Megszólalt a Blizzard Blitzchung ügyében

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 14.
  • Hír
Link másolása
Nagy port kavart, hogy a Blizzard kitiltott egy profi Hearthstone-játékost a hivatalos bajnokságokról, illetve megvonta a Grandmasters-sorozatért járó pénzdíjazását is, amiért az egy meccs utáni interjú során kiállt a hongkongi tüntetők mellett.

A minap a Blizzard is megszólalt Blitzchung ügyében, amiről itt írtunk részletesebben. A profi játékost a hivatalos tajvani Hearthstone-stream során interjúvolták meg a Heathstone Grandmasters-versenysorozatban elért győzelme után, Blitzchung pedig - miközben a kommentátorokkal együtt arcmaszkot viselt - a hongkongi tüntetők mellett állt ki.

A streamet ezután rögtön lekeverték, a felvételek azóta sem nézhetőek vissza, Blitzchungot pedig a Blizzard egyéves eltiltással büntette, ráadásul a Grandmastersért járó 10 ezer dolláros pénzdíját is megvonta tőle. A lépés nem aratott osztatlan sikert a közösség körében, valószínűleg ezért is döntött úgy a fejlesztőcég, hogy mérsékli a játékos büntetését, és egy hivatalos közleményt is kiad, amelyben igyekszik megmagyarázni a történteket az ő oldaláról.

Blitzchung ennek megfelelően a pénzdíjat megkapta végül, az eltiltását pedig (a kommentátorokéval együtt) hat hónapra csökkentették. A Blizzard elnézést már nem kért, J. Allen Brack elnök a nyílt levelében kitartott amellett, hogy jogosan büntették a játékost.

Mint írta, a kínai kapcsolataiktól függetlenül nem Blitzchung véleményével volt problémájuk, hanem azzal, hogy annak semmi köze nem volt az épp futó Hearthstone-bajnoksághoz: "A hivatalos közvetítésnek a bajnokságról kell szólnia, amely mindenki előtt nyitva áll. Ennek érdekében azt szeretnénk, ha a hivatalos csatornák a játékra fókuszálnának."

Brack azt azért elismerte, hogy túl hirtelen reagáltak, és az eljárásuk nem volt minden szempontból kielégítő.

3.
3.
user101
Nem érdekel, szemétládák és kész... utálni akarom őket és ez így van jól. Nem adtak nekem Vórkraft4-et ! Degeljenek meg az ótvarcsukkal egy gyütt! :)
2.
2.
B-Shaggy
Nem Blitzchung véleményével volt problémájuk, hanem azzal, hogy nem volt köze a bajnoksághoz. Annyira nagy problémájuk volt ezzel, hogy 2 castert kirúgtak és jogosan megszerzett 10 ezer dollárt vettek el a játékostól. Hagyjuk már.
1.
1.
Extol
Szerintem meg becsülendő, ha valaki kiáll egy jó ügyért ha szót kap. Meg volt a véleménye és lehetőséget kapott hogy elmondja. Szerintem jobb lett volna bólogatni rajta, tudomásul venni és elengedni. Ehelyett most a sz*rt kavarják
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...