Shawn Layden búcsút int a PlayStationnek

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 1.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A nyolcvanas évek vége óta dolgozott a Sonynál, az elmúlt években pedig ő volt a PlayStation arca: a vállalat ma bejelentette, hogy a Worldwide Studios igazgatótanácsának elnöke, Shawn Layden elhagyja a fedélzetet.

Szomorú hírre ébredtünk, a Sony ma reggel bejelentette, hogy a cég belsős fejlesztőcsapatait összefogó Worldwide Studios igazgatótanácsának elnöke, Shawn Layden távozik tőlük. Azt már nem tudtuk meg, hogy Layden búcsúzásának mi az oka, a vállalat mindenesetre nagyon hálás az eddigi munkájáért, és további sok sikert kíván neki a jövőben.

Layden igazi Sony-veterán, még 1987-ben kezdett el dolgozni a cég kommunikációs csapatában, majd 2007-ben vette át a Sony Computer Entertainment japán részlegének vezetését. Alapítótagja volt a Sony Network Entertainment Internationalnek 2010-ben, ismertebbé pedig akkor vált a játékosok körében, amikor megörökölte a Sony Computer Entertainment America vezérigazgatói posztját Jack Trettontól.

Innentől kezdve ugyanis Layden vált a PlayStation arcává, ha valahol konferenciázott a Sony, ő vezényelte le a műsort. 2018-ban a cég belsős fejlesztőstúdióit összefogó Worldwide Studios igazgatótanácsának elnökévé vált: pályafutása végére 14 csapatosra hízott ez a részleg, miután nem sokkal ezelőtt az Insomniac Games brigádját is felvásárolták.

Azt még nem tudni, hogy kit nevez ki a helyére a Sony vezetősége.

3.
3.
A Pulyka
#2: Akkor ezek szerint eletedben nem lattal egyetlen Sony konferenciat sem :)
2.
2.
KopyAti
Életemben nem hallottam erről a f@sziról!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...