Nem sulykolja belénk a politikát a The Outer Worlds

  • Írta: szlav
  • 2019. július 5.
  • Hír
Link másolása
Habár a The Outer Worlds megpendít majd pár politikai szempontból elég érzékeny húrt, az Obsidian mégis óvatosan elkerüli az állásfoglalást. A játék számára végérvényben a humor, és nem a strómankodás a fontos.

Az Obsidian következő szerepjátéka, a The Outer Worlds nem fél majd a kényesebb témáktól sem - ezt maga Leonard Boyarsky, a játék kreatív direktora vallotta be a VGC interjújában. Attól viszont, hogy egy játék érzékeny topikokat feszeget, nem feltétlenül kell, hogy politikai szócsővé váljon. Ez a cél a futurisztikus RPG-vel is: a társadalmi szatíra csak a humor és az izgalmas történet kedvéért kap majd helyet.

Boyarsky szerint a játékbeli politika mindig a hatalomról szól. Arról, hogy a nagyok hogyan használják fel azt, gyakran a kiszolgáltatottak ellen. "Én is szeretem a pénzt. Nem vagyok a kapitalizmus ellensége és jó néhány szempontból meg vagyok elégedve a társadalmunkkal. Na de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne még tér a fejlődésnek" - hozta fel a személyes példáját a játék rendezője.

"Amerikában nőttünk fel, és átéltük mindazt, amit a fogyasztói kultúra nyújtani tud. Otthon vagyunk tehát a témában, így tehát belefér, ha szurkálódunk benne egy kicsit. De ahogy az az Arcanum esetében, a faji kérdések feszegetése során is előjött, a történet mindig az erőegyensúly körül forog. Akörül, hogy a hatalmasok miként használják fel az erejüket. Igyekeztünk nagyon óvatosan kezelni ezt a témát. -- Nem szeretném, ha az emberek azt hinnék, hogy ez egy nagyon komoly politikai mondandóval rendelkező játék. A lényeg számunkra a humor és a szórakoztatás."

Boyarsky azt is elárulta, hogy létrehoztak számos olyan karaktert is, akik világnézetével nem feltétlenül értenek egyet, de mégis próbálták őket minél hihetőbbre megalkotni - olyan embereket hoztak létre, akikkel mások akár könnyen szimpatizálhatnak is. Ennek az fordítottja is igaz, vagyis találkozunk majd olyan arcokkal is, akik habár osztják Boyarsky nézeteit, nem feltétlenül lesznek túl szimpatikus alakok.

"Nem szeretnénk, hogy a játékunk egy politikai szócsővé váljon, nem akarunk ezen keresztül mutogatni dolgokra, hogy 'nézd, milyen szörnyű dolog ez meg az a világban!' A lényeg, hogy ha van egy probléma, annak meg kell vizsgálni minden aspektusát. Mindenképpen el akarjuk kerülni azt, hogy a játékosok úgy érezzék, kioktatjuk őket."

A The Outer Worlds október 25-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...