Napra pontos dátumot kapott a Factorio

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 18.
  • Megjelenés
Link másolása
A Factorio hetedik éve készül már, a korai hozzáférésű változata pedig kifejezetten népszerű lett. A fejlesztők úgy voltak vele, addig dolgoznak a játékon, amíg az "el nem készül", de most belátták, talán érdemes lenne továbblépniük.

A Factorión még 2012-ben kezdett el dolgozni a prágai székhelyű Wube Software, 2016 óta pedig a korai hozzáférésű változat révén már játszható is az anyag. Habár a stratégia nagy népszerűségre tett szert - 1,8 millió példányban talált gazdára azóta -, a végleges kiadás még mindig nem jelent meg.

Nos, a jó hír az, hogy a fejlesztők is belátták, ideje pontot tenni az Early Access-időszak végére. A legutóbbi fejlesztői naplójukban arról mesélnek, hogy bár a megközelítésük - "a játék akkor van kész, amikor elkészült" -, segített nekik abban, hogy jó minőségű fejlesztést tegyenek le az asztalra, a munkálatok nagyon elhúzódtak, és ha így folytatják, a "végtelenségig" dolgozhatnának rajta. 

Ennek megfelelően a minap bejelentették az 1.0-s verzió napra pontos megjelenési dátumát: a végleges kiadás 2020. szeptember 25-én debütál. Habár az időpont kifejezetten távolinak tűnik (főleg a megnyújt fejlesztési idő tükrében), a Wube azt mondta, akad néhány dolog, amit még be kell fejezniük. A srácok egyébként maguk is úgy tartják, hogy a Factoriót akár most is kiadhatnák kész játékként, a végeredmény rendben lenne.

A hátralévő időben a fejlesztők célja az, hogy elkészítsenek mindent, ami jelenleg a játékban található, hogy ezt követően már az új funkciókra és tartalmakra koncentrálhassanak. Érdekesség, hogy a Wube már tavaly is nagyon közel érezte az 1.0-s verziót - reméljük, ezúttal tudják tartani az ütemtervüket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...