Íme, Amy Hennig alternatívája a single játékokra

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 19.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Az Uncharted-széria társalkotója nagy vihart kavart a Venture Beat csapatának adott februári interjújában, melyben azt állította, hogy a sztorialapú játékoknak nincs jövője. Mostanra kezd körvonalazódni, hogy mire is gondolhatott pontosan.

A friss hírek szerint ugyanis Amy átigazolt a Skydance Media csapatához, ahol egy vadonatúj, „a jövő interaktív médiáját formáló” részleg vezetője lesz. A Skydance az utóbbi években főként olyan filmekre és sorozatokra koncentrált, mint a Tom Clancy's Jack Ryan, a Terminator: Dark Fate és az új Top Gun, illetve a videojátékok világába is tettek már némi kitekintést a New Orleansban játszódó The Walking Dead VR spin-off során.

Az új részleg azonban teljesen új vizekre evez, céljuk egyfajta kísérleti streaming platform létrehozása, ahol az interaktív történetmesélés új műfajait próbálják majd felkutatni olyan történetközpontú alkotásokkal, melyek egyszerre célozzák meg a játékos és a játékokkal nem foglalkozó közönséget.

Ez az új fejlemény egyébként tökéletesen összhangban van a korábban említett februári interjúval, ahol Hennig pont azt ecsetelte, hogy az egyjátékos kalandok a jövőben nem kihalnak, hanem drasztikus mértékben átalakulnak. Annyi bizonyos, hogy a karrierje szempontjából ez egy remek hír, hiszen az Uncharted után tett EA-s kitérővel és a visszavont Star Wars-projekttel sem a kiadó, sem Hennig tehetsége, sem pedig a játékosok nem jártak jól.

19.
19.
user101
Alapvetően teljesen mindegy mit mondott, nincs jelentősége. Váltott egy világból egy másikba, ami jelenleg csak a fejükben létezik és neki azt kell mondania, hogy az a jövő. Ha egyáltalán nem hisz benne akkor csak ön-ámít és hibás döntést hozott... Szóval nem számít mit mondott... Ezt hívják marketing bullshitnek... :)
18.
18.
MrZolov
Szerintem a Dying Light-ban is zseniális ötlet volt, hogy váltakozott a játékmechanika. Nappal gyilok volt gyűjtögetéssel, éjszaka pedig a volatile-ok tényleg kemény diók voltak szemtől szemben, olyankor meg felhasználtam a nappal felhalmozott készleteket, és ott is kaptál egy kampót ami megkönnyítette a mászkálást, viszont ha nem akartad nem használtad. Ha jól gondolom akkor az új NFS-ben is ezt a váltakozó játékmechanikát alkalmazták?
17.
17.
MrZolov
Felhoznám a legutóbbi nagy dobást, a Death Strandinget. Abban volt mozi, volt benne ismeretterjesztő olvasmány, elég szép környezetben játszódott a játékmenet terén nem tudom mennyire volt igény rá, hogy órákat sétálgassak, viszont az órákig tartó sétálgatás közben jópár dologra oda kell figyelni, nem hagy időt a játék arra, hogy elaludjak közben. Repetitív de kellően összetett a játékmenet, plusz baró volt ahogy folyamatosan oldja fel az újabb és újabb eszközöket, hogy idővel egyszerűbb legyen a korzózás. Szóval sztori ide vagy oda szerintem maga az összetett ,élvezetes, kis apróságokkal megújuló játékmenet az amire nagyobb figyelmet kéne szentelnie a fejlesztőknek. Szerintem
13.
13.
Freeser
csak rá kell nézni a nő fejére és látszik rajta hogy egy fantáziátlan kontár, aki életében max 20 méter sorközös könyveket olvasott el
8.
8.
bitbandita
Amy Hennig: the story-based single player games have no future.
CD Projekt RED: hold my beer...
7.
7.
Na most meg azt hiszi ez a nő, miután a sajtó felmagasztalta az Uncharted-et, hogy minden játékok kora véget ért és majd ő feltalálja nekünk a streaming-szappanopera új példányát, amit a TV-nézők is tolnak, meg a gamerek is...?! Hát nekem mindenképpen kell egy kiló abból, amit ez a nő szívott.
5.
5.
SLi
#4: millió olyan játék van ami csak és kizárólag játékmenetre épít, nem kell mindenkinek ugyanolyan játékokat készíteni, van aki kísérletezni akar, más meg igényeket kiszolgálni.
kb mintha az egyik étterem a másik meg művészeti kiállítás(vagy film, könyv, stb) mindkettőért fizetsz de csak az egyiknek célja hogy a kedvedre tegyen
4.
4.
MrZolov
Mi lenne, ha olyan vizeken eveznének, ahol a játék az játék és csakis a játékosokat céloznák meg...
2.
2.
Neo1989
"Attól hogy 1 új dolog van születőben -és tegyük fel, még majd be is válna-, az nem jelenti azt feltétlen, hogy a régebbi dolgok akkor már kihalásra lesznek ítélve"

Egyetértek pl ott van a kábel tv, a vonalas telefon, a print újság, vagy a wolframszálas izzó. Ezeket mind a mai napig világszinten több 10 / 100 millió ember használja. Hiába számít maga a technológia kövületnek. Meg ok hogy régi, de ha van rá igény.

Soha nem a gyártó / szolgáltató diktált mindig a fogyasztó mert ő fizet.
1.
1.
hedzsooo
Attól hogy 1 új dolog van születőben -és tegyük fel, még majd be is válna-, az nem jelenti azt feltétlen, hogy a régebbi dolgok akkor már kihalásra lesznek ítélve, senkit nem fog érdekelni a régi, mindenki csak az újat fogja imádni... Az állítása továbbra is egy oltári nagy b@romságnak tartható, méghozzá nyugodt szívvel. :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...