HWSW: Új moderálási eszközök az Xbox Live-on

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 15.
  • Hír
Link másolása
Új moderálási eszközöket készül bevetni az Xbox Live a természetes nyelvi feldolgozás eszköztárának segítségével. Az új megoldások lehetővé teszik, hogy akár a hangalapú beszélgetéseket is szűrni lehessen.

Először az üzenetküldés tartalmi szűrőit toldja meg az Xbox Live, majd a távlati tervek között a hangalapú beszélgetések moderálása is szerepel. A csúnya és sértő szavakat az automatizmus még az üzenet megérkezése előtt elrejti, illetve szóban kisípolja majd a cég elképzelése szerint - hasonlóan a televíziós műsorok hangjelzéseihez, teszi hozzá a The Verge. Ezzel szeretné kiegészíteni a Microsoft játékos platformja a korábbi, bejelentésen alapuló moderálási eszköztárat, ami egyelőre csak a már elküldött üzenetek utólagos felülvizsgálatát teszi lehetővé.

Bár a közlemény a nyelvi korlátokról nem számol be, de az új szűrő vélhetően csak angolul fog majd jól működni. A cifra magyar káromkodások kiszűrésével kérdéses, mennyire tud majd megbirkózni a Microsoft algoritmusa, de az "Xbox-üzenetek biztonsági beállításának" aloldala mindenesetre már magyarul is elérhető.

Ha érdekelnek a további részletek, akkor irány a HWSW!

2.
2.
Őrnagy
#1: Sajnos a "kurva" szót értik majdnem mindenhol...
1.
1.
McDuff
Ilyenkor imádom, hogy magyar vagyok :D velünk még évtizedekig semmire nem mennek :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...