HWSW: Az Intel szerint jön fel az AMD

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 28.
  • Hardver
Érdekes, az AMD fellendülését is taglaló cikket osztott meg belső hálózatán az Intel. A Circuit News című, a vállalat alkalmazottainak szóló magazin elemzése elismerően beszél a konkurens chiptervező elmúlt néhány éves tevékenységéről.

Az Intel persze csínján bánik az elismerésekkel, leszögezve, hogy házon belül mindenki tisztában van a márka értékeivel, amelyekre támaszkodva összességében továbbra is jókora az előny az AMD-hez képest, melynek termékportfóliója lényegesen szűkösebb. Ez ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy a chipgyártó alábecsülné konkurensét, amellyel szoros harcra készül a következő években.

A részletes cikk az AMD egészséges növekedésével indít, amely vitathatatlan. A pénzügyi jelentések ugyanis 2017 után a tavalyi évre is 20 százalék körüli gyarapodás közöltek, elsősorban a Zen-alapú kliens- és szerverprocesszoroknak hála. Az Intel számára ez azért különösen rossz hír, mert a vállalat épp ezen piacokról húzza be forgalmának oroszlánrészét. A legutóbbi pénzügyi jelentés szerint a 16,1 milliárd dolláros bevételből 13,5 milliárdot (~84 százalék) a processzorok, illetve az azokra épülő különféle platformok hozták.

Ha érdekelnek a további részletek, fusd át a HWSW teljes cikkét!

Ezek is érdekelhetnek

42.
Neotechtr
#41: Tudom, egy percet sem gondoltam, hogy éppen az AMD-t támadod, vagy konkrétan az nvidiát - a hozzászólásod alapján. Viszont köszi az infót, majdnem egyszerre ment tönkre a két kártya (elégedettek voltunk amúgy velük), akkor már tudom miért volt. Akkoriban pont nem annyira olvastam a híreket, viszont sűrűn káromkodtam :)
41.
RootKiskacsa
#38: Én nem támadtam az AMD-t. Csak leírtam mitől füstölt el az NV kártyád. Az első R9 széria az olcsóság jegyében született, hogy alá tudjanak verni a 700-as GTX--eknek. Ez azért meg is látszott rajtuk, elégtelen hűtés hitvány PCB és táp rész, stb. Amelyiket meg normálisan megcsinálták, az nem volt olcsóbb mint az NV. De egy jó kártya, ez tény és való. Nekem is volt 290x
40.
RootKiskacsa
#38: Garancia nélkül cserélték. Elismerték a hibát.
39.
Neotechtr
#37: Ja, ez a típus nem veszi észre magát. Nekem volt mindegyik, mindegyik jó volt, annyi a titka, hogy körül kell nézni, hogy aktuálisan mi a legjobb és nem a legolcsóbb kategóriát megvenni. PC-nél ez megtérül.
38.
Neotechtr
#36: Hát én akkorra már rendesen kiszaladtam a gariból, szóval a hajamra kenhettem az egész balfasz nvidia kócerájt. Mindeközben a 290X meg a vízhűtése itt hever a szekrényben (most mennyit kérjek érte?), aztán múltkor beszereltem, hogy ráeresszem az újabb címeket és pl a wicser 3 csak a v-sync miatt állt meg 60-on 1080-ban. Szóval a poén, hogy a Shadow of the TR kivételével minden játékom úgy hasított vele, mint ha nem egy ezer éves vas lenne a dolog. A TR meg ilyen 42-kel a tömegben. de azért respekt, nem? Ja, csak közben egyszer sem baszódott el, mint az Asus nVidia duó.

Most is nVidia 1070 OC van nekem (mert 16-ban nem volt éppen jó választás a ZÁMD), de MSI, ez még pörög.
37.
Mondi21
#31: Ennyi erővel te megy AMD fikázó Intel buzi vagy, na melyik a jobb?
36.
RootKiskacsa
#33: Hibás driver leállította a hűtést a VGA-n. Nekem a 9600gt bánta. Mondjuk szó nélkül cserélte a viszonteladó.
35.
Neotechtr
#16: Ja, még egy, cod40. Ahhoz is elég nagy baromnak kell lenni, hogy egy adott ember személyes tapasztalatát megkérdőjelezd.
33.
Neotechtr
#16: Komolyan. Persze jó AMD kártyákat vettem. Egyszer volt az új Thief-ben valami textúra villogás a távolban, amikor bejött a mantle, de kijavították. Míg nálam 2 nvidia is konkrétan tönkrement. Asus 9800 GT és Asus 8600 GT (barátnőm gépében). sosem voltak húzva, egyszer csak szarrá mentek.

Amúgy tőlem nyugodtan vehetsz magadnak AMD-t is meg Intelt is, meg nvidiát is bármikor bármire, nekem végül is pont mindegy.
31.
Ultimate
#27: Mondta valaki hogy nem jók..? Egy szóval sem...
Aph fikázás meg hiába nem tetszik, valós, tényeken alapul. Ha unod nem olvasom, konkrétan lefosom mit unsz, ettől még egy amd fanatikus teszthamisító szar oldal.
30.
Kawada
#29: Na mondjuk az ilyen kész irodai konfigok alapján sem érdemes sok mindent levonni. Szar tápok, szar alaplapok, minden a lehető legolcsóbb.

Nekem P1-em és P4-em volt, illetve 2 laptop, az egyik Core2Duo (ha jól emlékszem), a másik pedig egy 4. generációs i7. Utóbbi mai napig szépen teszi a dolgát. Egyikkel sem volt egetverő gond.
A jelenlegi asztali gépem egy Ryzen 5 2600, egy MSI B450 Tomahawk alaplappal, tökéletesen teszi dolgát, és mikor vettem, az azonos kaliberű Intel proci teljesítményének 75-80%-át kaptam fele árért. Bocsi, ez jó deal szerintem. Ez jelenleg a legnagyobb ereje, ár-érték arányban verhetetlen. Persze, egyértelmű, hogy játékra mi a jobb. Vannak munka szempontból szoftverek, ahol szintén jobb az Intel. De ha intelt procit vettem volna, nekem nem fért volna bele az egy kategóriával erősebb VGA, így a hátamra kenhettem volna az erősebb Intel procit, mert a gyengébb GPU sokkal többet számíott volna, mint az erősebb proci.
29.
strike19
Én körülbelül. 2007 óta vagyok AMD-s.
Én sokkal megbízhatóbbnak találom ,mint az inteles gépeket.De ez csak az én véleményem.
Pl: A munkahelyen Brand gépek vannak (HP, Dell stb.).Mindegyik intelel van szerelve és nagyon sok baj van velük. Havonta biztos egyszer nem indul az egyik és ki kell venni a memóriákat rá indít és vissza rakom csak akkor kapcsolnak be.
Mondjuk hozzá teszem, hogy ezek a Brand (HP és Dell gépek) nagyon fosok.Drágák is és a gyártóa legcsövesebb alaplappal szereli őket.
Van 2 db AMD gép is. Azzal sose kell ilyen dolgot csinálni. Mondjuk az nem Brand gép hanem épített.
28.
logic5
27.
logic5
#16: Mert csak neked lehet igazad ugye? Mindig ezt csinálod. Nekem is intel nVidia kombóm van, de az új ryzenek igenis jók. Le akarom cserélni a 4690K-mat, és lehet, hogy intel 8 gen lesz, hanem ryzen, mert olcsóbban adják ugyanazt a teljesítményt... Persze a vga az marad, de attól még proci fronton igencsak feljött az amd. HA TETSZIK, HA NEM! És ez a ph fikázásod is unalmas már...
26.
RootKiskacsa
Mindig is az AMD volt az okos és az Intel/NV az erős. Azt meg kell hagyni hogy az AMD nem félt újítani és rengeteg mindent köszönhet a számítástechnika neki, még a másik kettő csak emelgette az órajelet. Az már más dolog hogy a GCN, Mantle és a többi újításuk (amik egyébként nagyon jól voltak) nem hozták el azt a kánaánt amit a techoldalak vártak tőlük, mert a fejlesztők is basztak az egészre. Véristván pedig nagyon jól leírta a dolgokat. Kár piszkálni érte.
25.
adamsfamily
#4: Van egy régi dual core-os gépem és egy hasonló teljesítményű amd athlon gépem.Az amd egy megbízhatatlan szar volt mindenféle gyíkkal.Amikor összeraktam a mostani gépemet,akkor fontolgattam a Ryzen-t,de az én bizalmamat elvesztették.
24.
Obi Wan Kenobi
Pistát miért nem moderálják soha?
18.
Obi Wan Kenobi
#16: Nekem volt olyan RX460-nal hogy fogta magát és az AMD relive egyszeruen nem tudta rendesen méretezni a képet :D Nvidia kártyánál ilyenem sose volt
16.
Ultimate
#7: "Most pl semmiféle Intel proci nem szabad venni"
Játékra még mindig intel proci, egy 8XXX simán jó választás a következő 5-10 évre.
Az meg hogy amd kártyával nem volt gondod de nvidiával igen..Lol...
15.
Ultimate
#11: "Még az FX-ek amik 7 éve megjelenésükkor is széjjel voltak fikázva, teljesen kellemesen teljesítenek, "

Jó ha innen nézzük egy legalapabb I3 is teljesen kellemesen teljesít...:D
14.
Neotechtr
#11: Hát meg itt az szokott lenni, hogy volt AMD-m (12 éves volt már és akkor is szar volt, amikor megvettem), utána meg 32 évvel vettem egy i3 12554 turbó dízel mega Ethanol Edition-t és az gyorsabb volt, kvázi szar az AMD. Tehát, amikor a sok pöcsfejű lecserél egy 6-8 éves full alsó kategóriás procit, karit egy vadi zsír középkategóriásra, utána meg beszél, hogy jobb a másik. Zseniális.
12.
Neotechtr
#11: Ez.

Én mindig úgy vettem az AMD procikat, hogy hozzá pl egy jó hűtő is. Volt az fx8350-em, egy 12 rugós Cooler Master hyper 212 evo hűtővel 55 fokon volt 14 decibel hang mellett teljes terhelésen. (jó vízhűtés kb 16 volt) Családba adtam még tovább, a karakter a mai napig a legújabb játékokat tolja vele hő és hang mentesen 1080p-ben a legnagyobb megelégedéssel. Hát baszki 8 éves a darab és a mai napig állja a feladatait. Szerintem jó darab volt.
11.
GAMEROD
Bírom ezeket az "anno AMD-m volt, soha többet" kommenteket. Az, hogy valaki bagóért vett valami LE jelülésű AMD-t, és nyilván nem hozott ultra teljesítményt az teljesen reális. De ha valaki kicsivel többet szánt rá, azoknak semmi bajuk nem lehetett vele. Még az FX-ek amik 7 éve megjelenésükkor is széjjel voltak fikázva, teljesen kellemesen teljesítenek, nem melegszenek, nem eszik az áramot a mai napig, persze ha nem a 4K-t vesszük alapul, mert az akkoriban mikor kijöttek még nem is létezett csak papíron.
10.
kanguru
Ez a cikk annyit tesz, hogy jobban odafigyelnek majd az OEM partneres mutyis titkos szerződésekre, ahogy anno is tacsra végték az AMD-t és a milliárd eurós bírságból egy centet se fizettek ki azóta se.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...