Gears 5 - videón a megújult Escalation mód

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 8.
  • Videó
Link másolása
A Gears of War 4-ben mutatkozott be, de a Gears 5-re kicsit megváltozott az Escalation nevet viselő multiplayer mód. A fejlesztők egy új előzetes társaságában fejtegetik, hogy mire számíthatunk.

Az alábbi videót a Gears 5 multiplayer részének dizájndirektora, Ryan Cleveland narrálja, aki négy pontba szedte össze, hogy mit érdemes tudniuk a játékosoknak az Escalation módról. Állítása szerint a Gears of War 4-ben bemutatkozott móka még inkább megköveteli majd a csapatmunkát, és ez a Gears-sorozat eddigi legmélyebb kompetitív játékmódja.

Az Escalationben két ötfős csapat esik egymásnak, a feladatuk pedig az, hogy a térkép három kontrollpontját elfoglalják: egy terület elfoglalása másodpercenként hozza a pontokat a csapatunk számára, kettő még több pontot jelent, és ha mindhárom a miénk, azonnal vittük a kört - egy meccs 13 körből áll egyébként.

Érdemes viszont taktikázni: egy játékosoknak csak öt élete van körönként, ha ezek elfogytak, nincs több respawn abban a körben. A fejlesztők szerint előállhat olyan helyzet, hogy a játékosoknak érdemes inkább gyorsan kiesniük, és elbukni a kört, mint az értékes erőforrásokat pazarolni - körönként egyébként egy, a félidőben pedig öt extra élet jár mindenkinek.

A fegyverválasztó-rendszer átalakult. Minden kör után kiválaszthatjuk, hogy mely fegyverekre van szükségünk, melyeket szeretnénk fejleszteni, és melyiket tiltanánk le az ellenséges csapat számára. Itt is lesz lehetőségünk taktikázásra bőven, például dönthetünk úgy, hogy a fegyvereinket a csata sűrűjébe tesszük, és nem a respawnpontokhoz közel, így azok kevesebbe kerülnek majd.

Végül érdemes megemlékezni a spawnrendszerről is: az új alapfelállás szerint három játékos spawnol az első sorban, kettő pedig hátul, ez azért fontos, mert csak ők csak kapnak gránátokat alapértelmezetten, a többieknek külön kell költeniük rá. A respawn 16 másodpercig tart az első körben, utána körönként egy-egy másodperccel rövidebb lesz, és csak a félidőben áll vissza.

A Gears 5 szeptember 10-én érkezik PC-re és Xbox One-ra, de a játék bétatesztelése már július 19-én kezdetét veszi - ebben az Escalation mód is elérhető lesz. Fentebb láthattok egy videót az új District pályáról is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...