Hivatalos: jövő karácsonykor jön a PlayStation 5

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 8.
  • Hardver
A Sony Interactive Entertainment vezetője, Jim Ryan a Wirednek elárulta, hogy 2020 végén, a karácsonyi szezonban küldik boltokba az új PlayStationt, aminek tényleg PlayStation 5 lesz majd a neve.

Hivatalosan is megerősítette a Sony, hogy jövő év végén, a karácsonyi szezonban küldik csatasorba következő generációs konzoljukat, aminek a nevével sem vacakoltak sokat, így PlayStation 5 néven fut majd az új gép. 

A bejelentést a Sony Interactive Entertainment vezetője, Jim Ryan ejtette meg, aki a Wired hosszú cikkében azt is elárulta, hogy a DualShock-kontrollerek komoly ráncfelvarráson esnek át. Az ígéretek szerint még több információt ad majd át játék közben a kontroller. Ennek egyik alapja az úgynevezett haptikus visszajelzés, ami a jelenleg használt rezgőmotoroknál egy fejlettebb megoldás. Ez lehetővé teszi, hogyha például nekiszáguldunk egy versenyautóval egy falnak, akkor az végre más érzést kelt, mint amikor például a FIFA-ban leszerelünk valakit. A technológia másik része azt is lehetővé teszi majd, hogy a játékosnak jobban át lehessen adni, milyen környezetben zajlik az adott cselekmény. Teljesen más visszajelzést kapunk, amikor a sárban kúszunk, vagy amikor egy füves pályán futunk végig.

A ravaszok működése is megújul, így a jövőben lehetősége lesz a fejlesztőknek, hogy beállítsák, milyen ellenállással működjön az R2 és az L2, ami azt jelenti, hogy egy játékban egy íjat megfeszíteni egészen más élmény lesz, mint korábban.

A cikk emellett megerősíti, hogy a PlayStation 5 4K-s, 100 GB-os lemezeket támogató Blu-ray-lejátszóval érkezik, és bár a játékokat kötelező majd telepíteni, nem kell minden fájlt felmásolni a konzol SSD-jére - az egy- és a többjátékos módok például külön is mozgathatók lesznek. További érdekesség, hogy a ray-tracing hardveresen támogatott funkció lesz - a gép tervezője, Cerny szerint ezzel kapcsolatban különösen sok kérdést kaptak.

Ezek is érdekelhetnek

52.
Oldman
46#
Majd megveszik rèszletre! Kevesebb pofàzàs a telòn, aztàn egyből nem dràga a 180 ezres konzol. Tènyleg: szerinted miből telik rengeteg szemtelenül fiatalnak sok-sok tìzezres/szàzezres telòra? Na làtod, konzolra is fèlre tudnak majd tenni. Van rà kb 15-hònapjuk. Minden hònapban felretesznek 5-ropit, a règi konzolt eladjàk, kicsit mèg hozzàtesznek, ès lààam, màr a birtokukban is van a vàrva vàrt profi tudàsù ùj ps5. Akarni kell, ennyi.
51.
Oldman
SLi! 49#
Mert aszonta' az RTL klub mi?
Akkor man' inkàbb a Baratok közt.
50.
Nyarlako
#49: Nono, átcsoportosították. Valamiböl meg kell védeni az országot Soros Györgytöl te hálátlan.
Nem láttad a plakátokat?
49.
SLi
#35: itt már se kolbász, se kerítés mert mindkettőt ellopták
48.
RootKiskacsa
#43: A megjelenés után meg felébred mindenki, mert bilibe lógott a keze...
47.
hajbel
#44: jav. nem nagyker, hanem önköltségi ár.
46.
Norbiii
#45: Mondjuk egy esetleges magas ár miatt, lehet ok a "félelemre". 150 ezer is bitang sok pénz egy konzolért, de ha ez fölé megy, akkor szerintem itthon sokan bajban lesznek. És mi lesz a játékok árával, hiszen most a 18-20ezert forint sem kevés?

Ami szerintem lesz, hogy egy szűkebb réteg hamar fog hozzájutni a Ps5-höz, a többség meg vár éveket mire olcsóbb lesz. Meglátjuk.
45.
Norbiii
Hihetetlen, hogy így elrepült az idő! :( A Ps4 sikeres, és számomra még mindig olyan, mintha egy friss új konzol lenne, de hát elérkezett az idő. Bele sem merek gondolni, hogy milyen brutális lesz majd a Ps5....... :)
43.
hajbel
#31: A pletykák szerint 9.2 TFlops lesz 2 GHz-en. Az XT boost clockja 1905 Mhz, a teljesítménye 9.75 TFlops. A microsoft 12 TFlopsos gépéről van pletyka, amit szerintem hülyeség lenne kiadni, de majd meglátjuk.

#20 Előző konzolgenerációhoz képest még több is lesz, mint 4x-es teljesítménynövekedés. Senki sem mondta, hogy félgenerához képest lesz 4x-es teljesítménynövekedés.
42.
Fata Morgana
Megvárom még a sok "láma" leteszteli és mikor jön a Slim verzió akkor beruházok reá én is.
Látom álmodoznak sokan az 500dolláros árról pár hónapja 600-700dolcsis árat rebesgettek nem hinném olcsóbb lenne főleg ha azt tudja amit mondtak.
Remélem a kontrollert megoldják hogy ne a "R2-L2" támaszkodjon mert kiábrándító mikor lerakja az ember és pl. a DS3-ban simán rácsaptam a "haver NPC-re" ami nem volt túl jó húzás.
Várjuk szeretettel!
41.
cannondale
100 országban meg se jelenik.
Napi tál rizs.
Autódugó az utakon= ráérsz.
Jóléti társadalom vagyunk a tevék országához képest.
40.
Ultimate
#35: Magyarországhoz képest abból van... Lassan bárhol...
39.
Őrnagy
#38: Viszont fasza kolbászt kurvanehéz szerezni :D
38.
warrior1991
#35: Igen , tudom . Nem vita forrásnak
sem megbántásnak szántam . Szvsz
viszont könnyebben hozzájut az ember bármilyen műszaki cucchoz egy tehetősebb régióban ,ennyi.
36.
Nyarlako
#34: A történelem tanúbizonysága szerint árérzékeny a piac. Nagyon.
35.
Yanez
#34: Az utolsó mondatodban benne van, hogy szerinted tehetősebb országokban kolbászból van a kerítés. Elárulom a nagy titkot: nem kolbászból van, de még csak nem is kolbász bélből!
34.
warrior1991
#32: Ahogy moqs7 kolléga is írta a visszafelé kompatibilitás is dobhat az árcédulán felfelé.Bátran betolhatnak nagyobb kezdő árat ,már csak a márkanév miatt is. Mindkét konzolra lesz vevő ugyan úgy.Nem a kis hazánk a fő piac .Tehetősebb országokban meg nem számit annyira.
33.
Stranger
#31: Sztem tökre bejött ez a félúton upgrade Pro/X-el. Nem fognak úgy indítani, nem is tudnának. 5800 nem kivitelezhető, mennyi lesz 250-260TDP? Már csak emiatt bukó.

#20
Mind1, hogy mit rebesgetnek. TFLOPS értékről is kiderült, hogy összemosták a proci és gpu-t. Aminek semmi értelme kb. Persze a legjobb számokat kell hozni, a részletek kit érdekelnek.
Mint a legújabb RX5500 kártya. RX480-tól is gyorsabb, az AMD diagramok szerint. Aztán apróbetűs részlet, hogy 3 éves W10 és driverekkel és más procival van tesztelve a 480. Hát ok.

Amúgy jó gen lesz ez, már csak a proci miatt is, csak a marketingszövegeket hagyjuk, plusz ne várjunk 200W fölötti hardvereket egy kis dobozba zárva... de egyébként sem optimális.
32.
Ultimate
#31: És 500 dollárért már most lehet rá földet szórni...
31.
Ultimate
#14: Továbbra is az utolsó infó az az hogy butított 5700 ami aligha lesz az 5700/5700XT szintjén, árról pedig semmi. És kószálnak olyan hírek is miszerint két gép jön egyszerre. Remélhetőleg ebbe be fog kerülni a jelenleg még csak pletykaszinten terjedő 5800.
25.
Moqs74
#11: Szerintem lehet,hogy be mer vállalni mind a kettő nagy konzol gyártó magasabb árat is induláskor,mivel hogy mind kettő gép visszafelé kompatibilis lesz....induláskor elérhető az egész ps4 és xbox one könyvtár....
24.
RootKiskacsa
#23: Valószíműleg parasztvakítás az egész és jó ha az elvárt teljesítmény felét fogja tudni. Nincsenek csodák 500 ojrókért...
23.
DarkLord
Nem fogják olyan vastagon mérni az árat, mert azt akarják, hogy vegyék és ha veszik, akkor a játékok is fogynak majd, tehát meghúznak egy olyan határt a gép árával, amit egy átlag ember megtud fizetni és ezt a kis "bukót" (ami ugye még ígysem az...) visszahozzák az ex játékok simán stb. mert azok viszont tuti lesznek jövő év végén már 25-be simán (forintba).
22.
Nyarlako
#20: A mostani már megjelenéskor elavult hardver volt és nem kicsit, nem lesz nehéz 4x erösebbet. És ne pc build kiskereskedelmi árral hasonlítsd ezeket össze.
21.
Őrnagy
#17: Addigra föllendül a magyar gazdaság (még jobban, bár most is a csúcson van).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...