A Blizzard lefújta az Overwatch launch partyját

  • Írta: szlav
  • 2019. október 15.
  • Hír
Link másolása
Ma jelent meg az Overwatch Nintendo Switchre szánt változata, a premiert pedig egy különleges launch party kísérte volna New Yorkban. A Blizzard azonban visszamondta az eseményt, valószínűleg a hongkongi botrány hatására.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb videojátékos botránya kerekedett Blitzchung kitiltásából, a profi játékos ugyanis egy Hearthstone-bajnokság meccs utáni interjújában nyilvánosan szólalt fel a hongkongi tüntetések oldalán. A helyzeten nem sokat segített J. Allen Brack válasza sem, aki ugyan némileg enyhítette a játékosra kiszabott büntetéseket, de mégis kiállt a vállalat döntése mellett, teljes mértékben hárítva a vádakat, miszerint a Blizzard a kínai befektetők, illetve a politika nyomására cselekedett volna.

Úgy tűnik, hogy a mai napon kézzelfogható eredményre jutott a játékosok tiltakozása. Ma jelent meg ugyanis az Overwatch Switch-változata, amelyet egy nagyszabású launch partyval ünnepeltek volna meg a Nintendo New York-i üzletében, melynek során az első regisztrálók találkozhattak volna a játék szinkronszínészeivel is. Az eseményt azonban lefújták, a Nintendo boltja szerint nem saját döntésből, hanem a Blizzard hatására.

A Blizzard hivatalosan nem indokolta meg a dolgot, de egészen valószínű, hogy az utóbbi napok botránya áll a háttérben. Valószínűsíthető, hogy a vállalat tartott a játékosok várható tüntetésétől, ami New York szívében egész biztosan komoly visszhangot keltett volna. Érdemes megemlíteni, hogy néhány héten belül megrendezésre kerül a 2019-es BlizzCon, melynek látogatói már most esernyős demonstrációra készülnek, ezzel emlékezve a 2014-es hongkongi tüntetésekre és kiállva a mai demokratikus mozgalom mellett.

3.
3.
Extol
Blizzard beárazta a demokráciát
1.
1.
Szelenas
Akármit csak Micimackó ne legyen morci
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...