Megváltozott a PlayStation Plus júliusi felhozatala

  • Írta: sirdani
  • 2019. július 2.
  • Akció
Szomorkodhatnak a foci szerelmesei, de cserébe szinte mindenki más örülhet; a Sony az utolsó pillanatokban megváltoztatta a júliusra beígért játékokat, melynek értelmében a Pro Evolution Soccer 2019-et a Detroit: Become Human váltja.

Jó hírünk van azoknak, akik elégedetlenek voltak az elmúlt héten beharangozott PlayStation Plus-címekkel, ugyanis megváltozott a júliusra ígért játékok listája. Hivatalos magyarázatot egyelőre még nem kaptunk arról, hogy miért történtek ilyen szokatlan változtatások, ám a Sony blogján közzétett információk alapján nem csak pletykákról van szó, ténylegesen frissül a PlayStation Plus júliusi kínálata.

A változások alapján a Pro Evolution Soccer 2019 helyett a hamarosan PC-n is elrajtoló Detroit: Become Human lesz elérhető az előfizetők számára. Sőt! Ezúttal némi ráadást is kapunk, ugyanis az alapverzió helyett a Digital Deluxe Editiont szerezhetjük be, ami így magába foglalja a Heavy Rain PS4-es változatát is.

A PlayStation Plus júliusi játékai egyébként még a mai nap során válnak elérhetővé.

74.
Duken
Az megvan hogy a Detroittal megkaptuk a Heavy Raint is? Most töltöttem le! Tök jó!
73.
DeKor
#72: Köszi a választ.
A Steames példát nem értem, hogy lehet összehozni a kiflissel, a Steamért nem fizetünk.
Mindazonáltal elfogadom a válaszaidat, tehát a PS Plus-szal egy teljes szolgáltatáscsomagért fizetsz, amiben a játékok is benne vannak, akár élsz a lehetőséggel, akár nem. Ilyen módon akkor sem ingyenes a játék, ha amúgy a játékos egyéni értelmezése alapján ingyenesnek tűnik, mivel a szolgáltatásra nem a játékért fizetett elő.
72.
atedolgod
#71: "A PS Plus már régen be van fizetve a multi miatt, tehát valójában egy fillér plusz költségébe sem kerül, mégis letölthet egy játékot. Ezt hogyan nevezzük?"

Ezt írtam le, hogy hogyan nevezzük. Előfizetésért cserébe, kölcsön kapsz pár játékot.

"itt van mellé egy kakaós csiga is, nem kell érte többet fizetned, csak a 10 kiflit fizesd ki. Akkor a kakaós csiga ingyen volt, vagy nem?"

Ebben az esetben a kakaós csiga ingyen volt. Csak hogy ez a példa semmilyen módon nem kapcsolható a ps plus előfizetéshez. Azt is leírtam, hgoy miért nem.
71.
DeKor
#70: "Sajnos a példa nem jó"
Na ezt kell akkor megtámasztani érvekkel, hogy miért nem jó.
Illetőleg válaszolni kell a feltett két kérdésemre.
70.
atedolgod
#68: Sajnos a példa nem jó. A kifli példa inkább arra jó, hogy minden játékodat a steam -en veszed, aztán egy hétvégén jön a hír, hogy egy napig ingyen megkaphatod a játékot, és aztán a tied marad. Elő is fordult ilyen, tehát valós példa.

A ps plus viszont egy szolgáltatás csomag. Az, hogy te konkrétan melyik részéért fizetsz elő, teljesen mindegy. Egyben megvetted az egészet, tehát kifizetted. (abba most nem mennék bele, hogy mennyire etikus a multiplayer -t ezzel elzárni, mert azt már máskor, máshol kibeszéltük) És mivel kifizetted, már egyetlen egy elemég sem nevezheted ingyenesnek. Ráadásul folyamatosan kell fizetned ha játszani is akarsz az "ingyenes" játékokkal, ami azt is jelenti, hogy végső soron sokkal több pénzt költesz majd rá, mint ha egy leárazás alkalmával megvetted volna 3000 ft -ért, és aztán örökké használhatnád, ameddig csak akarod.
Az, hogy te önkényesen kinevezel egy szolgáltatást a csomagból, és azt ingyenesnek nevezed, még nem jelenti hogy tényleg az. Így akár meg is fordíthatnád, és mondhatnád hogy a multi ingyenes, hiszen te a havi kölcsönjátékokért fizettél elő, ami persze ugyanúgy nem lenne igaz.
Amikor előfizetsz a kábeltévére, akkor sem mondod, hogy az rtl club ingyen van, mert te a tv2 -ért fizettél elő...
Vedd észre, hogy most nem beszéltem sem az árazásról, sem arról hogy kinek mi és hogyan éri meg. Az állításom az, hogy csomagot vásárolsz, aminek minden eleméért fizetsz, tehát egyik eleme sincs ingyen.
69.
atroll1
#68: Ezt úgy nevezik, hogy hülye példa.
68.
DeKor
#67: Kizárólag az egészséges és értelmes vita kereteiben válaszolok. (Amennyiben ettől eltérünk, részemről be is lesz fejezve.)
Tegyük fel azt az egyébként nagyon is létező dolgot, hogy valaki a PS Plust kizárólag a multizásért fizeti. Szeretne mutliplayer játékokkal játszani, és ezt nem teheti meg, csak úgy, ha előfizet a PS Plusra. Nem érdeklik a plusz játékok, rendszerint nem is él a lehetőséggel. De egyszer csak azt látja, hogy az adott havi kínálatban van egy játék, ami neki nagyon tetszik. A PS Plus már régen be van fizetve a multi miatt, tehát valójában egy fillér plusz költségébe sem kerül, mégis letölthet egy játékot. Ezt hogyan nevezzük?

Egy példával élve; minden nap veszel a sarki pékségben 10 kiflit. Költesz a kiflire, pénzért kapod. De egy napon azt mondja neked a pék, hogy tessék, itt van mellé egy kakaós csiga is, nem kell érte többet fizetned, csak a 10 kiflit fizesd ki. Akkor a kakaós csiga ingyen volt, vagy nem?
67.
atedolgod
Felejtsétek már el azt, hgoy a sony "ingyen" ad nektek játékokat. Nem ad ingyen. Egyetlen darab játékot sem kaptatok még ingyen. Az előfizetésért kapjátok, tehát fizettetek érte. Nem is értem hogyan gondolhatjátok másként. Lássunk erre egy példát.

Tetszik nektek egy játék -> adtok pénzt -> megkapjátok a játékot.

Erre ugye azt mondjátok, hogy a játék nem volt ingyen. Fizettetek érte igaz? Ebben mindenki egyetért. Lássunk egy másik példát.

Éppen nem tetszik semmi -> adtok pénzt -> kaptok valamit, amit majd kiválasztanak nektek.

Ebben a második esetben mi volt ingyen? Miért lett volna ingyen? Ha nem ti választottátok ki hogy mit kaptok a pénzetekért az azt jelenti hogy ingyen volt? Miért?

A valóság az, hogy kölcsön kaptok játékokat, amit kifizettek, hosszú távon akár magasabb áron is, mint amennyiért eredetileg megvettétek volna azt.

Sok kifejezést lehet használni a havi kölcsön játékokra, de az egészen biztos hogy nem az "ingyenes" a helyes szó.
66.
Fata Morgana
#64: Mondom hogy gyerekes vagy, különben meg sem említetted a játék címét de mindegy, totál általánosságban kommenteltél.
"Csúnya Sony" hogy lehet egy márkanév csúnya???
1996-ban vettem (nem anyu vagy apu) az első PSX-emet.
Ennyi vérhörcsögöt mint ezen az oldalon ....!
65.
Rezsidémon
Kit érdekel, hogy csak addig lehet jatszani vele, amíg a pluszt fizeted? Mert, mit fog érni egy fostos videojáték 3 év múlva egyebkent? Semmit kb...
Jó, valaki szeret ülni a szarjain éveket, mert majd azzal fog szakítani hatalmas zsét, amikor elpasszolja vaterán. Hagyjuk már, komolytalan ez az egesz.
Néha nagyon elcsodálkozom, hogy lehet a játékot ilyen komolyan venni, vicc baszki
64.
Ps fanboy
#62: Szóval elsőre nem esett le, hogy én a Detroit ról beszélek és a csúnya Sony ról, akik ha elfelejted befizetni a ps plus tagságidat elvehetik tőled? Én kérek elnézést.)
62.
Fata Morgana
#61: Ezt írtad.
"Mondjuk egy játék végigvitele után az élmény a tiéd, azt már senki nem veheti el. :))))"

Legközelebb legyél kicsit konstruktívabb a mondandódban (ne gyerekesen írj) és akkor érdemi beszélgetést is lehet folytatni bármiről.
61.
Ps fanboy
#60: Nagyon bölcs vagy, köszi, hogy ezt megosztottad velem, de kicsit azért eltértél a tárgytól. Itt most nem azokról az élményekről van szó, amik egy ember életében általánosságban a legmaradandóbbak, mint az első sex, első kocsi, meg a tököm tudja. Nyilván ha egy embert az élményeiről kérdeznek, akkor nem a játékélményeit fogja felsorolni, az egy más szegmens az ember életében, máshogy priolizálja. De itt most játékokról van szó, ahol az adott pillanat az élmény, és egy sztoriorientált élményt az első alkalommal éled át igazán, ha eladod a játékot, vagy ha megtartod és hagyod a polcon rohadni, hogy bármikor elővehesd és felidézd az élményt, de az akkor sem lesz ugyanaz, mint mikor először vitted végig. Én erről beszéltem.:))
60.
Fata Morgana
#56: Ezen jót derültem mert ennél nagyobb ordas baromságot régen hallottam.

Volt egy doku film amit egy "elfekvőben" (gondolom tudod mi az) forgattak egy ficko firtatta az embereket meséljenek az életükről megélt eseményekről kb. kivétel nélkül 45perc múlva csak ugyanazon dolgokat sorolták fel amit már korábban is.
Na ennyit az "el nem vehető" élményeidről az "idő" az amit bármit képes elvenni és hidd el nem kérdezi meg hogy szabad-e vagy sem.:)
59.
godach
#52: Nem kerülöm a választ csak dolgozok közben.
Egyébként mindegy mit írok, mert valamiben vagy egyet értünk és minden szuper vagy nem, de akkor olyan irányba megy el a dolog, hogy hihetetlen.
Szoktam gúnyosan viccelődni, de akkor sem bántásból. Írásban ez sajna nem jön át.
58.
supair
.....hogy a f...szoba ment el kettő is mondandombol? Sebaj.Nagyobb eséllyel jut el a cimzetthez...-D
57.
supair
#34: Rohadtul unalmas és monoton hozzászólásaid vannak......már csukott szemmel nyomom az első betű után.For The Gamekapocs.
56.
Ps fanboy
#53: Mondjuk egy játék végigvitele után az élmény a tiéd, azt már senki nem veheti el. :))))
55.
supair
#34: Rohadtul unalmas és monoton hozzászólásaid vannak......már csukott szemmel nyomom az első betű után.For The Gamekapocs.
54.
Kawada
#53: Hát akkor puffogj ezen, az sokkal értelmesebb. :))
53.
Fata Morgana
#51: Nettó baromságot írsz az hogy valaki mit érez és a valós tény marhára nem ugyan az.
Így működnek a reklámok is.:)))
52.
DeKor
#50: Válaszkerülés. De beszédes, értettem.
51.
Kawada
#48: Ha az ember úgy áll hozzá, hogy a multiért fizet, és akkor is fizetne, ha nem járna játék/akciós, stb. akkor ő érezheti úgy, hogy ingyen van. Nem kell ebbe mélyebb dolgot látni szerintem.
50.
godach
#49: Beszélgetek. Most azt a hozzászólás úgy írtam, mintha egy asztalnál ülnénk és söröznénk. :) a többiekkel együtt
49.
DeKor
#44: Így viszont belegondolva úgy tűnik, mégis jól értelmeztem a személyemmel kapcsolatos szarkazmust az első hozzászólásodban. Egy ilyen Ultimate-től és társaitól még el is várom, hogy félreértsenek, de tőled...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...