Breaking: bemutatkozott a Nintendo Switch Lite

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 10.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo meglepetésre az E3 után sütötte el a várva-várt bejelentést, miszerint érkezik a Nintendo Switch némileg leegyszerűsített, ám olcsóbb kiadása. A Nintendo Switch Lite kizárólag kézikonzolként használható.

Beigazolódtak a pletykák, bemutatkozott a Nintendo Switch Lite, amely a Nintendo Switch kistestvére lesz: a konzol három különböző színben (sárga, szürke, türkiz), 200 dolláros áron kerül majd forgalomba szeptember 20-án, vagyis olcsóbb lesz, mint a két éve bemutatott modell. Novemberben egy pokémonos különkiadás is érkezik a gépből.

A vékonyabb árcéduláért azonban némi kompromisszummal kell fizetnünk. A Switch Lite kijelzője 6,2 helyett 5,5 hüvelykes, igaz, továbbra is 720p felbontás mellett üzemel. További erős megkötés, hogy a konzol nem csatlakoztatható tévéhez, így azt egyszerű kézikonzolként indítja útjára a Nintendo, nem pedig hibridként, mint a nagytestvért. A Switch Lite így csak azokkal a játékokkal használható, amelyek a handheld módot is támogatják.

A Switch Lite borítása alatt is történtek változások, jóllehet a beépített (és microSD-kártyával bővíthető) tárhely továbbra is 32 GB-ra rúg. A kiotóiak szerint a konzolba egy hatékonyabb processzor került, így ennek (és vélhetően a kisebb kijelzőnek) hála az akkumulátor egy feltöltéssel 20-30 százalékkal tovább bírja, mint az elődé. Fontos megemlíteni, hogy az új proci következtében a Switch ventilátora is kisebb lett, így összességében az egész konzol összement picit - ennek megfelelően a Switch Lite a Nintendo Labo-kiegészítőkkel sem lesz kompatibilis.

A gombkiosztás nem változott, az egyedüli érdekesség az, hogy a bal oldalon pihenő négy gombot egy normális D-padra cserélte a Nintendo. Mindezt azért tehette meg, mert a Switch Lite nem a lecsatolható Joy-Conokkal érkezik, és így a két oldal gombjainak nem feltétlenül kell hasonlónak lennie (aminek ugye a lokális multinál volt értelme). A Joy-Conokkal együtt a rezgőmotorok is búcsúznak, ha viszont mindez hiányozna, még mindig csatlakoztathatjuk a géphez a már meglévő, vagy külön megvásárolt kontrollereinket.

Az első beszámolók szerint a Nintendo Switch Lite a Nintendo 2DS XL-re emlékezteti a játékost. Ezt csak azért érdemes megemlíteni, mert a korábbi pletykák is arról szóltak, hogy a Nintendo a 3DS mintájára tervezi továbbfejleszteni a Switchet, vagyis érkezik egy olcsóbb, egyszerűsített kiadás, amely a 2DS-hez fogható (ez a Switch Lite), és készül egy valamivel erősebb, drágább példány is, ami pedig a New 3DS XL-hez. Ez utóbbi létezését még nem erősítette meg a cég.

60.
60.
Ooorky
#59: Kiheréltnek nem mondanám, ez kvázi a 3DS/2DS utódja, egy különálló konzol ami kompatibilis a Switch-csel.
Az ár/érték arány meg relatív, hiába olcsóbb egy Xbox One Slim ha hordozhatósághoz 80 kilót kell a hátamon cipelnem.

Fő probléma az analóg kar továbbra is, 2 év alatt 3 féle gyártó termékei kerültek a Joy-con-okba, és ugyanolyan sz*r mindegyik, az interneten fellelhető OEM példányok se bírják fél évnél tovább.
Egyszerűen túl kis méretű az érzékelő elektronika, ami miatt rendkívül érzékeny a szennyeződésekre, ráadásul a kis méret miatt pl. "kattintás"nál az érzékelésre használt vékony acél lemezben apró bemélyedések keletkeznek amik idővel teljesen használhatatlanná teszik az analóg kart.
Ez egy 25000ft -os külső irányítónál is irritáló, egy 80.000ft-os készülékbe beépítve pedig elfogadhatatlan, Nintendo pedig egyszerűen nem hajlandó elismerni a hibát...
https://www.aliexpress.com/item/32857143730.html

Gyereknek 2DS XL-t vegyél Pokemon-nal, jobban jársz :-)
59.
59.
user101
Két dolog jutott eszembe:

- itt mindenki megbuggyant a melegtől :)
- ez a változat szopa's:
pici kis kedvezményért kvázi adnak egy kihere'lt vackot... ez így nem pálya. Azt gondolom, hogy eddig is messze a switch volt a legrosszabb ár/érték aránnyal rendelkező konzol, de ez a butított vacak még egy lapáttal rátett!

Tökre örültem a kezdeti híreknek, mert a gyereknek akartam venni egyet, de annyit nem ér amennyiért vesztegetik. Erre kijönnek egy ilyen használhatatlan vacakkal ilyen áron, hát b@sszák meg!
58.
58.
Rezsidémon
#56: Szóval semmid sincsen a fölényeskedésen kívül, amivel leplezni akarod, hogy beégtél a haveroddal, mint a szar :D gondoltam ám, helyesírás kártya meg a többi mindig ilyenkor jön, linkek meg soha nem lesznek, max a hasonló gyászok okfejtései, az meg ugye kit érdekel
56.
56.
Ooorky
#55: Először fejezd be az ötödik osztályt és tanulj meg helyesen írni.
Utána olvasgass a szarkazmusról és beszélgess felnőttekkel róla.
Ha nagyobb leszel megpróbálhatsz külföldiül is tanulni.
Akkor kapsz majd linkeket.
55.
55.
Rezsidémon
#54: Hivatalos forrás? Vagy csak találgatás? légy a mesterem, látom, intelligens vagy es tájékozott
54.
54.
Ooorky
#53: Buta vagy és tájékozatlan.

Ha nem vergődni jönnél ide és csak minimálisan is érdekelne a téma akkor tudnád, hogy ugyazokat az analóg karokat építik be amiket a joy-con-okba...
53.
53.
Rezsidémon
#51: Mármint mi nem megy? Egy meg sem jelent termék szarozása látatlanban? :D
Az összeszerelés minőségét előre megkérdőjelezni úgy, hogy a kezemben nem volt még az adott tárgy, csak annak elődje?
És persze nem kizárt, hogy elcseszhetik, de nem kéne megvárni, amíg ez konkrétan kiderül?
Bocs, nem akartalak ossze zavarni titeket ilyen bonyolult kérdésekkel :)
51.
51.
Ooorky
#50: Ne erőltesd, nem megy ez neked.
47.
47.
Ooorky
#46: Én gondolkozok a pokémonos verzió megvásárlásán, asszony úgyis állandóan lenyúlja a mostanit Mario Kart-ozni (pedig direkt emiatt vettem meg ps-re a CTR-t...), nekem meg utazáshoz/munkahelyre kell.
De azok a joy-con-ok... Ha kivennék a "kattintást" nem lenne velük semmi baj.
+kellene valaki akinek elpasszolom a játékok letöldő kódjait, mivel díszdobozost akarok venni a Pokemon Sword-ból.
39.
39.
Ooorky
38.
38.
Őrnagy
Most, hogy az áfát megvitattátok, beszélhetnétek kicsit az oktatásról, nemzetközi viszonylatban.
26.
26.
Ooorky
A kimoderált témához még annyit, hogy akinek Switch-e van annak illik értenie az amerikai árazáshoz, mivel minden amerikai eshop-os vásárlásnál kéri az irányítószámot (esetemben 97223) mivel az alapján számol végső árat (főleg az Ubisoft játékokat szokták brutálisan leárazni odaát).
18.
18.
Zuzmo
Sajnos várható volt a 80 ezres ár, de úgy hogy nem lehet dokkolni, kissé magas :/
17.
17.
Ooorky
Sikerült alaposan alálőnöm az árazást:

https://www.alza.hu/nintendo-switch-lite?dq=5638737&o=2#parametry
5.
5.
batnor
Nem is tudom egyesek miért várnak 60e-s árat, USA továbbra is nettó árat ad termékekre az államaiban eltérő áfa miatt. Tehát idehaza számolni kell az jó magyar áfával illetve egy kis vámmal is így lesz a 80e ár valósabb:
https://www.alza.hu/nintendo-switch-lite-turquoise-d5638737.htm?o=1#parametry
3.
3.
zozo76hun
nekem bejon(ne), ha a tv kimenetet nem hagytak volna le. igy siman csak radugni a gepre a tv-t, nem kellene dokkolo se. aztan egy pro kontroller es kesz. tetszik hogy a joycon-ok mar fixek vegre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...