PC-re és PS4-re tart a Doom 64

  • Írta: szlav
  • 2019. július 29.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a Bethesda alaposan jár el, ha a klasszikus Doom-játékok felélesztéséről van szó. A korhatár-besorolással foglalkozó PEGI információi alapján modern rendszerekre költözhet a Doom 64 is.

Hatalmas reneszánszát éli a Doom-széria. Nem elég, hogy idén ősszel beköszön a DOOM Eternal, a Bethesda az idei QuakeConon váratlanul bejelentette azt is, hogy modern platformokra költöztette a széria első három darabját is. S habár az utóbbi kezdeményezés nem volt teljesen zökkenőmentes, abban talán kiegyezhetünk, hogy mindenki jól jár vele, ha modern PC-s konfigurációkon és jelengenerációs konzolokon is élvezhetjük ezeket a klasszikus shootereket.

A történet azonban itt nem ér véget, a PEGI weboldalán ugyanis feltűnt egy régi-új cím. Úgy tűnik, hogy PC-s és PlayStation 4-es korhatár-besorolást kapott a Doom 64, a Midway 1997-es játéka (bizony, ezt nem az id Software készítette), amely anno kizárólag Nintendo 64-en jelent meg, a története pedig a Doom II eseményeit követi.

Az eddig látottak alapján tehát a PC-s és a PlayStation 4-es port tűnik a legvalószínűbbnek, de meglepődnénk rajta, ha a játék nem tenné tiszteletét Xbox One-on és Nintendo Switchen is. Reménykedjünk benne, hogy minél előbb rátehetjük a mancsunkat a Doom 64-re is, elvégre a Bethesda a DOOM évének nevezte az idei évet.

2.
2.
Király, én PC-n fogom tolni, mert ez még nem volt meg és ugye ez az eredeti doom 3.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...