Fortnite - fekete lyukkal köszöntött be a Vég

  • Írta: sirdani
  • 2019. október 14.
  • Hír
Kezdetét vette a játék a The End elnevezésű eseménye, amely a várakozásoknak megfelelően nem csak a szokásos apróbb újítások előkészítését jelentette; megjelent egy fekete lyuk, és elnyelte a Fortnite teljes világát.

Azt pedig, hogy egy fekete lyuk elnyelte a Fortnite battle royale-térképét, szó szerint kell érteni; a játékosok nem tudnak újabb meccsekre belépni, eltűnt az egész térkép. Az eseményről pedig nem kaptunk más információt, mint egy órák óta tartó livestreamet játék hivatalos YouTube-csatornáján, ahol nem látni mást, csak egy tátongó fekete lyukat.

Elméletileg a Season 11 került volna bejelentésre, de a szivárgások alapján egy teljesen új fejezetet kapunk majd akkor, ha újból visszatér a játék - vagy átköltözik egy másik galaxisba? Akárhogy is legyen, az biztos, hogy kiemelkedően magas érdeklődést generál a dolog, Twitchen például másfél milliónál is többen kattintottak egyszerre az élő közvetítésre, amitől közel került a teljes rendszer az összeomláshoz.

Az Epic Games Store pedig konkréten össze is omlott, mivel mindenki a saját szemével akart meggyőződni arról, hogy a játék tényleg nem működik; akkora lett a túlterhelés, hogy a Fortnite mellett az egész platform is leállt egy időre, de egy hivatalos tweet szerint már orvosolták a problémát (ezt egyébként mi is lecsekkoltuk, és most már tényleg működik a launcher).

Egy további érdekesség, hogy a fekete lyuk pár órája aktív lett, és néha nem csak különös fénycsóvák lövellnek ki belőle, hanem valamilyen kísérteties számok is, melyeknek a jelentését egyelőre nem tudták megfejteni - a jelenségre egyébként az alábbi linken láthattok egy példát.

De meddig lesz még elérhetetlen a Fortnite battle royale-módja? Nos, hivatalos információ egyelőre nem látott napvilágot, de a Twitteren terjedő infók szerint az esemény kedden, magyar idő szerint délelőtt 10 órakor ér a végéhez. A kérdés már csak az, hogy mi lesz a Vég vége után…

20.
kryszisz
#19: Horizonban meg pont a közelharcot kellene rendberakni a második részre, a nyilazgatás valóban pazar:)
19.
Krezy
#9: Igaz íjjakat használsz benne legfőképp és nincs benne multi ,de szerintem a Horizon Zero Dawn-nak nagyon jó az irányítása és a lövölde is élvezetes , pontos ,precíz benne.

Talán még a Ghost Recon Wildlands amiben tetszett a dolog a kommentelők által felsoroltakon kívűl.

18.
shatterhand
#15: Ezt adom. Egyik rockstar jatekban se lehet multiban akár jól celozni. Auto aim elveszi az élvezetet, anélkül meg egyszerűen béna az ember.
Minden más tps jól működik. Egyedül ezeknél nem működik a célzás.
17.
Obi Wan Kenobi
#9: Ez a válasz nagyjából a "Miért Gyurcsány jobb volt?" Fideszes mantra szintjén van.
16.
sanyikatarzan
Gearst elismerem, a többi nálam felejtős kategória, mármint simán áll a fortnite szintjén.
15.
kryszisz
#13: Konzolon annak sem, R* nemes egyszerűséggel nem tud normálisan érzékenységet állítani analógra, ami elég meglepő, tekintve, hogy a konzol a fő platformjuk. A GTA 5 meg az RDR2 az egyedüli játékok PS "pályafutásom" alatt, amelyeknél valóban kellett, sőt, áldás volt az aimassist, érdekes módon bármely más játék esetén csak egy olyan plusz, amit alig veszek észre, van, ahol ki is kapcsolom. De amúgy igen, a többi részben sem egy nagy élmény lőni amúgy:D
14.
godach
13.
Nyarlako
#12: GTA5nek esetleg, többié hulladék
12.
ribizly
#9: Max Payne-ek, Gears-ek, Uncharted-ek, GTA-k, Hitman-ek, Alan Wake, Division, Spec Ops, Tomb Raider, Quantum break, Control, Watch dogs, Splinter cell, ...
11.
kryszisz
#9: Division 1-2, nagyon élvezetes lőni, csak kontrollerrel kicsit nehéz megfogni a recoilt:D De pl. Uncharted 4-ben is jó lett (főleg az első 3-hoz képest). De a mindenki által ekézett Andromeda is nagyon jó e téren. Vagy a kolléga által említett címek alant. Ettől függetlenül igaz, hogy több FPS van jó gunplay-el megáldva, mint TPS:D
10.
A Pulyka
#9: Gears, Vanquish, Binary domain....Igy hirtelen ezek jutottak eszembe.
9.
sanyikatarzan
#8: Van olyan TPS amiben jó a gunplay? :D
8.
kryszisz
#5: De, az a baj, hogy rossz. Mmint maga a gunplay, ami pont az Epic-től elég furcsa. Egész egyszerűen súlytalan az egész lövölde, plusz lehetne végre egy építkezés nélküli mód is, ahol valóban a skill számít (mármint nem az építészeti). Mert maga a hangulat amúgy rendben van szerintem, és az a support amit a fejlesztőktől kap szintén becsülendő, szerintem nincs még egy játék, ami ennyi tartalmat kap ilyen rendszerességgel. Persze úgy annyira nem is nehéz, ha nincs más amivel foglalkozzanak:D
7.
sanyikatarzan
Azé mutassatok már olyan fejlesztőt aki ilyen szinten és ilyen intenzitással tolt kiegészítőket egy játékhoz ráadásul teljesen ingyen. Csak krákogtok itt a játékra, mert lámák vagytok benne. Egyszerű ez.
6.
Kelan
#5: Egy objektív hozzászólás. Egyet is tudok érteni veled.
5.
Nyarlako
#4: Nekünk vén szaroknak nem tetszik, a mi időnkben meg a mi dolgainkra ment a ma fiatalok hőbörgés.
Sokan szeretik, biztos nem rossz az csak divat utálni.
4.
Obi Wan Kenobi
Szerintem jobb lenne ha ott is maradna, a gyerekekek pedig inkább a Minecraft-tal játszana, abba még egy kis kreativitás is szorult, ezt a szart az EGS-sel együtt pedig nyugodtan elnyelheti a fekete lyuk.

Egyébként pedig boldog Karácsonyt.
3.
Caleon
Ott voltam este, amikor becsapott a meteor és elnyelt mindent a fekete lyuk. Nagyon tetszett, stílusos szezonzárás.
2.
Slik
szegen 6-10 evesek... most aztan vege az eletuknek ebben a kemeny par oraban
1.
user101
Biztos kezd kínos lenni nekik a tulajdonosuk főnöke, aki közölte, hogy mindenkinek összetöri a csontjait és porrá zúzza a tetstét aki nem ért vele egyet... De jó is a kínai többségi tulajdon, legyenek rá roppant büszkék... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...