Leépítések a Sony európai divíziójánál

  • Írta: szlav
  • 2019. október 10.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, hogy jelentősebb átszervezések folynak a Sony háza táján. A héten több tucat alkalmazott mondott kényszerű búcsút a Sony Interactive Entertainment európai kirendeltségének.

A hónap elején érkezett a szomorú hír, miszerint a Shawn Layden búcsút int a PlayStationnek, s egyre inkább úgy tűnik, hogy ez csupán egy nagyobb átszervezés első lépése volt. A VGC jelentése szerint ugyanis a Sony Interactive Entertainment október 8-án, a PlayStation 5 hivatalos bejelentésének napján több tucat alkalmazottól vált meg, akik zöme az európai branch csapatát erősítették.

A riport szerint a SIE amerikai vezetőségének tagjai kedden Londonba utaztak, az európai főhadiszállásra érve pedig több kollégát is értesítettek arról, hogy érdemes mihamarább új állás után nézniük. Elsősorban az európai marketing- és PR-csapatokat érintette az ügy, de néhány amerikai alkalmazottat is elbocsátottak.

A VGC értesülései szerint a Sony Interactive Entertainment America (SIEA) az utóbbi időkben egyre nagyobb behatást gyakorolt az európai branchre (SIEE). Korábban a regionális ágazatok jóval nagyobb autonómiát kaptak, így leszerződtethettek saját játékokat, illetve egyéni módon szabhatták meg a marketingre szánt költségvetést is. Egyre jobban érezhető azonban a centralizáció, hiszen a SIEA csapata komoly befolyással bír az európai kirendeltség felett.

Ezt mi sem bizonyíthatná jobban, hogy a jelentés szerint a SIEE alkalmazottait teljesen váratlanul érte a PlayStation 5 hivatalos bejelentése - ők is csupán külsős magazinokat olvasva szembesültek azzal, hogy eljött a leleplezés ideje. Hasonló módon zajlanak a State of Play livestreamjei is, melyek tartalmáról sok esetben semmiféle információt nem kap a SIEE a műsort megelőzően.

25.
25.
kopic
#19: Látszik, hogy csak vitát gerjeszteni jottel fel. Te agyalágyult, balfácán.
Menjel szépen vissza megirni a leckedet, különben szobafogság lesz.
24.
24.
SLi
#22: Nagyon béna próbálkozás, akármelyik szerencsétlen csinálja is
23.
23.
SLi
#21: Ez abból is látszik hogy free to play címekben rendre veri a játékosbázis mérete az amerikait, (lol, CSGO, dota, stb), tehát arányaiban nincs kevesebb játékos Európában mégis eladások tekintetében viszont (hiába majdnem kétszer annyi a lakosság) szinte minden jobban fogy az amerikai piacon.
19.
19.
Szegedi20
#13 húgy agyú vagy barátom, és tényleg ninxs eszed! Akkor mégegyszer megkérdezem, hogy hogy jönnek ide a melegek! Szó nincs a cikkben erről! Nyilván egy nyomorult életű senkiházi ír ilyet :)
18.
18.
kopic
Akarom mondani, hogy elég szomorú, hogy ennyire nem érdekli a MS-t. :/
17.
17.
kopic
#16: Eleg szomorú, hogy
16.
16.
PaprikaJancsi
#11: A Forza Horizon 4 magyar felirattal jött. Aztán beszélték, hogy valószínűleg több ex. is feliratosan érkezik, de végül ebből nem lett semmi sajna. Az meg mellékes, hogy miért pont egy Forzát fordítottak le, amire szerintem nem sok szükség volt, mondjuk egy Gears-el szemben.
12.
12.
kopic
Bár gondolom azért, mert otthon jóval nagyobb arányban fogy PS4, mint a One, így nem érné meg a MS-nak.
9.
9.
godach
#4: Ha nem kell nekik a pénzünk a magyar felirat miatt, akkor majd támogatjuk azokat akik feltörik és lefordítják a játékokat. (pedig én nagyon ellene vagyok, de még ezt is képes lennék lenyelni, hogy az anyanyelvemen toljak valamit és értsem is)
8.
8.
godach
#7: Szerintem csak viccelt, nem akart titeket bántani :)
7.
7.
Szegedi20
#2: Nem sok eszed van ha a melegeket hibáztatod, nincs a cikkben erről szó, csak a te agy szüleményed, ha egyáltalán van agyad
6.
6.
Szegedi20
Hogy jönnek ide a melegek? A cikkben tudtommal nem szerepel! Aki ilyet kommentel mint az alattam lévö torrolk, azok menjenek el és vizsgáltassák meg az agyukat :)
5.
5.
Zisten
#4: Nekem is ez ugrott be.
4.
4.
DeKor
Ezzel akár a magyar feliratok is veszélybe kerülhetnek. :(
2.
2.
Obi Wan Kenobi
Ez is Soros, a migránsok és a melegek hibája.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...