VR-headseten dolgozik az Apple?

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 13.
  • Pletyka
A Bloomberg értesülései szerint az Apple is szeretne beszállni a VR- és AR-piacra, és jelenleg is azon dolgoznak a cupertinóiak, hogy saját headsetet fejlesszenek. A cél pedig egyértelműen a játékipar meghódítása.

A Bloomberg szerint az Apple is szeretne a VR és AR piacára belépni, ráadásul mindezt úgy, hogy olyan eszközt fejleszt, amely egyszerre támogatja a virtuális és a kiterjesztett valóságot. Az üzleti élet híreit szállító magazin szerint 2021-ben vagy 2022-ben mutatkozhat be a headset, amit kifejezetten játékokra terveznének. 2023-ban ezt egy "könnyebb" AR-szemüveg követné.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple jelenleg ezer olyan mérnököt alkalmaz, akik különböző VR- és AR-projekteken dolgoznak. Vannak közöttük korábbi játékfejlesztők és grafikai "szakértők", de még NASA-mérnökök is. A csapat állítólag a kaliforniai központtól nem messze, a Sunnyvale-ben működő irodában dolgozik.

A magazin szerint az állhat a döntés hátterében, hogy az iPhone eladásai nagyon visszaestek, így az Apple-nek muszáj új területeken is próbálkoznia. Erre jó példa a Beats-fejhallgatóké, az AirPodoké vagy éppen az Apple Watché, esetleg a most elindult szolgáltatásoké, mint az Apple TV+ vagy az Apple Arcade.

Ebbe a képbe beleillene a VR és AR piacának a meghódítása, még úgy is, hogy meglehetősen későn csatlakozna a már jelenlévő piaci szereplőkhöz a cupertinói cég. Igaz, a Microsoft a HoloLensszel inkább a nagyobb kereskedelmi szegmenst célozta meg, és míg az Oculus vagy a HTC szintén csak a játékosokra lőtt, ott kizárólag a VR-technológiával próbálkozott.

Emellett arról is cikkezik a Bloomberg, hogy az Apple egy vadonatúj iPaden is dolgozik, ami jövőre debütálhat, és ami két kameraszenzorral lesz felszerelve. Ezzel lehetőséget kínál egy új "3D-rendszer" felállítására, ami lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy egyszerűen alkossanak 3D-s modelleket.

Nemrég egyébként arról szóltak a hírek, hogy az Apple a Valve közreműködésével dolgozik egy AR-szemüvegen.

Ezek is érdekelhetnek

14.
rossitibi
#13: Akkor próbálj meg venni egy 64gigás Questet. Ha mákod van találsz.
Ami a moziban volt 3d-ben,azt tv-n is meg tudod nézni.Egyetlen baj van ezzel az egésszel,hogy nem képesek normális 3d-t csinálni,de ez nem a tv hibája.Mivel ami azon szar,az a moziban is az volt
13.
MűszálasLőrinc
#10: El ne hidd már ezt a marketing maszlagot.
Kamu.

A 3d meg azért halott mert a fenének nem kell 3d tv pl.
Már nem is nagyon látsz.

A mozit kár idekeverni.
12.
MűszálasLőrinc
Mondják hogy azért jó az apple mert árveresenyt generál.

Csak éppen nem azon megy a verseny ki tudd olcsóbban minél jobbat adni mert nincs rákényszerülve.
Hanem minimálissal belő az apple szarjai alá és done.
Nincs nehéz dolguk mert az értelmetlenül drága alá könnyű lőni.
11.
gorbesz
A hologram lesz a kiraly a star wars 4ben is ott volt es az meg milyen soka lesz meg igaz? Nemtudjuk, mert "regesregen egy messzi galaxisban" de akkoris :)
10.
rossitibi
#3: Az Oculus nem győz annyi headset-et gyártani amennyit vesznek! Sokak szerint a 3D is halott. Mért is? Már nincs a mozikban 3d? Vagy csak nekem nem tűnt fel?
9.
Kawada
#7: De miért kéne átütő siker legyen? Vagy mikortól minősülne annak? Egy külön platform, ami bőven elérte azt a penetrációt, hogy fejlesszenek rá ezt-azt... Emellett rohadtul nem csak a játékipar használja... a pornó is :P...

A 80-as években mindenki temette a komplett játékipart (mármint asztali számítógép/konzol szinten). Jól megdöglött az is.
8.
Obi Wan Kenobi
#5: Hát pedig árban mindenki előtt járnak :D tréfát félretéve szerintem szoftveresen mindig is mindenki előtt jártak és még most is ott vannak. Persze már nem az a fantasztikus cég de közel sem mindenki mögött vannak, példa Sony vagy LG.
7.
Nyarlako
#6: Azért azt sem lehet mondani hogy átütő siker lenne meg hogy nagy jövő állna előtte ahogy kinéz.
6.
Kawada
#5: 2 pontot adok neki a 3-ból, de inkább az agya halott a barátunknak mint a VR. :)
5.
Nyarlako
#4: Pedig igaz, mondom ezt iPhone buziként.
4.
Back2U
#3: És ez 3 olyan provokatív dolog ami biztos kirobbantja a háborút itt a GK-n..
3.
user101
Három dolog jut eszembe:

1. A vr halott...
2. Régen úgy volt, hogy volt az apple és mindenki kullogott utána, ma viszon már van mindenki más és ők kullognak...
3. Ha valaki szarik egy büdöset a managementről és ragasztanak rá egy apple matricát, azt is megveszik 1000 dodoért...
2.
Nyarlako
#1: Figyelj, ha egy szaros vesa monitor allvanyert annyir kértek több.
1.
Back2U
Vajon a lencse is 1000 dollár lesz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...