Xbox All Access - Scarlettre válthatnak az előfizetők

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 28.
  • Hír
A Microsoft visszahozza az Xbox All Accesst, aminek a keretein belül részletre vásárolhatnak Xbox One-t a támogatott országokban élő játékosok. Újdonság, hogy ők jövőre frissíthetnek a Scarlettre is.

Az Xbox All Access egy olyan szolgáltatás, aminek a keretein belül az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és az Ausztráliában élő játékosok részletre vásárolhatnak Xbox One-t: a kétéves "előfizetés" havi 18, 20, illetve 25 fontba kerül két évre attól függően, hogy lemezmentes Xbox One S-t, mezei Xbox One S-t vagy Xbox One X-et szeretnénk-e vásárolni. A konzol mellé kétévnyi Xbox Game Pass Ultimate-tagságot is kapunk.

Ha ismerősen cseng a program, az nem véletlen, a Microsoft már megpróbálkozott vele korábban is, a szolgáltatás azonban csak limitált ideig futott. A mostani nekifutás érdekessége, hogy a vásárlóknak frissítési lehetőséget biztosít a jövő karácsonykor bemutatkozó Scarlettre, ami különösen egy Xbox One X esetében tűnik jó dolognak: ha a támogatott országokban  már novemberben benevezünk egy konzolra, és egy éven keresztül szorgalmasan fizetjük a részleteket, jövőre bejelentkezhetünk a Microsoft új konzoljáért. A régi konzolt leadjuk (jó állapotban és hiánytalanul persze), az előfizetés pedig a Scarlett-tel ketyeg tovább.

Az Xbox One S esetében annyi a különbség, hogy itt másfél évig kell fizetni az All Access havidíját (vagyis az Xbox One S vásárlói leghamarabb 2021-ben juthatnak Scarletthez a szolgáltatáson keresztül), míg az Xbox One S All-Digital Edition esetében ehhez hozzájön még egy egyszeri, 15 fontos "frissítési díj" is. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a frissítés után változhat a havidíj, de ez majd a Scarlett árcédulájától függ.

Hogy mennyire lesz népszerű a Microsoft kezdeményezése, azt nem tudjuk, de az indok egyértelmű mögötte: az új konzolok közeledésével a játékosok már nem szívesen invesztálnak a kifutó modellekbe, mivel azonban az All Access részletei beszámíthatók a Scarlettnél, nem kérdés, hogy érdemes-e konzolt venni karácsonykor.

15.
hajbel
#13: 9 Tflops lesz (5700 és XT között félúton) a hírek szerint, RDNA architektúrán, ami a CGN-hez képest sokkal hatékonyabb, játékra optimalizáld lásd. nvidia vs amd tflopsok. Az átalakított RX 580 (One X 6tflops CGN) és a jelenlegi konzolgenerációban lévő átalakított 5700 között 62% különbség van az xt már 84-el erősebb (techpowerup). Ez optimalizációval checkerboard renderinggel még pont elég lesz 1-2 évig jóféle 4K-ra. Ugye kisker áron kerül 300 dollárba most egy 5700 borítással, dobozzal, csatlakozóval együtt. Ez mellé fog még bekerülni egy fapados zen2 8 magos processzor. Azintegrált 16 giga memóriáját fogja használni a rendszer ramként és vramként felosztva.
14.
hajbel
#6: Azért ha már így 1 éve pofázom, hogy a konzolban nincs ram, értelmezhetted volna végre, vagy ne adj Isten, valami óriási pálfordulatnak köszönhetően utána is olvashatnál a témának, amihez minden egyes alkalommal hozzászólsz. Bár ez utóbbi kb. a lehetetlen kategóriába tartozik.
13.
Ultimate
#12: Ne szarj. Ez van,ez a játék magja a fizika. Ehhez harmatgyenge a két alapgép. Kiherélni meg nem fogják. A két nagy gép is küszködik néha és pc-n is izzaszt.
ha megint fing hardver lesz akkor csak feltartják a fejlődést ami a francnak sem hiányzik. Egy helyben toporgunk. Akkor adjanak ki lcsó hardvert ami jó lesz neked meg akinek ez megfelel és adjanak ki egy 1000 dolláros vasat ami meg jó lesz annak aki hajlandó fizetni a jobb minőségért avagy az olyan játékokért amik csak erre a vasra jönnek ki (erre sajnos nem lesz példa) hogy ne kelljen a gyengébb vas miatt butítani amit a Witcher 3 is megszenvedett a jelenlegi konzolgeneráció miatt.
12.
Nyarlako
#11: Akkor meg ne adják ki. Ennyi. Érdekes sokkal szebb játékokkal nincs ilyen baj, ja hogy a nagy csoda rombolás, oda ne szarjak.
11.
Ultimate
#8: Neked megfelel, sokaknak meg nem. Nem az elit pécé meg a masterrace a lényeg hanem hogy megint fing hardver lesz mire kijön. és az eredménye? Na az lesz amit a Control és egyéb játékok esetében a slimeden megtapasztalhatsz néha, te meg verheted a tamtamot hogy nem tudnak optimalizálni,holott tudnak csak a hardver képességei szimplán nem valók erre a hardverre (ahogy a Control-t is kár volt kiadni az alap ps4-re és x one-ra).
10.
frankdelgado
Minek vâltanèk? Arra se lesz jàtèk....
9.
ADMlN
Még mielőtt még jobban belemelegednétek az ár vitába, csak szólnék, hogy az All Access oldalán az "Upgrade to the next Xbox console" részben azt írják, hogy "Monthly payments may be higher. Fees may apply.". Szóval emelhetik a havi részletet és egyéb költségeket is kiszabhatnak ha Scarlet-re upgrade-el valaki, szóval továbbra sincs semmilyen támpont az új konzol árát illetően.
8.
Nyarlako
#6: De a célnak tökéletesen meg fog felelni, te majd elleszel az elit pécéddel. Master race, felfogtuk, lépjünk tovább.
7.
Nyarlako
#5: Ök nem annyiért veszik az alkatrészt mint te a boltban, meg nem is ugyanazt.
6.
Ultimate
#5: Annyi veszteséggel nem tudják hogy 500 dollárért felső kategóriát hozzanak.
500 dollárért One X jobb procival ssd-vel, több rammal és alig gyorsabb gpu-val.
Ennyi lesz.
5.
batnor
#4: Így tiszta best buy :D - továbbra se felejtsük el, hogy az USA árak nettó, tehát mindenki dobjon rá áfa+vám-ot, egyszerűség kedvéért *1,37-es szorzás vagy számoljon font árral és akkor az már közel valós magyar ár lesz.

#3: Valszeg itt is veszteséggel árulják majd a konzolokat, legalábbis a mostani hardver árrakkal, főleg a pcie4-es ssd-kre ránézve :)
4.
hajbel
#2: Ez csak a One S-re vonatkoznik.
https://www.xbox.com/en-US/Xbox-all-access#cross-footnote
Viszont elolvasva a hivatalos szabályzatot, az 1 évnyi fizetés után, csak akkor kapod meg a scarletet, ha újabb 24 hónapos előfizetést vásárolsz 1 év után. "Upgrade requires at least 12 payments on your original Xbox All Access contract, and purchase of a new 24-month Xbox All Access contract for Project Scarlett, expected Holiday 2020"
3.
Ultimate
#1: 500 dollárért nemhogy ssd verő sony háttértár nem lesz, megint olcsóhardver lesz egy közepes pc szintjén... Megint félgenes gépekkel..
4k 60 fps meg a tököm...
2.
batnor
#1: 25*12=300 font, de ez csak az első év és utána megy tovább 1 évig azaz a végén 600 font minimum, ugyanis ahogy írva van a havi törlesztő a Scarlet árától függően emelheti azt, tehát eddig a tippek csak megerősítést nyernek :) mivel a Gamepass Ultimate most sem ér sokat, aki oda figyel megúszhatja (1:1 alapú első alkalmas gold átváltása) ~30 font/évből.
1.
hajbel
Ezzel a 600+ dolláros next gen konzolárak pletykáinak vége. Max 500 lesz az új konzol, különben nem érné meg 600 fontért adni részletre a scarlettet + a game pass ultimate előfizetést.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...