Bezárja kapuit a Discord Nitro Games

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 14.
  • Gyászhír
Tudtátok, hogy a Discord Nitro-előfizetéssel egy halom játékhoz hozzájuthattok? Kérdezünk jobbat: használtátok valaha ezt a szolgáltatást? Ha nemmel válaszoltatok, akkor nem vagytok egyedül, ezt pedig a Discord is észrevette.

Ez az év az előfizetéses játékkönyvtárak éve. Nincs annyi kéz- és lábujjunk, amin meg tudnánk számolni azokat a havidíjas szolgáltatásokat, amelyek egy teljes játékgyűjteményt ajánlanak az előfizetőknek. Így tett a Discord is, amely idén elindította a saját játékboltját, mellette pedig kibővítette a Discord Nitro szolgáltatását, hogy annak előfizetői hozzáférhessenek a tárház egy jelentős részéhez.

És habár a felhozatal tartalmazott néhány remek címet (BioShock 1-2, Tooth and Tail, Battle Chef Brigade), az az igazság, hogy nagyon kevesen vették igénybe ezt a szolgáltatást, még azok közül is, akik már eleve letették a 10 dolláros havidíjat a népszerű csevegőszolgáltatás egyéb előnyei miatt. 

A Discord csapata tehát arra jutott, hogy senkinek (de leginkább nekik) nem éri meg ez a próbálkozás, így október 15-én bezárják a Nitro Games katalógusát. Az alkalmazás hivatalos blogján közzétett bejegyzésben elárulták, hogy ezzel a döntéssel új irányvonalra lép a Discord Nitro szolgáltatása - ahelyett, hogy megosztanák az erőforrásaikat, a jövőben arra kerül a fókusz, hogy a népszerű, fontos fícsöröket fejlesszék, hiszen bár a játékosok képzik a célközönségük magját, mégiscsak egy csevegőalkalmazásról van szó.

13.
Tam
#11: Itt vesztette el minden értelmét odafigyelni arra, amit írsz.
12.
Cooper911
#11: "amit az iRacing tud fizikailag azt bőven tudja a GT Sport is"
Háháháháháháháháá!
11.
TheFlash
#10: szerinted csak a levegőbe durrogtatok vaktölténnyel? Vettem már iRacinget, játszottam is vele, de mai napig nem értem mi ez a felhajtás körülötte, amit az iRacing tud fizikailag azt bőven tudja a GT Sport is, csak az iracingnek még ocsmány grafikája is van.
10.
Tam
#9: Félreértés ne essék, nem tisztem nekem senkit sem megítélni az alapján, hogy mire költ meg mire nem költ, csak TheFlash jó magyar szokáshoz híven úgy gondolja, hogy amire ő nem hajlandó költeni, az hülyeség vagy szar :D Gondoltam kicsit sarkallatosabban fogalmazom meg a mondanivalóm lényegét, hátha átjön neki is.
9.
delphijos
#8: “akinek jó a filléres szórakozás”

Az igényteleneknek nevében kérek elnézést.
8.
Tam
#7: A PC egy simcade játék, teljesen felesleges az iRacinghez hasonlítani. Az ACC-ben meg csak a multiplayer van elbaszva, szóval aki online akar normálisan játszani, az pont a hajára kenheti. De akinek jó a filléres szórakozás, annak biztos tökéletes mindkettő
7.
TheFlash
#5: amióta van Project Cars, Assetto Corsa meg assetto corsa competizione, azóta nem látom értelmét az ilyeneknek.
6.
Gorgonka
#3: Azt azért tegyük hozzá a WoW-os, előfizetéses dologhoz, hogy aki WoWozik rendesen, az nem játszik addig semmi mással vagy csak nagyon ritkán. Szóval lehet, hogy egy évben 36K Ft-ba kerül WoWozni, de aki meg másik játékokkal játszik és csak havonta egy játékot vesz meg, már két hónap alatt is többet költött játékra.
5.
unrealnoise
#3: Hát sosem MMO-ztam különösebben, de az iRacingre rengeteget elvertem.
Pedig most kormányom sincs, de gamepaddal is eléggé jól kezelhető a cuccok egy része. Sőt, talán a legjobban a piacon. (Nyilván a jó fizika segít az "érzésben". Egy NFS-t hiába akarsz kormánnyal szimesen vezetni, versenyezni, nem fog menni, egy iR-t viszont gamepaddal is lehet komolyabban tolni, pláne a gyengébb járgányokat.)

Nyilván vicces, hogy ha iR-re van pénze az embernek, akkor kormányra miért nincs, hát van, lenne, csak helyem nincs most...

Amúgy meg minden viszonyítás kérdése, ha évről évre megveszed a FIFA-t, az is egyfajta előfizetés. És sokszor alig fejlődnek.

Az iR előfizetés önmagában annyira nem drága, a tartalmakat összeszedni már annál inkább, de azok meg megmaradnak. Ahogy kijön az AI kb. elmondhatom, hogy ki is lesz váltva az összes szimes játék egy ideig, mert annyival a többi előtt van/lesz érzésre, stb.

2000 Ft meg szinte semmi. Tudjuk hányan dohányoznak milyen fizetések mellett, szóval az iR ahhoz képest még igazi befektetés is. :D
4.
Tam
#3: Akinek erre van igénye az fizet érte, mint ahogy neked nincs és nem fizetsz. Annak idején WotLK idején azért csak összehordott a szél 12 millió előfizetőt.

Az iRacing pedig annak éri meg aki kompetitív szimulátort akar játszani és egy komplett high end rig árához képest az a havi 13 dollár előfizetés meg az, hogy kocsit 12-, pályát pedig 15 dollárért veszel, szinte aprópénz. Tény, hogy nem olcsó, de hidd el, hogy van rá igény, különben nem működne. Azért egy ilyen rétegjátékhoz képest az hogy esténként 6-7-8 ezer aktív játékos van, szerintem bőven jelzi, hogy van rá kereslet.
3.
TheFlash
#2: azért sem kellene, idióta aki képes ennyi zsetont beleölni egy rohadt játékba akármilyen jó is... a WoW is csak 36k volt 1 évben hogy játszhass, emellett meg kellett venned az alapjátékot és az összes kiegészítőjét külön külön ... Nem csoda hogy a tauri szárnyalt :D

Vagy ott az iRacing ami egy autóversenyzős szimulátor, de ott is van havidíj, most komolyan ezért fizessek? lol.. nem beszélve arról hogy minden pályát és kocsit egyenként még meg kell venned...
2.
Extol
Havidíj azért hogy játszhassak? Amiért az ember havit fizet az egy MMO, nem egy külön megvásárolható termék
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...