Cyberpunk 2077 - saját zenei albumot kap a Samurai

  • Írta: szlav
  • 2019. július 3.
  • Hír
Johnny Silverhand (Keanu Reeves) legendás chrome rock együttese, a Samurai saját zenei albumot kap, hála a Refusednak. Az E3-as előzetes végén hallott Chippin' In című számot már teljes egészében meghallgathatjuk.

Akik ismerik a Cyberpunk 2020 asztali szerepjáték világát, azok számára nem kell bemutatni a Samurai-t, Johnny Silverhand őrületes chrome rock bandáját. Az idei E3 során pedig a Cyberpunk 2077-re várakozó játékossereg is megismerkedhetett a legendás frontemberrel, Johnny Silverhanddel, hiszen őt alakítja majd Keanu Reeves.

A bemutató végén elcsíphettünk egy részletet a Samurai egyik legnagyobb számából: a Chippin' In mindig is a Cyberpunk-univerzum egyik legjellegzetesebb indulója volt, amit most a Refused nevezetű svéd punkbanda dolgozott fel.

A Refused egyébként egy teljes válogatásalbummal készül a Cyberpunk 2077 megjelenésére, amit természetesen a Samurai név alatt adnak majd ki. A lemezen sok olyan szám lesz, amit a Chippin' Inhez hasonlóan az eredeti szerepjáték inspirált, de találunk majd teljesen eredeti dalokat is.

A Cyberpunk 2077 jövő április 16-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

44.
Celeronikus
Ha már Cyberpunk, akkor én ilyesmi zenét hallanék szívesen a játékban, pl autóvezetés közben rádióban vagy ha koncert is lenne a játékban: https://www.youtube.com/watch?v=DjpfG4FyvuU
Ők tökéletesen vegyítik ezt a HC Punk-os vadulást elektronikus, sötét futurisztikus, cyberpunk jellegű atmoszférákkal. Zenei műfaj meghatározásban Industrial, Punkosabb beütéssel, más szóval Cyberpunk.

Háttérzenének a városban történő barangolás, lövöldözések alá meg valami soundtrackesebb sötétebb tónusú Synthwave/Retrowave és futurisztikusabb electro-ambient zenéket tudnék elképzelni.
31.
hajbel
#29: Nekem nem tetszett. Régiekhez nagyon hasonló populáris mintákkal, válogatás album feelingje van, semmitmondó szövegekkel. Amiért a prodigyt szerették régebben az az újítás volt, és azon a lemezen ebből szerintem semmi sem érződik. Bár azt is hozzátenném, hogy nem az én műfajom, bár meghallgattam a lemezt.
30.
hajbel
#28: Ez szerintem sem punk, de ha annak tartják magukat, akkor felőlem... Miért ne lenne a Green Day punk? A rendszert, celebeket, vallást szidják, még ha eléggé populáris formában is. Gondolom, a punkot az undergrounddal kötöd össze. Viszont sok punk átment popba azért a történelem folyamán. Jelenlegi felhozatalból Bad Religion, No FX, Pennywise szerintem a legjobb punk bandák, bár a sex pistols szövegeit jobban szeretem.
29.
br1Koo
#27: A Day is My Enemy szerintem elképesztõ jó album lett. Nem hiszem hogy alkotói válságban lennének, bár Keith halála csunyán betett a csapatnak szerintem.
28.
Nyarlako
#26: Ez szerintem nem punk, az nálam ott kezdödik hogy GG Allin, The exploited meg a Sex pistols. Persze már jó ideje mindenre ráhúzzák, egyesek szerint még a langyi Green day is punk.
27.
hajbel
#25: A Prodidzsáj valóban tudna talán valamit villantani, de náluk az utóbbi 10 évben kiégés, alkotói válság van. Szerintem ez nagyban hozzájárult Keith Flint halálához is.
24.
br1Koo
Hát ha már 2077, akkor még környezetbe illõ is lehet a hangzásvilág. Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy a Retrowave is a nyolcvanas évek hangzásvilágát eleveníti meg új stílusban. Lehet, hogy a jövõben az oldschool rock ismét kurva menõ dolog lesz, ha a modern elektronikus zenék telítik a piacot, hamar rákaphat a közönség valami "frissre". Blast from the past.
23.
ollie92
Nem tudom mit vagytok kiakadva, ez csak JK egyik száma egy színes, fiktív világban. Nem ez a szám fog szólni minden sarkon. Ha már Cynerpunk, akkor szerintem túlnyomórészt synthwawet fogunk hallani. Lehet az is, hogy rádiók lesznek akár a GTA-ban, még az is lehet, hogy saját számokat is implementálhatunk. Ki ne akarna egy fasza autós üldözést Rostás Szabika tempóban baszatni ?!
20.
Neotechtr
#14: ez

Nekem amúgy átjött a stílusa ennek a szösszenetnek, csak kicsit olyan, mint ha a NY HC lenne összekeverve valami erőtlennel. Nem mondom, hogy nem jön be a szám és örülni is fog a lelkem, ha ilyen lesz, de ... nem ezt szánnám neki.

Ha ez a stílus, akkor valami Sick of it All - Scratch the Surface szintű menést díjaznék, az nem ilyen erőtlen, de még mindig vajas kenyér. Egyébként a Nine inch Nails már bizonyított, hogy lehet lekarcolni az ember agyát játékzenével, szóval attól tuti fosnám le a falat, annyira bejönne, ez 100%.

De az igazi bánatom, hogy nem ilyen zenéje lesz:

https://www.youtube.com/watch?v=JXh-VXYyAHk

vagy

https://www.youtube.com/watch?v=eL1jPWOEwB8

Ezek azért instant CP zuhanások.
17.
szekeres91
Egy szám alapján ne ítéljük meg a teljes albumot, talán lesz futurisztikusabb nóta is. Ehhez a játékhoz inkább az algorithm nevű formáció passzolna.
https://youtu.be/zwG97ah0mEU
16.
medson
Egyet értek az előttem szolokkal, énis vártam hogy legyen egy futurisztikus feelingje a zenéknek, yt n nemrég találtam rá hogy van egy külön zenei műfaj is rá úgyhogy duplán nem értem miért nem azt a vonalat követik.
15.
kastorhun
Nem valami nagy szám ez a zene, elsősorban a Metalt és a Hard Rockot szeretem, de ez túl retro egy Cyberpunkhoz. Nem érződik jövőben lévőnek. Nem szeretem az elektronikus zenét, de ha már Cyberpunk akkor könnyedén beleférne egy kevés belőle.
14.
Nyarlako
Nem az én mufajom de egynek elmegy. Én igazából olyan zenéket látnék benne szívesen mint a Perturbator, Nine Inch Nails, Sidewalks & skeletons, Lazerpunk.
11.
Őrnagy
#9: Hm, 97-ben volt. De öreg vagyok...
10.
Őrnagy
#9: Vagy csak úgy, örülök, ha bármikor, bárhol rockot hallhatok :;
9.
Őrnagy
Nem rossz zene, de számomra nem elég futurisztikus.
Valamikor a 2000-es évek elején volt egy Spawn filmzenealbum, amin metál és rockegyüttesek Dj-kkel közösen készítettek.
Na, valami olyasmit inkább el tudnék képzelni ez helyett.
Amúgy meg örülök, ha rockot hallhatok bármilyen játékban.
8.
Ooorky
#5: MC Mental-t, mint minden normális ember.
7.
Őrnagy
#6: Megírtad helyettem.
6.
szekeres91
Öhmm, a Refused sohasem volt "Punk" zenekar, max Hardcore-Punk (van különbség, nem is kevés.) Ha már cikket írunk egy zenekarról, talán utána kellene járni...
4.
strike19
Úgy látom várhatok még rá:
"A Cyberpunk 2077. április 16-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra."
:D :D
2.
hajbel
1.
hajbel
Ez überkirály, de valahogy a cyberpunk világában sokkal több elektronikai elemet képzelek el a zenében.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...