Stúdiófelvásárlásba kezdhet a Sony is

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 2.
  • Biznisz
Link másolása
Elképzelhető, hogy a Microsoft után a Sony is bevásárol majd fejlesztőstúdiókból, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója szerint ugyanis úgy látják, a tartalom fontosabb lesz az iparágban, mint eddig bármikor.

A Microsoft intenzív költekezésbe kezdett az elmúlt bő egy évben, és több fejlesztőcéget is bekebelezett. A tavalyi E3-on jelentették be, hogy már az ő soraikat erősíti a Playground Games, a Ninja Theory, az Undead Labs és a Compulsion Games, az év végén hozzácsapták a portfólióhoz az inXile-t és az Obsidiant, az idei szerzemény pedig a Double Fine volt.

A PlayStation 5 rajtjára készülődve azonban stúdiófelvásárlásba kezdhet a Sony is, ezt a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan árulta el a japán Nikkeinek. Habár Ryan mellőzte a konkrétumokat, elmondása szerint úgy látják, "a tartalom fontosabb lesz az iparágban, mint eddig bármikor", ahhoz pedig, hogy ezt biztosítsák, független fejlesztőcsapatok felvásárlását is megfontolják.

24.
24.
Hunszi
#23: Pontosan így gondolkodom én is, simán kivárok 2 évet, ha nem lesz valami ütős launch title. Az egyedüli kivétel ez alól csak akkor lesz, ha a PRO-t szép áron tudom eladni.

Én is rajtkor vettem PS4-et s alig használtam az első évben...
23.
23.
#10: Amúgy van olyan réteg (pl. én) akiknek ez nem akkora szám. A Spiderman bár grafikáját tekintve ultra-szép, de az Amazing Spider-Man 2 ami a generáció elején volt kb ugyanilyen volt, ha azt toltad, akkor az újat is, egy kaptafa. A Bloodborne Souls-like cucc, ha az nem jön be, ez se, Uncharted 4 uncsi. Máris le van redukálva az exkluzív-tartalom, ráadásul megjelenéskor vettem ps4-et, és 1 évig kb szar se volt rá, csak Trials Fusion meg BF4 ami először nem mentette el a progresst. Én megbántam, hogy az elején vettem, PS5-öt is fogok de majd 2-3 évvel később.
22.
22.
#20: Na igen. Ezért szoktam én is pislogni szépen, amikor furán érkeznek a játékok, mondjuk wolf coop két csajjal, DA:I történet meg tartalom nélkül ow, stb... nagyon lehetne folytatni. Tehát tipikusan úgy jön sok nagy régi cím is, hogy tipikusan nem szeretem én sem és a korosztályom sem az olyat, valamint még szentségtörések is vannak benne. Ilyenkor szoktam gondolkodni, hogy végül is kinek akarják eladni az adott címet egyáltalán? Mert akiknek csinálták azok nem fizetőképesek és én sem voltam az akkoriban. Most viszont már tudok fizetni, de jó termékek helyett inkább azt bizonyítják, hogy miért ne vegyem meg a játékot. Amikor pl nagy retró, eredeti FPS-nek harangoznak be egy játékot, utána meg regenerálódik az élet és csak két fegyver lehet nálad (különben nem lenne élethű). És akkor ott ülsz a Doom-os fejeddel és kérded, hogy mi van? Persze, hogy nem veszed meg.
17.
17.
Ooorky
#12: Én is Kenshiro miatt választottam a PS-t, fura is volt, hogy kihagyta :-)
16.
16.
Hunszi
#12: Na várjunk várjunk...először is. TLoU2 még nincs bejelentve s én a 6 évet 2019 decemberig számoltam. Plusz AAA cimekről beszéltünk, szóval a Ratchet and Clank és társaik nem tartoznak ide.
13.
13.
Hangya5
#12: ja és ha a Death Strandinget beleveszed akkor még ugy TLoU2, Ghost of Tsushima, FF7 Remake, MediEvil
12.
12.
Hangya5
#11: csak ennyit hagytál ki: yakuza 6, gravity rush 2, persona 5, Nier automata, until dawn, judgement, last guardian, driveclub, ratchet and clank, knack 1+2, last of us remastered, tearaway unfolded, Fist of the north star
11.
11.
Hunszi
#10: Ja igen s volt az Infamous meg a Killzone...mondjuk a Killzonet azért nem sorolnám a nagy AAA cimek közé, inkább csak AA.
8.
8.
Hangya5
Mi az, hogy a Sony 'IS'a Microsoft után??? Az MS azért kezdett felvásárlásba mert a Sony tele van fejlesztőcsapatokkal akik adják ki a jobbnál jobb exkluzívokat, az MS-nél meg ugy lófasz sincs és ezért kezdtek gyors felvásárlásba. Sony max hozzáad a temérdek meglévőhöz akik vagy épp fejlesztenek (god of war folytatás, horizon folytatás stb), vagy nemsoká adják ki az új játékot (új last of us, death stranding, ghost of tsushima stb).
4.
4.
Őrnagy
#3: Egyetértek. Mondjuk a 12 éveseket is meg kell fogni valamivel. Viszont a 30 éveseket sem kéne elhanyagolni.
3.
3.
PS4jacksony
Én személy szerint több történet alapú komolyabb játékot látnék szívesen mint a sok ugrabugrálós 5 éveseknek való online játékot.
A PS2 Sem az online vackoktól lett sikeres hanem mert zseniális címek láttak napvilágot rajta amit felsorolni is nehéz lenne.
2.
2.
user101
Ez nem kérdés, a Sony le is nyilatkozta, hogy ők a "hardcore" gamerek felé orientálódnak, már egy jó ideje. A Microsoft viszont sokkal inkább "casual vonalban" utazik. Az más kérdés, hogy szerintem náluk ez valamilyen szinten egy kicsit kényszerű döntés. Ha csak a játékokat nézzük és eltekintünk az eszköz eladásoktól és a Third party címektől a Microsoft soha nem volt ellenfele a Sonynak, egyszerűen olyan, mintha nem egy ligában játszanának. De ez így is jó, mert a Sony-t arra készteti, hogy komoly címeket tegyen le az asztalra és abból csurran-cseppen nekünk PC-seknek is. :)
1.
1.
DeKor
A kérdés viszont az, hogy ki mit tekint tartalomnak. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...