HWSW: Nintendo Switchre is utat talált az Android

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 30.
  • Hardver
Link másolása
Ha a Switch játékai helyett inkább az Androidra megjelent játékokat szeretnéd a hibrid konzolon játszani, már annak sincs akadálya. A kézikonzolon egyelőre a Lineage OS 15.1-et sikerült telepíteni, meglepően sok funkcióval.

Csak idő kérdése volt, hogy az Android a Nintendo Switchre is utat találjon: az XDA Developers fórumait frekventáló két fejlesztőnek hála már bárki használatba veheti a rendszert, pontosabban annak az egyedi ROM-os közösségben jól ismert LineageOS variánsát a hibrid konzolon. A mutatvány a langer hans és bylaws nicknév alatt alkotó fejlesztőpárosnak köszönhető, akik a LineageOS 15.1-es verzióját igazították a Switchhez, pontosabban annak még törhető verzióihoz.

Néhányan biztos emlékeznek még rá, hogy a gyártó tavaly nyáron egy új variánst adott ki a konzolból, amely már védelmet élvez egy a hackerek körében népszerű, tetszőleges kódfuttatást lehetővé tevő coldboot sebezhetőség ellen. Miután a hiba a készülékben használt Nvidia Tegra chipek bootROM-jában található, azt a vállalat szoftverfrissítéssel nem tudta orvosolni, vagyis a frissített Switch-kiadást megelőzően eladott példányok továbbra is hackelhetők. Az XDA kapcsolódó cikke szerint egyébként jellemzően a tavaly július előtt értékesített modellekkel érdemes próbálkozni.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

17.
17.
Ooorky
http://is2.4chan.org/v/1564575446993.jpg
10.
10.
Ooorky
#9: Az a nyárlakó, figyelj már oda ha kötekedni próbálsz.
8.
8.
Ganzer
#7: Gyó, ezt nem tudtam hogy az Outer Worlds-öt is kiadják rá. Kellemes meglepetés, majd behúzom switchre.
7.
7.
Ooorky
Így már értem miért dobják ki a W3-at Switch-re, azon gyakorolnak :-)

https://www.youtube.com/watch?v=6kKZF-FBubQ
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...