Play Pass - a Google válasza az Apple Arcade-re

  • Írta: fojesz
  • 2019. szeptember 24.
  • Bejelentés
Link másolása
Múlt héten az iOS 13-mal elrajtolt az Apple előfizetéses játékszolgáltatása, az Apple Arcade, amire már meg is érkezett a Google válasza: egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban, de elrajtolt a Google Play Pass.

A mobilplatformokat is meghódította az előfizetéses őrület, nem sokkal azután, hogy elrajtolt az Apple Arcade, formálisan is bemutatkozott a korábban már pletykált Google Play Pass - igaz, ez a szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el.

A Play Pass havi 5 dollárt kóstál, a Google ezt egy limitált ideig tartó akcióval fejelte meg, aminek a keretein belül az első évre havi 2 dollárt kell fizetnünk - emellett elérhető egy 10 napos próbaváltozat is. A szolgáltatás több mint 350 játékot és alkalmazást számlál, ezek egyike sem tartalmaz reklámot vagy appon belüli vásárlási lehetőséget.

Igen, jól olvastátok: az Apple szolgáltatásával ellentétben itt nem csak játékokra fizethetünk be, hanem más appokra is. A játékfelhozatalban olyan címek szerepelnek jelenleg, mint a Monument Valley, a Stardew Valley, a Star Wars: Knights of the Old Republic és a Terraria, de megtaláljuk a kínálatban az AccuWeathert és a FaceTune-t is. Az ígéretek szerint havonta bővül újdonságokkal a felhozatal.

Érdekesség, hogy míg az Apple az exkluzív címekre gyúrt rá a szolgáltatással, a Google-nél ez nem követelmény, illetve a cég jelezte, közvetlenül a játékok fejlesztésébe sem száll be tőkével.

A Google Play Pass minden androidos eszközzel kompatibilis, amely 4.4-es Androidot, illetve 16.6.25-ös verziószámú Play Store-t futtat.

2.
2.
Gykrizsi
Engem is érdekel, jó címek vannak benne
1.
1.
PaprikaJancsi
Nagyon-nagyon király, remélem mihamarabb nálunk is elérhetővé válik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...