Weiss és Benioff a jedik születéséről forgatott volna

  • Írta: Shifty
  • 2019. október 31.
  • Cooltúra
Link másolása
A hét elején jelentette be a Disney, hogy a Trónok harca készítői úgy döntöttek, kilépnek a Lucasfilmmel kötött megállapodásukból, így nem ők írják majd a 2022 decemberére datált Star Wars-mozit. A Variety utánajárt a döntés hátterének.

A hét elején jelentették be a Trónok harca alkotói, hogy mégsem ők készítik a 2022 decemberére datált Star Wars-mozit. D.B. Weiss és David Benioff párosa azzal indokolta a döntését, hogy egyszerre nem tudtak volna kellő figyelmet fordítani a Star Wars- és a Netflix-projektekre, ezért végül úgy döntöttek, felbontják a Lucasfilmmel kötött megállapodásukat.

A döntés racionálisnak tűnik, hiszen a duó nemrég egy öt évre szóló, 250 millió dolláros szerződést kötött a streamingszolgáltatóval, aminek filmeket és sorozatokat fognak majd gyártani. Ebbe a feszített tempóba tényleg nehezen fért volna be a Star Wars.

A Variety azonban megpróbált jobban utánamenni a történet hátterének, így megtudtunk néhány érdekes részletet. Egyrészt a magazin belsős forrásai szerint a Trónok harca alkotói a jedi rend születését szerették volna elmesélni, ami egészen izgalmasan hangzik. Másfelől viszont kiderült az is, hogy a projekt kapcsán voltak kreatív nézeteltérések a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy és a Benioff-Weiss páros között.

Amellett továbbá, hogy Kennedynek voltak kétségei afelől, hogy a páros megbirkózik két ilyen kaliberű anyaggal párhuzamosan, a streamingszolgáltató sem szerette volna kivárni, míg az alkotók elkészülnek a Star Wars-projekttel, így azok döntési helyzetbe kényszerültek. Eközben Kennedy úgy döntött, hogyha tartani akarják az ütemtervet, akkor nyitni kell más lehetőségek felé is, így más írókkal is felvették a kapcsolatot, akikkel valószínűleg más Star Wars-ötletekről tárgyaltak.

Eközben a The Hollywood Reporter arról számolt be, hogy az alkotópáros részben azért gondolta meg magát, mert úgy látták, túlságosan sok a toxikus Star Wars-rajongó. Valószínűleg a Trónok harca utolsó évadát ért kritikák után nem kértek a hasonló reakciókból.

4.
4.
NDee
Ms Kennedy meg menjen már nyugdíjba... eddig gyakorlatilag csak ártott az egész SW világnak
3.
3.
kastorhun
Ennek biztos köze van a trónok harca buktájához.
1.
1.
Szelenas
Jó hír, érdekes lett volna Star Wars Jedik és az Erő nélkül, ugyanis az "anyák és a foscisták nem szeretik a fantasys dolgokat"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...