A rajongók zenéi szólhatnak az új Watch Dogsban

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 16.
  • Hír
A Ubisoft ismét megállapodott a HitRecorddal, így tíz rajongók által szerzett dal is felcsendülhet majd a Watch Dogs folytatásában. Nem mindenki tartja azonban egyenesnek a kiadó kezdeményezését.

Ha ismerősen cseng a HitRecord neve, az nem véletlen, a Joseph Gordon-Levitt alapította szervezet egyszer már lepaktált a Ubisofttal, méghozzá a Beyond Good & Evil 2 kapcsán. A platform célja, hogy összecsődítse a szabadúszó művészeket, akik akár együttműködve is alkothatnak annak reményében, hogy valakinek megtetszik a munkájuk, és fizet értük.

Az új HitRecord-Ubisoft együttműködés tárgya a Watch Dogs: Legion, ezúttal tíz dalt várnak a rajongóktól, amelyek aztán felcsendülhetnek a játékbéli rádiókban. A készítők rock, hip hop, metál, punk és elektronikus zenéket várnak, továbbá elvárás, hogy azok kapcsolódjanak valamilyen módon a játék londoni körítéséhez. A tíz kiválasztott dal szerzői 2000 dollárt kapnak dalonként, továbbá a nevük bekerül a játék stáblistájába is - a zsűri szerepét a HitRecord tölti be.

A Beyond Good & Evil 2 esetéhez hasonlóan most is voltak, akik nemtetszésüket fejezték ki a kezdeményezéssel kapcsolatban, köztük Mike Bithell, a Thomas Was Alone és a John Wick Hex alkotója is. A fejlesztő a Twitteren fejtette ki, hogy ezzel a húzással csak kihasználja a rajongókat a Ubisoft, míg a zenélésből élők munkáját leértékeli.

Bithell a "nospec" (vagyis "no speculative work) hashtaget is odabiggyesztette a bejegyzés mellé, ami arra utal, hogy így a rajongók közül sokan ingyen dolgoznak majd azért, mert valami pénzt remélnek, pedig mindenki fizetést érdemelne. Bithell azt javasolja, hogy inkább az alkotók meglévő munkáira alapozva hirdessenek pályázatot, szűrjék ki azokat, akikkel együtt dolgoznának, utána pedig fizessenek mindenkinek.

A Ubisoft később egy közleményt is kiadott a témában, amelyben jelezte: a Watch Dogs: Legion audiocsapata több mint 140 zenésszel működik már együtt, a HitRecorddal indított kezdeményezés pedig teljesen önkéntes, és azt a célt szolgálja, hogy a rajongók feltűnhessenek a munkájukkal a játékban.

9.
hajbel
#7: Amikor én a kommentet írtam, ez a bekezdés még nem volt benne. Ettől még a játék übergagyi lesz grafikai szinten, storyval pedig már nem is próbálkoznak.
8.
Ultimate
#6: Rosszabbnak talán nem,mert a Watch Dogs 2 überripacs anarchista műmájer csőcselékét akiket a főszerepekbe raktak nehéz lenne überelni...Csak ettől még jónak sem ígérkezik, az első rész a hibái ellenére teljesen korrekt volt. Azt a szintet ezzel az eddig látottak alapján nem hozzák most se.
Az AC valóban jó irányt vett, sőt az Ubisofté nálam a gen egyik legjobb legszórakoztatóbb játéka a Mario Rabbids (nem is értem), de közben a szemétgyártást is tolják tovább....
7.
hedzsooo
#1: "... a Watch Dogs: Legion audiocsapata több mint 140 zenésszel működik már együtt.." Te egyébként el is olvastad ezt a cikket? :)
6.
hedzsooo
#2: Az AC-k terén mostanság vlgre mertek újítani, ráadásul a jó írányba de tényleg mondtak már jópár maszlagot több címük esetében is a játék show-k (pl. E3) alkalmával... Szóval előre én sem mernék mérget venni rá, hogy jó/jobb lesz ez a W3 mint az előző 2 része de egyenlőre rosszabbnak sem ígérkezik..:)
5.
hajbel
#2: +1

#4: Inkább a második.
4.
Nyarlako
Ha már lesz Watch dogs 3 jo lenne egy Sleeping dogs 2 is.
2.
Ultimate
Elment minden pénz arra hogy a játékban minden egyes npc-nek külön mozgást,élettörténetet,stílust és kinézetet csináljanak!! :-O

// Az idén is az Ubisoft fogja elvinni a bullshit nagydíjat, majd lesz kék sapka zöld sapka, 6-8 féle mozgásanim az utcai embereknek + 1-2 mondatos történetek...:D
Mellé a karakterközpontú Singleplayer amiben az ember kicsit is átérzi a főszereplőt, gyakorlatilag nullára redukálódik.
Sajnos biztos nem lesz ordas nagy bukás ennyi hazugságot és hype-ot összeharsogva róla...
1.
hajbel
Spórol az Ubi, mily meglepő. Gondolom egy befutott zeneszerző, vagy akár ismert előadó száma sokszorosába kerülne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...