, az Assassin's Creed: Odyssey, a Ghost Recon: Breakpoint és a Mortal Kombat 11. Meg persze a Gylt, amely egy Stadia-exkluzív.

Az eddig nem volt világos, hogy a játékvásárlás a Stadia esetében mit jelent: egy előfizetéses streamingszolgáltatásnál valóban teljesen áron kell megvennünk a játékokat, vagy kapunk esetleg valami kedvezményt? Nos, a választ Phil Harrison, a Stadia fejese válaszolta meg egy brit sajtóeseményen. Az Eurogamer jelentése szerint a Google-nél épp annyiba fognak kerülni a játékok, mint mondjuk PS4-en vagy Xbox One-on, az árakat pedig ezúttal is a kiadók és fejlesztők szabják meg.

Igen, a Stadiáért fizetni kell, hogy 4K-ban játszhass a játékaiddal, és igen, a megvásárolt játék abban az értelemben már nem is a tiéd, hogy nem viheted haza lemezen, és még csak le sem töltheted a gépedre. Harrison szerint az indokolja az azonos árat, és az jelenti az értéket, hogy a Stadiával bárhol játszhatóak lesznek a játékaink, ráadásul azok "elméletileg" a lehető legjobb minőségben lesznek elérhetőek a Google szerverein keresztül.

Harrison azt is hozzátette, átalakulóban van a játékipar, egyre távolodunk a klasszikus modelltől, amely azon alapult, hogy a játékokat birtokoljuk. Azzal is tisztában vannak ugyanakkor, hogy még nem mindenki készült fel a váltásra, ezért a Stadia üzleti modellje jelen pillanatban arról szól, hogy biztosítják a választási lehetőséget a játékosoknak, akik úgy és abba a játékba ugranak bele, amelyikbe szeretnének, mindezt pedig úgy, hogy nem fizetnek vaskos összegeket a hardverért.

Ezek is érdekelhetnek

51.
Neo1989
Idézet egy mostani cikköl.

"Az európaiakat nem érdekli a Google Stadia. Az emberek 15%-át érdekli a streaming."
"Számszerűsítve az aktív játékosoknak csupán 15%-a érdeklődik valamelyest az új technológia iránt, míg csak 3% vallotta azt, hogy komolyabban foglalkoztatja a dolog. " De ez a jövő mi :D
50.
Obi Wan Kenobi
#46: Nagyon kicsit tedd be a mikroba, és akkor még langyos is lesz :D de ne nagyon mert abból visitas lesz
49.
Neo1989
#48: Így van kb 12-ben kezdtek bejönni a reklámok YT-re gyorsan felraktam az adblock-ot azóta nem láttam 1-et se.
48.
Nyarlako
#47: Ha meg a pcrol megy a YT a tévén akkor nincs reklám mert adblock.
46.
Neotechtr
#44: Ú, még nem, de jó ötlet, ezt megnézem wikipedia-n. Párom úgyis elhúz külföldre hétvégén (tettem is neki egy kis Rammstein-Lemon 8-Timewriter-t fel, hogy menjen is a rendszer), úgyhogy lesz időm gyakorolni XD
45.
Neo1989
#38: Vannak dolgok amiket nem kell mindenikek a tudtára adni. Ennyi az egész.
44.
Obi Wan Kenobi
#43: Banánba próbáltad már?
43.
Neotechtr
#41: Meg a jó kis bicikli lánc hmmm....
41.
Obi Wan Kenobi
#39: A mosógép tetején a legjobb, főleg mert régi.. a rezgése miatt még jobb lesz!
40.
Obi Wan Kenobi
#38: Alig vártam hogy te reagálj ❤️
39.
Neotechtr
#35: * Fú, én nem csak nézem, hanem csinálom is. Nincs is jobb annál, mint rámenni a csaj hátára és szétcsapni strandpapuccsal... *
38.
Nyarlako
#35: Mert te nem nézel pornót.
És minden héten gyónni jársz.
36.
Kawada
#34: Aki tud egy elég széleskörű játékelérést biztosíani havi 10-15 dollárig max, annak lesz keresnivalója a piacon. És az simán elfér a mai rendszer mellett, sokan vannak akiknek ez a koncepció megfelelő és bőven elég. De ezzel az előfizetsz és még vedd is meg... Ez annyira buta elgondolás szerintem, hogy na.
35.
Neo1989
#32: Azért szerintem az efféle szokásaidat ne írogasd már ki ide.
34.
Ultimate
#33: Erremegy ki a játék az egész stream erőltetésben.
A végén a vásárló csak szarul járhat.
33.
Sei89
Onnantól kezdve hogy a pénzemért nem kapok semmi kézzelfoghatót (ami lehet az eszközömre letöltött program amit internetkapcsolattól függetlenül akármikor elindíthatok) semmiképp nem költenék rá, olyan érzés lenne mintha kiszórnám a pénzem az ablakon.
29.
Aanash
Ez jól ki van találva.
Mindent ők adnak, neked nem kell erőmű otthonra.
De mindent ők szabnak meg.
Lesz ingyenes rész is de akkor csak 1080p lesz?
Tehát fizessek olyan csomagra elő ami a 4K-t is tartalmazza?
Ez ám a kizsigerelés.
És lesz vevő rá.

Maradok a konzol+lemezes játék klasszikus megoldásánál.
28.
Kawada
#27: Megy PC-re. Annyi, hogy ps3 vagy 4 controller kell hozzá, de mint mindenre, erre is van megoldás, hogy menjen mással is. Gondolom... A Playstation Now-t próbáltam csak más controllerrel, az ment.
27.
Ra1D3n
#26: Akkor én olvastam valamit félre, mert a leírásban csak ezeket említették...
26.
Ultimate
#25: Mhm..
És laptopra, számítógépre....Tabletre.. Controller meg tökéletesen működik ezeket...
A lényeg hogy adott a megoldás, én is használtam jópárszor melóban.
25.
Ra1D3n
#12: Valami életképes dolgot mondhattál volna. Semmi haszna a remote playnek, mert streamelheted telefonra, playstationtv-re vagy vitára. Utóbbi egy halott platform, szerintem nem sokáig lesz már támogatva, de még ez a legjobb opció. Amíg a kontroller nem használható az apphoz, nem túl életképes. Elviekben a következő ios már támogatni fogja a ps4 és xbox vezérlőit, addig ez az alternatíva nem létezik. Nem olvastam, hogy pc-re lehet-e streamelni a remote play-el, de xbox esetében minden win10-es gépen eleve adott lesz a lehetőség a gyári xbox appal. Az xcloud jelenleg még nem elérhető, de már most több benne a potenciál.
24.
Neo1989
#4: Az hogy mi lesz a jövő egy vastagon pénz centrikus ágazatban mint a hardware ipar rohadtul a fogyasztói többség igényei írják. És már pedig ahogy én (is) látom erre bizony jó 80%-ban nincs igény.

1.-es típusú gamer vesz egy pc-t / laptopot köszöni hagyják békén.

2. -es típusú gamer vesz egy konzolt köszöni hagyják békén.

3.-as típusú gamer mobilon vagy tablet-en nyomja.

Ezzel a videojátékos piac eszközök terén 90%-ra le is van fedve.
Arról nem is beszélve hogy a F2P játékok az aranykorukat élik. Előfizetés meg brutál gépigény nélkül. Itt a Stadia levegőt se fog kapni.
23.
kanguru
Persze, hogy nyomatnak egy 100% kalózmásolat mentes rendszert. 4K-val kábítani az embereket hülyeség, de HD telefonon, TV-n fullHD elképzelhetően használható lesz jó nettel. Ott lesz a gond szerintem hogy positke aki gamer nem hiszem hogy csak stadia-ra akarja megvenni a jatékot, hanem megveszi pc/ vmelyik konzolra és azt a megvett példényt játszaná a stadián, de az ugye nem fog menni.
22.
Nagyerecsakide
Ha jól értem külön kell fizetni a szolgaltatásért és a játékokért, teljes áron. Ez így nem gyere be. Nem is a Stadia miatt kellemetlen elsőre szerintem, de mi lesz ha a konzolos cégek is ilyen hozzáláncolást akarnak majd pár év múlva?
21.
Neotechtr
Nem tudom, engem valahogy ez az egész cirkusz nem érint. Viszont azt mindig szerettem, amikor megmondták a jövőt és utána arccal álltak bele a földbe. Aztán rá van utána fogva a hidegre, a melegre, a Trump-ra, meg az ufókra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...