Ütős címekkel indul a Google Stadia

 • Írta: sirdani
 • 2019. november 12.
 • Hír
Pár nap múlva elrajtol a Google felhőalapú szolgáltatása, igaz, Magyarországról még nem lesz elérhető, így mi egyelőre kimaradunk a buliból. Az üzemeltetők leleplezték a 12 nyitócímet, melyek alapján a felhozatallal nem lesz probléma.

A Google Stadia november 19-én indul hódító útjára, és már az első naptól kezdve igazi közönségkedvencekkel futhatunk majd össze, ráadásul a legtöbb cím meglehetősen frissnek is mondható. De nem is szaporítjuk tovább a szót, íme a lista:

 • Assassin's Creed: Odyssey
 • Destiny 2
 • GYLT
 • Just Dance 2020
 • Kine
 • Mortal Kombat 11
 • Red Dead Redemption II
 • Rise of the Tomb Raider
 • Samurai Shodown
 • Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition
 • Thumper
 • Tomb Raider: Definitive Edition


Az idei év folyamán pedig ezekre a címekre lehet még számítani:

 • Attack on Titan 2: Final Battle
 • Borderlands 3
 • Darksiders Genesis
 • Dragon Ball: Xenoverse 2
 • Farming Simulator 19
 • Final Fantasy XV
 • Football Manager 2020
 • Ghost Recon: Breakpoint
 • GRID
 • Metro Exodus
 • NBA 2K20
 • Rage 2
 • Trials Rising
 • Wolfenstein: Youngblood


A Google Stadia árazásáról és elérhetőségéről az alábbi cikkünkben találhattok további információkat.

Ezek is érdekelhetnek

57.
Kawada
#56: A helyzet az, hoyg ezt nem te döntöd el... :) Benne van mind a kettő.
56.
Yanez
#55: A kommentemből kimaradt egy "nem".

Két nintendó konzol NEM lehet benne ugyanabban a generációban.
55.
Ooorky
#53: A "handheld" (3DS-2DS), már 2011 óta piacon van és nem akar kihalni.
Mondjuk azt is 8. generációhoz sorolják, úgyhogy fogalmam sincs ki-hova tartozik...
54.
JimBeam
#48: Nem véletlenül érzem ám ezt.Néhány éve(kettő,három?) meg kellett vennem a combosabb gépeket,majd 2019-ben már az új konzolokról beszélünk.Persze leírva jól néz ki(2013-21),de nem ez az érzése az embernek.Szerintem érthető,hogy miért...
53.
Yanez
#52: Két nintendó konzol lehet benne ugyanabban a generációban. Max a handheld, de a Wiiu és a switch asztali gép ugye.
52.
godach
#51: Pontosan
Eighth Gen
Wii U 2012
PlayStation 4 2014
Xbox One 2014
Nintendo Switch 2017
51.
Kawada
#50: A szakma mondja, hogy a Wii U-val indult a 8. generáció, nem én. Az pedig 12-ben jött.
50.
Nyarlako
#49: Inkább csak azzal zárkózott fel a PS3-X360 melle hardveresen kb.
49.
Kawada
#48: Nagyon precízen nézve 2012, mert a Wii U indította a 8. gent. :)
48.
Nyarlako
#46: Nem hát, csak 2013-2021. Az semmi.
47.
JimBeam
#46: Ja a Stadiára gondolok
46.
JimBeam
Mondom,hogy ez nekem való gyerekek... Ritkán játszom,de szerintem a HD felbontás minimális költséget igényel állítólag,a játékokat pedig most majd megveszem.Elegem volt a gép fejlesztésből és ugye majd jönnek a fiamnak az új konzolok(imádja ezeket).Azért jegyezzük meg srácok,nem sokáig tartott ez az új konzol generáció.
45.
Kawada
#39: Nana... Te egy percig nem vitáztál. Csak személyeskedtél és fröcsögtél. Majd ha végre összeáll a fejedben, hogy mi is igazán a bajod és meg tudod fogalmazni, írd le.
44.
Back2U
#42: 300 forintos gamepass-t elfogadsz? Esetleg bundleba lehet venni a szolgáltatásaidat?
43.
delphijos
#39: Én nem vitázni akarok, és szerintem amúgy Ti is elbeszéltek egymás mellett. Te KIZÁRÓLAG felhasználói szemmel nézed a dolgot, és persze, így nézve természetes hogy az lenne az üdvözítő ha minden mindenen elérhető lenne, és a user választ. De az állandóan hangoztatott dolog hogy a szolgáltatók a minőséggel / árral versenyezzenek egyszerűen nem elég, és borzasztó nehéz is, ha ebből a szemszögből nézed.

Minőség, szolgáltatások:

Gyakorlatilag ez egy új szereplő elindulását szinte kizárná. Ott van a szidott Epic store is, mint ahogy a cégek saját boltjai. Akkora hátrányuk van a Steam-el szemben ( már csak az idő miatt is ) hogy egyszerűen képtelenség lenne egy olyan rendszerrel kijönni a "semmiből" ami kapásból jobb.... Persze, lehet mondani hogy nem baj, de hosszú távon meg az egyeduralom se jó. A verseny szempontjából az "kötelező" Apple Store, Google Play, PSN, MS Store se olyan üdvös, mert kb. "azt csinálnak amit akarnak".

Ár:

Azért olyan hatalmas mozgástér nincs ám ami annyira számítana hogy kitűnj a többi közül. Egyezkedhetsz a játék kiadójával ( de ez meg nem könnyű, mert miért adná NEKED olcsóbban mint a többieknek ? ). A másik, hogy a saját hasznod kárára adod olcsóbban. Ez meg hosszú távon problémás. Ha nem fejlesztesz, akkor elöbb utóbb otthagynak, hiába vagy olcsóbb.... Vagy belekényszerítik egymást egy árversenybe, ahol meg megint az a vége, hogy jó eséllyel egy marad talpon, akinek volt elég tőkéje "kibírni"...

Egyszerűen az van, hogy a legkönnyebben azzal tudja megkülönböztetni magát, hogy olyasmit "árul" ami másnál nincs...
42.
Nyarlako
#41: Mivel most nem állok jól anyagilag meg tudunk egyezni azt hiszem.
41.
Back2U
#37: És ha én be is akartam?? 0_0
40.
manderel
#28: Már van egy saját fejlesztőcsapata a Google-nek az exkluzívokra, és idővel elvileg nyitnak többet is.
Szimpatikusabb hogy újat (újakat) verbuválnak és alapítanak, mint hogy jó nevű független csapatokat vásárolnának fel, mint pl a Microsoft.
39.
Ultimate
#36: Hiába írsz fél oldalt nem fogod fel a probléma lényegét.. És én vagyok a következetlen.. Lol. Nem a google-n van a hangsúly, ugyan ez a véleményem bárkiről aki erre a szarra akarja terelni pláne exkluzivitással a játékvilágot.
De be is fejeztem értelmetlen meddő vita buta emberekkelakik megint nem gondolkodnak előre. Pont mint a dlc a fizetős multi a mikrotranzakció esetében egykor. Befe.
38.
Ultimate
#35: Ha otthon játékot kistreamelsz gigabites hálózaton az sem lesz olyan minőség mint a natív...
És nethez leszel kötve amihez komoly sebesség kell ha értelmes szintet akarsz... Nem kérdéses hogy jóval szarabb az egész mint a "natív".
37.
Nyarlako
Hogy én is konstruktívan hozzászóljak a vitához mindenki bekaphatja a faszomat.
Kivève SLi.
36.
Kawada
#34: Én píszímászterrész voltam... Konzolos karrierem indult PS4 próval, na de nyilván nem kell naplót vezessünk egymásról. Azt is sokszor hangoztattam, hogy előző genben már majdnem ellágyultam konzol fele (is), és akkor tuti 360 lett volna. :) Nagyon sok minden miatt hisztiztem akkor, mert nagyon jó címek voltak... :)

Visszatérve:
Végre hozol érveket, amik egyszerűen csak hülyeségek szerintem, de legalább már van vitaalap és nem sötétezés megy csak.
Saját gyártású, saját finanszírozású exkluzivitást nem én kevertem ide, hanem te egyébként. És továbbra is elbeszélsz az általam említett rém egyszerű, pusztán gazdasági szempontból felhozott érvekkel. Te, gémer szemből nézed, de szerintem ez se releváns a magunkfajtának, akit eleve nem hoz lázba a streamingen keresztül való játszás. Mert az alapokban egyetértünk. Csak te amíg ezen sértődötten nem lépsz túl, és nem azt nézed, hogy BÁRMILYEN játék kizárólagosan ezen az úton történő elérése számodra (vagy számomra is akár...) szóba se jöhet, mert nem tudja azt az élményt nyújtani, hanem eleve abból a feltételezésből indulsz, hogy az adott játék inde-unde elkészülne (legalábbis erre utalhat szerintem az a megközelítésed, hogy a ganyé google nem hagyja, hogy te a legjobb körülmények között játszhass azzal a játékkal, ami még egyébként nincs is és te se tudod, hogy mi az) . Pedig valószínű nem. Nagyon sok olyan exkluzív tartalom van, aminek az elkészülte nem valósulhatna meg a szolgáltatás (nevezzük üzleti érdeknek) nélkül. Személy szerint nem tartom valószínűnek, hogy több 100 milliós költségvetésű exkluzív játékok készüljenek (persze lehet nem lesz igazam). Mert nem finanszírozható ilyen módon kizárólagosan. A fejlesztőknek, kiadóknak ez egy plusz értékesítési/bevételi forrás lesz csupán és megnézik, hogy ez hogy működik. Mert a helyzet az, hogy játszani akarunk... nem akarunk ennél drágábban játékokat venni évek óta, nem akarunk több évet várni címekre, emiatt ha siettetik és bugos, nekünk áll feljebb. Ahogy más cikkek alatt láttuk, már az is baj, hogy van day1 patch. Úgyhogy mi hamar akarunk játékokat, hiba nélkül, ha csak 10 órás kampánya van és nincs benne multi, menjenek a picsába, ha csak 5 órás kampány van benne mert alapvetően multi orientált a dolog, akkor is menjenek a picsába. Ha DLC-k vannak, menjenek a... ha season pass, akkor is menjenek a... a mikrotranzakciókkal meg aztán végképp menjenek a... de a legjobban akkor menjenek, ha 100 dollárt akarnának elkérni.

Ez szerintem inkább egy finanszírozási kísérletezés, mint forradalmi reformtörekvés. Erről már beszéltünk sokszor nyomokban, de szerintem ettől nem kell beszarni... Eddig is működtek ilyen szolgáltatások, ezután is fognak. Nem fogja jelentősen darabolni a piacot.

Értem amit mondasz. És nem azért keverek ide látszólag ide nem tartozó dolgokat mert hülye vagyok és nem értem, hanem mert véleményem szerint ezek a trendek és problémák összefüggésben vannak.

Legfőbb bajom ebben a témában veled az, hogy következetlennek érezlek és szerintem egy zsigeri google gyűlöletet vetítesz ki erre a témára. És szerintem emiatt is csapongó az érvelésed. Mert egyszer az exekre panaszkodsz, máskor arra, hogy nem tudsz megfelelő körülmények között játszani adott játékkal, aztán az exekkel nincs baj, ha az saját ex, aztán már a piac megosztása a legfőbb baj (ami egyébként elhangzik örökös érvként a konzol exekkel kapcsolatban is sokaktól). Lehet csak elkerülte a figyelmem, de nem látom, hogy hangoztatnád más hasonló szolgáltatások (és ne csak játékokra gondoljunk most) esetében azoknak az érveknek bármelyikét, amiket itt felhozol.
35.
Obi Wan Kenobi
#33: Nem is láttuk még a szolgáltatás minőségét :D effektív ki se jött még :D
34.
Ultimate
#33: Egyébként milyen vicces hogy te aki nem egyszer hangoztatta hogy ebben a genben kezdte a pályafutását, meg nemrég kezdte, a mass effect 1 miatt hisztiztél. :)
Ejj ejj....
33.
Ultimate
#32: Ami meg van az bőven elég, nem érted az alapvető problémát vagy ide se keverted volna a saját gyártású saját finanszírozású exkluzivitást.
Ritkabutának kell lenni ahhoz ha nem érti valaki mi azzal a baj ha előfizetéses szar minőségű (mert az a natív gaminghoz képest) rendszerbe kényszerítenek lepénzelt kiadókkal,ezzelcsak tovább és tovább darabolva a piacot, mindezt egy olyan undorító multi által mint a gugli.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...