VR-headseten dolgozik az Apple?

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 13.
  • Pletyka
Link másolása
A Bloomberg értesülései szerint az Apple is szeretne beszállni a VR- és AR-piacra, és jelenleg is azon dolgoznak a cupertinóiak, hogy saját headsetet fejlesszenek. A cél pedig egyértelműen a játékipar meghódítása.

A Bloomberg szerint az Apple is szeretne a VR és AR piacára belépni, ráadásul mindezt úgy, hogy olyan eszközt fejleszt, amely egyszerre támogatja a virtuális és a kiterjesztett valóságot. Az üzleti élet híreit szállító magazin szerint 2021-ben vagy 2022-ben mutatkozhat be a headset, amit kifejezetten játékokra terveznének. 2023-ban ezt egy "könnyebb" AR-szemüveg követné.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple jelenleg ezer olyan mérnököt alkalmaz, akik különböző VR- és AR-projekteken dolgoznak. Vannak közöttük korábbi játékfejlesztők és grafikai "szakértők", de még NASA-mérnökök is. A csapat állítólag a kaliforniai központtól nem messze, a Sunnyvale-ben működő irodában dolgozik.

A magazin szerint az állhat a döntés hátterében, hogy az iPhone eladásai nagyon visszaestek, így az Apple-nek muszáj új területeken is próbálkoznia. Erre jó példa a Beats-fejhallgatóké, az AirPodoké vagy éppen az Apple Watché, esetleg a most elindult szolgáltatásoké, mint az Apple TV+ vagy az Apple Arcade.

Ebbe a képbe beleillene a VR és AR piacának a meghódítása, még úgy is, hogy meglehetősen későn csatlakozna a már jelenlévő piaci szereplőkhöz a cupertinói cég. Igaz, a Microsoft a HoloLensszel inkább a nagyobb kereskedelmi szegmenst célozta meg, és míg az Oculus vagy a HTC szintén csak a játékosokra lőtt, ott kizárólag a VR-technológiával próbálkozott.

Emellett arról is cikkezik a Bloomberg, hogy az Apple egy vadonatúj iPaden is dolgozik, ami jövőre debütálhat, és ami két kameraszenzorral lesz felszerelve. Ezzel lehetőséget kínál egy új "3D-rendszer" felállítására, ami lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy egyszerűen alkossanak 3D-s modelleket.

Nemrég egyébként arról szóltak a hírek, hogy az Apple a Valve közreműködésével dolgozik egy AR-szemüvegen.

11.
11.
gorbesz
A hologram lesz a kiraly a star wars 4ben is ott volt es az meg milyen soka lesz meg igaz? Nemtudjuk, mert "regesregen egy messzi galaxisban" de akkoris :)
10.
10.
rossitibi
#3: Az Oculus nem győz annyi headset-et gyártani amennyit vesznek! Sokak szerint a 3D is halott. Mért is? Már nincs a mozikban 3d? Vagy csak nekem nem tűnt fel?
4.
4.
Back2U
#3: És ez 3 olyan provokatív dolog ami biztos kirobbantja a háborút itt a GK-n..
3.
3.
user101
Három dolog jut eszembe:

1. A vr halott...
2. Régen úgy volt, hogy volt az apple és mindenki kullogott utána, ma viszon már van mindenki más és ők kullognak...
3. Ha valaki szarik egy büdöset a managementről és ragasztanak rá egy apple matricát, azt is megveszik 1000 dodoért...
1.
1.
Back2U
Vajon a lencse is 1000 dollár lesz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...