X019: Végre mozgásban az Age of Empires IV

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 15.
  • Videó
Link másolása
Megtörtént az, amire annyian vártunk: a Microsoft az Inside Xbox tegnapi műsorában végre mozgás közben is megmutatta az Age of Empires negyedik részét, amely a középkorban játszódik majd.

Levetítették az első gameplay trailert az Age of Empires IV-ről, és bár a játékról nem sok részlet derült ki egyelőre, az már biztos, hogy a középkorban fog játszódik, az angolok és a mongolok pedig a játszható frakciók között lesznek.

Megjelenési dátumunk még nincs. A játékot a Company of Heroes-sorozatot is jegyző Relic Entertainment fejleszti, a Microsoft azonban létrehozott egy saját stúdiót is World's Edge néven, amely a sorozatért felel majd a jövőben.

Íme, az ominózus trailer:

És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy tegnap óta kapható az Age of Empires II: Definitive Edition:

11.
11.
Scal
Az a baj ezzel a sorozattal, hogy abszolút elment mellette a világ. az AoE formabontó volt anno, az 1-2-vel, plusz lényegében ha történelmi csatákat akartál vívni, nem is volt más alternatíva. Remekül kiegészítette a WarCraft/StarCraft, Command&Conquer/Red Alert szériákat. Aztán a Mythology után megakadt az egész és már a III-as se azt adta amit eleinte vállalt. Erre ez meg vissza a középkorba, senkit nem zavar, hogy a IV-esnek a jelenkorban kellett volna játszódnia, vagy legalábbis a 20. században.

Csak hát az eltelt 20 év kegyetlen volt, és minden jelentősebb háborút feldolgoztak már. Magam részéről eltemettem ezt, AoE 1-2 meg a két kieg.
10.
10.
adamsfamily
Ha esetleg valakit érdekel,már lehet jelentkezni Age of empires insider-nek.
9.
9.
Stranger
Szerintem így kell kinéznie egy jó folytatásnak. Stílusban régi, de megpróbálnak újat mutatni játékmenetben. De nem igazán volt ez gameplay videó, ebből még bármi lehet. Eddig jó amit mutattak.
6.
6.
Anti4730
Vajon a masodik resz konzolokra kijon?
5.
5.
kastorhun
Nem azt mondom hogy nem tetszik, mert tetszik, de ennél többet vártam. Mindenki az AoE 2-t mondja a legjobbnak a szérián belül, és most vissza térünk újra ide? Ez nekem biztonsági játéknak tűnik, a grafika pedig szépnek szép, de nem valami kimagasló.

4.
4.
mephi
A 4. részről még kár nyilatkozni, a grafika jó, de ez még édes kevés. A második rész azonban nagyon tetszik, nosztalgia van rendesen :)
1.
1.
manderel
Nagyon pofás. Örülök, hogy visszatértek ebbe a korba.
A csata rész kicsit a Stronghold szériára emlékeztet, ami csak jó dolog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...