PC-n nem lesz előtölthető a Borderlands 3

  • Írta: fojesz
  • 2019. augusztus 14.
  • Hír
Link másolása
Habár az Epic Games Store-on már működik elvileg az előtöltés lehetősége, a Borderlands 3 esetében nem lesz elérhető a funkció. Új látnivalókkal tudunk vigasztalni titeket cserébe.

Habár az Epic Games Store fejlesztéseit összegző Trello-tábla szerint az előtöltés lehetősége már éles az üzlet felületén, Tim Sweeney, a cég vezetője szerint a Borderlands 3 esetében nem fogják biztosítani ezt a funkciót.

Az úriember azt mondta, a helyzet "bonyolult", de röviden arról van szó, hogy míg néhány játéknál valóban jól működik ez az opció, nem biztosak benne, hogy egy ilyen kaliberű blockbustert jól szolgál ki.

Erre persze a rajongók azonnal felvetették, hogy biztosan jó ötlet-e hagyni, hogy a játékosok egyszerre tenyereljenek rá a letöltés gombjára szeptember 13-án, Sweeney megnyugtatott mindenkit: 10 milliós Fortnite-eseményeket is kiszolgálnak a szervereik, nem fog összedőlni a ház a Borderlands 3 rajtjakor sem.

Így legyen! A Borderlands 3 PC mellett PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg. A mai napon kaptunk egy adag friss látnivalót is a játékhoz: fent láthatjátok az új előzetest, alább pedig egy hosszabb gameplay videót.

Mivel a nemzetközi sajtó futhatott egy kört a várva-várt folytatással, rengeteg felvétel érkezett (a Gematsu korrekt gyűjtést végzett, itt találjátok!), mi a GameSpot videóját emelnénk ki közülük: egyrészt ebben FL4K kapja a főszerepet, másrészt bemutatkozik benne Balex is, akit Ice-T szólaltat meg.

72.
72.
Ra1D3n
#68: Erre az előfizetés dologra még én is igazat tudok adni. Hosszú távon abszolút nem lesz tartható. Példának okáért a disney is készül a saját streaming szolgáltatásával ahol úgy érzem a piac már elég telített. Nem fogok álszenteskedni, de netflix mellett nem tudom milyen valószínűséggel fogok befizetni a disney féle tartalmakra, pedig alapvetően érdekelnek. Na meg gondolom első körben kis hazánkban lehet nem is fog élni a szolgáltatás...

Ellenben én az EGS jelentétét nem érzem akkora érvágásnak, mint Ultimate aki jóformán hisztérikus rohamot kap tőle. Eddig is szüksége volt az embernek battle.net launcherre, originre, ubiplayre, stb.-re, és ez is közrejátszott abban, hogy a PC-t mint platformot már nem igazán használom munkán, és nézelődésen kívül egyebekre. Erre van 2 célplatformom, kivéve ha az adott cím csak PC-re jön, de akkor sem sírok bele a nagyvilágba. Ettől függetlenül az előfizetéses szolgáltatások és a launcherek összehasonlításánál kicsit olyan mintha az almát a körtével hasonlítanánk össze. Ettől függetlenül a véleményem tartom, hogy mára már annyira túl van fújva a lufi, mint a korábban említett metoo hisztéria...
70.
70.
#68: Én magam mondjuk el is tudom ezt fogadni. Még a metrónál írtam, hogy ha epic shop lesz csak, akkor az pont annyi plusz szolgáltatást fog nyújtani, mint a torrentes verzió, de aztán rájöttem, hogy öreg vagyok én már bohócnak. Metrót mondjuk nem is vettem meg náluk, de kiszórják a PS exeket 10€-ért, úgy már megy a dolog.

Az EGS esete nyilvánvaló, de amúgy van egy trello-juk, ahol figyelemmel lehet követni, miket akarnak fejleszteni. Ha nem akarnak a jövőben fűbe harapni, akkor úgy kell figyelniük, hogy az EGS már ne az úgynevezett cd kulcsos rendszert támogassa, hanem a kulcs nélkülit. Ugye anno a legjobb megoldás volt a cd kulcs, erre épült fel a Steam és utána az egész ipar. (A Steam, ami kezdetekben még nagyobb bullshit volt, mint az epic item shop) Ez a kulcsos rendszer, a sok retailer és maga a G2A nagy szerepet játszott az egész ipar tisztára és jogszerűvé mosásában. Most persze a faszjancsiknak már ez sem elég. Most már az eredeti és jogszerű játékra ugatnak, mert már az sem elég, ha veszed a játékot, csak tőlük, csak drágán akarják, hogy megvedd. Ugye ez mindenkinek világos, hogy nem fog menni.

Ami a legtöbb embernek a valódi bánata az nem az amúgy, hogy egyel több ikon, vagy launcher lesz, hanem az, hogy amit 10 év alatt összetoltak Steam-en, az most egy üzleti dolog miatt ne menjen a levesbe. Rajtam nem segítene, ha a csaknem 400 Steam játékomat engedélyeznék, hogy letöltsem és kiírjam lemezre.

Ez pedig el fog jönni egy ponton.
68.
68.
delphijos
#67: Ez az "ezer helyre" előfizetés tök igaz. De amúgy a zene streaming szólgáltatók is csinálták ezt az exkuzív megjelenés dolgot ( induláskor ). Mindíg olvasom hogy ne exkluzivással, hanem "szolgáltatással" versenyezzenek. Az a baj hogy azért ez nem annyira egyszerű. A Steam olyan régi, hogy pl. egyszerűen képtelenség rögtön egy jobb rendszerrel előjönni a "semmiből". A film streaming-nél is van egy szint amin nagyon nem lehet túllépni... ( A zenei szolgáltatóknál is csak totál elhanyagolható semmiségek vannak, ott is inkább csak ízlés kérdése ki melyiket válassza ) De elindulni egy szolgáltatással, úgy hogy a konkurens már évek óta a piacon van, úgy hogy mindenben "jobbak", ez teljes képtelenség..... Kell valami más, és az Epic az időleges exkluzivitást választotta. Persze, lehet ezért utálni őket, de azt "követelni" hogy minden szereplő zárjon be, jó a Stream, az irreális elvárás. És azt igenis jól mondta Ra1D3n , hogy a PC nyílt platform, lehet örülni ( ingyen multi ) de néha van hátulütője is.... Ez van. Vagy "megerősödik" az Epic store, (és mivel már üzemel, és nem csak tolni kell bele a pénzt, a háttérben megy / mehet a fejlesztés ) hogy tényleg valódi alternatíva legyen, és akkor ezek az exkluzív marhaságok megszűnnek ( azt is látni kell, hogy ez azért nem olyan jó ám a boltnak, sokba van ez... ) vagy nem sikerül az áttörés, és eltűnnek ( ilyet is láttunk már ). Lehet hogy felhasználó szemmel nem tetszik az embernek mindíg egy piaci szereplő módszere, de azért ne legyünk gyerekek, szuperjószívűkedvesaranyoslelkiismeretes módon senki nem fog a mai világban sikert elérni. Ezt sajnos el kell fogadni.
67.
67.
#62: Azért ennyire nem kell zokon venni semmit, amit a másik mond. Mint a masterrace legnagyobb fattya nyilatkozhatom neked, hogy a torrent az eddig is volt, most is van és lesz is. Az most lényegtelen, hogy jónak látjuk személy szerint, vagy nem, nem erről akartam pofázni. Maga torrent dolog az utóbbi pár évben jeletőset vesztett a felhasználóiból, köszönhetően a Youtube (zene), Spotify, Netflix és hasonló olcsó és finom szolgáltatásoknak köszönhetően.

De mivel most minden jogtulaj minden áron a havi előfizetéses szolgáltatásoktól vár pénzt és emellé jönnek az exkluzív tartalmak, így neked már nem egy szolgáltatásra kellene előfizetned havonta, hanem 74-re. Az utóbbi évek csökkenéséhez képest hatalmas erővel tért vissza emiat a torrent világ szinten és itt csak a csereszne a hab tetejére az EGS. Itt a lényeg nem az Ultimate, meg a masterrace a lényeg. Ha beleküldik a felhasználót egy olyan helyzetbe, ami számára vállalhatatlanul pofátlan, akkor legyen az film vagy játék, eszébe fog jutni a torrent. Az egész világon. Mindenhol.

Ha most elkezdenék azt, hogy az online zenehallgatásért fizetni kell, de van minden, akkor mindenki fizetne. Ha úgy kezdenék el, hogy ez az előadó csak spotify, ez a másik csak deezer, a harmadik csak youtube és mindháromért fizetni kéne, akkor megnégyszereződne a torrent azonnal.
66.
66.
Ooorky
#65: Ezt a kilométeres picsogást elolvassa valaki?
62.
62.
Ra1D3n
#54: Kár volt belemenned ebbe a vitába. A másztörrésznek új a kialakult szituáció, és más megoldást nem tudván különböző fogyatékos megoldásokkal, és elkúrt ideologizálással jönnek bizonyítani az igazukat. Van ez az Ultimate gyerek aki aztán egyenesen mindenkinél okosabbnak, különbnek, szentebbnek hiszi magát, közben máshoz sem ért, csak a szépen csomagolt fröcsögéshez, aki szerint a review bombing egy teljesen normális reakció az egs exkluzivitásra. Innentől kezdve kár vele foglalkozni. Savanyú neki a szőlő, mert a csúcsszuper nyitott PC-s világban ő nem hajlandó letölteni egy klienst(amire az eleve csúcsszuper nyitott platform miatt van lehetőség. Egyszer pozitívum a nyitott platform, de ilyenkor meg negatívum, tehát abszolút totál idiótát csinálnak magukból), mert kína kémkedik, mert exkluzív értékesítési joga van az egs-nek fél-1 évig(nem tudom meddig), de ő olyan fasza gyerek, hogy a steames verzió megvárása helyett inkább lewarezolja. Ha engem kérdezel szánalmas amit művel/nek, de, hogy őszinte legyek, az ő vergődését nézni ritka szórakoztató :) Tipikusan az az ember aki kb lüktető érrel a homlokán ordít a monitornak, már amennyire frusztrált ez a szerencsétlen... :)
60.
60.
delphijos
mert azon amin én járok, nincs klíma.... mekkora szemétség...

( nem értem ez miért maradt le )
59.
59.
delphijos
#34: Így van, a játék warez NEM lopás. És ez is igaz:

“Ráadásul Magyarországon mindezt a törvény sem tiltja, csak akkor büntetnek, ha te továbbadod, vagy eladod a jogtalanul letöltött játékot. ”

Ugyanakkor a torrent PONT nem esik ebbe bele,mert te letoltőként is megosztod.

A vitához meg -ami unalmas már ezredszerre, mert egyetértés nem lesz - csak a szokásos “képmutató” véleményemet tudom írni, hogy leszarom ki warezol, egyáltalán nem itélkezem, de azt én is utálom amikor ideológia van mellé hogy miért “jogos”. Hogy ne lopás példa legyen, mondjuk azt mondom, hogy nyáron nem veszek bérletet hanem bliccelek
56.
56.
Ooorky
#54: Én azzal tiltakozok, hogy másokat is erre buzdítok, mivel itt a készítőknek úgy sem származik ebből hátránya. Mármint azon kívül, hogy a jövőbeli játékukat se fogják sokan megvenni.
Mondjuk vicces, mennyire reneszánszát éli most a warez, a torrentoldalakon elkezdtek felkúszni a seed-erek számai egs exkluzív játékoknál, úgyhogy láthatóan térnek vissza azok akik anno a Steam miatt leálltak vele.
55.
55.
Fata Morgana
Nem értem ezt az előtöltési "cirkuszt", én is a megjelenés napján veszem meg a játékot és ugye azt is telepíteni kell a konzolra ami nem 10-20 perc, egy normális felnőttként gondolkodó játékos, azt hiszem nem hisztizne ilyen jelentéktelen baromság miatt.
54.
54.
prodigy1990
#53: Te már csak tudod...
Nem vádolok senkit, csak feltételezem. Aki a torrenttel jön, hogy azzal fejezi ki nemtetszését az Epic-kel vagy a kiadóval szemben arról meg joggal lehet feltételezni.
" Én pl ahol lakok nem is lehet torrentezni így, ha akarnék sem tudnék. " Ilyet kár írni, mert ezt vagy elhiszi az ember vagy nem. Vagy igaz vagy nem, teljesen felesleges ilyeneket írogatnod.
Nem hiszem magam páncélos lovagnak, én csak azzal nem értek egyet, ha nem tetszik az Epic vagy a kiadó hozzáállása, annak miért itt kell hangot adni, elég, ha a pénztárcáddal szavazol, ha torrenteznél, akkor azzal, de a lényeg, hogy ne itt reklámozd ezt a módszert, ez az, amit nem tudsz megérteni.
Ha nem torrentezel, akkor elnézést, de nem csak neked szól ez a szöveg, hanem bárkinek, aki ezt csinálja. Akinek nem inge, ne vegye magára.
"pedig egy játékod sincs" Ezt honnan veszed? Vagy voltál már nálam? És még én böfögök be méretes nagy hülyeséget és így tovább?
" Tuti valami konzolos vagy" Egetlen konzolom volt egész életemben, az pedig nem más, mint a sárgakazettás Nintendó, úgyhogy ezzel nagyon mellélőttél.
53.
53.
#41: Itt az a baj, hogy nem ismersz senkit, akinek írogatsz, nem tudod, hogy torrenteznek-e, vagy nem. Én pl ahol lakok nem is lehet torrentezni így, ha akarnék sem tudnék. Viszont az, hogy beböfögsz egy méretes nagy hülyeséget, amire reagálnak, utána meg már mindenki nagy lopós torrrentezős szerinted. Holott pont te nézel ki úgy a hsz-eid alapján, mint akinek semmi játéka sincsen és jó eséllyel torrentezik.

Érted, szerinted a torrent az lopás, mert kenyér. Más szerint nem kenyér, akkor az már torrentes. Hát ha az lennék akkor sem szégyellném, csakhogy itt kettőnk közül te vagy az aki folyamatosan a levegőbe beszéli a hülyeséget meg vádol másokat. Mert valami fehér páncélos lovagnak hiszed magad, pedig egy játékod sincs. Tuti valami konzolos vagy, aki egyszer vett egy használt lemezt utána meg életében csak azt cserélgette használtan. Ez látszik rajtad.
48.
48.
hedzsooo
...És ez miért nem került a "Gyászhír"-ek közé, mint a legutóbbi minecraftos hír?? XD :D Ez is kb. annyira komoly.. :)))


Aki nem akarta megvenni EGS-n, azt nem érinti, mert lekalózkodja, v. vár vele kb. 1 évet oszt'án jó' van.. Akinek meg meglesz Epicen, annak igazán nem kell sokkal többet rá várnia, mármint csak annyit, ameddig a játékot letölti, az meg nem a világ.. :))
43.
43.
prodigy1990
#39: "De az is ordas nagy hülyeség, hogy azt mondod rákényszerítenek hogy használd, mire kényszerítenek rá, fegyvert fognak a fejedhez hogy megveszed itt a játékot "
Ez nagy igazság. Sok ember úgy gondolja, hogy szinte kötelező az adott játékkal játszani és ha történik pl. egy ilyen Epic esemény, akkor még ők vannak felháborodva.
Nagyon egyszerű, van ezer másik játék, játsszon azzal vagy mittudomén, csak ne itt akarja megmagyarázni, hogy mennyire jogos az, ha valakit vagy valakiket meglop.
42.
42.
prodigy1990
#40: A lopás az lopás, nincs köztük különbség, ezt kár magyarázni is.
Ha lopsz a pékségből, az lopás, ha letöltesz egy játékot... Csak kérdezd meg az érintett kiadót vagy fejlesztőcsapatot, hogy mit gondolnak arról, hogy letöltötted a játékukat, biztos nem fognak megdicsérni.
41.
41.
prodigy1990
A 37 és 38-as hozzászólásra reagálva csak annyit írok, hogy mindegy, mennyi játékot veszel meg, ha mellette le is torrentezel játékot és még mellé, ami még rosszabb, itt akarod megmagyarázni, te seem vagy különb azoknál az embereknél, akik egy játékért sem fizettek még pénzt.
Azt hiszitek, hogy különbek vagytok, mert vettetek is játékot? Ezt mondjátok annak a kiadónak vagy fejlesztőcsapatnak, akiknek a játékát csak szimplán lewarezoltátok.
Ti sokkal rosszabbak vagytok még azoknál is, akik csak csendben mindent lewarezolnak, mert ők legalább nem itt szövegelnek, hogy nekik belegázolt pl. az Epic a lelkivilágába és most sértődöttségében letorrentezi az adott játékot.
Az álszent warezellenes rinyához csak annyit fűznék hozzá, hogy attól még, hogy ti torrenteztek játékot, az nem jelenti azt, hogy akkor mindenki ezt csinálja, akármilyen nehéz is ezt elhinni, mert akár hiszitek, akár nem, vannak becsületes emberek is.
40.
40.
SLi
#35: Lopás ez tény, de lopás és lopás között is van különbség.
Például lopni a Tescoból, vagy az Auchanból, vagy a Media Markt-ból (vagy más multi giga vállalatoknak kárt okozni) iszonyú menő dolog szerintem elméletben (gyakorlatban csak azért nem mert a dolgozókon verik le ezt is) de mondjuk egy családi pékségből vagy Ábrahám bácsi kisboltjából meg gusztustalan féreg dolog. Ugyanez ha valaki leszedi ezt a szar borderlands 3-at, vagy a fifát vagy a maddent, nem ugyanaz mintha valaki leszedi mondjuk a Pilars of Eternity-t vagy a Pathfindert, vagy mondjuk a get over it-et.

Ne vicceljünk már hogy lelkiismereti kérdés legyen hogy letöltesz e valami szar játékot magadnak otthonra, mondom ezt úgy hogy max csak filmeket töltök le ha nincs fenn se netflixen se hbo go-n, nem fogok azért elmenni megvenni a blu-rayt mert meg akarok nézni egy hülye filmet, 2019-ben hagy ne kelljen már ezért kimozdulni...
torrentezni menő, cégek meg milliárdosok seggét nyalni nagyon nem
37.
37.
#35: Ja ja, beteg az agyad. A 395-ik játékomat (Nier: Automata) vettem tegnap előtt steam-re, mellette ott van az Origin, Uplay, GoG említésre méltó felhozatalom,de már az Epic-en is van kettő újabb is (Beyond és Detroit).

Az a baj, hogy hülyeséget beszélsz, aztán amikor meg rádöbbensz, akkor meg még nagyobb hülyeséget beszélsz. Az a baj, hogy nem tudod, melyik bolygón vagy.
35.
35.
prodigy1990
#34: Mindegy végüólis, hogy mit mondok, aki itt magyarázza be magának, hogy ez nem lopás, az nem lopás, stb az valószínűleg még életében nem vett videójátékot és csak itt próbál valamilyen formában enyhíteni a lelkiismeretfurdalásán. Az ilyenekkel nincs mit vitatkozni, ezután is csak torrentezni fog, ahogy szerintem te is.
Aki ilyen hosszú szöveggel próbálja magyarázni, hogy jogos a torrentezés, az már régen gyanús. Magyarázhatod napestig, hogy jogosult vagy a játékok letöltésére, de attól még nem lesz igaz.
34.
34.
#29: Hát ezt is rosszul tudod. Ha veszel egy autót a te tulajdonod, a kenyér szintúgy. Megeheted, eladhatod, felrobbanthatod. Meg persze el is lophatod mástól, akkor onnan eltűnik. Ha egy játékot veszel az akkor nem a te tulajdonod, csak arra kapsz jogot, hogy használd. Ha meg letöltöd valahonnan, akkor nem tűnik el onnan. Igazából itt csak a használati jogot nem fizeted ki, de az nem lopás. Ráadásul Magyarországon mindezt a törvény sem tiltja, csak akkor büntetnek, ha te továbbadod, vagy eladod a jogtalanul letöltött játékot.

Egyszerűen butaság lopásnak beállítani ezt a dolgot meg kenyérhez hasonlítani. Lopás az lenne, ha bemennél a stúdióba az éj leple alatt a megjelenés előtti napon és elvinnéd magaddal az összes adatot, onnan meg letörölnéd mindenhonnan, mintha nem is létezett volna. Na az a szoftver lopás. Az, hogy te egy létező dolgot használsz, az nem lopás és nem is csinál semmiféle kárt a jogtulajdonosnak.

Az is egy téveszme, hogy ha egy 10 dolláros játékot 10-szer letöltenek torrenten, akkor az 100 dollár veszteség a cégnek és így mondani rá logikai bukfencekkel, hogy lopás. Mintha azt mondanád, hogy a cég bankszámlájáról hekkeled és lopod a pénzt magadnak. Ha a 10 dolláros játékot 10-szer letöltik illegálisan az kereken nulla veszteség, ha meg csak 1 megveszi utána az már 10 dollár nyereség.

A másik, meg hogy nem vagy a magad ellensége, nem kell mindent vakon megvenni kipróbálás nélkül. Mikor láttál utoljára olyan launch trailert, ami arról szólt, hogy fél év múlva sem lesz kész a játék és full fos bugos, unalmas, tartalmatlan rongy az egész? Szerinted, ha ezt nem veszed meg első nap vakon, akkor az lopás? Vagy milyen kenyér?
29.
29.
prodigy1990
#24: Egyáltalán nem gáz a torrent elleni szöveg. A videójátékok ugyanolyan termékek, mint a kenyér, autó, stb. Nem tetszik, ahogy árulják a kenyeret? Ellopom! Nem tetszik, ahogy árulják az autót? Ellopom! Próbálnád meg, egyből megbüntetnének érte és teljesen jogosan. Elég szomorú, hogy vannak emberek, akik azt hiszik, hogy a játékokat el lehet lopni, mert azt hiszik, hogy amiért belegázoltak a kis lelkivilágukba, teljesen jogos, hogy letöltsék a játékot, sőt, még ők vannak megsértődve, ha nincs igazuk.
28.
28.
Freeser
Miért vergődik mindenki ennyire két plusz kattintás miatt egy launcherben? Hogy fogtok ti munkát találni ha még ez is nehezetekre esik?
26.
26.
Ooorky
#25: Mivel Tim Sweeney már kifizette, ezért bárki szabadon letöltheti, hiszen a készítőknek úgyse származik belőle kára.
Metro se véletlenül jött gamepass-ba, miután "rekord" eladásokat produkált egs-en.
25.
25.
#23: Eleg gaz, hogy nem szegyenkezel a lopasert. A torvenyben amugy benne van, hogy nem szabad illegalisan hasznalni a szoftvert, tehat tutira szabalyellenes, ezt te is tudod, tok mindegy milyen hulyeseget talalsz ki melle vagy kepzelsz moge. Valaki csinal egy termeket, meg kell venni, ha akarod tolni, ennyi. Ezt a hulye is tudja hogy ez a szabaly. Az mas kerdes, hogy erkolcsileg milyen vagy, hogy megkarositod a keszitoket is azzal hog az illegális utat tamogatod.

Amugy meg meg egy erdekesseg, hogy az Epic fos, de erdekes modon le akarod torrentezni mert erdekel. De miert, szerinted a jatek keszitoi nem kollaboralnak veluk, hat engedtek hogy kivasaroljak oket, akkor miert akkora nagy arcok.

En velemenyem amugy annyi, ha valakinek tetszik, es majd nyomna, varja meg mig megjon masra, lesz Steamre, csak kesobb. Ennyi.

Metro is jott game passba, szoval ki tudta vegul az ember probalni, mert en sem vettem meg az Epictol, de nem kell ellopni.
24.
24.
#22: Szerintem a torrent elleni bibliai szöveg lassan már gázabb, mint torrenten kipróbálni valamit és utána megvenni. Főleg úgy, hogy van nagyon sok konzol játékos, akiknek a nagy része életében nem vett még semmit, csak használtan bizniszel. Amíg az említett torrent példa 1 eladás, addig a használt adás-vétel nulla.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...